Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.03.2008, 08:30   #121
Dağcı
Tecrübeli Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dağcı Şuan Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.08.2014 12:23

Tecrübe Puanı: 758 Dağcı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: AK Parti'ye kapatma davası açıldı

“Laik kesim sandıkta yenemediği Erdoğan'ı mahkeme kararıyla devirmeye çalışıyor. Çünkü Türk yargısı şu anda laiklerin devlet içinde kontrol edebildiği tek kurum…”

New York Times
Alt 17.03.2008, 08:39   #122
Dağcı
Tecrübeli Yiğido

Ausrufezeichen AK Parti'ye kapatma davası açıldı

Artık hakimiyetini kaybetmiş Eski Statüko'nun yargı içinde yer tutmuş kimi etkin parçalarının “Ankara'nın Washington'dan Bağımsız Yeni Gidişatı”nın tekerine çomak sokmak için son bir gayretle laiklik adı altında yaptığı ümitsiz bir siyasi operasyondur bu.

Türkiye'nin istikrarına zarar vermeyi hedefleyen bu laikçi yargı atraksiyonu'nun akıbeti de aynen 367 ve 27 Nisan operasyonlarının malum sonuna benzeyecek.

Hep birlikte göreceğiz.
Alt 17.03.2008, 08:45   #123
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

puar Şuan puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1

Tecrübe Puanı: 819 puar BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Merhum Atatürk ne demişti....
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir...
Alt 17.03.2008, 09:07   #124
Dağcı
Tecrübeli Yiğido

Üstad Necip Fazıl ne güzel söylemiş;

Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes,
Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es...
Alt 17.03.2008, 09:45   #125
Dağcı
Tecrübeli Yiğido

Ve ilk şok dövizden geldi;
Kapatma davası sonrası herkesin merakla beklediği döviz fiyatları açılış rakamları belli oldu.
İstanbul serbest piyasada dolar 1,2720 YTL, avro 2,0070 YTL'den haftaya başladı.

BORSA;
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, Cuma günü ikinci seans kapanışına göre 2.997,67 puan azalarak 39.588,24 puan seviyesinde açıldı.

Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 7,04 oranında değer kaybetti.

Bu ulusalcı ergenekoncular hezimete uğrayacaklar...

Türk Milleti bu olanları izliyor ve bir kenara not ediyor...
Alt 17.03.2008, 11:21   #126
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4556 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: --->: AK Parti'ye kapatma davası açıldı

Alıntı:
Dağcı Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ve ilk şok dövizden geldi;
Kapatma davası sonrası herkesin merakla beklediği döviz fiyatları açılış rakamları belli oldu.
İstanbul serbest piyasada dolar 1,2720 YTL, avro 2,0070 YTL'den haftaya başladı.

BORSA;
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, Cuma günü ikinci seans kapanışına göre 2.997,67 puan azalarak 39.588,24 puan seviyesinde açıldı.

Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 7,04 oranında değer kaybetti.

Bu ulusalcı ergenekoncular hezimete uğrayacaklar...

Türk Milleti bu olanları izliyor ve bir kenara not ediyor...

İşte ilk tepki bu sözde laikcilerin tutumu böyle giderse bundan sonra ekonomimiz ne kadar sekteye uğrayacak allah korusun bazılarının tuzu kuru bol keseden sallıyorlar
Alt 17.03.2008, 11:36   #127
masum
Tecrübeli Yiğido

masum - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

masum Şuan masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.03.2009 20:10

Tecrübe Puanı: 666 masum FAZLA SÖZE GEREK YOKmasum FAZLA SÖZE GEREK YOK

slm arkadaşlar başka bi konu için siyasi konuşmayalım die bi yorum yapmıştım tezata düşmek istemem ama görüyorumki baya bi açılmışız burda...gündemde olan bi konu hakkında bende bi yorum yapayım dedim
her ne olursa olsun en nihayetinde iktidarda olan bi partiye ki genel seçimlerde her 3 kişiden 1nin, referandumda ise her 2 kişiden birinin oy verdiği bi parti yani halkın seçtiği bi partiyi anlamsız gerekçelerle kapatmaya kalmak ve bu insanlara siyasi yasak getirmekki açık açık terörü destekleyen dtp yi bile kapatamazken onlara yasak getiremezken bunlara bunu yapmayı düşünmek büyük saçmalık.. yapılan hizmetleri nasıl göz ardı edersiniz hiç yokmuş gibi davranırsınız bunada bi anlam veremiyorum.
müsade varsa kısaca değinmek isterim
eğitim noktasında yapılanlar eskiden kimden nerden kitap bulacağımızı şaşırırdık. şimdi okul başında tüm öğrenciler masalarında buluyo kitapları, önlük forma yardımları,eğitime destek için karşılıksız burs yardımları,yeni yapılan okullar,üniversiteler,ücretsiz oks öss kursları...
sağlık noktasında hangi ssklı veya emekli özel hastanede muayne olabiliyordu ??? yada hadi devlet hastanesinde muayne oldun kaç gün ilaç kuyruklarında sürünüyordun ??? şimdi istediğin eczaneden al ilacını...
parselleyip satma meselesi de ne oluyo çözemedim burdan ingiliz bi vatandaş 15 dönüm arazi alıp üstüne fabrika kurup burda iş istihadmı sağlıyınca bizim vatandaşlarımızda ekmek parası kazanınca bu adam bu araziyi sırtlıyıp ingiltereyemi götürüyo? yada bizim almanyadaki gurbetçilerimiz ordan arazi alınca almanyayı satınmı almış oluyo???
bu kadar kör olmayın arkadaşlar...
bu arada canovali kardeşim sosyal güvenlik yasasını basının saptırmasıyla değilde gerçekleriyle incele kimse kimsenin elinden hakkını almıyo verilmiş bi hak alınmaz zaten... bak gör vatandaş için ne kadar faydalı bi yasa...
bu arada yanlış anlaşılmasın kimseyi savunduğum falan yok gerçekler görülsün istiyorum hepsi o eğer
eğemenlik kayıtsız şartsız milletinse bıraksınlar millet karar versin...

Necip Fazıl Kısakürek
masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.03.2008, 13:41   #128
58 memo
Yiğido

58 memo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58 memo Şuan 58 memo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.03.2014 20:59

Tecrübe Puanı: 740 58 memo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: -->: --->: AK Parti'ye kapatma davası açıldı

Alıntı:
albina58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sevgili hemşerim,ben sizin nezdinizde veya site dahilindeki hiçbir üyeyi muhatap almıyor,veya karalamak istemiyorum.Bu hükümete açıkca vatan haini diyorum,kaldıki 2002 seçimleri arefesinden beri diyorum bunu,bugün demiyorum.

İstanbul belediye başkanı olmadan evvel,madem demokrasi diyordular,''Camiler kışlamız,minareler süngümüz '' sözü ne anlama gelir.Hapis cezası yiyip hapse girdiğinde,arkasında durmayan milli görüşden kimseyi görmediği vakit kendi kendine ''Madem benimle yola çıkan kimse yok,ben bu ikdidara gelecem ve o günde herkesin emdiği sütü burnundan getirecem'' dedi.Bu benim şahsi düşüncem kaldıki,yaptıklarıda bunun ispatı.
-Partiyi kurup genel merkez harcamaları 2002 yılında 5.5 trilyon
-seçim sürecinde,44 tane yapılan uçak ve helikopterli seçim gezileri tutarı yarısı olarak bir trilyon diğer yarısı ise bazı baronların emrine verdikleri ile oldu.Kimdi bu balık hafızalı halkım hatırlamaz,Aydın DĞAN ve Halis TOPRAK idi.Seçim kazanıldıktan sonra bu diet borcu hergün bol keseden ödenmektedir.
-2002 yılı iç ve dış borç tutarımız,180 milyar dolar iken,bugün 580 milyar doları aşmış bulunmaktayız.Peki 2002 öncesi borç yapımız yarısı dış-yarısı iç borç olmaktayken,dönemin bakanı Kemal DERVİŞ dış borcumuzu %15.50 faiz ödemekten %5.5 e çekti,iç borcumuz ise ortalama 6.5 e eşit durumdaydı.Bu hükümetle beraber,iç borçlanma artırıldı,dış borç azaldı,normalde bu durum iyi olması gerekirken vatanı satmak nasıl oluyor bakın inceleyelim.Özelleştirme adı altında bankalarımız yahudilere satıldı,iç borç dengemiz %20 oranında artırılarak %70 oldu,bu borçlanma yahudilere satılan bankalara oldu.Ödediğimiz faiz oranını maalesef yazamıyorum çünki günlük kurdan yazıyorlar.Sadece şunu söyleyeyim,2006 merkez bankası verilerine göre içborç dan bankalara ödenen fazla faiz oranının tekabülü 50 milyar dolar.
-Belediyeler-kamu kurumları ülkemiz malumü yolsuzluk dizboyu,
-Hükümette bulunan bakan ve ileri gelenlerinin çogunun çocuğu son 5 yıl içerisinde işadamı oldular ve sayısız ihale ile trilyoner konumuna geldiler.Yumurtacıdan-çalıklara-daha sayısızlar onlarca şirket kurdular allah dahada çok versin ama bir müslüman olarak,israfın haram,komşun aç yatarken sen tok yazamazsını hatırlarım ben.

Bu ve bunun gibi onlarca örnek varken,karşımdakiler,önceki hükümetlerdede yolsuzluk vardı felan gibi ezberden karşı tezler koyacak bu sadece anlamsız bir yarışa girer.

Üç tane vatan hainim ispatlıdır,birincisi menderes,türk silah fabrikalarını kapattı(1935 yılında SİVAS'da uçak fabrikası olduğunu biliyormusunuz),ilk defa nato adı altında içeri amerikayı sokdu,imf kanalıyla borç batağına sürükledi,Bir müddet sonra vatanı sattığının farkına vardığında,onlar tarafından ipi çekildi ve istihabaratımıza devleti nasıl zarara uğrattığına dair belgeler ulaştırılarak idamı sağlandı.
İkincisi özal'dır,Özal tıpkı bugün ki tayyip'in ve geçmişde menderes'in yaptığı gibi iyi niyetiyle yola çıkdı,küçük amerika dedi,benim memurum işini bilir dedi,alan ile veren arasında dedi,federasyon dedi,dedi de dedi,
Türkiye'de aile yapısı önemlidir,eğitim evvela anne ve babadan başlar,küçük amerikan burjuvazi özentisi ile maaşlar kısıtlanması,babanın maaşının yetmediği yerde annenin de çalışmaya başlaması ile çekirdek aile bozuldu,bozulma kültürün başını teşkil etmektedir,örf adet ve geleneklerimizde ayaklar altına alındı zira alanla veren arasında benim memurum işini bilir mantığının dayandığı nokta,mesel,Tansu çiller i dolandıran selçuk Parsadan için halkım eğer ''helal olsun bea'' diyorsa,biz kültür olarakda bitmiş durumdayız.
Velasılı kelam Özal ın herşeyin farkına varıp,cumhurbaşkanı koltuğuna oturması ile beraber,atatürk ün ölmeden evvel kaleme aldığı ve ölümünden sonra gerçekleştirilmek üzere yazdığı vasiyette (Bundan sonra rusya dağılacak ve irili ufaklı on kadar türki cumhuriyet meydana gelecekdir bunları bir çatı altında toplayacak çalışma yapılması-vatikandaki papalık gibi bizdede islam medeniyetini bir çatı altında toplayacak bir çalışma yapılması) diye giden vasiyetini hayata geçirmek üzere yola çıkan Özal,ölümünden evvel bugün İKÖ olarak adlandırılan ve başkanlığını ikmelettin İHSANOĞLU'nun yaptığı islam ülkeleri örğütünü kuruluşunda bulunur,arkasından Türki cumhuriyetleri bir çatı altında toplamak üzere Haydar ALİYEV ile beraber türki cumhuriyetlere 6 ay süren ziyaretlerde bulunur,bu gezileri neticesinde 300 000 km. yol kat etti,ölümünden evvel 4 gün süresinde 6.500 km. yol katetti.Öldürülmeseydi ne olacaktı,bugün changay altılısı diye adlandırılan ve asyada rusya-çin-hindisdan-türkmenistan-kırgızistan-azerbaycan gibi enerji devlerinin buluştuğu AB ye alternatif oluşumun tepesinde türki cumhuriyetlerin başında abi olarak eşit haklara sahip bir devlet olarak oturacakdı.Ne oldu,benim adlandırmama göre postmodern bir idam ile idam edildi.

Gelelim R.T.ERDOĞAN a,bundan iki ay evvel,BARON-TARİKAT-AŞİRET üçgeninde kullanıldığının farkına vardı.AB sürecinde başta sarkozi olmak üzere,merkel ve diğer liderlerin kürt sorunu ve benzer nedenler ile bize olan tutumlarında yalancı olduklarını (Bunlar iki yüzlü ) diyerek açığa kavuşturdu.Bundan sonra ne yapması gerek,Erdoğan önündeki çatal yol ayrımında gerçek ülke yönetimini gösterebilmek için,1-İran ile doğalgaz anlaşması yapmalı 2-Amerikaya alternatif changay altısının projesi doğalgaz anlaştmalarına imza atması gerek vesaire,bunlar hakkında imza atmadığı gibi enerji bakanı hilmi güler ile bu ülkelere zeytin dalı uzattı,ülke içinde oy potansiyeli olarak bir dahaki seçimleri garanti gibi gözükürken,ortaya çıkan derin güç yetkili mercilerin eline ERDOĞAN'ın hükümetin başına geçdiği günlerde yaptığı gizli anlaştmaları ve bir takım kriptoları gönderdi.Bu bir süreçtir,bazı yerlere güven tazelemesi istenecek,bu süreçte dolar çakdırmadan 1.600 olacak falan filan.

İşte burda bütün olurken benim için,peki Tayyip siyasi yasaklı olursa yerine kim gelecek sorusu daha önemli.Eğemen BAĞIŞ'mı,Cüneyt ZAPSU'mu,Dingir mehmet FIRAT'mı,Yoksa amerikan ithal son EKONOMİ bakanımı olacak.
Dahada önemlisi tüm bunları araştırıp,soruştururken,şahsi olarak kimseyle bir alıp veremediğim olmadığı gibi,ekonomik olarak hiçbir sıkıntım yok,ticaretle uğraşıyor,bugünki ekonomik dengede,kriz ortamında fırsattan istifade daha çok para kazanıp ekonomik olarak rahatlama imkanım varken,gidişat açısından ülkemde açlık sınırına beşmilyon insanın daha yaklaşacağını,baronların dahada çogalacağını peşinen söyleyebilir,kendim adına değil yarınlardaki çocuklarımız ve bugün burda sadece ücretli çalışırken yarın aile kurup ekonomik olarak bazı yaptırımların altında ezileceğinizi düşünürek yazıyor ve kaygı duyuyorum.
Çok doğru sözler yazmışsın arkadaşım teşekkürler..
58 memo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.03.2008, 13:54   #129
masum
Tecrübeli Yiğido

masum - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

masum Şuan masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.03.2009 20:10

Tecrübe Puanı: 666 masum FAZLA SÖZE GEREK YOKmasum FAZLA SÖZE GEREK YOK

SUSUYORUM SUSUYORUM SUSUYORUM... SİVASDAN BU KADAR KÖR ÇIKACAĞINI TAHMİN ETMEMİŞTİM... YAZIK GERÇEKTEN YAZIK ÇOK ÜZÜLDÜM

Necip Fazıl Kısakürek
masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.03.2008, 14:29   #130
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Şunu kimse unutmasınki, hiç kimse Türkiye Cumhuriyet'i ve anayasasının üzerinde değildir!!! Kanun tanımayacaksın,herşeyi ben bilirim diyeceksin,eleştirenleri azarlayacaksın, ondan sonrada kalkıp yok şöyle yok böyle diyeceksin.Hiç kimse suçsuz yere cezalandırılmaz!! Madem sosyal hukuk devletiyiz o zaman hukuğun kararlarınada saygı duymaktan başka yapacak birşey yok!!! Bu iddianameler yılların birikimi.Elbetteki parti kapatmak hoş birşey değil.Ama bir çocuk yaramazlık yaptığında önce yapma dersin uyarırsın bunu defalarca yaparsa cezalandırırsın.O zaman devlet için suç teşkil eden şeyleri yapmayacaksın tekrarlamayacaksın!!! Ha şu var,diyeceksinizki hiç mi yaptğı iyi birşeyler yok?Elbetteki vardır.
Ancak sınavlarda bir kural vardır hepimiz biliriz"üç yalnış bir doğruyu götürür"Ne yazıkki şuanki durum bundan ibarettir. Benim hep iddia ettiğim birşey vardı hep onu söylerdim. Bu hükümet "türbanla geldi,türrbanla gidecek" gelinen nokta onu gösteriyor.Halkın dini duygularını hassas noktalarını çok iyi bilen ve aynı zamandada çok iyi kullanan bir parti.Çünkü bunca kötü giden ekonomiye rağmen,işsizlik artmışken,işler durma noktasına gelmişken,her olumsuzluklar neredeyse ikiye katlamışken bunların oylarının bu derece yükselmesi buna bağlıdır.Oy çok almak fazla taraf olmak her zaman malesefki doğruyu göstermeyebilir. Mühim olan aldıktan sonra doğru şeyleri yapmaktır.Siz sadece %47 ye hizmet etmiyorsunuz.%53'üde ihmal etmemeniz gerekir.Kısacası arkadaşlar biraz daha sağduyulu olmak,bir vatandaş olarak kendimizi hukuğun üstünde değil ona saygılı olmak,verilen netice ne olursa olsun ona razı olmaktır vatandaşlık görevi budur. Saygılar.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)