Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.11.2009, 22:22   #1061
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1387 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
doğan bulut Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
KARİP OLAN ŞU ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALACAK O BİRDE TÜRKİYENİN BÜTCESİ TERERÜSTLERE YARDIM OLARAK VERİLMESİ
abi şehitlerin kanı nasıl yerde kalıyor.. Şehadet mertebesine ulaşan bir insan için bunda dah büyük bir şeref yoktur..temmuz 2009 dan (açılımdan önce) şehitlerin intikamı mı alınıyordu..
Alt 10.11.2009, 23:30   #1062
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 04:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
abi şehitlerin kanı nasıl yerde kalıyor.. Şehadet mertebesine ulaşan bir insan için bunda dah büyük bir şeref yoktur..temmuz 2009 dan (açılımdan önce) şehitlerin intikamı mı alınıyordu..

ALINMIYOMUYDU GORAMAZ HERALDE ONCA ASKERLER UÇAKLAR HELİ KOPTERLER KEKLİK AVLAMIYODU.... YANİ SEN ŞİMDİ PKK LILARA ÖDÜL VERİLİRGİBİ DEVLETİN BÜTCESİNİN DAĞITILMASINI NORMALMI KARŞILIYON
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.11.2009, 23:37   #1063
ismail 58
Usta Yiğido

ismail 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ismail 58 Şuan ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.01.2016 23:55

Tecrübe Puanı: 1113 ismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz sein

Vatan hainlerine, dağda yoruldunuz biraz şehirde sefa sürün, rahat edin tefrikasıdır.
birde bu soysuz köpeklere maddi yardım yapılacağını dün haberlerde duyunca kan beynime sıçradı, cinnet geçirmemek için artık takip etmiyorum,
son hali nedir, iyice açılabildikmi, sırtımızdan göyneğide çıkaracakmıyız bilmiyorum....
ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.2009, 01:17   #1064
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 828 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
ismail 58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Vatan hainlerine, dağda yoruldunuz biraz şehirde sefa sürün, rahat edin tefrikasıdır.
birde bu soysuz köpeklere maddi yardım yapılacağını dün haberlerde duyunca kan beynime sıçradı, cinnet geçirmemek için artık takip etmiyorum,
son hali nedir, iyice açılabildikmi, sırtımızdan göyneğide çıkaracakmıyız bilmiyorum....
Başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum.
Kürt ayrı,
Kürt adı altında dağdaki pkk lılar ayrı.

Aslında pkk diyede birşey yok.Bu tamamen şehir eşkiyalığının bir müddet evvel bazı kişi ve kurumlarca,terör adı altında başta eroin olmak üzere,silah ve benzeri kirli işleri yürütmek yanında dolaylı olarak bölgede anti uygulamaları meşrulaştırmaktı.
Sizin görev yaptığınız bölgede ufak bir incelemede gündüzleri işinde gücünde olanların akşam nasıl terörize olduklarını görmeniz yanında,biraz daha kapsamlı bir araştırma yaptığınız kripto sayılacak isdihbaratla,AB ye yön veren başlıca devletler,almanya-italya-fransa-ingiltere-hollanda-belçika'da türk uyruğuna tabi kaç kişi o devlet içişlerine, vatandaşlıklarına geçmek için başvurmuş,başvurularında -ben kürdüm askere gitmek istemediğim için-ben kürdüm devlet bize terör ve benzeri baskılar yapıyolar-gibisinden başvuruları nihayetinde direkt vatandaşlıklarına geçtiklerini,yine iç isdihbaratımızlada sabit olan,başta diyarbakır'da kayıtlı olmak üzere 500 kadar imamlık yapmış kişinin bugün bulgaristan-romanya-macaristan-belçika-almanya-hollanda kuşağında yurt içinde başlayarak oralarda nihayet bulan eroin ticaretinde,devlet isdihbarat birimlerince arandıklarını,bu şahısların bazende terör örgütüne malları zimmetlerine geçirerek ihanetten kaçak olduklarını göreceksiniz.
Şimdi konumuza dönelim,1980 öncesinde devletimize yön veren planlanmış şekil itibariyle,devlet adına o bölgede uzun süreçte emelleri olan dış isdihbaratlara bu bölgeyi bırakmamak,o bölgenin denetimi elimizde olması için bu örgüte salık verildiği halde,başta rusya nın dağılması,sonrası bizim ülke içinde uzun vadede devlet politakımız olmaması,üstüne üstlük birinci körfez harekatı ile beraber,pkk denetimi elimizden çıkmıştır.Önce çekiç güç ve sonrası kararlı operasyonlar neticesinde pkk yok olmaya mahkum olduğu süreçte,son 7 yıllık devlet yönetimimiz süreci ve ABD'nin,2. ırak harekatı sonrasında pkk tamamen ABD isdihbarat birimi kontrolünde Suriye li Hüseyin Feyman'ın eline geçmiştir.Bu süreçte,pkk ad değiştirtilmiş,yeni adı kadek, terör örgütü olarak anılmazken,pasifize edilen pkk Türkiye ye şirin gözükmek adına uluslararası terör örgütü listesine alınmıştır.

Şimdi,tamamen pasifize edilen pkk'nın (Başlıca dağlıca baskını olmak üzere yapılan eylemler tamımıyle abd isdihbaratlarının organizesi olmakla beraber,diğer eylemlerinde ülkemiz menşeinde yer alan kişi bulunmamaktadır) dağ kadrolarının yeniden ülke içinde konuşlandırılması,2012 yılında bayrağı çekilmiş olan kürdüsdan federasyonu içinde,uzun dönem istikarar olmaması ,aşiret-dağ kadrosu-polikacılar- gibi kutuplar yaratmasından başka bir amacı olmazken,Avrupa'dan gönderilecek kadro ise tam anlamıyla batının canını sıkmakta.Nitekim yılda 5 milyar dolar gibi eroinden gelen bir pastaya sahip olan bir bakımada besle kargayı oysun gözünü söyleminde olduğu gibi,batı bunlardan silkelenmek istiyor.İspatı ise çok basit,sözde ergenekon diye adlandırılan terör örgütü adı altında 8 ay-10 ay sorgulanmadan gözaltında tutulan profosörler ve benzeri akademisyenler olduğu halde,devleti yıkmaya teşebbüs etmiş silahlı örgüte mensup olanların tutuklanmadan gönderilmeleri,üstüne üstlük batı bu konuda devletten söz alması,ki bana herşeyi anlatmaktadır.

dilini konuşmak ayrı,terör örgütü kurmak ayrı
adalet istemek ayrı,eroin satmak ayrı,
bölgeye yatırım yapmak ayrı-bölgede olan huzuru bozmak ayrı,

Lütfen bunları aklı başında insanlarımız ayrıştırsınlar.
Hiçbir zamanda ciddi konuları magazinleştirmeyelim.
NOT:(İsmail bey isnatlar size degil,konuya girmek için sizden alıntı yaptım sadece, lütfen üstünüze alınmayınız)
Alt 11.11.2009, 01:45   #1065
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2255 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu açılım kürt açılımı ise işe neden dağdaki 34 kişiyi indirmekle başladılar? Bu açılım kürt açılımı ise neden dağdan inen 34 kişiye maddi destek verilecek? Bu açılım kürt açılımı ise neden önce dtp ile görüşüldü hani dtp pkk'nın temsilcisiydi?
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.2009, 07:47   #1066
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1485 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
ismail 58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yok İsmail abi inanmam...Şoklardayım... ikikere okudum msjını...

Onu yapacak kadar kansız, aşağılık, adi olacağını sanmıyorum!
Eğer onu da yaparsa apo dan bir farkı kalmaz artık ki apo bile teröristlere maaş vermiyor...

Bu nasıl bir zihniyet..? Bu nasıl bir düşünce..? Bu nasıl bir açılım?!

Devlet BAHÇELİ bu bir türlü sabit bir isim bulamadıkları açılama günler öncesinden "pkk açılımı", Başbakana da "bölücü başı!" demişti...Adam yerden göğe kadar haklıymış meğer..!
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.2009, 08:54   #1067
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 04:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
YILDIRIM Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yok İsmail abi inanmam...Şoklardayım... ikikere okudum msjını...

Onu yapacak kadar kansız, aşağılık, adi olacağını sanmıyorum!
Eğer onu da yaparsa apo dan bir farkı kalmaz artık ki apo bile teröristlere maaş vermiyor...

Bu nasıl bir zihniyet..? Bu nasıl bir düşünce..? Bu nasıl bir açılım?!

Devlet BAHÇELİ bu bir türlü sabit bir isim bulamadıkları açılama günler öncesinden "pkk açılımı", Başbakana da "bölücü başı!" demişti...Adam yerden göğe kadar haklıymış meğer..!
YAYILDIRIM... SEDE NEKADAR İYİMSERSİN HİÇ HABER İZLEMİYON ADAMLARA PARA VERİYORLAR ÖDÜL VERİR GİBİ EVLERİNİ YAPACAKLAR TARLA VERECEKLER İŞİ OLMAYANA İŞ VERECEKLER SEN BUNLARI HİÇ DUYMADINMI
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.2009, 12:10   #1068
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 711 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Sevgili YILDIRIM, Devlet Bahçeli'nin kongre öncesi konuşma metnini muhakkak okumanı da tavsiye ediyorum, zira çok açık tarihi gerçeklikleri de ortaya koyarak bunun bir ihanet projesi olduğunu gösteriyor. Osmanlı'da balkanların nasıl gittiğinden tutta kudüsten nasıl atıldığımıza kadar hep bu demokratik açılımlar sayesinde olmuş, biz şimdi yeni bir millet yaratıp milletin içinde yeni bir çatışma dönemine yeni bir bölünme projesine ilk elden tanıklık etmekteyiz... İşte bu şartlarda dahi meclis dışı partiler güçlendirilip, meclis içi partilerse güçsüzleştiriliyor, meclis dışı muhalefet ne kadar büyürse meclis içi muhalefet o kadar güçsüzleşecekki AKP bu projelerine devam edebilsin, şimdilerde meclis dışı muhaliflere aşırı derece söz tanınıyor medyada ancak buna müteakip meclis içi muhalefetlerden chp ye bile tanınan söz düşürülüyor, bırak MHP'yi. Dünkü toplantı da TRT 3den seyretmeyenler dışında kim ne olup bittiğinin farkına varabildi mesela, medya kuruluşları hep AKP'yi baskın çıkartacak konuşmaları verdi mesela.

Hele gelinen noktada daha vahim bir durum var, şenlik bayram ilan edip Apo posterleri açılırken meclise Türk Bayraklı Şehit anaları sokulmazken, Meclis'te 10 Kasım günü bu projeyi tartışmaya açan iktidarın, Atatürk Pankartlarına da yakışıksız yorumu yapması gayet normal. Ne diyim Allah bunları bildiği gibi yapsın...
Alt 11.11.2009, 15:43   #1069
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1387 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
doğan bulut Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ALINMIYOMUYDU GORAMAZ HERALDE ONCA ASKERLER UÇAKLAR HELİ KOPTERLER KEKLİK AVLAMIYODU.... YANİ SEN ŞİMDİ PKK LILARA ÖDÜL VERİLİRGİBİ DEVLETİN BÜTCESİNİN DAĞITILMASINI NORMALMI KARŞILIYON
Bu başlıkta yazmak benim için yorucu olmaya başladı..Her şeyi sanki geri baştan onuşuyoruz gibime geliyor..

Bir kere ben şehitlerin kanının yerde kaldığını düşünmüyorum.. şehitlik en büyük izzet ve şereftir..

Eğer ki sizin dediğiniz gibi düşünseydim gerçekten alınmadığını düşünürdüm.. 30000 i aşkın şehit 25 yılda..buna gazileri de ve terörden etkilenen aileleri de ekleyin..

Eski genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt bbg evi gibi izliyoruz dedi ama bir iki hafta geçmeden karakola baskın düzenlendi..Koskoca Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en büyük ordularına sahipken nasıl olur da terörü bitiremez..Ben sizler gibi iyi niyetli değilim...Demek ki terörün bitmesini birileri istemiyor..Sinek avlar gibi teörörist avlanarak terör bitmez ki...Terörün bölgeden beslendiği sebepleri yok etmek lazım...

Alt 11.11.2009, 17:56   #1070
Nikbin
Usta Yiğido

Nikbin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nikbin Şuan Nikbin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.04.2012 17:55

Tecrübe Puanı: 702 Nikbin FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Şu röportajı okumanızı tavsiye ediyorum.

IRA sorununu 30 yılda çözdük

İngiltere'nin yeni Ankara Büyükelçisi Reddaway İrlanda Cumhuriyet Ordusu ile 30 yıl süren terör sorununu "sabır ve hassasiyetle" çözdüklerini söyledi

Türkiye' nin demokratik açılım süreci, terörle mücadele etmiş ve çözüm bulmuş ülkeler tarafından da dikkatle izleniyor. Birleşik Krallık'ın yeni Ankara Büyükelçisi David Reddaway, İngiltere'nin IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) ile vardığı çözümün 30 yılı bulduğunu söyledi. Başkent'teki görevine başlaması vesilesi ile bir grup gazeteci ile bir araya gelen Reddaway, güncel gelişmelere ilişkin gözlemlerini ve İngiltere deneyimini şöyle paylaştı:

Demokratik açılım sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

PKK, Birleşik Krallık'ta terör örgütü kabul edilerek yasaklanmış bir organizasyon. Biz Türk hükümetinin çözüm bulma çabalarını destekliyoruz. İngiltere, IRA terör örgütü konusunda deneyimi olan bir ülke. Tabii ki süreç içerisinde iki gelişme oldu. 1- Teröristleri kamu desteğinden uzaklaştırmak. 2- Eline silah alan teröristleri siyasi mücadeleye yönlendirmek.

Dağdan dönüşlerin gösteriye dönüşmesi size ne düşündürdü?

Türkiye'nin ulusal yaşamına katılmayı reddeden grupların, katılımlarını olumlu karşılıyoruz. Konu çok hassas. Sabır gerekiyor. Geçenlerde Trabzon'da idim. Tepkileri gördüm. Türkiye'ye giriş yapan kişilerin karşılanma şekillerinin, Türkiye'nin bazı kesimlerinde iyi karşılanmadığını biliyorum. Ama sabır ve hassasiyet gösterilmeli ki bu zor süreç daha da güçleşmesin.

Hassasiyeti açar mısınız?

Bir anlamda kimse zafer kazanmayacak ama herkes kazanacak. Bir tarafın zaferi olarak yansıtırsanız, diğer taraftan tepki görürsünüz. Sabırla, uzun olacak bu süreçte küçük adımlarla mesafe alınacak. Onun için bu hassas süreci sabırla götürmek lazım.

IRA ile mücadelede İngiltere deneyimini anlatır mısınız?

İngiltere'nin bulunduğu noktaya ulaşması 30 yılı aşkın süreci gerektirdi. Hala bazı aşırı uçlar terörü sürdürme eğiliminde. IRA bizi korkutamayacağını, yenemeyeceğini fark etti. Biz de onlara fikirlerini gerçekleştirebilecek siyasi ortam sunduk. Bu bizim için önemli bir deneyim oldu.

Hangi talepleri karşılandı?

Bizim, Kuzey İrlanda'daki durumumuzla Türkiye'nin bulunduğu durum birbirinden farklı. Amacımız Kuzey İrlanda'yı İngiltere'nin bir parçası olarak tutmaktı. Çünkü Kuzey İrlanda halkı Birleşik Krallık'ta olmayı istiyordu. "Eğer ileride dengeler değişirse, Birleşik Krallıkla yaşamak istemezlerse bu da değerlendirilecek" dedik.

Çözüme referandumla mu ulaşıldı?

Evet, referandumla alındı. İngiltere ve İrlanda'nın bir uzlaşmaya vardığı belirtilerek halkın oluru alındı. İrlanda Anayasası'nda bir hüküm vardı, topraklarda hak iddia ediliyordu. İrlanda da, Birleşik Krallık da 'Bu topraklar bizim' demekten vazgeçti.

IRA silahları nasıl bıraktı?

IRA, silahlarını İngilizlere teslim etmeyi kabul etmedi. Uluslararası bir komisyon kuruldu. İrlanda ve Birleşik Krallık'tan kimse yoktu. Biz de IRA da bu komisyonun dürüstlüğüne inandı. Filmlere konu olabilecek şeyler yaşandı. Bir gece yarısı komisyon üyelerini alıp birkaç saatlik yola götürdüler. Orada silahların imha edildiğini gösterdiler. Biz silahları görmedik. Ancak imha edilen silahlarla ilgili bize verilen rakamlar kafamızdaki rakamlarla uyuşuyordu.

» Burası dünya… Sefası da fani, cefası da…

Nikbin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)