AĞAÇLAR HAZIR
Kesilen ağaçların yerine dikilecek olan batı çınarı, top çınarı ve ıhlamur ağaçları Belediye’nin fidanlığında hazır bir şekilde bekletiliyor.
Geneli 10 ila 15 yıllık olan ağaçların Türkiye’de bulunmasının zor olduğu için İtalya’dan getirildiği bildirildi. Geçtiğimiz haftalar içerisinde başlatılan İstasyon Caddesi’nde ki ağaçların kesimi vatandaşlar tarafından endişe ile karşılanmıştı. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde İstasyon Caddesi’nde yaptığı incelemelerde bir açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, vatandaşların endişelenmesine hiç gerek olmadığını belirtilmiş ve caddenin yeniden yeşil görüntüsüne kavuşacağını ifade etmişti.
Kent Meydanı projesi kapsamında buralara uygun ağaçlar dikileceğini belirten Başkan Aydın İstasyon Caddesi’nde batı çınarı, top çınar ve ıhlamur ağaçlarının yer alacağını kaydetti. Dikilecek bu ağaçlar ise Belediye’nin fidanlığında bekletiliyor. İtalya’dan getirilen 10 ila 15 yıllık ağaçların İstasyon Caddesi’ndeki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından dikileceği bildirildi.
|