Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Atatürk ve Sivas
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Atatürk ve Sivas Atattürk ve Sivas

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.11.2008, 21:01   #1
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Atatürk Genci misiniz?

Sağa sola bakıyorum, gazete, kitap, dergi okuyorum; Atatürk'e saldırı, taşlama, yergi, eleştiriden geçilmiyor; anlıyorum ki Atatürk büyük suç işlemiş....

Niçin...?
Çünkü dünya görüşünde, evrene bakış felsefesinde ideolojik içeriğinde 'Aydınlanma'yı yeğlemiş; Atatürk, 'Akıl inançtan, bilim dinden bağımsızdır' demiş.

A benim canım Mustafa Kemal'im uygarlığın ışığına neden yüzünü dönersin? İran'a bak, Suudi Arabistan'a bak!... Bırakaydın, bağnazlığın dipsiz kuyusunun batan dolabında dönenseydik. En büyük suçunu "GERÇEK YOL GÖSTERİCİ BİLİMDİR" diyerek işledin.

Atatürk suçlu...
"Vatanın bağrına düşman dayamışsa hançerini" Gazi Paşa görmezlikten geleydi;

"İngiliz muhibbi" olaydı, "Amerikan mandacılığı" na sarılaydı;
"Ya istiklal ya ölüm" deyip ortalığa atılarak pişmiş aşa neden soğuk su kattı?

Atatürk suçlu...
Osmanlı, Sevr Antlaşması'nı kuzu kuzu imzalamışken bizlere Konya Ovası yetmez miydi?
Denizi zaten sevmeyiz, dağların gerisine çekilip bozkırda otururduk.
Eloğlu vatanın minarelerine çan takar,
bizim cami yaptırma dernekleri de Haymana bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırırdı.

Nemize gerek İstiklal Savaşı?
Nemize gerek İzmir, Aydın, Edirne, Çanakkale, İstanbul?
Nemize gerek Lozan, a Mustafa Kemal Paşa?

Atatürk suçlu...
Sevgili Mustafa Kemal, kadın hakları senin neyine?
Bak, şimdilerde genç kızımız başına türban takarken sana da verip veriştiriyor. Yurttaşlık Yasası çıkardın, erkek karısını iki sözcükle boşayamıyor;
ama kadın kara çarşafa girip sana beddua ediyor.
Hukuk devrimini neden yaptın Kemal'im?

Atatürk suçlu...
Çünkü cumhuriyeti ilan etti.
Haydi padişah efendimize kıydı, hilafete neden dokundu?
Laik devletten daha büyük günah olur mu şu dar-ı dünyada Gazi Kemal'im?..
Atatürk suçlu...
Osmanlı'nın cengâverliğinden bizi soyutladı;
1923'ten bu güne "Yurtta barış, dünyada barış" diye yaşamak erkekliğimizi öldürmedi mi?

Biz korkak mıyız a Gazi Paşa?
Savaşçılıktan nasıl vazgeçeriz?
Senin en büyük suçun barışçılık değil mi?

Atatürk suçlu...
Çünkü 1923'te kurulan cumhuriyete 1925'te başkaldıran Şeyh Sait 'e el sürmeyecekti;
hilafetçi Said-i Nursi 'yi başkente buyur edip devletin başına oturtacaktı.
On bir yıl süren savaşlardan sonra temelini attığı devleti,
İngiliz işbirlikçisi şeyhlere, aşiret reislerine, seyyitlere lokma lokma sunarak, parça parça edecekti.
benim Mustafa Kemal Paşam,
ayaklanmalara karşı neden beyaz teslim bayrağını çekmedin de üstlerine yürüdün?

Atatürk suçlu...
Öyle bir cumhuriyet kurmuş ki, bir türlü yıkılmıyor.
21'inci yüzyıla yaklaşıyoruz, devleti Amerika'ya teslim edemedik, parçalayamadık;
bu yüzden Gazi'ye çok kızıyoruz,
cumhuriyetin harcını sağlam karmış diye öfkeleniyoruz.

Atatürk suçlu...
Yetmiş yıl önce bağımsız bir cumhuriyet kurmuş, bize bırakmış;
yarım yüzyıldan beri laik cumhuriyeti çağdaş demokrasiye yakışır bir düzeye getiremedik;
bu yüzden öfkelendikçe yarım yüzyıl öncesine dönerek Atatürk'e veriştiriyoruz.

Atatürk suçlu...
Çünkü canım Mustafa Kemal, bizim adam olacağımızı sandı, biz cüdam olduk;
başımızı dik tutacağımıza, Ortadoğu'da "süper yabancı devlet" in taşeronluğuna soyunduk;
içimizdeki aşağılık duygusunu Atatürk'ü eleştirerek gidermeye çabalıyoruz.

Şu günde böyle bir şeyi tartışıyor olmak üzüyor beni ancak cevap vermedende olmuyor,Alıntıdır ama isabetli bir yazıdır.Yazanın emeğine sağlık.
Alt 10.11.2008, 21:25   #2
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1249 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

O gençlerin terbiyesizliği, onlarada anlatıcaz Atatürk genci nasıl olur, eğer kendilerini öyle hissediyorlarsa ona göre davranmalılar. bakın elimde benim 1930lardan kalma dergiler var orada gördüğüm gençler işte Atatürk genci, çağımızdada onlar gibi disiplinli, eğitimli bu çağa uygun gençler olmalıyız.

Atatürk'ü kullanıp siyast yapanlar diyorsunuz ama Atatürk bir kurtarıcı olduğu gibi bir siyasi olgu, bir siyasi şahsiyet, kendi yarattığı bir ideolojisi var heraldeki siyaset yaparken ister istemez içinde olacak, ondan ilham alıyoruz çünkü.

Ama ben anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım ve anlatabilmişsem kendi kişisel görüşüm konusunda bu saf amacıma karşı çıkmazsınız heralde

Saygılarımla

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 10.11.2008, 22:00   #3
Arif Coşkun
Moderator

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Burada papatya falı açılmamış,ki "Seviyor" " Sevmiyor" yorumları yapalım,
Ben, bu ülkeyi o şartlardan bu duruma getiren bir büyüğe bir öndere bir eşsiz insana "sevmiyorum" demeyi küçümsemeyi kusura bakmayın ama saygısızlık olarak algılarım. Sevmiyorsanızda içinizden söyleyin bari, sevenler tepki vermesin.
Atattürk'ü sevmemek: Cumhuriyeti sevmemektir,
Atatürk'ü sevmemek: Onun ilkelerini inkar etmektir,
Atatürkü sevmemek: Geriye adım atmak bağnazlık demektir,
Atatürk'ü sevmemek: Cumhuriyeti istememektir.

Atatürük'ü sevmek onun bedeni yapısı değildir, onun fikirleri, onun görüşleri onun kurduğu Cumhuriyettir.

hanım bunları kabullniyorsan "sevme" kardeşim elbetteki Ulu Önderimizin getirdiği kimilerinin araç diye bindiği, indiği bir demokrasimiz var
sende bin sende in kardeşim kim ne diyecek... buyurun...bakalım kolay gelsin...
Alt 10.11.2008, 21:32   #4
Arif Coşkun
Moderator

Olaya tek tip açıdan bakıyorsunuz,
Şimdi Hüsyin Üzmez dini kullandı bir nane yedi diye tüm müslüman insanlarımı karalamak lazım.? O gençler öyle diye neden genel Atatürk sevenlerine mal ediyorsunuz anlamış değilim.
Atatürkü Sevmiyorsanız bari susun planlı ve sistematik saldırılardanda bir vazgeçin, rica ediyorum bu konuda daha fazla gerginliğe neden olmadan görüşler belirtilsin.Heleki bu günde çok üzücü.
Arkadaşımız emek vermiş bir konu açmış onada saygılı olalım.
Alt 10.11.2008, 21:36   #5
kronik
Alt Forum Yöneticisi
NO AVATAR

kronik Şuan kronik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.12.2020 17:41

Tecrübe Puanı: 1423 kronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bakın sonbahar hanım,
Olaya tek tip açıdan bakıyorsunuz,
Şimdi Hüsyin Üzmez dini kullandı bir nane yedi diye tüm müslüman insanlarımı karalamak lazım.? O gençler öyle diye neden genel Atatürk sevenlerine mal ediyorsunuz anlamış değilim.
Atatürkü Sevmiyorsanız bari susun planlı ve sistematik saldırılardanda bir vazgeçin, rica ediyorum bu konuda daha fazla gerginliğe neden olmadan görüşler belirtilsin.Heleki bu günde çok üzücü.
Arkadaşımız emek vermiş bir konu açmış onada saygılı olalım.
Abim ben bu konuyu açalı aylarrrrr oldu saygısızlık da yok siz devam edin heycanlı oluyor

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil