![]() |
#381 |
Yeni Yiğido
![]() biboy Şuan
![]() Son Aktivite: 03.06.2013 19:24
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() ANLAYABİLİRMİSİN SEN..
uzun soğuk kış gecelerinde.. kendisinden başka dinleyeni olmayıpta duvarlarla konuşanın halini.. ANLAYABİLİRMİSİN SEN kırık dökük tencerede,kuru ekmekten başka yiyeceği olmayan , etrafına toplanıpta paylaşamayan o çocukların halini ANLAYABİLİRMİSİN SEN el bebek gül bebek bayramlarında şen şakrak oynayan çocukların yanında bir köşede boynunu bükmüş gözü yaşlı o masumun halini.. ANLAYABİLİRMİSİN SEN yazın plajlarda,kışın barlarda elinde içki kadehi eşitlik lakırdısı yapanların yanısıra kucağında bebesiyle, soğuktan hıçkıran o çaresiz ananın halini ANLAYABİLİRMİSİN SEN cebinde beş kuruş parası olmayan evinde açlıktan çocukları ağlayan yeni başlayan bir günü ölümden sayan o yoksul babanın halini.. ANLAYABİLİRMİSİN SEN |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Dost
Dost dediğin dost .............................. ....olur. Hayata tatlı nefes .............................. ... solur. Dostlarıyla hep bir .............................. ....olur. Bir başkadır dostun .............................. ... tadı. Yer isen, dost .............................. ....tokadı. O zaman, dostluk .............................. ....yandı Dost dediğin, dert, tasa .............................. ....alandır. Her zaman, yanında .............................. .....olandır. Ne yalan, ne de .............................. .....dolandır. Dostluk, damarda atan .............................. .....kandır. Dost söylerse, acı .............................. .....söyler. Dost demezse, düşman .............................. .... söyler. Doğruyu, gerçek dost .............................. .....söyler. Ne söylerse, güzel .............................. .....söyler. Bu zamanda, dost .............................. .....altın. Hakiki dost bulmak, .............................. ....yalan. Dostluğu, on paraya .............................. ... satmayan. Dost bulmak, çok zor .............................. ....hakikaten Dost aradım, hakiki dost .............................. ...bulamadım. Hakiki dosta,dostluğa .............................. ... rastlamadım. Kırdılar yüreğimi, yaraladılar .............................. ....kanayamadım. Gerçek dost tadına, .............................. ... varamadım. Dost dediğin, doğru dürüst .............................. ... olur. İnsan dostlukta insa hayat .............................. .. bulur. Dar zamanda, o dost seni .............................. ... bulur. Dostun, felaketlerden heran .............................. ... korur. Dost dediğin, garip naçar .............................. ...olur. Nereye gitsen, hep arar .............................. ...bulur. Yıkılıp gidersen birgün .............................. . eğer. Yıkılmaman için, her an set .............................. ..olur. Kerim Baydak
![]() |
#383 |
Usta Yiğido
![]() Bulunur Çeker gibi bakma hançeri kından, Seninde canını yakan bulunur. Senin de bir zalim gelir hakkından, Sana da bir kurşun sıkan bulunur. Aşkımın ahıyla tutulur yakan, Alıcıkuş kadar sürmez fiyakan. Senin de gözünü yaşlı bırakan, Senin de boynunu büken bulunur. Merhamet olmazsa kalp kiracında, Tahtın da kurtarmaz seni tacın da... Bir kara sevdanın darağacında, Senin de ipini çeken bulunur..! Cemal Safi
![]() |
#384 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sen
Hastalığımın adı sensin Ben senin hastan Ve sana hasta Sen benim hastalığım Ve tek ilacım Belkide ölüm meleğimsin |
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Merhaba
Merhaba güne, _________güneşe, ____________gökyüzüne; Merhaba gökyüzündeki kuşa, __________________ renk renk açan çiçeğe, ___________________________ren gini çiçekten alan kelebeğe! Merhaba tere, _________emeğe ____________ bilince; Ve merhaba, paylaşımların güneş gibi gökyüzünde parladığı _________________________yarın lara söz verenlere ______________________________ __________merhaba! |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Bir Limanda Dur Gönül
Gün çalarlar günler her gün ömürden, Bir limanda demir at da dur gönül… Rengin almış senin bahtın kömürden, Yazan kimdir kara yazın sor gönül… Bir güzel bul ol sevdanın çırağı, Pişsin gönlün kâr etmesin kırağı, Kanat olsun yakın etsin ırağı, Seç hedefi on ikiden vur gönül… Gönül köşkün dönsün bayram yerine, Hiç çıkmasın yar otursun derine, Haykır aşkın sen gerine gerine, Fani Dünya gelsin sana dar gönül… Şansın dönsün yüzün gülsün can gelsin, Dertler gitsin gece bitsin tan gelsin, Onuruna benliğine şan gelsin, Üç günlük bir ömür elde var gönül… Cantekin der; bekler sevda limanı, Buram buram tütsün aşkın dumanı, Gitti ömrün dondur artık zamanı, Ömre ömür kat kat katar yâr gönül |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Usta Yiğido
![]() Gün Olur Gün olur, alır başımı giderim, Denizden yeni çıkmış ağların kokusunda Şu ada senin, bu ada benim, Yelkovan kuşlarının peşi sıra. Dünyalar vardır, düşünemezsiniz; Çiçekler gürültüyle açar; Gürültüyle çıkar duman topraktan. Hele martılar, hele martılar, Her bir tüyünde ayrı bir telaş! Gün olur, başıma kadar mavi; Gün olur, başıma kadar güneş; Gün olur, deli gibi... Orhan Veli Kanık
![]() |
#388 |
Usta Yiğido
![]() Gözlerim Gözlerinde Hep böyle çocuksu mu bakar senin gözlerin? Hep böyle içinde bir uzak ışık mı yanar? Bakışlarında beni dinlendiren bir şey var, Kıyısındaymış gibi en sakin denizlerin... Bir yelkenliyim şimdi ben senin limanında, Fırtınalardan geldim sende dinleniyorum, Bu huzur, bu sessizlik hiç bitmesin diyorum, En eşsiz dakikalar sürsün senin yanında... Hiç yumma gözlerini ışığın eksilmesin, Gündüzüm, aydınlığım, ipekböceğim benim, Güz bahçemde açılmış o son çiçeğim benim... Yorgun kalbim seninle elem nedir bilmesin, Ayırma gözlerimden çocuksu gözlerini, O sakin, o yalansız, o kuytu gözlerini... Ümit Yaşar Oğuzcan
![]() |
#389 |
Usta Yiğido
![]() Yalnızlık
Neden gulmesin gul gibi yuzler; Nicin aglasin o guzel gozler; Niye sevgiye sevimsiz sozler, Soylenir diye sasar aglarim. Su gordugumuz reng-a-reng cicek, Sevdali bulbul, ari, kelebek, Yek digerini birakip gidecek: Vefasizliga bakar aglarim. Solmasin dersin sunbulum, gulum; Yarin elinden alacak olum; Butun dunyayi inletse unum; Caresizlikten cosar aglarim. Nes'e gizlenir, coker bir melal; Her vucud, her sey mahkum-i zeval; Son nefese kadar tukenmez cidal. Tukenmez derdim sayar aglarim. Yılmaz Erdoğan
![]() |
#390 |
Usta Yiğido
![]() Sus Söyleme Sus söyleme Bir şey söyleme artık Sus söyleme Her şey gereksiz artık Bana düşen dönüp de gitmek Sonunda elimde kalan Bir avuç hüzün ve keder Yeter yeter söyleme artık Kelimeler kanatır yarayı Gözlerin anlatıyor Mutlu aşk yoktur Oysa ben sana neler adamıştım İçli şarkılar, kırık ezgiler Yüreğimden süzülüp gelen Bırakıp gittin beni Bir gün yollarda Yeter yeter söyleme artık Kelimeler kanatır yarayı Gözlerin anlatıyor Mutlu aşk yoktur Sus söyleme her şey ortada artık Zülfü Livaneli
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |