|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Birçok üniversite büyürken Cumhuriyet Üniversite' sinde durum tersine. Birçok üniversite büyürken Cumhuriyet Üniversite' sinde durum tersine. Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Peker, sivil toplum örgütleri ve ilimiz milletvekillerini, üniversiteye sahip çıkılması konusunda göreve davet etti. Cumhuriyet Üniversitesindeki akademisyen ve idari kadrolarda çalışanların sayısının öğrenci sayısına kıyaslama yapılınca çok az olduğunun görülebileceğini belirtti. Sivas ekonomisine büyük katkısı olan üniversitenin ismi gibi büyük olmak zorunda olduğunu ifade eden Peker, şunları ifade etti: ''Öğrenci sayısı diğer üniversitelerle kıyaslama yaptığımızda az olduğu görülecektir. Siyasilerin kadro genişletme ve yurt sorununu çözme noktasında acilen gereken çalışmaları yapması kanısındayım. Biz Hak-Sen olarak YÖK yetkilileriyle birebir yaptığımız görüşmede, özellikle akademik personelin artırılması noktasında olumlu gelişmeleri olduğu ve gerekli yazışmalar yapılarak, ilgili bakanlıklara iletildiğini bildirdiler. Sivas milletvekillerimizin konuyu yakinen takip ederek, meselenin çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarına hiç şüphem yoktur. Bu bağlamda milletvekillerimize şimdiden teşekkür ederiz.'' Üniversitede en büyük sorunun yurt sorunu olduğunu, ev kiralarının yüksek olduğunu anlatan Peker, açıklamasını şöyle tamamladı: ''Yurt çok önemli ve acilen çözülmesi gereken sorun olarak başlık altına alınabilir. Ulaştırma ve Demiryolu Sendikası olarak şehrin uygun bir noktasında üniversiteye raylı sistemin hayata geçmesi için elimizden gelen imkanları kullanacağız. Bir çok üniversite, her dönemde öğrenci ve akademisyen kadrosunu büyütürken Cumhuriyet Üniversitesi'nde bu olay tersine cereyan etmektedir. Ben burada rektörü ve yönetim kadrosunu suçlamıyorum. Üniversitemizde bahsettiğimiz sorunlar çözülmediği sürece bu resmi her öğretim dönemi göreceğimiz gerçeğini göz önüne sermek istedim.'' Sivaspostası |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() müderris Şuan
![]() Son Aktivite: 19.03.2010 09:29
Tecrübe Puanı: 570
![]() |
![]() Üniversiteler, bulunduğu yerin bacasız fabrikasıdır. Normal fabrika kurmaya yanaşılmıyor bari mevcut "fabrikamıza" sahip çıklaım. Gerekli ilgiyi sayın vekillerimizin ? göstereceğine inanıyorum
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar müderris'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Öncelikle yurt sorunu büyük sorun olmakta, bu çözülmeli, öğrencilerin yaşadığı en büyük problem bu. Öğrenciye ev genelde fahiş fiyatlara veriliyor. Gelişmesine büyümesine engel teşkil eden şeyler ne ise tespit edilip çözümlenirse kazanan tüm Sivas'lı olur.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 826
![]() |
![]() ben böyle üniv. varya şimdi bişey diyecem neyse.ben sivaslıyım yozgatta okuyorum inşaat müh.ben ilk sene sivasa yatay geçiş yapmak istemiştim ama beni öss puanım yetmiyor bahanesi ile almadılar.öss puanım yetse öss de kazanırım saçmalığa bak.üstelik ganom 3.24 dü.benden çok düşük ganosu olan arkadaşalr sivastan daha yüksek puanlı üniv. gittiler ben ise gelemedim cum üniv.hepside esk manisa kütahya elazığ krıkkale gibi yerlere gitiler.ben ise yozgatta kaldım.bu mantıkla bu üniv. hiç bişy olmaz diyor bir sivaslı olraka hemde çok üzülerek.ama şuan çokta memnunum yozgatta okumaktan.sivas kendi kaybediyor bu mantıkla.şuan 2006 kurulmuş bozok üniv. bile cumhuriyetten çok daha hızlı gelişiyor ve yavaş yvaş puanlarda da sivası geçiyor sbeep bu.anlayış yanlış.beni almadılar ne kazandılar onu da varın siz düşünün ben şuan sınıfta birinciliğe oynuyorum.üsteli yerimi boş bıraktılar almadılar.daha başka anlatacakalrım varda şimdi yorum uzun olcak.diğer arkadaşlarımla ilgili.sivas cum üniv. çok aşırı ilgisizlik var bu mantıkla bırakın gelişmeyi daha da gerielr.1974 kurulmuş üniv. neden bu durumda sanıyorsunuz.şuan türkiyenin sayılı üniv. olmalıydı diyorum.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() arkadaşlar lütfen ya böyle saçmalık olurmu ya.illa torpilmi lazım.tabi sivasta öyle.BUNU BURAYA YAZIYORUM.CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDEN HİÇ BİRŞEY OLMAZ.HATTA DAHA DA BERBAT OLUR.bu beim görüşüm.isteyen katılmasın.bunu da övünerek söylemiyorum üzülerek söylüyorum.size bir örnek daha.bir arkadaşım sivasa yatay geçiş yaptı.adamın dosyasını almamışlar ilgisizliğe bak.sonra adamın kredisi kesilmiş.oda tel etmiş kyk ya.adama sen oukul bırakmışsın diyorlar.adam hem diğer üniv. okmuoyr görünüyor deamsızlıktan hem sivasta zaten yok görünüyor.birde üstelik adam asker akaçğı görünüyor.arkadaşım tuttu cum üniv dava açtı.işte bu üniv gelişirmi yorumunu size bırakıyorum.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() AKLIMA HER GELİŞİNDE DE SİVAS CUM. ÜNİV. KÜFÜR EDİYORUM.ALLAHINDAN BULSUNLAR HAKKIMI YİYENLERDE.SON SÖZ BUNU SÖYLÜYORUM.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() MUTLU İTİK Şuan
![]() Son Aktivite: 13.07.2015 18:04
Tecrübe Puanı: 706
![]() |
![]() Arkadaşlar Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrenci sayısı veyada akademik kadr olarak sayıca az görünebilir ama prestij yapmış bir üniversitedir. Tabiki bu öğrenci puanlarının yüksek tutulmasından biraz daha başarılı öğrencileri hedefliyorlar ama memlekete vekuruma faydası varmı kesinle yok hatta zararı var bu durumda yökün elinde. Gelelim akademisyen ve öğretim elemanları alımına adamlar sivas ta tutacak hoca bulamıyorlarken dahi ÜDS sınavından neredeyse tr çapında en yüksek puan mezuniyet notunda en yüksek puanlı mezunları hedefliyor ve onları işe almayı tercih ediyorlar. Asıl sıkıntıda bu elemanları aldıktan sonra başlıyor ÜDS 90 ALES 95 Mezuniyet ortalaması 90 olan bir mezun sivasta hoca olarak başlayıp 2-3 sene içinde bu puanlarla anında ankara istanbul gibi büyük illerdeki ünilere kayıryorlar sivas ı sadece pişecekleri bir yer olarak görüp yüksek lisanları burada gerekirse doktoralarını burada yaparlarken çalıştıkları bu kuruma hiç birşey katmadan arkalarına bakmadan kaçıp gidiyorlar
Açıldığında Sivas a Bağlı olan Ama Şimdi Giresuna Bağlanan Şebinkarahisar MYO yönetim sistemine Müdürlüğünü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Prof.Dr.Zahir BAKICI yapmıştı açılışından itibaren okula aldığı bütün personele yaptırım olsun diye başladıkları gün iftifa dilekçesini imzatıp dosyalarına eklermiş böyle bir korkuyu alan personelde hata yapmamak için elinden gelenin en iyisini yapmış ve araştırın veyada gidin görün şebinkarasihar myo nasıl bir okul ve kurum olmuş. Eğer bu söylentiler gerçekse Sayın Zahir BAKICI'ya teşekkürlerimi bir borç bilirim ve İmkanı Varsa CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ' ne rektör adayı olmasını temenni ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() YİNE SÖYLÜYORUM SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDEN HİÇ BİRŞEY OLMAZ.BU MANTIKA HAREKET EDERLERSE DAHA BİR ÇOK DEĞERLİ İNSANI VE HOCAYIDA KAÇIRIRLAR.MİLLET SİVASA GELMEK İÇİN CAN ATIYOR.ÇOĞUDA ÇOK KALİTELİ HOCALAR EMİNİM.AMA BİZİMKİLER BİR BAHANE EDİP ALMIYORLAR.SONRA DA ONLAR BAŞKA ÜNİVERSİTELERE GİDİYOR.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|