Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 09.04.2008, 08:36   #211
fertelliyim
Usta Yiğido

fertelliyim - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fertelliyim Şuan fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.10.2011 17:21

Tecrübe Puanı: 766 fertelliyim BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: YARGIYA GÜVEN

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkanı Ayhan Küçük son günlerde yaşanan gözaltılarla ilgili olarak aşağıdaki basın açıklamasını yapmıştır.

BİR KISIM MEDYA ÖYLE DİYOR, YA SİZ?

08.04.2008

CMK Madde 2: "Şüpheli : Soruşturma evresinde, suç şüphesi altında bulunan kişiyi,
Sanık: Kovuşturmanın başlamasından itiba¬ren hükmün kesinleşmesine kadar, suç şüphesi altında bulunan kişiyi,
Soruşturma: Kanuna göre yetkili mercilerce suç şüphesinin öğrenilmesinden iddianamenin kabulüne kadar geçen evreyi,
Kovuşturma: İddianamenin kabulüyle başla¬yıp, hükmün kesinleşmesine kadar geçen evreyi, kapsamaktadır" şeklinde tanımlıyor.
BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 11. maddesi "Bir suç işlemekten sanık herkes, savunması için kendisine gerekli bütün tertibatın sağlanmış bulunduğu açık bir yargılama ile kanunen suçlu olduğu tespit edilmedikçe masum sayılır" derken TC. Anayasasının 38. maddesi "Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz" şeklindeki ifadeyle bildirgeyi destekliyor ve 'Masumiyet karinesi'nin güvence altında olduğunu belirtiyor.

Yasaları boş verelim, bir kısım medya bu konularda ne diyor? Bazı medya organları hukukun "şüpheli" dediğine "terörist" diyor ve daha gözaltındayken birçok insanı "örgüt elebaşı" ilan ediyor. Bu kuruluşlar, her ne hikmetse,"gizlilik" kararı verilen, müdafi avukatların dahi göremediği soruşturma dosyalarını görebiliyor, içeriğinden bilgi alabiliyor ve "gizli" (!) olan dosya içeriğini yargıyı yönlendirebilecek yorumlarla yayınlayabiliyor. Hatta "yargısız infaz"la insanların kaderlerini değiştirecek yayınlar yapabiliyor.

Kimi zaman olayın adı "Ergenekon" oluyor, kimi zaman "El Kaide", kimi zaman "PKK". İsim önemsenmiyor, sansasyonel haber yapabilmek adına yaşlarına, konumlarına bakılmaksızın "örgütün üyeleri (!), yardım yatakçıları (!) hatta elebaşları (!) bulunduğu" söylenip doğrudan hüküm veriliyor. Şüpheli kişiler, isimleri de deşifre edilmek suretiyle "terörist" olarak itham ediliyor. Öyle bir hüküm veriliyor ki, ne temyizi mümkün oluyor, ne yargılamanın iadesi.

Bu ülkede isim benzerliği, herhangi bir tanışıklık ya da ele geçirilen herhangi bir belgede adı geçmek suretiyle soruşturma kapsamına alınan kişilerin sayısının binlerle ifade edildiği biliniyor. Bu insanların büyük bir çoğunluğu hakkında takipsizlik ya da beraat kararı verildiği halde, medyanın yaptığı yayınlarla şüphelilerin aile yaşantılarının, iş-eğitim hayatlarının ve geleceklerinin karartılması görmezden geliniyor.

Kamuoyu aydınlanmak istiyor. Adalet Bakanlığından, İçişleri Bakanlığından, bir kısım medya patronundan, yazı işleri müdürlerinden ve ilgili tüm birimlerden cevap bekliyor. Bu çok gizli (müdafilerle dahi paylaşılmayan) bilgilerle ilgili olarak yasalarda; "yargılamanın gizliği, kayıtsız şartsız sanığı, sanık vekili / müdafiini kapsar. Bir kısım medya ve diğer kurum ve kuruluşlar bu gizlilik ilkesiyle bağlı değildir. Soruşturmanın selametini düşünen ve dosya hakkında bilgi edinmek isteyen sanık ve müdafi emniyete ve savcılığa müracaat yerine, dosya içeriği hakkında basından bilgi alabilir" hükmü var da hukukçuların mı bilgisi yok.

Böyle bir yasal hüküm yok ise savcıları, yapılan sorumsuz yayınlarla ilgili göreve davet ediyoruz.

Bizler bu ateşin; hukuku, insan haklarını ve adaleti yakacağını, masumiyetin yanması halinde ise kokusunun adaleti ve kamu vicdanını saracağını düşünürken, yetkilileri sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz

MAZLUMDER İstanbul Şubesi
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği
Kalenderhane Mah. C.Y.Tosyalı Cd. No:124 Vefa / İstanbul
Telefon: 0212 526 24 38-39-40 Faks: 0212 526 24 41
Web: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] | E-mail: contact@mazlumder.org | info@mazlumder.org

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 09.04.2008, 12:13   #212
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2195 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Catli58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yasa disi oldugu icin yapmiyorsan, hollandaya git, orda serbest
Hollanda da kaç yıl bulundunuz.Hangi yasal olmayan işleri yaptınız..
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 09.04.2008, 12:19   #213
Catli58
Yasaklı
NO AVATAR

Catli58 Şuan Catli58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.04.2008 20:10

Tecrübe Puanı: 0 Catli58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hollanda da kaç yıl bulundunuz.Hangi yasal olmayan işleri yaptınız..
Orda bulunmam sart mi?

Biliyorum orda serbest oldugunu.
Ayrica ben senin gibi "paraci" degilim.

Bu arada köşeye sıkışdıgın belli, tuhaf tuhaf soru yöneltiyorsun.

Materyalist oldugun anlasildi, gerek yok fazla söze.
Catli58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 09.04.2008, 12:26   #214
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2195 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
yiğidoturan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ŞİMDİ SİZİN ŞU AVRUPA BİRLİĞİ İNKARCI DEĞİLMİ
NE YANİ YOKSA MÜMİN'LİK DEĞİŞTİDE HABERİMİZMİ YOK ZATEN HERŞEYDEN BİHABER YAŞIYORUZYA BİZ BÜTÜN HERŞEYİ BİLEN SİZ
Mümin in kelime manası inanan inançlı demektir. AB ülkeleri inançsiz mi?
Alt 09.04.2008, 12:27   #215
bilalfındık
Yasaklı
NO AVATAR

bilalfındık Şuan bilalfındık isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.12.2010 01:37

Tecrübe Puanı: 0 bilalfındık FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Orda bulunmam sart mi?

ya çatlı kardeşim lütfen fazla kırıcı olmaya başladınız birbirinize karşı yakışmıyor lütfen
bilalfındık isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 09.04.2008, 12:30   #216
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
Orda bulunmam sart mi?

Size bir soru sordum siz bana materyalist teşhisi koydunuz.Siz soruma cevap verin
Alt 09.04.2008, 12:33   #217
çiğdem kaya
Tecrübeli Yiğido

çiğdem kaya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çiğdem kaya Şuan çiğdem kaya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.11.2010 21:56

Tecrübe Puanı: 659 çiğdem kaya FAZLA SÖZE GEREK YOKçiğdem kaya FAZLA SÖZE GEREK YOK

catlı artık mıde bulandırmaya basladı bu sohbet
çiğdem kaya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 09.04.2008, 12:34   #218
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
yiğidoturan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ifade özgürlüğü hoş görü dediğiniz başkasının dinine peygamberine maneviyatına küfretmekmi yoksa almanyada filistinde afganistanda ıraktaki gibi insanları bebekleri katletmekmi yoksa bebek katilini affetmekmi o ıraktaki filistindeki öldürülen bebeklermi fikir özgürlüğüne hoşgörüye karşı ( IRAKTAKİ ASKERLERDE AB DEN GELDİ SANIRSAM)
Onlar akıl hastalarını yakarken biz tedavi ediyorduk akıl hastasına bile tahammül edemeyenler nasıl oluyorda hoşgörüden bahsediyor
,,,,,,,,,,,,,,,hoş görü islamiyettemi yoksa avrupadamı ,,,,,,,,,,

ya gazetelerde kalemşörler olduğunu biliyordumda burayada terfi etmişsiniz hergün buraya yazmak için ne kadar para alıyorsunuz merak ettim doğrusu aslında güzel meslekde yani oturduğun yerden para kazan nereye başvuru yapılıyorsa söyleyinde işsizleri yönlendirelim yeni bir iş daha bu hükümetin zekasına hayranım zaten ekmedikleri yerden biçiyorlar
Siz ne kadar para alıyorsanız bende o kadar para alıyorum.
Alt 09.04.2008, 12:35   #219
Catli58
Yasaklı
NO AVATAR

Catli58 Şuan Catli58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.04.2008 20:10

Tecrübe Puanı: 0 Catli58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
çiğdem kaya Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
catlı artık mıde bulandırmaya basladı bu sohbet

Sebebi ben degil, seva nickli üye.

Maskesi düstü, kimligi ortaya cikti, simdi örtmeye calisiyor.
Catli58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 09.04.2008, 12:36   #220
bilalfındık
Yasaklı
NO AVATAR

bilalfındık Şuan bilalfındık isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.12.2010 01:37

Tecrübe Puanı: 0 bilalfındık FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Mümin in kelime manası inanan inançlı demektir. AB ülkeleri inançsiz mi?
seva kardeşim ab bir hiristiyan topluluğudur özal ab görüşmelerine ğittiği zaman zamanın fransız cumhur başkanı miteran açıkca özala söyledi siz müslümansınız burası hıristiyan birliği ---ya hiristiyanlaşın ğelin yada ğidin müslümanlarla birlik kurun başlarına ğeçin --- bu birliğe ğire bilmek için yavaş yavaş her yönlü olarak hiristiyanlaştırılmaya çalışıyorlar fazla söze ğerek yok
bilalfındık isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)