|
|
#691 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ŞAİRİM BEN...
Dünyaya kafa tutarım, kavgam kendimle benim. Şairim ben, Eylemci değil, söylemciyim. Vardır benimde bir inancım, Hatta dünya görüşüm. Onun adamı, bunun yandaşı değilim. Be şairim, yüreği sevgi dolu! Gönül gözüyle gözlemlerim hayatı, Toplumdaki çarpıklıkları, Mazlumların hakkını korumak isterim. Ezilene, çaresize çare olmaktır dileğim. Ben şairim, kimsenin malı değil. Dünyayı iyisile kötüsüyle severim. Böyle sevmek kolay değil, Tek derdim kendimle, Kimseye muhalif değilim. |
|
|
|
|
|
#692 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Büyük Olmak İçin...
Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, Kimseyi üstün görmeyeceksin, Hiç kimseyi aldatmayacaksın, Ülke için gerçek idealin ne ise onu görecek, O hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır; Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır; Önüne sonsuz engeller yığacaklardır, Fakat sen bunlara dayanıklı olacaksın. Kendini büyük değil,küçük,bir hiç sayarak, Kimseden yardım görmeyeceğine inanarak Bu engelleri aşacaksın. Bütün bunlardan sonra da 'büyük' derlerse Söyleyenlere gülüp geçeceksin |
|
|
|
|
|
#693 |
|
Yeni Yiğido
![]() kartane Şuan
Son Aktivite: 02.01.2009 17:25
Tecrübe Puanı: 656
![]() |
Ben Ölürsem...
Ben ölürsem akşamüstü ölürüm İ�ehre simsiyah bir kar yağar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarımın arasından Gecenin geldiğini görürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Çocuklar sinemaya gider Yüzümü bir çiçeğe gömüp Ağlamak gibi isterim Derinden bir tren geçer Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Alıp başımı gitmek isterim Bir akşam bir kente girerim Kayısı ağaçları arasından Gidip denize bakarım Bir tiyatro seyrederim Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Uzaktan bir bulut geçer Karanlık bir çocukluk bulutu Gerçeküstücü bir ressam Dünyayı değiştirmeye başlar Kuş sesleri, haykırışlar Denizin ve kırların Rengi birbirine karışır Sana bir şiir getiririm Sözler rüyamdan fışkırır Dünya bölümlere ayrılır Birinde bir pazar sabahı Birinde bir gökyüzü Birinde sararmış yapraklar Birinde bir adam Her şeye yeniden başlar |
|
|
|
|
|
#694 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
YUNUS'DAN DiZELER
Her sey sende gizli Yerin seni cektigi kadar agirsin Kanatlarin cirpindigi kadar hafif.. Kalbinin attigi kadar canlisin Gozlerinin uzagi gordugu kadar genc... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kotu.. Ne renk olursa olsun kasin gozun Karsindakinin gordugudur rengin.. Yasadiklarini kar sayma Yasadigin kadar yakinsin sonuna ne kadar yasarsan yasa, Sevdigin kadardir omrun.. Gulebildigin kadar mutlusun uzulme Bil ki agladigin kadar guleceksin Sakin bitti sanma her seyi,sevdigin kadar sevileceksin Gunesin dogusundadir doganin sana verdigi deger Ve karsindakine deger verdigin kadar insansin Bir gun yalan soyleyeceksen eger Birak karsindaki sana guvendigi kadar inansin. Ay isigindadir sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldigin kadar ona yakinsin Unutma yagmurun yagdigi kadar islaksin Gunesin seni isittigi kadar sicak Kendini yalniz hissetigin kadar yalnizsin Ve guclu hissettigin kadar guclu Kendini guzel hissettigin kadar guzelsin..iste budur hayat! Iste budur yasamak bunu hatirladigin kadar yasarsin Bunu unuttugunda aldigin her nefes kadar usursun Ve karsindakini unuttugun kadar cabuk unutulursun Cicek sulandigi kadar guzeldir Kuslar otebildigi kadar sevimli Bebek agladigi kadar bebektir Ve herseyi ogrendigin kadar bilirsin Bunu da ogren , sevdigin kadar sevilirsin...'' YUNUS EMRE |
|
|
|
|
|
#695 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1124
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar lütfen kopyala yapistir yaptiginiz siirlerin altina kimin yazdiginida belirtirseniz sevinrim. Birde biraz daha yavas kopyala yapistir yapinda herkesde okuyabilsin güzel siirleri.
|
|
|
#696 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5530
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
****ANLAYA BİLİRMİSİN?****
Bir şeyler anlatsam sana Anlamlı veya anlamsız Dinlermisin beni? Yada bir şeyler sorsam sana Mantıklı veya saçma sapan alakasız Cevap verirmisin sorularıma? Yada gözlerim ansızın dalıp gitse uzaklara Aklım bir düşünceye takılıp kalsa Düşlerim karmakarışık bir haldeyken bile Anlaya bilirmisin beni? Alintidir:
|
|
|
#697 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gölgelerde kalan umutlarimiz
kaçarken kızılllığımdaki tebessüm, çoğalıyor gönlümdeki sevgi, mutsuzluğa sitemdi uykularımın kaçışı, gölgeyle anlattim masalımı.... kara bir hayattı, eskimeyen utanmazlığımın, ahında kalan hükümsüz, kara kaçışlarıydı dünyam... su yolunu bulsada, kaybolurdum yasaklarında, mülteci bir tortu kalir belleğimde, vakitsizce, otekileşerek... ne yalnızlıklar yaşadım, iz’siz yolların yolcusuyken, mevsimleşir dururdu yüreğim, ürkerek ve mırıldanarak... bedenler yorgun, ruhlar sarhoş, gidişlerinle, prangalaşır yürekler... oysa, düşlerimi gittiğin yerde bırakarak, topladım benliğimi sevgi tadında, hüzünsüz bir hükme inat, yol aldım akşamlara..... |
|
|
|
|
|
#698 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evett bende ayni şeyi diyecektim teşekkürler
|
|
|
#699 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
***NASILSA CENENNEM***
***SENDEN SONRASI**** ***KÜLLEREDE DÜŞSEM*** *****ATEŞİM SEN OL***** Gardaş mahlaslı bir isim. |
|
|
|
|
|
#700 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Attila İlhan'a Nazire
"Duvar"’dı, orta yerimizden bölen bizi, "Sisler Bulvarı", dağılmıştı gecenin kollarında. "Yağmur Kaçağı", yağmura kaçmıştı bu defa. Ve "Ben Sana Mecburum", sona mecbur olmam gibi. "Bela Çiçeği", saksılardan balkona inen. "Yasak Sevişmek", konuşmak gibi, ölmek gibi. Yasak... "Tutuklunun Günlüğü"’dür, raflarımda tozlanan. "Böyle Bir Sevmek", hiç olmadı. "Elde Var Hüzün", sen çıktın, ben bölündüm. "Korkunun Krallığı", saraylarda hüküm süren. "Ayrılık Sevdaya Dahil", hayata hariç. "Kimi Sevsem Sensin", on ikiye bölünmüş şiir gibi... Orhan KARAHAN |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|