![]() |
#21 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
![]() Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 738
![]() |
![]() Mantık kurulduğu kadar, kurulan mantığın algılanması da önemli. İlaçlar da zorunlu ve içinde alkol var. Halbuki bir damla ilaç bile haramdır.
Şarap az miktarda kullanılırsa yararlı bir içkidir. Sağlık uzamanlarınca kalp ve damar hastalarına tavsiye edilir. Bira taş düşürenlere tavsiye edilir. Az miktarda aparatif alınan içki strese iyi gelir, keyif verir. Demek ki mantık kurarsak, her faydalı olan bilinçsizce kullanıldığında zararlı da olurmuş. Din istismarı yapılacak ya, özellikle alkol ve türban seçilir. Yasaklayacaksan ateşli silahları ve sigarayı yasakla. Tamamen zararından başka kime ne yararları var? Yok onu yapmazlar. Onlar istismar aracı değildir. Onlarla kutsallara hitap edemezler. Dediğim gibi. Kurulan mantığın bilgi istediği kadar, algılanmasının da bilgiye ihtiyacı vardır.
![]() |
#22 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BekirBayrak Şuan
![]() Son Aktivite: 25.02.2016 18:01
Tecrübe Puanı: 818
![]() |
![]() Alıntı:
Benim ilköğretim 4. sınıfa giden oğlum okudu ve alaylı bir şekilde gülmüştü zaten ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Bunu bir kaç kez söyledim yine söyleyeyim. Siz bu polemiğe girdiniz mesela.. Ben de şimdi desem ki; "sizin yazılarınızı da 2.ci sınıftaki yakınım çocuk okudu; 'hiç mi mantık yok bunlarda yahu' dedi" desem ne olacak? Bu sefer de diyeceksiniz ki, senin yazında mantık yok ki.. Yine aynı hakkı bana vermiş olacaksınız. Ve ben de "sizin yazınızda mantık yok" diyeceğim. Nereye kadar gidecek bu polemik? Bilgi mi bunlar? Yapmayın Allah aşkına. Bir defa yetişemediğiniz konuda çocukları devreye sokmanız ayıp. Yani şimdi din, etnisite, istismarınız yetmedi çocuk istismarına mı başladınız? Gerçek olsa bile çocukları devreye sokmanız hiç te etik olmuyor.. Ben şahsen utanırım. Çocukla haklı çıkmaya çalışıyorum diye. Alkol hakkındaki bilgilerinizi yazarsınız. Zararlarını yazarsınız. Ben de bilgilerimi ve nasıl kullanılması gerektiğini yazarım. İşte bilgi tartışması buna derler. Polemik insana hiç bir şey getirmez. O sana sen ona, süreeeeeer gider. Aslında adminin yasaklaması gerekir. Bir kaç tane hariç, çoğu forumlarda polemik ve kişi üzerinden tartışma sürdürmek kesinlikle yasaktır. Bu yazım da ilk sorumlu admine çağrım olsun.
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Arkadaşlar gerçektende bazen konu konuluktan çıkıp kişselleştirilip devam ettiriliyor lütfen mesajlarınızın silinmemesi yada konunun kapatılmaması için lütfen konuyla alakalı görüşlerimize yer verelim, sırf laf yetiştireyim cevap olsun da ne olursa olsun diye düşünmeyelim.
![]() |
#25 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1219
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#27 | |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Biz alkolün yasaklanmasını dinimizin gereği olarak istiyoruz, bu ayrı bir konu. Şuan konuştuğumuz konu bu olmadığı için, bu düşüncemizi ifade etmeye gerek duymuyoruz, çünkü müslüman insan bunu zaten bilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Arkadaşlar gelin şöyle yapalım. Polemik yerine şunları kullanabiliriz. Aslında bunlar da yeteri kadar uyarıcı sözler.
Senin söylediğin Dine uymuyor.. Senin söylediğin etik değil.. Senin söylediğn mantıklı değil.. Senin söylediğin yanlış.. Senin söylediğn insan yararına değil.. Bunları söyledikten sonra neden olduğunu açıklarız. Bundan iyi tartışma mı olur?
![]() |
#30 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR | doganay | Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları | 395 | 11.05.2012 16:32 |
Suşehrin'de sigara yasağı denetimi | Sivaslilar.Net | Haberler | 3 | 22.04.2010 14:42 |
İçki, Her Kötülüğün Başıdır... | seva | Menkıbeler & Dini Hikayeler | 3 | 10.12.2009 11:55 |
İçki yasağından, şarap festivaline | Salim58 | Diğer Konular | 0 | 25.09.2009 12:51 |
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE İSLAMİ AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ | seva | Muhtelif konular | 4 | 26.04.2008 19:08 |