|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 954
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas’la birlikte 49 ili kapsayan 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın süresi 1 Ocak 2009'da sona erdi. Sektörel ve bölgesel yeni teşvik paketi netleşti. Türkiye'nin üretim merkezleri belirlendi. Finans ve ağır sanayi için İstanbul, savunma sanayi için Ankara adres gösterildi.. Küresel krizle boğuşan reel sektörün aylardır beklediği sektörel, bölgesel ve proje bazlı teşvikler netleşti. Sanayi Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı tarafından netleştirilen pakete göre, her şehrin ayrı teşviki olacak. Buna göre, Kütahya'da seramik teşvik edilirken Karaman'da bisküvi üretimine destek verilecek. İstihdam ve ihracat odaklı, proje bazlı çalışan yerli-yabancı firmalara da 500 milyon doların üzerindeki yatırımlar için özel bir teşvik paketi uygulanacak. Mevcut, 49 ili kapsayan 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın süresi 1 Ocak 2009'da sona erdi. Sanayi Bakanlığı, krizle birlikte teşvik paketini revize etti. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik yasasının 20'sine kadar tamamlanacağını belirtirken, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de "Türkiye teşviksiz kalmaz" açıklaması yaptı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
Son Aktivite: 28.03.2012 11:23
Tecrübe Puanı: 843
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Umarim Berat Demir`in dedigi gibidir burda bir cok ilin adi bile yok yalniz bizim degil yoksa durum cok vahim...
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1318
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas'ın tek bir maddeye bile örnek gösterilmemesi tuhaf değil yani?
![]()
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2209
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivasimizi temsil edilmesi edecek bişeylerin varolduğunu ümit ediyorum...
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ofgurleyuk78 Şuan
Son Aktivite: 29.01.2010 17:58
Tecrübe Puanı: 791
![]() |
Biz haritada yoksak onlarda sandıkta yok olurlar.
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1071
![]() ![]() ![]() |
cumhuriyet burada kuruldu buradanda cumhuriyetin neyi varsa satıldı taşındı, bu bir politika artık şunu anlayın biraderler, kızanlar çocuklar abiler,ablalar, akıllılar, akılsızlar, yandaşlar yoldaşlar,
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 21:40
Tecrübe Puanı: 808
![]() |
Hükümete yakın kaynak sabah gazetesi dikkate alınmıyor.Komedi bir durum olmakla beraber,yıllardır anlattığım ki eski yazılarımdada mevcuttur.1999 deprem zamanında dönemin tarım orman ve köyişleri bakanı,Hüsnü Yusuf GÖKALP,Sivas'ı birinci dereceden afet bölgesi ilan etti,bunun yanısıra teşvik ve kalkınmada öncelikli bölge yapıldı.Senelerce,nüfus başı dağıtılan MSH dan ilimize nüfusumuz oranından yüksek paralar geldi.
Şimdi,ben diyorum ki,bu kaldırımlara ne hacet,kaldırım içindeki ekranlara flan ne geek var.Bu paralar,en azından bazı arazilerin alımında kullanılıp,fabrikalaşmada-sanayileşmede halkımızı teşvik edici şekilde kullanılmış olsa,öncelikle nüfus göçünü durdurur ardından nüfus yoğunluğuna bağlı olarak içimizde sıcak piyasa-hareketlilik ve bereketle beraber zaten üstünü boyama şeklindeki ucuzluklar zenginleşme ölçüsünde yapılırdı. Senelerce anlatırken,muhabbet tellallığı ile suçlanmamız,en son AVM diye şakşakcılık yapıp yabancı sermayenin yerleşmesine ön ayak olmak,bir devlet hastanesinin yapımına bile duyarsız kalan bir il inisiyatifi,maalesef yine haddi olmayan doğalgaz gibi halkımı lükse alıştırma yolunu seçen havai şeylere heveslenmektedir.Doğalgaza geçilir,herkesde abone olur bir müddet sonra 200 ytl den başlayıp,400-500 ytl makbuzları gören vatandaşım rağbet bile etmez. Senelerce merkez bankası aracılığı ile devlet bütçesinden gelen paralarımız göz boyamak uğruna çarçur edildi,bölgemizdeki madencilik-alabalık-bal-kangal köpeği veyada sanayisel anlamda sanayicinin önünü açacak çalışmalar olmadığı için,haritada görünmeyeceğiz,kadrini kıymetini bilmediğimiz A.Latif ŞENER'e desdek vermediğimiz gibi,başka vilayetin siyasi şahsiyetlerinin arkasında el pençe divan durmak yakışmadığı gibi,şimdide geçti bor un pazarındayız.Peki ya,kaç hemşerimiz Hüsnü Yusuf GÖKALP in adını sanını ünvanını biliyor. Ya hükümete mensup parlementerlere ne demeli,bırakınız Sivas hakkında çıkıp kürsüde konuşmayı,bulundukları süre zarfındaki icraatleri ikişer imzadan mürekkep olup,1-Anayasa değişikliği 2-Türk-İsrail dostluk ve barış heyetine imzadan başka birşey olmamakta maalesef. En iyisi bu haber yalan deyip,sadece kendimizi uyutmakta kalalım.Belki haber yalan olur.
|
|
|
#8 |
|
Yeni Yiğido
![]() orhan_keklikcioglu Şuan
Son Aktivite: 21.01.2009 13:54
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
BEN ACIKCASI SUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM,BİZİM MİLLETVEKİLLERİMİZDEN HANGİSİ ÇALISIYOR ACABA GERCEKTEN BUNU COK MERAK EDİYORUM MUSTAFA ACIKALIN'I KAC KERE SİVAS TA GÖRDÜNÜZ SORUYORUM SİZE TAYYİP ERDOGAN BİLE BELKİ DE ONDAN FAZLA GELMİŞTİR BENCE BUNLAR TAMAMEN MİLLETVEKİLLERİMİZİN İLİŞKİLERİNİN HÜKÜMETTEN NE KADAR KOPUK OLDUGUNUN BİR GÖSTERGESİDİR VE AYRICA SİVAS TAN DA NE KADAR KOPUK OLDUGUNUN BİR GÖSTERGESİDİR SON OLARAK BERAT BEYİ DE ACIKCASI TUNCELİ Mİ ÖNEMLİ SİVAS MI ÖNEMLİ GİBİSİNDEN BİR KARSILASTIRMA YAPTIGI İÇİN PEK ETİK BULMADIGIMI DA BELİRTMEK İSTERİM.....
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|