Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 12.03.2008, 14:12   #81
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1058 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: AKP Türbana Kilitlendi Çünkü...

Alıntı:
maweraa Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Problem kıyafet değil , ortada sınıfsal bir çatışma söz konusu.Zamanında tüm bürokratik kadrolar ve elit zümreler beyazturkler ( bunlar Türk değildir çoğu sabetaycı altları ise ermenidir) tarafından işgal edildi.Şimdi ise anadolu çocukları kendi kurumlarına sahip çıkmaya başladı.Çünkü anadolu evlatları ticaretle belli bir zenginliğe gelmeye çocuklarını okutmaya belli mevkilere getirmeye başladı.Hatta köylüler bile yokluk içinde de olsalar çocuklarını okutmaya başladılar.Eskiden kız çocuklarını okutmazlardı o yüzden hiç türbanlı universitede yoktu.Şimdi artık anadolunun has evlatları da okumaya kentlileşmeye başladı.Tüm sorun bu olsa gerek.
en iyi siyaseti dini ticareti birbirine sizin tayfa karıştırır, ne vergi verirler çünkü onlara göre bu devlet kafir devleti, ne kayıt altında çalışırlar, nede ssk , vs çalışana sosyal hak tanırlar, bazıları varki hele elektrik su hırsızlığı yaptıklarını elalem bilir, am agel görki iş cumaya gitmeye kalkınca koşa koşa göstere göstere gidip caka satmayı marifet sayarlar, kendi karısı kızı kapalıdır doğru ama dükkanın önünden geçen ortaokul lise kız çocuklarının arkasından nasıl baktıklarını sende bilirsin bende bilirim buradaki herkeste bilir bunlar bizim gerçeğimiz

hep herkes dinden bahsediyor ama dini anlamlı kılan ve geçerli kılan ahlaktan bahseden nedense hiç yok, ahlak olmadan diğer boyut birşey ifade etmez bunu da iyi bildiğinize eminim , lütfen konuları yazarken tartışırken işin ahlak boyutunuda taşıyıp tartışırsak daha ahlaklı oluruz kanımca
Alt 12.03.2008, 14:12   #82
tanju_58
Yiğido

tanju_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tanju_58 Şuan tanju_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.12.2014 19:18

Tecrübe Puanı: 742 tanju_58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
HOŞ GÜZEL SÖYLÜYORSUNUZDA BU ÜLKE ZATEN LAİK DEĞİL
LAİK ÜLKENİN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI OLMAZ OLURSADA TEK MEZHEBE HİZMET EDEN DİĞERLERİNE KARA ÇALAN, YOK SAYAN, AŞAĞILAYAN YAPISINA NE DEMELİ MADEM DEMOKRATIZ MADEM LAİKİZ NEDEN BU ÜLKEDE YAŞAYAN 10-15-20 MİLYON ALEVİLİĞE TEK KELİME YER YOK DİN KİTAPLARINDA DİYANETİN ODALARINDA MASALARINDA BÜTÇELERİNDE TVLERİNDE

KINIYORUM LANETLİYORUM BENİM VERGİMLE DEVLET KANALIYLA ZORBALIKLA BAN KÜFREDEN DİYANET VE ANLAYIŞLARINA LANET OLSUN, BUNU DEMOKRASİYMİŞ GİBİ SUNAN ÇOĞUNLUĞUDA BU EZBERİNİ BOZMAMASINDAN DOLAYI KINIYOR AYIPLIYORUM
Abircan abi.Laik devletin diyanet işleri olmaz diyorsun.

Atatürkümüzün temel ilkeleri arasında neler var sayalım.
Cumhuriyetçilik,Milliyetçilik, Laiklik,Devletçilik ve İnkılapçılık

Peki Diyanet işlerini kimin kurduğunu sorabilirmiyim?Cevabı ben verim.Sevgili Büyük önderimiz ATATÜRKÜMÜZ.

Sence Atatürkümüz Diyanet işlerini kurarken kendi ilkelerine tersmi düşmüştür???
Alt 12.03.2008, 14:31   #83
abircan
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1058 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
tanju_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Abircan abi.Laik devletin diyanet işleri olmaz diyorsun.

Atatürkümüzün temel ilkeleri arasında neler var sayalım.
Cumhuriyetçilik,Milliyetçilik, Laiklik,Devletçilik ve İnkılapçılık

Peki Diyanet işlerini kimin kurduğunu sorabilirmiyim?Cevabı ben verim.Sevgili Büyük önderimiz ATATÜRKÜMÜZ.

Sence Atatürkümüz Diyanet işlerini kurarken kendi ilkelerine tersmi düşmüştür???
Tanju kardeşim merhaba
onu yazarken bende biliyorum tabiki diyaneti Atatürk'ün kurduğunu, ama gel görki, türk tarih kurumunda, dil kurumunuda, halkevlerinide atatürk kurdu, sen halkevlerini kapatıp sadece dini referans alan yaşam biçimlerini özendirir geliştirirsen dini bilmeyen softanın eline bırakırsan varacağın yer osmanlının sonu olur, ki şu anda aşağı yukarı 1870 lerin benzerini yaşıyoruz
Alt 12.03.2008, 14:43   #84
çiğdem kaya
Tecrübeli Yiğido

çiğdem kaya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çiğdem kaya Şuan çiğdem kaya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.11.2010 21:56

Tecrübe Puanı: 662 çiğdem kaya FAZLA SÖZE GEREK YOKçiğdem kaya FAZLA SÖZE GEREK YOK

konusmana dıkkat et asabımı bozma adım cıgdem kadın degıl ayrıca apo ımralıda az kalsınlarla konusarak ne amaclıyorsun varmı yapılan bır af eylemı laf olsun dıye bos bos konusup saldırma etrafına kafan calıssın azcık cumhurıyet gazetesınden kopyalayıp bu sayfalara yapıştırmakla olmuyor bu ısler.ezberlenmıs chp soylemlerın cok sıkıcı.analıtık ol azcık.ayrıca senı komık buluyorum
çiğdem kaya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 12.03.2008, 14:49   #85
asitane3458
Usta Yiğido

asitane3458 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

asitane3458 Şuan asitane3458 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.02.2010 12:59

Tecrübe Puanı: 709 asitane3458 FAZLA SÖZE GEREK YOKasitane3458 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Tanju kardeşim merhaba
onu yazarken bende biliyorum tabiki diyaneti Atatürk'ün kurduğunu, ama gel görki, türk tarih kurumunda, dil kurumunuda, halkevlerinide atatürk kurdu, sen halkevlerini kapatıp sadece dini referans alan yaşam biçimlerini özendirir geliştirirsen dini bilmeyen softanın eline bırakırsan varacağın yer osmanlının sonu olur, ki şu anda aşağı yukarı 1870 lerin benzerini yaşıyoruz
sen ne çok sey bılıosun yha olacak olacak dıe konusuosun hep ne oldu ha 4-5 senedır adamlar ıktıdar ;abırcan bey aç mı kaldın açıktamı kaldın ne oldu ne bu muhalefet anlamıyorum yha açtığın butun konular sıyaset uzerıne bu sıte sıyası bır sıte değil bunuda hatırlatıym ...
asitane3458 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 12.03.2008, 15:24   #86
abircan
Usta Yiğido

Alıntı:
asitane3458 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sen ne çok sey bılıosun yha olacak olacak dıe konusuosun hep ne oldu ha 4-5 senedır adamlar ıktıdar ;abırcan bey aç mı kaldın açıktamı kaldın ne oldu ne bu muhalefet anlamıyorum yha açtığın butun konular sıyaset uzerıne bu sıte sıyası bır sıte değil bunuda hatırlatıym ...
ASİTANE KARDEŞİM HAYATIN KENDİSİ SİYASET
SABAH KPRÜDE TIKANIKLIK VARDI NİYE İŞ YAVAŞLATMA VAR
YOLDA TIKANIKLIK VAR NİYE KALDIRIM YAPIYORLAR DI LAZIM DEĞİLKEN
ORAYA BURAYA GÖDELEN YAPIYORLAR HESAPSIZCA YÜZBİNLERCE İNSAN AYNI ANDA AYNI YERDE BULUNMAK İSTİYOR AMA BU İMKANSIZ DEKİ ŞİMDİ SİYASET NERESİNDE BUNUN

OY ALAN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ İŞİ GÜCÜ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ , YENİ İMAR ALANI AÇMA RANT YARATIP KÖŞE DÖNME, SENİ BENİ DÜŞÜNEN YOK

METRO YAPSANA DAHA İYİ DEĞİLMİ, AMA HAYIR OTOMOBİL TEKELLERİ VE BENZİN TEKELLERİ ÖYLE İSTEMİYOR, PEKİ TÜM BUNLARA DUR DİYECEK OLAN NE SEN BEN NASIL ÖRGÜTLENEREK NEREDE PARTİDE AMA NASIL PARTİDE BU PARTİLERDEMİ TABİKİ DEĞİL ONLAR HALKIN YARARI İÇİN ÇALIŞMIYORLAR HEPSİDE İKTİDARI MUHALEFETİ
İŞTE TÜM BUNLARI AŞMAK SİYASETSE EVET SİYASET YAPARIM
Alt 12.03.2008, 15:27   #87
abircan
Usta Yiğido

Reden --->: AKP Türbana Kilitlendi Çünkü...

Alıntı:
çiğdem kaya Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
konusmana dıkkat et asabımı bozma adım cıgdem kadın degıl ayrıca apo ımralıda az kalsınlarla konusarak ne amaclıyorsun varmı yapılan bır af eylemı laf olsun dıye bos bos konusup saldırma etrafına kafan calıssın azcık cumhurıyet gazetesınden kopyalayıp bu sayfalara yapıştırmakla olmuyor bu ısler.ezberlenmıs chp soylemlerın cok sıkıcı.analıtık ol azcık.ayrıca senı komık buluyorum
KİBARLIK ABİDESİ OLACAKTINDA BENMİ BOZDUM ASABINI
ALLAH AŞKINA ŞURADA YAZILAN YAPILAN HAKSIZLIKLARA BİR KEREDE BİRİNİZ DUR DESİN, BAK NASIL KOMİK OLURUM GÖRÜRSÜNÜZ O ZAMAN
BENİ İZLEMEYE DEVAM EDİN
KENDİNİZİ SORGULAMANIZ İÇİN GERÇEĞİN AYNASINA BAKMANIZ İÇİN FAYDALI OLUR KİŞİSEL GELİŞİMİNİZİ TAMAMLARSINIZ ALMADIĞINIZ HAYAT DERSLERİNİ VE EĞİTİMLERİNİZ ALIRSINIZ BACIM BU DAHA SAMİMİ OLDU EVET BACIM
Alt 12.03.2008, 15:39   #88
aozdemir
Usta Yiğido

aozdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aozdemir Şuan aozdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.01.2015 10:38

Tecrübe Puanı: 780 aozdemir BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart -->: --->: AKP Türbana Kilitlendi Çünkü...

Alıntı:
KİBARLIK ABİDESİ OLACAKTINDA BENMİ BOZDUM ASABINI
ALLAH AŞKINA ŞURADA YAZILAN YAPILAN HAKSIZLIKLARA BİR KEREDE BİRİNİZ DUR DESİN, BAK NASIL KOMİK OLURUM GÖRÜRSÜNÜZ O ZAMAN
BENİ İZLEMEYE DEVAM EDİN
KENDİNİZİ SORGULAMANIZ İÇİN GERÇEĞİN AYNASINA BAKMANIZ İÇİN FAYDALI OLUR KİŞİSEL GELİŞİMİNİZİ TAMAMLARSINIZ ALMADIĞINIZ HAYAT DERSLERİNİ VE EĞİTİMLERİNİZ ALIRSINIZ BACIM BU DAHA SAMİMİ OLDU EVET BACIM

abircan efendi sen kendini sorgulamayı hiç düşünüyormusun. yoksa bağnazlığına devammı edeceksin.
aozdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 12.03.2008, 15:46   #89
çiğdem kaya
Tecrübeli Yiğido

çiğdem kaya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çiğdem kaya Şuan çiğdem kaya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.11.2010 21:56

Tecrübe Puanı: 662 çiğdem kaya FAZLA SÖZE GEREK YOKçiğdem kaya FAZLA SÖZE GEREK YOK

bak abırcan efendı ıstanbulda devam eden kac metro calısması var sen bundan bıhaber oyle dıvane gıbı laba luba laba luba konusuyorsun ama ben bunların hepsını bılıyorum.sız alıskınsınız oyle lastık benzın ıvır zıvır rantcılara prım vermeye o yuzden karsınızdakılerıde oyle sanıyorsunuz.ama yooook beledıyenın hakkını yedırmem sızın gıbı işkemeden sallayan lafını bılmezlere.beylıkduzu,taksım,y enıkapı,kadıkoy-kartal,bagcılar,4.levent sımdı aklıma gelenler.tunellere ınıp bızzat gordum.ıstanbulun altında baska bır dunya var.fakat sız daha gunısıgında yeryuzundekı gerceklerı goremezken bunlardan sıze bahsetmekte lukse kacacak bıraz.ayrıca kısısel gelısımımle ılgılı yardımlarınızı severek kabul ederım eger yapabılecegınız bır sey varsa hakıkaten.cunku ben at gozlugu kullanmıyorum.yenılıge fıkırlere acıgım.
çiğdem kaya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 12.03.2008, 15:50   #90
abircan
Usta Yiğido

Standart --->: -->: --->: AKP Türbana Kilitlendi Çünkü...

Alıntı:
aozdemir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
abircan efendi sen kendini sorgulamayı hiç düşünüyormusun. yoksa bağnazlığına devammı edeceksin.
OOO HOŞGELDİN
NASILSIN AOZDEMİR KARDEŞ ÖZLEMİŞTİM SENİN BABALANMALARINI
HERZAMAN BEN KENDİMİ SORGULARIM VE HEP KÜLTÜRÜM EĞİTİMİM GEREĞİ ÖNCE HATA VARSA KENDİMDE HATA ARARIM, HEMDE HİÇ DURMADAN ARARIM, TÜM CANLI CANSIZ NE VARSA MUTLAK BİR VARLIK SEBEBİ VARDIR DİYE DÜŞÜNÜR O VARLIĞA YARATANDAN ÖTÜRÜ SAYGI DUYARIM ONUN HAKKINDA KAFA YORARIM, BAĞNAZLIK KONUSUNA GELİNCE BANA BAĞNAZSIN DEMEN HOŞUMA GİDİYOR ÇOK DOĞRU TESBİT ETMİŞSİN SAĞOL EKSİK OLMA
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)