Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

İçki Yasağı - Sayfa 3 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 30.04.2012, 07:43   #21
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 738 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: İçki Yasağı

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Mantığa bak.
Mantık kurulduğu kadar, kurulan mantığın algılanması da önemli. İlaçlar da zorunlu ve içinde alkol var. Halbuki bir damla ilaç bile haramdır.

Şarap az miktarda kullanılırsa yararlı bir içkidir. Sağlık uzamanlarınca kalp ve damar hastalarına tavsiye edilir. Bira taş düşürenlere tavsiye edilir. Az miktarda aparatif alınan içki strese iyi gelir, keyif verir.

Demek ki mantık kurarsak, her faydalı olan bilinçsizce kullanıldığında zararlı da olurmuş.

Din istismarı yapılacak ya, özellikle alkol ve türban seçilir. Yasaklayacaksan ateşli silahları ve sigarayı yasakla. Tamamen zararından başka kime ne yararları var? Yok onu yapmazlar. Onlar istismar aracı değildir. Onlarla kutsallara hitap edemezler.

Dediğim gibi. Kurulan mantığın bilgi istediği kadar, algılanmasının da bilgiye ihtiyacı vardır.
Alt 30.04.2012, 11:19   #22
BekirBayrak
Usta Yiğido

BekirBayrak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BekirBayrak Şuan BekirBayrak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2016 18:01

Tecrübe Puanı: 818 BekirBayrak isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Mantığa bak. İlkokuldaki kardeşim okusa şu yazdıklarını gülerdi herhalde.

Elektrik, inşaat malzemesi, taş, su, dere... bütün bunlar zaten zorunlu ihtiyaç. "Trafik kazaları olmasın diye yolları yapmayalım." gibi olmuş seninki. Bana gelmiş alkolu savunuyorsun.

Benim ilköğretim 4. sınıfa giden oğlum okudu ve alaylı bir şekilde gülmüştü zaten ))
Alt 30.04.2012, 13:07   #23
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
BekirBayrak Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Benim ilköğretim 4. sınıfa giden oğlum okudu ve alaylı bir şekilde gülmüştü zaten ))
İşte sizinkisi böyle polemik.. Polemik olunca ağzınız kulaklarınıza varıyor.

Bunu bir kaç kez söyledim yine söyleyeyim. Siz bu polemiğe girdiniz mesela.. Ben de şimdi desem ki; "sizin yazılarınızı da 2.ci sınıftaki yakınım çocuk okudu; 'hiç mi mantık yok bunlarda yahu' dedi" desem ne olacak?

Bu sefer de diyeceksiniz ki, senin yazında mantık yok ki.. Yine aynı hakkı bana vermiş olacaksınız. Ve ben de "sizin yazınızda mantık yok" diyeceğim.

Nereye kadar gidecek bu polemik? Bilgi mi bunlar? Yapmayın Allah aşkına.

Bir defa yetişemediğiniz konuda çocukları devreye sokmanız ayıp. Yani şimdi din, etnisite, istismarınız yetmedi çocuk istismarına mı başladınız? Gerçek olsa bile çocukları devreye sokmanız hiç te etik olmuyor.. Ben şahsen utanırım. Çocukla haklı çıkmaya çalışıyorum diye.

Alkol hakkındaki bilgilerinizi yazarsınız. Zararlarını yazarsınız. Ben de bilgilerimi ve nasıl kullanılması gerektiğini yazarım. İşte bilgi tartışması buna derler.

Polemik insana hiç bir şey getirmez. O sana sen ona, süreeeeeer gider.
Aslında adminin yasaklaması gerekir. Bir kaç tane hariç, çoğu forumlarda polemik ve kişi üzerinden tartışma sürdürmek kesinlikle yasaktır.

Bu yazım da ilk sorumlu admine çağrım olsun.
Alt 30.04.2012, 13:17   #24
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Arkadaşlar gerçektende bazen konu konuluktan çıkıp kişselleştirilip devam ettiriliyor lütfen mesajlarınızın silinmemesi yada konunun kapatılmaması için lütfen konuyla alakalı görüşlerimize yer verelim, sırf laf yetiştireyim cevap olsun da ne olursa olsun diye düşünmeyelim.
Alt 30.04.2012, 13:21   #25
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
Arif Coşkun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar gerçektende bazen konu konuluktan çıkıp kişselleştirilip devam ettiriliyor lütfen mesajlarınızın silinmemesi yada konunun kapatılmaması için lütfen konuyla alakalı görüşlerimize yer verelim, sırf laf yetiştireyim cevap olsun da ne olursa olsun diye düşünmeyelim.
Arif bey bu konuya el at lütfen. Yada ilk sorumluyu uyarıver. Polemik gırla gidiyor bu forumda.. Bilgi tartışılmıyor ki..
Alt 30.04.2012, 13:29   #26
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1219 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Almanya´nin bircok sehrinde alkollü olanlar otobüs ve trenlere alinmiyor.
Kamuya acik alanlarda da alkollü iceceklerin icilmesine yasaklar uygulaniyor veya uygulanacak.
Demek ki IV. Murat yasaklari sadece bizde uygulanmiyor.
Belki de irtica bizden sonra Almanya´da da hortladi.
Ama almanlar bu uygulamalardan hic rahatsiz degiller.
Bu konuda konustugum kisiler memnuniyetlerini dile getirdiler.
Bizde durum biraz farkli algilaniyor galiba.
Islamin yasakladigi seyler ülkemizde yasaklaninca altinda baska seyler araniyor.
Insanin bakis acisi dar olunca, düsüncesinin akrasinda artniyet olunca ancak bu kadar görebiliyor.
Asagidaki baglantilar Almanya´daki alkol gerceginin delilidir.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Bence bu olayın İrtica ile alakası yok, hele hele laiklikle hiç yok. Bu yasakları Laikilik ya da İrtica penceresinden bakarak eleştirenler bence çok büyük bir yanılgıya düşerler... Bu olay yasakçı zihniyet olayıdır, bu olay hürriyet karşıtlığıdır, aynı şey Almanya'da varsa orası için de aynı ifadeleri rahatlıkla kullanıyorum... Almanya'da yasakçı ve hürriyet karşıtıymış. Almanya da içki iç bir yerde toplu taşıma aracına almasınlar eve nasıl gidecem alkollü olarak araba mı kullanacağım yani? Orası da iyice saçmalamış...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 30.04.2012, 13:31   #27
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Din istismarı yapılacak ya, özellikle alkol ve türban seçilir. Yasaklayacaksan ateşli silahları ve sigarayı yasakla. Tamamen zararından başka kime ne yararları var? Yok onu yapmazlar. Onlar istismar aracı değildir. Onlarla kutsallara hitap edemezler.
Sivaslınet alkolün, içkinin vs. haram olması dini istismar mıdır? Yada başörtüsünün olması dini istismar mıdır?

Biz alkolün yasaklanmasını dinimizin gereği olarak istiyoruz, bu ayrı bir konu. Şuan konuştuğumuz konu bu olmadığı için, bu düşüncemizi ifade etmeye gerek duymuyoruz, çünkü müslüman insan bunu zaten bilir.
Alt 30.04.2012, 13:34   #28
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1219 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

PEKİ NE YAPILMALI?

Tüketiciler Birliği tarafından hazırlanan alkol raporunda alınması gereken önlemler şu şekilde sıralanıyor:
1- Gençlerin içki içmeye başlama yaşını geciktirmek ve alkol tüketmeye başlayan genç insan sayısını azaltmak amacıyla, alkol ve madde kullanımına anlamlı alternatifler sağlanmalı ve özellikle gençlerin alkol konusundaki eğitimi arttırılmalıdır.
2- Alkol promosyonları, ücretsiz dağıtımlar, reklamlar, sponsorluk ve kolay erişilebilirlik gibi gençleri içki içmeye yönlendiren baskılar en aza indirilmelidir. Özellikle okul ve diğer eğitim kurumlarının alkolden arındırılmış çevrelerde olması sağlanmalıdır.
3- Yasa dışı alkol satışının ve üretimin önüne geçilmelidir.
4- TV`lerde özendiricilikten kaçınılmalıdır.
5- Yasalara aykırı yapılan alkol reklamları ile ilgili cezai yaptırımlar arttırılmalı ve mutlaka uygulanmalıdır.
6- Devlet, kanunların uygulanmasını sağlamalı ve yerinde denetimlerle aksaklıklar giderilmelidir. Özellikle şehirlerarası yollardaki benzin istasyonları, mülki amirlik tarafından periyodik olarak denetlenmelidir.
7- Alkollü içkilerin satışı için ruhsat standartları yükseltilmeli ve sıkı denetime tabi tutulmalıdır.
8- Piknik alanları ve mesire yerleri gibi halka açık yerlerde alkol kullanımı engellenerek özellikle çocuk ve gençlerin alkole teşvikinin önüne geçilmelidir.

Allah'ın yasakladığı bir pislğin ülkemiz ve insanımızın başına açtığı belalar.
Ve bu pislikten medet uman zavallılar...
8. Maddenin ilk kısmı hariç tamamen katılıyorum...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2012, 13:36   #29
sivaslınet
Usta Yiğido

Arkadaşlar gelin şöyle yapalım. Polemik yerine şunları kullanabiliriz. Aslında bunlar da yeteri kadar uyarıcı sözler.

Senin söylediğin Dine uymuyor..
Senin söylediğin etik değil..
Senin söylediğn mantıklı değil..
Senin söylediğin yanlış..
Senin söylediğn insan yararına değil..

Bunları söyledikten sonra neden olduğunu açıklarız. Bundan iyi tartışma mı olur?
Alt 30.04.2012, 13:41   #30
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
Sivaslınet alkolün, içkinin vs. haram olması dini istismar mıdır? Yada başörtüsünün olması dini istismar mıdır?

Biz alkolün yasaklanmasını dinimizin gereği olarak istiyoruz, bu ayrı bir konu. Şuan konuştuğumuz konu bu olmadığı için, bu düşüncemizi ifade etmeye gerek duymuyoruz, çünkü müslüman insan bunu zaten bilir.
Kardeşim dininin gereği olarak istiyorsan hata ediyorsun. Sana ne insanların dinlerinden. Başka dinlerde yasak değil, Ateist insanlar da var, sen içme, günah işleme diğer dinlere ya da dinsizlere göre zaten günah değil. Yasaklayarak dininin gereğini zorla yerine getirtiyorsun başka insanların dinleri farklı olmasına rağmen. Alışkanlık olduğunda kötüdür, yani kötü alışkanlığa karşı olursun amenna yanındayım ama Yasaklanmasını Dinimizin gereği olarak istiyoruz diyorsan orada duracaksın. Ben günah olduğunu biliyorum. Yerinde zamanında kıvamında da içerim, günah olduğunu da bilirim ve razıyım. Site içerisinde bazı abilerimle de içmişizdir, kimisi ile de alkollü denk gelmişimdir, site dışından da tüm hayatım boyunca şükür ne bir zarar görmüşümdür, ne kalp kırmışımdır. Hatta sağlık yönünden de arada aldığım alkolün aslında hem kalp damar hem de böbrek hastalıklarına karşı iyi olduğunu söyleyen doktorlarımda oldu. Ben bunların farkındayım, sana zarar veririm veya çevreye asayiş ozaman girer devreye. Kanun o zaman girer ama daha suç işlenmeden adam tutuklanıyor bu kanunda.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)