![]() |
#21 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() Son Aktivite: 02.09.2010 23:31
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() puar Şuan
![]() Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 812
![]() |
![]() Şu ülkede yan yana beraberce yaşıyoruz...saygı gösterelim lütfen...
Gel ne olursan ol yine gel....
![]() |
![]() |
#23 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() 'Ali'yi yalniz mü'minler sever, O'na yalniz münafiklar bugzeder.
----------------------------------------------------- CAHİL BİZE DİNSİZ DEMİŞ, SEVGİ DİNİMİZDİR BİZİM ... |
![]() |
![]() |
#24 |
Yiğido
![]() ![]() Nazligül Şuan
![]() Son Aktivite: 22.04.2009 10:10
Tecrübe Puanı: 745
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bakin hanimefendi aleviliginizi begenmedim degil, benim bu sorum size degil Bircan beyfendiyeydi. Ayriyetden benim en yakin, en samimi oldugum arkadasim alevi. Benim alevilere karsi ne ön yargim var nede baska birsey.
Yazdiklarimdada hic bir sekilde alevileri kötüleyecek bir kelime kullanilmamisdir. Nede hakaret iceriklidir. Peki eger sizde aleviyseniz neden bu tepki anlamiyorum. Ama iste eger Bektasi iseniz anlarim tepkinizi. Yalniz tepki veriliyorsada bu hakaretsiz bir icerikli olmali diye düsünüyorum. O yüzdende lütfen kendinize gelin ve tepkinizi verirken terbiyenizi kaybetmeyin.
![]() |
#25 | |
Yiğido
![]() Alıntı:
Bu konuda sünni ile aleviler karsilastirilmiyor. Camiye giden Aleviler Cem evine giden Aleviler karsilastiriliyor. Yani sizin dediginiz gibi sünni ile alevilerin arasini acmaya calisilan bir konu degil iyi okuyun lütfen. Yalniz alevilerin ismini kirleten bazi ALEVIYIM diye gecinen insanlarin gercek yüzünü gösteriyor. Daha dün müslümanim diyen bir ALEVI bugün karsima cikip basörtüsü kuranda yazmiyor diyor. Bu nasil bir müslümanlik bana lütfen aciklayin. Eger Aleviysen dogru dürüst bir Alevi olki, diger Alevilerin isimini kirletme.
![]() |
![]() |
#26 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Dağcı Şuan
![]() Son Aktivite: 23.08.2014 12:23
Tecrübe Puanı: 751
![]() |
![]() Toplum olarak bir empati sorunuyla iç içe yaşadığımızı inkar edemeyiz. Kendimizi fert ve cemaat bazında, “ötekinin” yerine koyamayışımız, hayatımızı sağırlar diyaloguna çevirmiş.
Bizim söylediklerimiz her zaman güzel ve doğru olurken, “öteki”nin söyledikleri batıl ve yanlış olmuş. Kendi kusurlarımız fazilete dönüşürken, muhatabımızın fazileti kusur olarak algılanır olmuş. Halbuki Kur’an toptancılığı reddeder. Doğru ile yanlışı ayırt eden analizci yaklaşımı ön plana çıkarır. Toplumun veya ferdin her hali hatasız olmadığı gibi bütün halleri de hatalı değildir. “Birisinin hatası ile başkası mes’ul olmaz” (En’am, 164) ayet-i kerimesinde ifade olunan prensip şahsi, cemaati ve milli ölçeklerde davranışların belirlenmesi için adil bir Kur’an düsturudur. Bir şahsın veya toplumun sahip olduğu özelliklerden birisinin kötü olması, sadece o sıfata düşmanlık beslenmesini gerektirir. Yoksa, insanın bir kötü sıfatı yüzünden ona tamamen düşman olmak Kur’an’ın adalet anlayışına uymaz. Günümüzde şunu da üzülerek görüyoruz ki asırlardır aynı Allah'a, aynı Kitab'a, aynı Peygamber'e inanan, aynı kıbleye yönelen, sevinçte ve tasada aynı duyguları yaşayan bu vatanın insanları ne hikmetse bugün ayrı bir dinin mensupları gibi gösterilmeye çalışılıyor. Sanki bir tarafta "Ehl-i beyt" taraftarları, diğer tarafta "Ehl-i beyt" karşıtı insanlar varmış gibi lanse ediliyor. Dolayısıyla bütün bu olup bitenlere kayıtsız kalmak mümkün değildir. Bu işi istismar edenlerin meydanda cirit attığı bir dönemde, artık bu işin gerçek sahiplerinin, işin erbabı ilim adamları meseleye el koymaları zamanı gelmiş de geçmek üzeredir.
![]() |
#27 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
![]() |
![]() Allah birdir Peygamber Hak
Rabbül alemindir mutlak Senlik benlik nedir bırak Söyleyim geldi sırası Kürtü Türkü ne Çerkezi Hep Ademin oğlu kızı Beraberce şehit gazi Yanlış var mı ve neresi Kurana bak İncile bak Dört kitabın dördü de hak Hakir görüp ırk ayırmak Hakikatte yüz karası Binbir ismin birinden tut Senlik benlik nedir sil at Tuttuğun yola doğru git Yoldan çıkıp olma asi Yezit nedir, ne kızılbaş Değil miyiz hep bir kardaş Bizi yakar bizim ataş Söndürmektir tek çaresi Kişi ne çeker dilinden Hem belinden, hem elinden Hayır ve şer emelinden Hakikat bunun burası Şu alemi yaratan bir Odur külli şeye Kadir Alevi Sünnilik nedir Menfaattir var varası Cümle canlı hep topraktan Var olmuştur emir Haktan Rahmet dile sen Allah'tan Tükenmez rahmet deryası Veysel sapma sağa sola Sen Allah'tan birlik dile İkilikten gelir bela Dava insanlık davası… Aşık Veysel Şatıroğlu Arkadaşlar ne zaman hemşerilerim arasında Alevi-Sünni ayrımı üzerine bir tartışmaya şahit olsam Aşık Veysel'in bu şaheseri aklıma gelir. İnsanı teskin eden bu ifadeleri içinizde birbirinize karşı duyduğunuz anlamsız husumetleri bir kenara bırakarak lütfen okuyunuz! Bir hususa daha değinmek istiyorum. Eğer bu sitede insanlar birbirlerinin kutsalına, özeline ve sevdiği değer verdiği herhangi bir şeyine hakaret etmedikçe konuşmak, fikir beyan etmek ve kendi doğrularını söylemekte özgür olmalıdır. Son bir kaç ayda bu sitede Alevilik üzerine açılan bir çok forumu okudum ve gerçekten benim için faydalı oldu. Daha evvel sadece cahil ve önyargılı yorumlarla bezenmiş olan kafamdaki Alevilik imajı değişti. Elbette bir Sünni olarak benim hala anlayamadığım ve keşke şunu şöyle yapsalar daha iyi olmaz mıydı diye düşündüğüm bir çok nokta var ancak en azından temel inanç noktasında ve inanış biçiminde hemen hemen aynı yerde olduğumuzu gördüm. Birtakım dini ritüellerdeki farklılıklar hususunda ise söz söyleyecek konumda kendimi görmüyorum.
![]() |
#28 | |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() Alıntı:
Terbiyeli olmayan İnsanlara saygı göstermeyen ( inançlarına ) Ben miyim Sizmisiniz ? ASIL SİZ KENDİNİZE GELİN LÜTFEN !!! |
|
![]() |
![]() |
#29 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() puar Şuan
![]() Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 03.08.2005
![]() |
![]() Dinimiz islam
dilimiz türkçe... EEEEEEEEEEEE sorun ne...isteyen istediği gibi yaşasın hayatını??????????????
![]() |
![]() |
#30 |
Yiğido
![]() Hz. Ali, Alevilik, Aleviler ve Başkaları
Günümüzdeki Durum Alevilik, konusu, son yılların önemli bir gündem maddesidir. Alevilik konusunda günümüzde çok yoğun teorik ve dolayısıyla da pratik bir süreç yaşanmakta; ilgili, ilgisiz, bilgili bilgisiz herkes herşeyi söylemekte ve konu her yöne her şekilde çekilebilmektedir. Sonuçta bu konu, bir kavram kargaşası ya da çözümlenemeyen bir sorun olarak düğümlenmiş bulunmaktadır. Şüphesiz, bu duruma gelinmesinde, kendisini ”Alevi olarak kabul eden yoğun halk kitlelerinin” bulunmasının önemli bir rolü vardır. Bu sayısal çoğunluk, siyasal süreçte kitlelere yön vermek isteyen kişi ya da grupların iştahını kabartmakta, dolayısıyla herkes olayın bir yönünden çekiştirerek Alevi kitleyi yönlendirmek istemektedir. İşte bu nedenle günümüzde Alevilik konusu etrafında, bir yığın teorik ve pratik tartışma süreci başlamıştır. Alevilik sorunu, öyle veya böyle bir şekilde ve uzunca bir süreçte belli bir zemine ya da birkaç zemine oturacaktır. Toplumsal değişimler, süreç olarak uzun yıllara yayılmıştır. Alevilik süreci de uzun teorik değerlendirme ya da çatışmalardan sonra kendi asli zeminine oturacaktır.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|