Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.01.2010, 20:32   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 955 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart CÜ. Enerji evi kuracak

CÜ. Enerji evi kuracak

Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ertan Buyruk, bilimsel metotlarda yapılmakta olan yalıtım çalışmalarının aile ekonomilerine büyük katkı ve önemli tasarruflar sağlayacağını söyledi

Cumhuriyet Üniversitesince başlatılan Enerji Evi Projesi ile oluşturulacak odalarda farklı yalıtım malzemeleri kullanılarak, yapılacak ölçümlerle Sivas için uygun yalıtım konusunda tespitlerde bulunulacağı açıklandı.
CÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, yaptığı açıklamada, enerji tasarrufu konusunda bina yalıtımının büyük önem taşıdığını söyledi.
Termal kameradan da faydalanarak, uygun bina yalıtımı konusunda enerji evi adında bir projelerinin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Buyruk, Projeyi rektörlüğümüze, araştırma fonumuza sunduk, onaylandı, bu yıl içinde çalışmalarımıza başlayacağız dedi.
Proje kapsamında 2 tane küçük 10 ar metre karelik odacık yapacaklarını anlatan Prof. Dr. Buyruk, Bu odaların dış duvarlarını farklı malzemeyle döşeyerek, değişik kalınlıkta yalıtım malzemeleri kullanarak yüzeysel ve ara sıcaklık ölçümleri yaparak Sivas için doğru tespit etmeyi planlıyoruz dedi.
Bunun aynı zamanda sayısal ve matematiksel olarak da modellemesini ve karşılaştırmasını yaparak daha sağlıklı bir sonuç bulmayı arzu ettiklerini bildiren Prof. Dr. Buyruk, En azından yalıtım yapılırken vatandaşımızın aklına takılan yalıtım malzemeleri kalındığı tereddüdünü bilimsel olarak ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ifade etti.

GÜNEŞTEN ENERJİ
Bu çalışmanın yüksek lisans çalışması olarak devam edeceğini dile getiren Prof. Dr. Buyruk, ayrıca şunları kaydetti.
Bu evimizin çatısına da bir güneş pili yerleştirerek bu odacıklardaki aydınlatmayı da güneşten aldığımız enerjiyle sağlamayı planlamaktayız. İnşallah tamamladıktan sonra liseden, ortaokuldan öğrencilerimizi getirip burada onlara tanıtım günleri düzenlemeyi planlıyoruz, vatandaşlarımızdan merak edenler olduğu takdirde projemizi onlarla da paylaşacağız"

Sivas Demokrat Gazetesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2010, 20:48   #2
EyüphanAydın
Yasaklı

EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EyüphanAydın Şuan EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.05.2010 12:45

Tecrübe Puanı: 0 EyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: CÜ. Enerji evi kuracak

Güneşten enerjinin yeni yeni kullanıldığı ülkemizde güzel bir gelişme,İnşallah daha çok geniş kapsamlı bir çalışma olur.
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2010, 21:44   #3
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Üniversitemiz hocalarını bilimsel çalışmalarda görmek güzel. Başarılar dilerim çalışmalarında.
Alt 09.01.2010, 18:21   #4
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Yalıtım teknolojisi enerji tasarrufu açısından büyük önem teşkil ediyor. Yalıtım denildiğinden halkın aklına ısı yalıtımı gelsede bu başlık altın bir çok katagori bulunuyor. Isı yalıtımı, ses yalıtımı, nem yalıtımı v.s. Yalıtımdaki temel hedef dış etkenlerden ortamı ve malzemeyi korumak olduğundan malzeme yalıtımıda dikkatle incelenmeli. Enerji evi prohjesinde sadece güneş pili kullanmakta eksik olur. Yenilenebilir enerji kaynaklarının bütünsel bir perspektifte kullanılması Lisans Öğrencileri açısından da iyi bir tecrübe olur.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)