Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Seni çok bilmişlikten, kendi doğrularından şaşmamaktan, tek doğruyu ben bilirim zihniyetinden vaz geçirirsem faydalı bir iş yapmış olacağım.
Kendimi "üst" olarak kabul etse idim sana sık sık mütevazi ol, çok bilmiş olma çağrısı yapmazdım. Bu konuyu zaten bu gaye için açtım.
Kendimi "üst" olarak görse idim, şöyle bir cümle kurardım. "O yüzden fazla irdelemeye gerek yok."
|
Çok bilmişlik yapma çağrısı yapıyorsun fakat aynı zamanda farklı farklı sıfatları yapıştırmaktan vazgeçmiyorsun. Kendin ile çelişiyor. Sen benim yazdığım her cümleyi çok bilmişlik olarak görüyorsun herhalde. İnsanların görüşlerini sunması(doğru yada yanlış) çok bilmişlik olmaz. İnsanları karalayarak onları güçsüz duruma düşüreceğini ya da kötü bir imaj yaratacağını düşünebilirsin. Fakat böyle düşünürsen yanlış yola girersin.
Şimdi sen yukardaki cümlelerim için de "çok bilmişlik yapmışsın" dersin.
Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Yine katmış karıştırmışsın duman. Uzun uzadıya yazmana gerek yok. Cahillik ya da tembelliğin ölçüsü kişlermidir yoksa bilimsel testlermidir. Buna cevap verirsen olay çözümlenecek.
Kasılacağına asıl sen bir okuyuşta anla. Kendini ne sanıyorsun? Karıştırılıp uzatılacak bir soru değil. Tekrarlıyorum; Sana göre,Tembellik yada cahilliğin ölçüsü kişilermidir, yoksa bilimsel testlermidir?
Bunu önceki iletide de sormama rağmen cevap alamadım..
|
Ne katması ne karıştırması Sivaslınet. Uzun yazdım, ayrıntılı yazdım, açık yazdım, örnekleyerek yazdım. Ki benim nasıl düşündüğümü anlayasın diye. İyilik de yaramıyor sana.
Bir önce ki iletinde böyle bir soru göremedim ben? O yüzden şimdi cevaplıyorum;
Bana göre, tembellik yada cahilliğin ölçüsü bilimsel testler(evren üzerinde bulunan bütün konular) ile ölçülür. Bu ölçüyü yapmak için kullanılan şey "kişiler"dir.