|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 982
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında geçiş güzergahı konumunda bulunan Sivas, Türkiye’nin en fazla yerleşim birimine sahip ili olma özelliğini taşıyor. 28 bin 488 kilometrekarelik yüz ölçümü ile Arnavutluk, İsrail, Ermenistan, Lübnan, Kuveyt, Malta, Bahreyn gibi birçok ülkeden büyük, Belçika, Hollanda ve Tayvan’a yakın yüz ölçümü olan Sivas dünyada 111 bağımsız, yarı bağımlı, özerk ülke ve bölgeden daha büyük bir alana yayılıyor. Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerine sınırı olan, ülkenin Doğusu ile Batısı arasındaki geçiş güzergahında yer alan Sivas, bu yüz ölçümü ile Konya’dan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci ili konumunda bulunuyor. Sivas, 2 bin 22 yerleşim birimiyle de Türkiye’nin en fazla yerleşim yerine sahip kenti özelliğini taşıyor. Şehrin merkez ilçeyle birlikte 17 ilçesi, 38 belde, 1246 köy ve 721 mezrası bulunuyor. Anadolu yarımadasının ortasında, İç Anadolu Bölgesinin Yukarı Kızılırmak bölümünde yer alan kentin büyük bölümü Yukarı Kızılırmak, bir bölümü de Yeşilırmak ve Fırat havzalarında yer alıyor. Yerleşim biriminin fazlalığına rağmen şehrin nüfus yoğunluğunun düşük olmasında, Sivas’ın göç vermesi en büyük etken olarak görülüyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
Son Aktivite: 26.02.2026 00:19
Tecrübe Puanı: 975
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tabiki bu onur verici bir durum ancak herşey yerleşmekle olmuyor gerekli altyapıda olmassa olmazlardandır,İnşaAllah sadece yerleşim alanında değil gelişmişlik alanındada onları geride bırakabiliriz.
|
|
|
|
#3 | |
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RüStü ElmaS Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Kesinlikle gerekli altyapının yapılması gerekiyor. Gelişmişlik alanındada, Sivas' ın önünün çok açık olduğuna inanıyorum. Bunların yanısıra, Sivaslı zenginlerimizde gerekli yaparsa, çok daha çabuk Sivas' ın kalkınma konusunda ilerleme kaydedeceğine inanıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4586
![]() |
Bir çok ülkeden büyük olmasından ziyade bir çok ülkenin ekonomisinden iyi olmasını yeğlerdim.sivasın verdiği göc, ancak sanayisiyle ekomomisiyle durdurulur oda olur inşallah
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|