|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 981
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas’a 7 araçlık bir otopark bile yapılamadı. Araç sayısında yaşanan bu artış karşısında park yeri sıkıntısı had safhaya ulaşırken , araç sayısındaki bu artış dar caddeleri yetersiz bıraktı ve altarnatif yol gerekliliğini gündeme getirdi. Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı sonu itibariyle iller genelinde ki motorlu taşıt sayılarını açıkladı. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Ocak ayı sonu itibariyle Sivas’ta 94 bin 880 motorlu taşıt bulunurken, Nisan ayı sonu itibariyle bu sayı 96 bin 626’ya yükseldi. Yani 4 ayda Sivas trafiğine bin 746 yeni araç daha katıldı. Nüfus yoğunluğuna göre kişi başına en çok motorlu taşıtın düştüğü illerin başında gelen Sivas’ta bu araçların park edebileceği otopark sıkıntısı ise giderek büyümeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı son verilere göre Sivas’ta 2010 yılının Ocak ayı sonunda 44 bin 993 olan otomobil sayısı, 46 bin 278’e, 3 bin 166 olan minibüs sayısı 3 bin 190’a, bin 68 olan otobüs sayısı ise bin 78’e çıktı. Ocak ayı sonunda 12 bin 90 kamyonet sayısı, 12 bin 468’e, 4 bin 810 olan kamyon sayısı 4 bin 833’e, 5 bin 330 motosiklet sayısı 5 bin 347’ye, 378 adet olan özel amaçlı taşıt sayısı 392’ye çıktı. Ocak ayına göre azalış gösteren tek motorlu taşıt ise ve traktör oldu. Ocak’ta ve 23 bin 45 traktör bulunan Sivas’ta Nisan ayı itibariyle 23 bin 40 olarak belirlendi. Sahip olduğu araç sayısı ile Türkiye’de 48 ili geride bırakan Sivas’ta artan araç sayısıyla beraber otopark sorunu da giderek büyüyen bir problem olarak göze çarpıyor. 2009 yılının Ocak ayında 89 bin 976 motorlu taşıtın bulunduğu Sivas’ta yaklaşık bir buçuk yılda, 7 bin civarında yeni motorlu taşıt araç trafiğine dahi oldu. OTOPARK SORUNU ÇİLEDEN ÇIKARIYOR Artan motorlu taşıt sayısının yanında, yazın gelmesi ile birlikte Sivas’a gelen turistler, gurbetçi vatandaşlar ve misafirler otopark konusunda büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bir buçuk yıl gibi kısa bir süre içinde 7 bin yeni aracın trafiğe karıştığı Sivas’ta yıllardır bir otopark yapılmıyor. Kentin işlek caddelerinde büyük bir park sıkıntısı yaşanırken, araçlar artık yayalara ait olan kaldırımlara park etmeye başladı Sivas Hürdoğan |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Kara trenle yol bitmez. Ben en iyisi otobüsle gideyim....
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1345
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sürekli dile getiriyorum,trafiğimiz artık rezalet boyutunu kat kat aştı..uzun kuyruklar,bulunamayn tek bir park yeri,kalın kafalı,duyarsız esnaflar,bu esnaflara ceza kesmekten aciz belediye..Hal böyleyken,çözüme yönelik en ufak bir çalışma da yok!
|
|
|
#4 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçen yaz Sivas'a gittiğime bin pişman olmuştum. Yolların rezaleti, çukurlar, kaldırımlar herşey sökülmüş. Ortalık karışmış bir vaziyetteydi. Doğalgaz geçirmişler ama üstünü kapatmamışlar. Çok feci bir görüntüsü vardı. "Benim güzel memleketimi ne hale getirdiler" diye çok üzüldüm. Ki belediye bir de Otopark yapacak öyle mi? hey yavrum hey. Önce şu yolların bir çaresine baksınlar bence...
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|