Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 11.11.2009, 20:05   #1071
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1485 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Zoruma gidiyor arkadaş..! Ak Parti'ye oy vermediğim halde kanıma dokunuyor..! Bu hergün yeni bir isim konan "açılım"ı bende ilk başlarda destekliyordum...

Bunca olanlardan sonra hala çıkıpta bu adamın yaptıklarını onaylayanlara da şaşırmamak elde değil...Erdoğan aşkı gözlerini kör etmiş olmalı...
Soruyorum Erdoğan'ı destekleyenlere, "bu adam Davos olayından sonra ne yaptı..?" Çin zulmüne göz yumadı mı..? Ayrı devlet aynı millet olduğumuz Azerileri, bizi soykırımla suçlayan çeteleri bizim köylerimizi yakıp yıkan masum halkımızın kafatası derisini soyan adamlara tercih etmedi mi..? Kürt Açılımı'nda dtp önemli bir yere sahip diyip de, parti binalarında kongrelerinde bir tek Türk bayrağı bile asılmayan sözde parti lideri olan adamla muhattab olmadı mı..?

Tüm bunları da geçtik, dağdan "PİŞMAN DEĞİLİZ" diye bağıra bağıra gelen teröristleri "pişmanlık yasası" diyip bırakmadı mı..? şimdide apoya buzdalabı götürüyor...Hayır benim anlamadığım apoya buzdalabı götürdüğün zaman kürtlerin sorunu çözülecek mi..? İmralı'ya giden buzdolabının Şırnak'daki işsiz kürt vatandaşa ne faydası var..?
Ama "yok arkadaş ben birilerine buzdalabı verecem" diyorsan, götür yerel seçimlerden önce yaptığın gibi doğu illerindeki halka ver...

Diyeceğim şu ki; Davos sarhoşları kendinize tokat falan atında uyanın artık..!
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.2009, 20:13   #1072
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1387 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Metin yazdıklarında haklılık payı var.. ama şunu da unutma bu süreçte Akp kadar diğer partiler de hatalı... neden mi.? hepsi ucuz bir oy potansiyelinin peşine düştü..yok şu olmazsa görüşmem yok bu olmazsa görüşmem.. her zaman sen diyorsun ya ''akp tribüne oynuyor ''diye.. bu süreç gösterdi ki sadece akp değil hepsi trübine oynuyor..eleştiriyorsan (parti liderleri için diyorum) alternatifini söylersin..sorunun çözümüne katkıda bulunursun..
benim terör sorunun çözümüne ilişkin inancım kalmadı.. hepsi tarih önünde hesap verecek..
Alt 11.11.2009, 20:23   #1073
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 834 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
ŞERİFE Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bölünmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz... gönül gözü kör olanın gözleri de kördür göremezler. ALLAH türk milletine zeval vermesin. ALLAH türkü korusun ve yüceltsin.
Sizin itibar ettiginiz adamlar, zihniyet coktan böldü haberiniz yok...Kabul edin , veya etmeyin...
bölücülüğün daniskasını 30 yıldır ayni adamlar yapıyor.
Güneydogu da, Sivasdan ötesinde neden yoklar ?
Hakkaride neden miting yapamazlar ?
Eger ülkenin Güneydogu’suna hitap edemiyorsanız, sizin dünyanızda ülke bölünmüs ve siz de fiilen ülkeyi bölmüssünüz demektir.

Anlayana...
Alt 11.11.2009, 20:33   #1074
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 834 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
YILDIRIM Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Zoruma gidiyor arkadaş..! Ak Parti'ye oy vermediğim halde kanıma dokunuyor..! Bu hergün yeni bir isim konan "açılım"ı bende ilk başlarda destekliyordum...

Bunca olanlardan sonra hala çıkıpta bu adamın yaptıklarını onaylayanlara da şaşırmamak elde değil...Erdoğan aşkı gözlerini kör etmiş olmalı...
Soruyorum Erdoğan'ı destekleyenlere, "bu adam Davos olayından sonra ne yaptı..?" Çin zulmüne göz yumadı mı..? Ayrı devlet aynı millet olduğumuz Azerileri, bizi soykırımla suçlayan çeteleri bizim köylerimizi yakıp yıkan masum halkımızın kafatası derisini soyan adamlara tercih etmedi mi..? Kürt Açılımı'nda dtp önemli bir yere sahip diyip de, parti binalarında kongrelerinde bir tek Türk bayrağı bile asılmayan sözde parti lideri olan adamla muhattab olmadı mı..?

Tüm bunları da geçtik, dağdan "PİŞMAN DEĞİLİZ" diye bağıra bağıra gelen teröristleri "pişmanlık yasası" diyip bırakmadı mı..? şimdide apoya buzdalabı götürüyor...Hayır benim anlamadığım apoya buzdalabı götürdüğün zaman kürtlerin sorunu çözülecek mi..? İmralı'ya giden buzdolabının Şırnak'daki işsiz kürt vatandaşa ne faydası var..?
Ama "yok arkadaş ben birilerine buzdalabı verecem" diyorsan, götür yerel seçimlerden önce yaptığın gibi doğu illerindeki halka ver...

Diyeceğim şu ki; Davos sarhoşları kendinize tokat falan atında uyanın artık..!
Ne bu siddet bu celal ?
Napsinlar ? dagdan inenleri kursunami dizselerdi ?yada tekme tokatla "cıkın lan daga, asker öldürmeye, mücadeleye devam" mi denilseydi ?
Duyanda PKK füze satın aldı sanir, silah bırakıyorlar.. Senin askerini öldürecek silahlar iniyor bundan daha güzel ne olabilir?
Düsmanin silah birakmasini nedne hazmedemiyorsunuz ? Nasıl bırakırlarsa bıraksınlar, bundan on yıl sonra dagdan nasıl indikleri degil on yıldır teröre verilmeyen sehitler konusulur.
Ama olmaz,,, sehit olmazsa oy da yok birilerine (!)

Apoya buzdolabi alinmismis...
Adama ev mi yapılıyor sanki? Devlete yapılan bir cezaevi, Türkiye'nin en suclu insanı konumunda bir insanı normal cezaevinde tutmak kadar usüle, modern devlet yapısına aykırı bir sey olabilir mi?

Akparti keske 40 bankayı hortumlasa, devleti 200 milyar dolar zarara soksa da MHP kadar kıymeti harbiyesi olsa.
Alt 11.11.2009, 20:40   #1075
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09

Tecrübe Puanı: 1142 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Ülkücü olmayanlarin yorumundan cikip her sozunde Mhp ve Ülküdaslarimi kiskirtanlarada uygulama yok sanirim .

SABIR SABIR SABIR .

* Sabredenlere mükafatları hesapsız verilir *
[Zümer 10]
Alt 11.11.2009, 20:50   #1076
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1485 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ne bu siddet bu celal ?
Napsinlar ? dagdan inenleri kursunami dizselerdi ?yada tekme tokatla "cıkın lan daga, asker öldürmeye, mücadeleye devam" mi denilseydi ?
Duyanda PKK füze satın aldı sanir, silah bırakıyorlar.. Senin askerini öldürecek silahlar iniyor bundan daha güzel ne olabilir?
Düsmanin silah birakmasini nedne hazmedemiyorsunuz ? Nasıl bırakırlarsa bıraksınlar, bundan on yıl sonra dagdan nasıl indikleri degil on yıldır teröre verilmeyen sehitler konusulur.

Adama ev mi yapılıyor sanki? Devlete yapılan bir cezaevi, Türkiye'nin en suclu insanı konumunda bir insanı normal cezaevinde tutmak kadar usüle, modern devlet yapısına aykırı bir sey olabilir mi?

Akparti keske 40 bankayı hortumlasa, devleti 200 milyar dolar zarara soksa da MHP kadar kıymeti harbiyesi olsa.

Şu yazdıklarını bide kendin okur musun Gurbetsokakları..? Hasan abi sende bu yazının altına teşekkür etmişsin ya..
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.2009, 20:50   #1077
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2255 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ne bu siddet bu celal ?

"Hem laik hem müslüman olunmaz ya laiksin ya müslüman" Recep Tayyip Erdoğan 1992

"Bizi avrupa birliğine almazlar Ab hristiyan birliği bizim ne işimiz var Ab'de " Abdullah Gül 1995

"Necmettin Erbakan Refah partisinden gitse milli görüşü bırakıp başka partiye gecse biz yine ayrılmayız milli görüşten" Bülent Arınç 1992

Peki sonra ne oldu Abdullah Gül Dış işleri bakanı olunca ilk önce Ab ile görüşmeler yaptı(Ab'ye uyumluluk sürecini hızlandıracaklarını söyledi ve Müjde başlıgı altında Ab'den gün aldığını söyledi).Ve Recep Tayyip Erdoğan Ben Atatürkçü laik biriyim değiştim dedi (Oysa ya laik ya müslüman olursun ikisi birden olmaz derdi demekki onun mantıgına göre düşünürsek müslümanlıktan vazgecti)Bülent Arınç Ak parti kurulur kurulmaz Saadetten ayrıldı ve milli görüşü sırtından vurdu.Şimdi bizim bu kişilere inanmamızı bekleyenler kusura bakmayın saf değiliz
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.2009, 20:52   #1078
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4579 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Alıntı:
YILDIRIM Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Şu yazdıklarını bide kendin okur musun Gurbetsokakları..? Hasan abi sende bu yazının altına teşekkür etmişsin ya..
Haklisin Metin
Alt 11.11.2009, 20:53   #1079
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09

Tecrübe Puanı: 1142 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

+ [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
ERROR: If you can see this, then [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] is down or you don't have Flash installed.

Alt 11.11.2009, 20:53   #1080
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 711 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Nikbin Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şu röportajı okumanızı tavsiye ediyorum.

IRA sorununu 30 yılda çözdük

İngiltere'nin yeni Ankara Büyükelçisi Reddaway İrlanda Cumhuriyet Ordusu ile 30 yıl süren terör sorununu "sabır ve hassasiyetle" çözdüklerini söyledi

Türkiye' nin demokratik açılım süreci, terörle mücadele etmiş ve çözüm bulmuş ülkeler tarafından da dikkatle izleniyor. Birleşik Krallık'ın yeni Ankara Büyükelçisi David Reddaway, İngiltere'nin IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) ile vardığı çözümün 30 yılı bulduğunu söyledi. Başkent'teki görevine başlaması vesilesi ile bir grup gazeteci ile bir araya gelen Reddaway, güncel gelişmelere ilişkin gözlemlerini ve İngiltere deneyimini şöyle paylaştı:

Demokratik açılım sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

PKK, Birleşik Krallık'ta terör örgütü kabul edilerek yasaklanmış bir organizasyon. Biz Türk hükümetinin çözüm bulma çabalarını destekliyoruz. İngiltere, IRA terör örgütü konusunda deneyimi olan bir ülke. Tabii ki süreç içerisinde iki gelişme oldu. 1- Teröristleri kamu desteğinden uzaklaştırmak. 2- Eline silah alan teröristleri siyasi mücadeleye yönlendirmek.

Dağdan dönüşlerin gösteriye dönüşmesi size ne düşündürdü?

Türkiye'nin ulusal yaşamına katılmayı reddeden grupların, katılımlarını olumlu karşılıyoruz. Konu çok hassas. Sabır gerekiyor. Geçenlerde Trabzon'da idim. Tepkileri gördüm. Türkiye'ye giriş yapan kişilerin karşılanma şekillerinin, Türkiye'nin bazı kesimlerinde iyi karşılanmadığını biliyorum. Ama sabır ve hassasiyet gösterilmeli ki bu zor süreç daha da güçleşmesin.

Hassasiyeti açar mısınız?

Bir anlamda kimse zafer kazanmayacak ama herkes kazanacak. Bir tarafın zaferi olarak yansıtırsanız, diğer taraftan tepki görürsünüz. Sabırla, uzun olacak bu süreçte küçük adımlarla mesafe alınacak. Onun için bu hassas süreci sabırla götürmek lazım.

IRA ile mücadelede İngiltere deneyimini anlatır mısınız?

İngiltere'nin bulunduğu noktaya ulaşması 30 yılı aşkın süreci gerektirdi. Hala bazı aşırı uçlar terörü sürdürme eğiliminde. IRA bizi korkutamayacağını, yenemeyeceğini fark etti. Biz de onlara fikirlerini gerçekleştirebilecek siyasi ortam sunduk. Bu bizim için önemli bir deneyim oldu.

Hangi talepleri karşılandı?

Bizim, Kuzey İrlanda'daki durumumuzla Türkiye'nin bulunduğu durum birbirinden farklı. Amacımız Kuzey İrlanda'yı İngiltere'nin bir parçası olarak tutmaktı. Çünkü Kuzey İrlanda halkı Birleşik Krallık'ta olmayı istiyordu. "Eğer ileride dengeler değişirse, Birleşik Krallıkla yaşamak istemezlerse bu da değerlendirilecek" dedik.

Çözüme referandumla mu ulaşıldı?

Evet, referandumla alındı. İngiltere ve İrlanda'nın bir uzlaşmaya vardığı belirtilerek halkın oluru alındı. İrlanda Anayasası'nda bir hüküm vardı, topraklarda hak iddia ediliyordu. İrlanda da, Birleşik Krallık da 'Bu topraklar bizim' demekten vazgeçti.

IRA silahları nasıl bıraktı?

IRA, silahlarını İngilizlere teslim etmeyi kabul etmedi. Uluslararası bir komisyon kuruldu. İrlanda ve Birleşik Krallık'tan kimse yoktu. Biz de IRA da bu komisyonun dürüstlüğüne inandı. Filmlere konu olabilecek şeyler yaşandı. Bir gece yarısı komisyon üyelerini alıp birkaç saatlik yola götürdüler. Orada silahların imha edildiğini gösterdiler. Biz silahları görmedik. Ancak imha edilen silahlarla ilgili bize verilen rakamlar kafamızdaki rakamlarla uyuşuyordu.
demişsin sevgili nikbin peki IRA hakkında ne biliyorsun? Ben Eire ve Kuzey İrlanda'ya gittim peki derdi ne bu IRA'nın yerinde gördüm..

Anlatayım sana bir halk var daha önce bu başlıkta mezhepsel bölünmeye örnek teşkil ettiğim, hepsinin kökeni Kelt yani aynı kimlikten insanlar etnik kimlik yok ortada. Peki bu iki halk nasıl bölündü mezhepsel ayrılıklarını Büyük Biritanya denilen emperyal sömürgeci İngiltere kullanarak. Zaten ikisi de sömürgesi idi Güney İrlanda özgürlüğünü kazandı ama müdahalelerle ve Eire'nin gelişmesini etkileyecek yaptırımlarla dünya konjonktüründe nufusunu kullanarak İngiltere, bubağımsız ülkeyi tüm dünyaya kapattı... Yani yüzyıllardır kendi vatandaşları saymadıkları sadece vergi aldıkları ve yatırım yapmadıkları bir ülke vardı buraya İrlanda deniyordu bir kısmı bağımsızlığını kazandı yani ingiltere sömürgesi olmaktan çıktı diğerleri de onlara uymasın diye mezhepsel çatışmalar yarattılar aynı zamanda Kuzey İrlanda'yı sömürmeye devam ettiler. Güney İrlandaya yani Eire'ya ne yaptılar peki ekonomik ve siyasi ambargo uyguladılar ve tanımadılar. Her fırsatta iç işlerine müdahale etmeye çalıştılar vesaire vesaire vesaire. Bunun neticesinde IRA örgütü kuruldu İrlanda Ordusundan bağımsız ve ne yaptı bunlar peki İngiltere'ye ve onun Ağabeyi Amerika'ya yönelik eylemler düzenlediler vesaire vesaire. Yani açıkcası Filistinle özdeş hatta daha ağır bir durum çünkü yüzyıllardır sömürülüyor bunlar neyse. Filistinli kardeşlerimiz müslüman diye arkalarında durmuyoruz, haklılar diye arkalarında duruyoruz biz. İşte bu İrlandalılarda haklıydı ve haklarını siyaseten ve ekonomik olarak aratmayan ambargo uygulatan İngiltere'ye karşı bu eylemleri planladılar... Hala Güney İrlandaya ambargo uygulanıyor, Kuzey İrlanda ise hem siyaseten hem de ekonomik olarak Büyük Biritanya'ya yani İngiltere'ye bağlı bir sömürge.

Yani demek neymiş oradaki terör sorunuyla buradaki farklıymış. Orada bir ülkenin başka bir ülkeye uyguladığı art niyet sonucu bir tepki sorunsalıymış, buradaki etniksel ayrışmaya yol açacak dış devlet müdahaleleri ve marksist materyalist kökenli etnik ırkçı bir terör sorunuymuş. Özdeş değiller vesselam çözümlerin uygunsuzluğunu uzun uzadıya anlatmama gerek yok sanırım.

Daha önceki yazımdan aklıma düşenleri hatırlatayım:
İrlanda var mezhepsel olarak bölünmüş Kuzeyi Güneyiyle çatışıyor daha doğrusu çatıştırılıyor İngiltere gibi ülkeler tarafından. Bunlardan birisi protestan birisi katolik... Bizdeki Sunni-Alevi ayrımında planlanan bölünme projesi bu...
Medeniyet beşiği dediğimiz Belçika Krallığı(ne kadar vahim demi adamlar krallık hala) üç bölgeden oluşur, üçünden iki ana bölgeyi temsil eden valonlar ve flamanlar iç ve dış işlerinde tamamen bağımsızlardır. Brüksel yönetim merkezi vardır bu karışamaz işlerine sadece ültimaton verir. Her ikisi kendi bölgeleriyle ilgili kararları kendileri alır, uygular. Ancak ekonomik olarak tam bağımsız değildirler Güneydeki Flamanların durumu, kuzeydeki valonlardan iyidir ve vergileri oraya akar. Flamanlar bunlara karşı çıkıyor şu sıralarda, valonlarda dil farklılığından doğan sorunlarla karşı çıkıyor. Belçika Kraliyetinin yüreği hop hop hopluyor bu vesileyle. Peki bu flaman ve valon ayrımı niye var derseniz, ikisi de aynı kökenden millet birisi fransızcaya daha yakın valonca diğeri de hollanda lisanı olan flamanca konuşuyor tek fark bu, bizde de türkçe-kürtçe ayrımı yapılırsa olacak olan da bu... vs vs diye anlatmıştım ama pek iyimser arkadaşım anlamamışsın...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)