Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.02.2008, 12:22   #31
özdemir
Usta Yiğido

özdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özdemir Şuan özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.12.2014 15:25

Tecrübe Puanı: 751 özdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart --->: MÜSLÜMAN KADININ ÖZGÜRLÜĞÜ NEREYE KADAR

arkadaşlar boş yere ortamı geriyorsunuz nazlıgül kardeşim bu konuyu ne kadar irdelersen irdele insanlar sana at gözlüklerini takıp bakıyorlarsa onlara hiç bi şeyi gösteremezsin. islamın kadına getirdiği güzellikleri göremeyen kör gözlere neyi gösterebilirsinki. kızları diri diri gömmekten kurtaran acaba kimin diniydi. orda burda şurda bi kaç tane olay olmuş ıslatıp ıslatıp onu önümüze getiriyolar. biz bu vatanı başörtülü ninelerimizle, analarımızla, bacılarımızla kurtarmadıkmı. bu vatanın selameti için verdiğimiz şehitler başörtülü kardeşlerimizin evlatları değilmi. niye bu ayrımcılık yapılıyor. bunun tek nedeni var kardeşim. inancını tam manasıyla yaşayan bir bilim adamı bu ülkenin ilerlemesine, kalkınmasına ve gelecek nesilin doğru bir şekilde islamı öğrenmesine sebep olacak. islamın doğru bir şekilde öğrenilip yorumlanmasıda bu ülkenin tekrar osmanlı zamanındaki gücüne kavuşmasını sağlayacak. şimdi bu güce kavuşmamasını isteyen güçlerde benim başörtüsü kullanmayan kardeşimi eline alıp oyuncak gibi oynatmak istiyor. ve malesef yıllarcada bu böyle devam edecek. Ama unutmayalımki "Zalimin bir planı varsa Cenabı Hakkında bir planı vardır ", o planı alır ve ters çevirir. Rabbim istemedikten sonra bir ağaç bile dallarını kıpırdatamaz.
Alt 08.02.2008, 12:24   #32
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1062 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

Liseli kızlar çarşaf için yürüdü

Lise ve orta okul öğrencisi iki bin kız, Tahran'ın göbeğinde 'en güzel örtünme şekli çarşaf' sloganları atarak yürüdü.

İran'da bir grup kız öğrenci, “güzel örtünme”ye destek için sessiz yürüyüş yaptı. Başkent Tahran'ın Veli Asr Meydanı'nda toplanan yaklaşık iki bin orta okul ve lise öğrencisi, bazı afiş ve pankartlar taşıyarak, buradan cuma namazının kılındığı Tahran Üniversitesine kadar sessizce yürüdü.

KIZ ÖĞRENCİLER ÇARŞAF İÇİN YÜRÜDÜ

Tahran Talim ve Terbiye Kurumunca düzenlenen yürüyüş sırasında öğrenciler, Farsça ve İngilizce yazılı pankartlar taşıdı. Kız öğrenciler tarafından taşınan pankartlarda, “Örtü muhafazadır, kısıtlama değil”, “Çador (kara çarşaf), en iyi örtüdür”, “Güzelliğin zekatı, iffet ve namusu korumaktır”, “Başörtüsü ruhu temizler”, “Örtü, namusun muhafazasıdır”, “Örtülü kadın, sedefteki inci gibidir”, “Allah, haya sahibi olanları ve örtünenleri sever”, “Örtünme, Allah'ın yer yüzündeki meleklere (kadınlar) bir lütfudur “ ve “Örtünme kadının süsüdür” şeklinde sloganların yazıldığı gözlendi.

Tahran Talim ve Terbiye Kurumu Müdür Yardımcısı Mustafa Attaran, yürüyüşü, İslam devriminin 11 Şubatta yapılacak 29. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlediklerini söyledi.
“İslam devrimi değerlerinin nesilden nesile aktarıldığını” kaydeden Attaran, “Biz, yeni neslin de devrimin değerlerine bağlı olduğunu göstermek istedik” diye konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ TÜRBAN TARTIŞMASIYLA İLGİSİ YOKMUŞ

Attaran, düzenledikleri yürüyüşün, Türkiye'deki başörtüsü tartışmalarıyla ilgisi bulunmadığını da vurguladı. Katılımcı bütün öğrencilerin kara çarşaflı olduğu yürüyüşte taşınan pankartlarda da Türkiye'ye ilişkin ifadelerin yer almadığı gözlendi. Örtünmenin zorunlu olduğu İran'da, son yıllarda genç kızlar başlarını, saçlarını gösterecek şekilde örtme ve daha modern giyinmeye ilgi gösteriyor. Bunu “kötü örtünme” olarak nitelendiren muhafazakarlar, hükümetten bu şekilde giyinenlere engel olmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın göreve gelmesinden sonra kadınlara yönelik kılık-kıyafet baskısı artmış, ahlak polisi, “düzgün giyinmeyenlere” yönelik operasyonlar düzenlemişti.
Alt 08.02.2008, 12:25   #33
ero
Tecrübeli Yiğido

ero - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ero Şuan ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.08.2012 01:57

Tecrübe Puanı: 689 ero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOK

o deilde bnle aynı görüşte birinin msj na tşkkr edince bile gocunuyosunuz.neden??DUN gece 32.gün ü izleyen nsl çatışma çıkıo görmüştür
ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.02.2008, 12:30   #34
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 10:10

Tecrübe Puanı: 746 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
ero Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
o deilde bnle aynı görüşte birinin msj na tşkkr edince bile gocunuyosunuz.neden??
ero kardesim eger benim kastetdigim kisiden bahsediyorsan o sen degilsin emin ol.
Benim söyledigim kisi baska birisi, yani sen istedigin kisiye tesekkür et etme beni ilgilendirmez. Benim dedigim kisi belkide bu yazilari okuyor icinden kis kis gülüyordur.
sen icini rahat tut

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.02.2008, 12:32   #35
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1062 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
Nazligül Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bircan beyfendi, neden kendi yorumlarinizi degilde baskalarinin yazilarini ekliyorsunuz??
Kendiniz bu konu hakkinda bir fikir üretemiyormusunuz yoksa üretdiginiz fikri savunamiyormusunuz??

Bence birakin o bu yazarlarin su bu konu hakkinda ne dedigini. Kendi fikrinizi ve kendi yorumunuz yazin. Onlarin yazilarini okumak istesek zannedersem bu herkes icin gecerli, google'den arar onlarin fikirlerini bu konu hakkinda arastiririm.

Ama sizin fikrinizi arastirabilecegim bir yer olmadigi icin, kendi fikirlerinizi, kendi yorumlarinizi buraya aktarin.

Ayriyetden tenbelliginizi kabullenmiyorum. Tenbel olsaydiniz bu kadar yorumu okumazdiniz. Herhalde bu yazilari sirf basligi hosunuza gitdigi icin buraya aktarmadiniz yani eminimki okumusdursunuz.

ACIKINCA EKMEĞİ KENDİM PİŞİRMEK, DOMATESİ BİBERİ EKİP BİÇMEK ZORUNDA DEĞİLİM HERKES İŞİNİ YAPIYOR , BENİMDE BİR İŞE YARARLIĞIM VARDIR HERALDE Kİ , ALLAH BENİ BÖYLE UYGUN GÖRDÜ ÖYLE YARATTI, KİMBİLİR BENDE İNSANLARA NASIL HİZMET EDİYORUM ONU ALLAH BİLİR, BİRŞEYİ GETİRİP KOYUYORSAM YA ÖYLE DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİNDİR YA DESTEKLEDİĞİM İÇİNDİR YA KERHEN DESTEK VERDİĞİM İÇİNDİR YADA DESTEKLEMEDİĞİM İÇİNDİR, DEDİĞİNİZ GİBİ OLSAYDI GAZETELERE NE GEREK VARDI O KADAR ZAHMET MASRAF BASIP YAYIYORLAR, İNTERNETİ YENİLİYORLAR AN BE AN, HAYAT O KADAR HIZLIKİ BAZAN KENDİ FİKRİMİ BU İŞTEN MESAİ HARCAYIP KAFA YORUP PARA KAZANAN İNSANLAR KADAR ANALATAMAYACAĞIM İÇİN ALIP KOYUYORUM, ARTI AT GÖZLÜĞÜYLE BAKMAMAK İÇİN ÇEŞİT OLMASI GEREĞİ İÇİN KOYUYORUM BURAYA KÖŞE YAZILARINI, DEĞERLİ KARDEŞİM BUNDA ÜZÜLECEK BİŞEY YOK MOUSE ELİNDE TIKLA GEÇ İSTERSEN
Alt 08.02.2008, 12:33   #36
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

puar Şuan puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1

Tecrübe Puanı: 813 puar BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

wxli mixli biriydi sanırım o kişi Allah onada hidayet versin diyelim....
Alt 08.02.2008, 12:34   #37
özdemir
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 751 özdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

abircan kardeşim nedir bu düşmanlık. niye durmadan bu kötü haberleri yayınlayıp duruyorsunki. burası iran değilki dostum burası Türkiye, burda 600 yıl biz türküyle, kürdü ile, alevisi ile, sünnisi ile, çerkezi ile, arabı ile daha fazlaca saymama gerek varmı bilmiyorum. bunların hepsi ile 600 yıl hiç bir kavgaya hiçbir tartışmaya hiç bir alevere delevereye uğramadan yaşadık ve dünyaya hüküm sürdük. ne zamanki osmanlının öyle harplerle darplerle yıkılmayacağını anladılar. o zaman arabıza nifak tohumu ekmeye başladılar. o tohumlar yeşerdi ve aldılar alacaklarını. şimdide aynısını yapmaya çalıştıklarını neden görmek istemiyorsunuz.
Alt 08.02.2008, 12:36   #38
ero
Tecrübeli Yiğido

ero - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ero Şuan ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.08.2012 01:57

Tecrübe Puanı: 689 ero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOK

abla 32. günde aşırı dinci biri üniv. hocaya seni şeri hukukla yargılıcaz dedi..türbanlı kızın biri bn atatürkçüde deilim laik de deilim dedi.. bunlar ne??
ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.02.2008, 12:41   #39
özdemir
Usta Yiğido

Alıntı:
ero Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
abla 32. günde aşırı dinci biri üniv. hocaya seni şeri hukukla yargılıcaz dedi..türbanlı kızın biri bn atatürkçüde deilim laik de deilim dedi.. bunlar ne??
o şunu dedi bu bunu dedi ile nereye varacaksın ero. bu ülke demokratik bir ülke, adamlar pkk ya terörist bile demediler ama tbmm de milleti temsil ediyolar. bunlara ne diyeceksin.
Alt 08.02.2008, 12:42   #40
sivaslihakan
Tecrübeli Yiğido

sivaslihakan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslihakan Şuan sivaslihakan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.09.2015 21:16

Tecrübe Puanı: 762 sivaslihakan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

konu basörtüsü falan degil asil konu
islama darbe vurmak böylelikle dininin emirlerine yerine getirmek isteyen insanlara
okuma hakki tanimamak

bütün islam düsmanlarini burdan kiniyorum
en cokta aramizdan biri ABIRCANI
sivaslihakan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)