Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Türk müziğinin yasaklanışı - Sayfa 3 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Türkiye Çocuk Dergisi'ndeki Masallarım           »          Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 03.05.2012, 12:54   #21
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1103 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Türk müziğinin yasaklanışı

Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ama halka rağmen yapılanlar, edilenler bir türlü tutmadı. Çöktü ve de çöküyor işte. Sizin bu gün ki hayat memat teleşınız da bundan dolayı değil mi ? Bu gün bir karşı devrim tamamlanmak üzere...
.
bir yerlerde panik var ama adresleri vermeyeyim sen daha iyi bilirsin
yahudi dedim kızmadın , ingiliz ajanı dedim cevap vermedin,
her ağzını açtığında nifak tohumu saçıyorsun, alman pasaportuyla yaşayıp oradan sallayıp savurmak kolay gelde burada halkın içinde yaşada gör nefret nerede nasıl birikiyor anlarsın, tüm birikimleri değerleri yok sayıp 10 yıldır satıp bitiremeyip birde üstüne 500 milyar abd doları borç yap ondan sonra öğün dur hadi oradan uşsaklar sizi , ağababalarınız belli israil menşeili abd sermayasei deliğe süpürmeyip sizi kullananlar, ırakta 1.5 milyon müslüman kanına ortak oldunuz sonrada hocamın öğrencileri deyip sahip çıkıyorsunuz daha ne zaman uyanacaksınız, gerçi sizden umudum yok siz tam bir memursunuz misyonersiniz bu besbelli hiç saygınız bu halka ve değerlerine, ve şimdir sıraya suriye ve iranı gözüne kestirmiş emperyalizme yataklık ettirmeye hazırlanıyorsunuz din iman diyerek müslüman katline hazırlanıyorsunuz bunu ancak yahıdi yapar hristiyan yapar uluslararası kan emiciler yapar, sizin gibi maşalarda onların sözcülüğünü yapıp durur burada, senin gibiler çok geldi geçti buradan 6 yıldır şahidim, maaşını kim veriyor doğru söyle
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor...
Alt 03.05.2012, 13:05   #22
abircan
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1103 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

mansur 58 gardaş oku okuda anla biraz dönüp dönüp aynı teraneyi okumayın

Ulaklar ve Uşaklar / BARIŞ DOSTER

Kafaları Amerikancılıkla, emperyalizm şakşakçılığıyla sakatlananlar kabul etmese de, ABD Harp Akademileri’nde yetişenler bilmese de, NATO ABD’nin savaş ve işgal örgütüdür. 1949’da Washington’da imzalanan antlaşmayla kurulmuştur. ABD’nin yan kuruluşu, uzantısı, aparatı olarak işlev görür. İttifakın kuruluş amaçları arasında, savunma, güvenlik, caydırıcılık bağlamında topyekûn mukabele anlayışı öne çıkarılmıştır. Yani bir ülkeye yapılacak saldırının, üye devletlerin hepsine yapılmış sayılacağı belirtilmiştir. Ama gerçek böyle değildir. Örneğin Türkiye söz konusu olduğunda, bu kurallar geçerli olmaz, olmamıştır da. 1964 tarihli Johnson Mektubu, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Türkiye’ye konan ambargo bunun ilk akla gelen kanıtlarıdır.

Durum böyleyken, NATO adına savaşmak, ABD adına müdahalede bulunmak, kuryelik, aracılık yapmak, emperyalizmin maşası, taşeronu olmak demektir. Ancak şu kuralı unutmamak gerekir. Efendileri adına ulaklık ve uşaklık yapanları emperyalizm ateşteki kullanır ve atar. Ortadoğu’daki liderlere de böyle bakar. Bu nedenle geçmişte desteklediği Arap liderleri, son kullanma tarihleri dolunca ve yeni ittifaklar doğunca, hemen gözden çıkarmıştır. Eskiden hiç sorun yaşamadığı, tersine sadakatlerinden emin olduğu diktatörleri, darbeci generalleri bir anda defterden silmiş, yerine yenilerini oturtmuştur. Bir zamanlar, “radikal dinciler iktidara gelir” endişesiyle desteklediği Arap liderleri atıp, ılımlı hale getirdiği eskinin radikal İslamcı gruplarıyla işbirliği yapmaya başlamıştır. O yüzden ABD’ye güvenmemek gerekir. Eş başkanın iş adamı danışmanı Amerikalılara, “Bu adamı deliğe süpürmeyin, kullanın” diye boşuna yalvarmamıştır.

Hafızalarımızı tazeleyelim. ABD, Soğuk Savaş döneminde SSCB ve komünizme karşı, Baas rejimine karşı, İslamcı hareketleri doğal müttefik olarak görmüştür. Onlarla Yeşil kuşak projesi kapsamında sıkı işbirliği yapmıştır. Tunus, Cezayir, Mısır, Ürdün gibi ülkelerdeki liderler de, kendi halklarına karşı İsrail’i bahane olarak kullanmışlardır. İsrail karşıtlığı Arap kamuoyunda çok işe yaradığından, geri kalmışlığı, açlığı, yoksulluğu, yolsuzluğu, diktatörlüğü hep “İsrail karşıtlığı” üzerinden bastırmışlardır. Ülkelerinde İsrail karşıtı söylemleri öne çıkaran Arap liderler, dışarıda ABD üzerinden İsrail’le ittifak yapmış, İsrail’i hiç tedirgin etmemiş, tersine işini kolaylaştırmışlardır. Filistin davasına göstermelik destek vererek, para yardımı yaparak, işi idare etmişlerdir. İç politikada İsrail karşıtlığı yaparken, İsrail’in en yakın müttefikinin ABD olduğunu bal gibi bilmelerine karşın, halklarına Filistin meselesiyle “ilgileniyormuş” görüntüsü vermişlerdir. Gerçekte ise bu sorunun çözümsüz kalmasından, iç politikadaki dikkatleri oraya çekmek adına yararlanmışlardır.

Arap liderler, ülkelerine az da olsa demokrasi gelirse, kargaşa çıkacağını, sokakların hareketleneceğini, istikrarın bozulacağını söyleyerek, ABD ile ilişkilerini sıcak ve halklarını baskı altında tutmuşlardır. Kendilerini eleştirenlere, “Henüz erken, toplum hazır değil” derken, ABD’ye de “Aman bizi destekle, biz gidersek radikal İslamcılar gelir” şeklinde mesaj vermişlerdir. Ancak bu liderlerin, ABD’nin o İslamcılarla gizliden gizliye görüştüğünü, onları ılımlı hale getirdiğini, işbirliği zemini yarattığını bildikleri de aşikârdır. Anımsanacağı üzere ülkemizde de Tansu Çiller, 1995 genel seçimlerinden önce ABD’ye “Beni destekleyin. Ben gelmezsem Refah Partisi gelir” demiş, bunu derken de el altından tarikat ve cemaatlerle işbirliği yapmıştır. 95 seçimlerinden hemen sonra kurulan ANAP- DYP hükümeti çökünce de, kısa süre öncesine kadar öcü diye gösterdiği Refah Partisi ile koalisyon kurmuştur.

ABD, Ortadoğu ülkelerindeki bu siyasetçi tipini çok iyi bildiğinden, dahası çoğunu kendisi yetiştirip, devşirdiğinden, “Arap Baharı” denilen süreci, emperyalizmin talepleriyle birlikte ele almak gerekir. Zira Arap ülkelerinin örgütü olan Arap Birliği bile, diplomaside ABD’nin uydusudur, hiçbir ağırlığı yoktur. 1945’de kurulan ve 22 üyesi olan birlik, Kasım 2011’den itibaren Suriye’ye yaptırım kararıyla birlikte, Suriye’nin üyeliğini askıya almıştır (Suriye’nin iki komşusu Lübnan ve Irak bu karara karşı oy kullanmışlardı). Dahası Arap Birliği’nin kimseye insan hakları, demokrasi, özgürlük dersi verecek yüzü de yoktur. Çünkü üyelerinin teokratik, otoriter rejimleri, başlarında kralları, diktatörleri vardır. Ne Suudi Arabistan, ne Bahreyn, ne Kuveyt, ne Katar, ne Ürdün bu konuda hiçbir itibarı, inandırıcılığı olmayan ülkelerdir. Türkiye Arap ülkesi olmadığı için (bu duruma üzülen, Arap alfabesine öykünen, kendisini Arapların yanında ikinci sınıf gören çok sayıda yurttaşımız olsa da) Arap Birliği üyesi değildir. Arap Birliği toplantılarına gözlemci statüsüyle katılır, oy hakkı yoktur. Türkiye’den başka Brezilya, Hindistan, Venezüella ve Eritre de gözlemci üyedirler.

Bu nedenle şunu unutmamak gerekir. ABD, Türkiye’de de, Irak’ta da, Suudi Arabistan’da da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde de, Kuveyt’te de, İngiltere’de de, Brezilya’da da, demokrasilerde de, krallıklarda da, laik rejimlerde de, şeriat hukukunun egemen olduğu ülkelerde de, kendi öncelikleriyle uyumlu iktidarlar arar. Kendisiyle uyumlu çalışacak, sözünden çıkmayacak hükümetlerin sandıktan çok kolay çıkamayacağını bildiği için de, azgelişmiş ülkelerde demokrasinin toplumcu, katılımcı, geniş kitleleri kapsayıcı, onları siyasallaştırıcı biçimde işlemesini istemez. Bu durum AB için de geçerlidir. Washington da Brüksel de gerçek anlamda laik, demokrat, toplumcu, özgürlükçü iktidarları değil, kendi sözlerinden çıkmayan iktidarları severler. Toplumu aydınlatan muhalif aydınları değil, kendilerinin yanında yer alan organik aydınları tercih ederler. AB ve ABD’nin, Batıcı, işbirlikçi aydınlara gösterdikleri ilgiyi ve sevgiyi, Cavit Orhan Tütengil, Ümit Kaftancıoğlu, Doğan Öz, Bedrettin Cömert, Bedri Karafakioğlu, Ruhi Su, Uğur Mumcu, Necip Hablemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, İlhan Selçuk, Mustafa Balbay, Nihat Genç, Banu Avar, Erol Manisalı, Yücel Aşkın, Soner Yalçın gibi isimlerden esirgemelerinin nedeni budur. 12 Eylül darbesini tanırken, darbecilerin has adamlarına, Turgut Özal’a, İhsan Doğramacı’ya övgüler düzerken, üniversitelerden atılan 1402’lik hocalara hiç sahip çıkmamalarının sebebi budur. Bölücü yazarlara, gazetecilere, bilim insanlarına, politikacılara duydukları yakınlığı, Türkiye’nin bütünlüğünü savunan yazarlara, politikacılara, gazetecilere, bilim insanlarına duymazlar. Türkiye’de hapis cezası alan gazetecilere yaklaşımları da, öldürülen aydınlara yönelik yaklaşımları da bu yüzden çifte standart içerir. Çünkü basın özgürlüğünden, ifade hürriyetinden ziyade Türkiye’nin vereceği ödünlerle ilgilenirler.

Bu nedenle demokrasiyi, özgürlüğü, laikliği, aydınlanmayı, emeği, eşitliği, kadın haklarını, Batı’nın yardımıyla değil, Batı’yla savaşarak, Batı’ya rağmen korumak gerekir. Batı emperyalizmiyle ve onun her türden, her cenahtan, her siyasi görüşten ulakları ve uşaklarıyla mücadele etmeden hakka, hukuka, adalete, ahlaka, vicdana, emeğe, eşitliğe, onura, alın terine dayalı bir düzeni hayata geçirmek mümkün değildir.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar abircan'e Teşekkür Ediyor...
Alt 03.05.2012, 15:12   #23
mansur58
Usta Yiğido

mansur58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mansur58 Şuan mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.07.2014 05:38

Tecrübe Puanı: 732 mansur58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bir yerlerde panik var ama adresleri vermeyeyim sen daha iyi bilirsin
yahudi dedim kızmadın , ingiliz ajanı dedim cevap vermedin,
her ağzını açtığında nifak tohumu saçıyorsun, alman pasaportuyla yaşayıp oradan sallayıp savurmak kolay gelde burada halkın içinde yaşada gör nefret nerede nasıl birikiyor anlarsın, tüm birikimleri değerleri yok sayıp 10 yıldır satıp bitiremeyip birde üstüne 500 milyar abd doları borç yap ondan sonra öğün dur hadi oradan uşsaklar sizi , ağababalarınız belli israil menşeili abd sermayasei deliğe süpürmeyip sizi kullananlar, ırakta 1.5 milyon müslüman kanına ortak oldunuz sonrada hocamın öğrencileri deyip sahip çıkıyorsunuz daha ne zaman uyanacaksınız, gerçi sizden umudum yok siz tam bir memursunuz misyonersiniz bu besbelli hiç saygınız bu halka ve değerlerine, ve şimdir sıraya suriye ve iranı gözüne kestirmiş emperyalizme yataklık ettirmeye hazırlanıyorsunuz din iman diyerek müslüman katline hazırlanıyorsunuz bunu ancak yahıdi yapar hristiyan yapar uluslararası kan emiciler yapar, sizin gibi maşalarda onların sözcülüğünü yapıp durur burada, senin gibiler çok geldi geçti buradan 6 yıldır şahidim, maaşını kim veriyor doğru söyle
Öncelikle nerde yaşadığımızdan haberin yoktur sallamışsın ama o da tutmamış. Bunu geçiyorum. Türkiye hiç bir zaman ABD nin Iraktaki katliamlarına onay vermemeiş taraf olmamıştır. Her zaman karşı durmuştur. Bu yüzden oğul busch
gidene kadar Türkiye ye husumet beslemitir.

Maaşımı soruyorsun ben maaşımı yaşadığım ülkede çalışarak alıyorum. Türkiye de kalıp Türkiyenin nimetlerinden faydalnıpta eşi görülmemiş nankörlükler içerisinde olanlardan değilim. O güzel ülkemin o güzel nimetlerinden faydalananlar sizlersiniz. Biz gurbetçilerdeniz uzaklardayız.

Bu kadar gerçekleri çarptırdığınıza göre belli ki kiralanmış bir haliniz var sizin maaşlarınızı kim veriyor acep ?
mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 03.05.2012, 15:25   #24
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1253 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Törk müziğinin yasaklanışı

Alıntı:
Bu günü gürebilmen için CHP gözlüğünü çıkarıp etrafına bakman yeterlidir. Yoksa ne anlatsak göremezsin.

Gerçek tarihini bilemeyen geleceğe güvenle bakamaz.
Ya kardeşim 100 yıl önceki olaylarla hesaplaşıp duruyorsunuz. Üzerinden Bir dünya savaşı geçmiş, koca bir ideoloji çökmüş, dünya tek kutuplu olmuş, siz hala 1934'de çıkan bir kanunla hesaplaşıyorsunuz. Yıl 2012 baylar... 21. Yüzyıl yani... Çıkartıp AKP gözlüğünü bakın bir ülkeye, Ben Yüksek Lisans mezunu bir öğrenci 3 yıl iş bulamıyorsam, kendi işimi yapıyor ve kriz nedeni ile batıyorsam ve ülkede 10 yıllık bir iktidar varsa bunların suçlusu 1934'de çıkan bir kanun değildir, 10 yıldır iktidarda olanlardır. Şimdi diyeceksiniz ki Halkın yarısı oy vermiş. Haklısınız, diyeceğim birşey yok. Demokrasinin seçim ayağından galip çıkmış ama geri kalanlarda sınıfta kalmış bir iktidar ve %50'si oy vermişse %50'si de vermemiş unutmayın...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 03.05.2012, 17:21   #25
amazon10
Usta Yiğido

amazon10 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amazon10 Şuan amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2015 12:20

Tecrübe Puanı: 666 amazon10 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Ama halka rağmen yapılanlar, edilenler bir türlü tutmadı. Çöktü ve de çöküyor işte. Sizin bu gün ki hayat memat teleşınız da bundan dolayı değil mi ? Bu gün bir karşı devrim tamamlanmak üzere...
valla mansur bey görülüyor ki sizdeki telaş bizimkinden kat kat fazla...

Adaletin asıl düşmanları;
durumundan memnun olan Kölelerdir...
amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar amazon10'e Teşekkür Ediyor...
Alt 03.05.2012, 18:31   #26
mansur58
Usta Yiğido

Alıntı:
amazon10 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
valla mansur bey görülüyor ki sizdeki telaş bizimkinden kat kat fazla...
Yoo sizlerin panik ve telaşı açtığınız bütün konularda ve yazdığınız bütün yorumlarda bunu ele veriyor.

Ben sizlerin tükenirken yaşadığınız telaşı kahvemi ieçerek nargilemi de çekerek izliyorum. Ben gayet rahatım.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mansur58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 03.05.2012, 20:26   #27
mansur58
Usta Yiğido

Demogoji ve hezeyanla sıralanmış bir kaç anlamsız satır.

Şimdi de Humeyni çıktı. Ne yapsalar olmuyor. Belki Humeyni ithamı tutar ama sanmıyorum. Bunu da geçin başka ne var zulanızda.

Konu mansur58 tarafından (03.05.2012 Saat 20:54 ) değiştirilmiştir..
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mansur58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 04.05.2012, 08:53   #28
amazon10
Usta Yiğido

amazon10 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amazon10 Şuan amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2015 12:20

Tecrübe Puanı: 666 amazon10 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Yoo sizlerin panik ve telaşı açtığınız bütün konularda ve yazdığınız bütün yorumlarda bunu ele veriyor.

Ben sizlerin tükenirken yaşadığınız telaşı kahvemi ieçerek nargilemi de çekerek izliyorum. Ben gayet rahatım.
harcanmayın buralarda mansur bey...

haa birde dikkat edin kahve boğazınızda kalmasın, sonra kahveye yazık olur...

Adaletin asıl düşmanları;
durumundan memnun olan Kölelerdir...
amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar amazon10'e Teşekkür Ediyor...
Alt 04.05.2012, 09:55   #29
abircan
Usta Yiğido

Alıntı:
Hani halkı diktatörlükten kurtarmıştınız. Keşke Osmanlı kadar ufkunuz olabilseydi.

Hiç bir dikta rejim 633 yıl ayakta kalamaz. Baksanıza kurduğunuz dikta rejim her 10 yılda bir darbe direkleriyle ayakta tutulmaya çalışılıyor. Çünki halka rağmen hiç bir devrim hiç bir rejim tutmamıştır tutmayacaktır. İşte dünyadaki örnekleri ortada.
acaba o çok değer verdiğin osmanlı niye 633 yıl kaldıda bir 100 yıl daha yaşayamadı onu biraz daha irdeleki kafan bassın niye MUSTAFA KEMAL BÜYÜK İNSAN
o çok değer tarihinin onlarca yüzlerce kara günleri var unutma osmanlı tarihi sarayda kardeş kanıyla içerde alevi kanıyla sürmüştür. adam olsalardı kardeşlik diye dertleri olsaydı alevi bektaşiler onlara cihan imparatorluğu sunardı, viyanaya vardıysa alevi dervişleri sayesinde olduğunu sakın unutma.
Kibir abidesi haliniz şu ukala tavırlarını çok bilmişliğiniz aslında cehaletinizi ne kadarda çabuk ele veriyor, saçma sapan ortaokul cocuğu espirilerinizle komik duruma düşmeyin arkadaşım herkesin herkesten alacağı mutlaka ama mutlaka birşeyler vardır bunu unutmayın, varsam sebebi var bunları sana söyleyebiliryorsam eğer yaradanın bir bildiği vardır sende iyi bilirsinki O'ndan habersiz yaprak düşmez, sağ göz varsa sol gözde var bunu unutma hiç bir zaman.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor...
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil