|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Kangal Kangal İlçesi ve Köyleri |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() AKÇAMAGRALI58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.12.2012 20:05
Tecrübe Puanı: 702
![]() |
![]() ACI GERÇEK YAZMASINI BİLİRİM
Mıçı ile hamızayı tanırdık Abdullah dayıyı lorşo sanırdık Sobanın başında uyur kalırdık Apbekiri mistecoyü bilirim Fitik osman başköşeyi kapardı Deli hasan hep yan gelip yatardı Tülü yusuf boncuk cıncık satardı Kara Ahmedi hamişoyü bilirim Adı hurşut ama coco derlerdi Sinirli bir adam hemen gürlerdi Köyde kahvaltıya omaç yerlerdi İrahmedi halfeleri bilirim Gişi şaben, in kayın babası Unnu kâmil omzunda abası Kır ibiş, in elindeydi yabası Haneyleri cenneyleri bilirim Tulum âli ahmo karşı geçeden Çolaklar hep çul yapardı keçeden Süzek yapar süt süzerler peçeden Bekenleri hotakları bilirim Kavlak meşekadir dana bekiri Şimdi yoktur köyün öyle fakiri Kareptiden tanıyorum takırı Kel hüseyni mamaları bilirim Sofu Osman iyi duvar ustası Ali yusuf haber alma postası Emo,e derlerdi köyün gaztesi Algeleri sıttıkları bilirim Topal Bekir, idi köyün hocası Toplanır duluga genci kocası Çeno,le insafın tütmez bacası Goncoleri boncukları bilirim Yazmadığım kaldıyısa adını Rahmetle anıyorum yâdını Unutamam köyüm senin tadını Galişleri koçoleri bilirim Ayranın kuzeye çıkıp bakmalı Kıllı ile beş on ceviz atmalı Çıkarırsak yaza koyun satmalı Bıdtaları kezzoleri bilirim Unutmayın diye yazdım bunları Saygım sonsuz seviyorum onları Gençlerinde düşsün köye yolları Daşo kaşo kör apıgı bilirim Yeni nesil geçmişini sormuyo O köy bizim senede bir gelmiyo Dedesinin mezarını bilmiyo Acı gerçek yazmasını bilirim 28/11/2007 ORHAN KIZLARKAYASI AKÇAMAGARA KÖYÜNÜN YÜZDE SEKSENİ BURDA? BUYURUN TANIŞALIM. |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|