|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 949
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Taşhan bir türlü tadilata alınmıyor. İlimizde bulunan ve ayakta kalmayı başaran Taşhan, adeta ağlıyor. Yıllardır esnaflarda anlaşma yapılamadığı için, her yıl bir sonraki yıla atılan tadilat, bu yıl yine gündem de ama, Taşhan hala çaresiz bir şekilde yenilenmeyi bekliyor.
Duvarlarının bakımsızlığı yüzünden otlar biten Taşhan’ın hali, vatandaşlarında yüreğini burkuyor. Sivas halkı, böyle bir eserin, çürümeye terk edilmesine gönüllerinin razı olmadığını, en kısa zamanda tadilata alınmasını istiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 817
![]() |
![]() Tarihi eserlerimizin onarılmasında ve bakımında en büyük engel maalesef o mekanları kullanan Sivaslı hemşerilerimizden geliyor. Bunun nedeni olarak toplumsal sorumsuzluk ve tarihi eserler hususundaki bilinçsizlik ve şuursuzluğu görüyorum. Ne diyelim inşallah o mekanları kullananlar bütün Sivasın sahip olduğu bu değerlere karşı biraz daha duyarlı ve saygılı davranmayı öğrenirler.
Tabii bir de diğer perişan haldeki tarihi eserlerimiz var. Taşhan'ın bu halini görünce aklıma Behram Paşa Hanı'nın mermer atölyesi olarak kullanılması hadisesi geldi. Bu mekanların kurtarılmasında, tarihi eserler hususunda son derece titiz olan Sayın Valimize görev düşüyor. Lütfen ağırlığını koysun....
![]() |
#3 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() murat245 Şuan
![]() Son Aktivite: 09.02.2008 17:28
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() biz bu tarihi eserleri böyle bırakırsak 50 yıl sonra yıkılıp gidecek bizde tarihimizi kitaptan öğretmek zorunda kalıyoruz bu tarihi eserlerin yerine beton binlar kaplıyarak gelecek nesillerin bizden daha kötu davracağına inanıyorum eğer bu eser bir kilise olsa hemen onarmak için milyonlarca lira akar
bizim kimliğimizi silmek istiyorlar o yzden biz sivaslılar olarak bu gidişata dur demeliyiz kendi eserlerimizi kendimiz onarmalıyız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Deliilyasliyiz Şuan
![]() Son Aktivite: 10.02.2012 19:23
Tecrübe Puanı: 727
![]() |
![]() ben daha önce taşhan bölümünde fikirlerimi açıklamıştım.yazık buraya yazık.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Taşhan şehir merkezinde kalmış muhteşem eselerimizden bir tanesi,bir şekilde
sahip çıkılması ve insanlarımızın hizmetine sunulması gerekiyor.
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 14:27
Tecrübe Puanı: 943
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Oldum olası Taşhanın havasını farklı bulmuş ve çarşıya her gidişte ordan su içmeyi kendimce adet edinmiştim,bu ve benzeri buram buram tarih kokan eserlere gerekli ilgiyi göstermiyor oluşumuz beni ve tarih severleri çok üzüyor,inat uğruna ufak hesaplar için ertelenen bakım Taşhanında sonunu getiriyor.
Gerekli hassasiyetin gösterilmesini diliyorum. Ordaki esnaflarada şunu söylemek istiyorum,"Böyle merkezi bir noktada içine girilmeye korkulur biryerde ne kadar kazanç sağlanır veya böyle merkezi biryerde tarihi dokusuyla onarıma mazhar olmuş,cezbedici görüntüsü olan biryerdeki dükkanın getirisi sizce nasıl olur? Nerden bakılırsa bakılsın ama Taşhan hakettiği değeri yakalasın.
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|