Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 18.07.2008, 13:22   #31
moonlight_58
Yasaklı
NO AVATAR

moonlight_58 Şuan moonlight_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.05.2009 23:53

Tecrübe Puanı: 0 moonlight_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
turizmciyim.her kesimden insan gördüm,tanıdım...
ayrıca alıntı yaptığınız yazıyı iyi okuyarak cevap verin.ben çevremdekilerden bahsettim ve sizin için söylemiyorum dedim.
kapalı kardeşlerimizin yeterince söz hakkı oluyor zaten.başımızda onların başbakanı var.sanki yıllardır ezilen onlarmış gibi konuşuyorsunuz.bize söz hakkı gelince de...

yorum yok...

konunu saptırıldığı da yok ayrıca.biz konu açtığımız zaman konu kapatılıyorsa,nerede konuşacağız,tartışacağız biz?

Turizmci olman toplumun geneli hakkında yorum yapman anlamına gelmez,her çeşit insan görmen toplumun geneli hakkında yorum yapma anlamına yine gelmez bu bir.İkincisi sen kendi ağzınla söylüyorsun ben çevremdekilerden bahsettim diyorsun buradan bakıp genelleme yapmış oluyorsun yani.Üçüncüsü evet yıllarca kapalı kardeşlerimiz ezilmekte eğitim hakları ellerinden alınmakta okuyamamaktadırlar,peki açık kardeşlerimiz öyle mi?Konu bildiğim kadarıyla şort giymiş arkadaşlarlara ödül töreninde ödül verilmekte ancak başörtülü arkadaşa böyle bir hak verilmemekte.Bu da başlı başına bir ezilmişlik değil mi Ama sizler konuyu nereden açmışsınız küçük kızlar zorla kapattırlıyormuş.Peki konununun bununla ne alakası var.O zaman başlığı neden koyuyorlar.Herkes istediği gibi yorum yapsın o zaman.Eğer bu konu hakkında varsa bir sıkıntın açarsın yeni bir konu.
moonlight_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 18.07.2008, 13:34   #32
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 736 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
moonlight_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Turizmci olman toplumun geneli hakkında yorum yapman anlamına gelmez,her çeşit insan görmen toplumun geneli hakkında yorum yapma anlamına yine gelmez bu bir.İkincisi sen kendi ağzınla söylüyorsun ben çevremdekilerden bahsettim diyorsun buradan bakıp genelleme yapmış oluyorsun yani.Üçüncüsü evet yıllarca kapalı kardeşlerimiz ezilmekte eğitim hakları ellerinden alınmakta okuyamamaktadırlar,peki açık kardeşlerimiz öyle mi?Konu bildiğim kadarıyla şort giymiş arkadaşlarlara ödül töreninde ödül verilmekte ancak başörtülü arkadaşa böyle bir hak verilmemekte.Bu da başlı başına bir ezilmişlik değil mi Ama sizler konuyu nereden açmışsınız küçük kızlar zorla kapattırlıyormuş.Peki konununun bununla ne alakası var.O zaman başlığı neden koyuyorlar.Herkes istediği gibi yorum yapsın o zaman.Eğer bu konu hakkında varsa bir sıkıntın açarsın bir konu.
siz buna ezilmişlik mi diyorsunuz yani
kısa etek giyiyor diye sokak ortasında bacağına kezzap dökülen genç kızlarımız için ne demeli.genelleme yapacak çok şey var aslında ama bunların lafını etmeye gerek yok...
şimdi bu gençlerin eğitim hakları ellerinden mi alındı? nasıl yani.aileden gelen birşey olsa gerek bu dediğiniz.okula göndermeyip,Kuran kursuna gitmeleri normal mi sizce? cahil insan ezilir.bizlerin anne babaları lise mezunu değil,üniversite mezunu değil,ortaokul bile değil.ama onlar bunun bilincindeyse okutur,devletine yararlı bir insan yetiştirirler.çok mu gerekli bu devlete imam?
her sokakta 3-5 tane cami.olurda bu kadar olmaz.bu kapalılık oranı son yıllarda daha çok arttı.bunu nedeni insanların imana gelmesi mi???
Alt 18.07.2008, 13:44   #33
moonlight_58
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
siz buna ezilmişlik mi diyorsunuz yani
kısa etek giyiyor diye sokak ortasında bacağına kezzap dökülen genç kızlarımız için ne demeli.genelleme yapacak çok şey var aslında ama bunların lafını etmeye gerek yok...
şimdi bu gençlerin eğitim hakları ellerinden mi alındı? nasıl yani.aileden gelen birşey olsa gerek bu dediğiniz.okula göndermeyip,Kuran kursuna gitmeleri normal mi sizce? cahil insan ezilir.bizlerin anne babaları lise mezunu değil,üniversite mezunu değil,ortaokul bile değil.ama onlar bunun bilincindeyse okutur,devletine yararlı bir insan yetiştirirler.çok mu gerekli bu devlete imam?
her sokakta 3-5 tane cami.olurda bu kadar olmaz.bu kapalılık oranı son yıllarda daha çok arttı.bunu nedeni insanların imana gelmesi mi???

Açıklara göre kapalılar eğitim kurumlarında okuyamıyorlar hatta bu kurumların kapısına dahi alınmıyorlar bu kapalı kardeşlerimizin ezilmişliği değil de nedir peki?Madem siz örnek verdiniz o zmaan ben de birkaç tane vereyim?Okulda normalde kapalı olan kız öğrencilere öyle bir uygulama yapılıyor ki bazı üniversiterlerde özellikle kapalı olduklarını bildikleri için bazı hocalar yüzünden derslerde kalıyorlar.Bazı yerlerde de sırf kapalı oldukları için bazı hastanelerde bazı doktorlar tarafından muayene olamıyorlar başları zorla açtırılmak isteniyor peki buna da bir yorumunuz olacak mı?Hem camilerin fazla olması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.Biz tarihimiz boyunca sürekli camiler kervansaraylar yapmamış mıyız?
Alt 18.07.2008, 13:54   #34
madımak_58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 736 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
Açıklara göre kapalılar eğitim kurumlarında okuyamıyorlar hatta bu kurumların kapısına dahi alınmıyorlar bu kapalı kardeşlerimizin ezilmişliği değil de nedir peki?Madem siz örnek verdiniz o zmaan ben de birkaç tane vereyim?Okulda normalde kapalı olan kız öğrencilere öyle bir uygulama yapılıyor ki bazı üniversiterlerde özellikle kapalı olduklarını bildikleri için bazı hocalar yüzünden derslerde kalıyorlar.Bazı yerlerde de sırf kapalı oldukları için bazı hastanelerde bazı doktorlar tarafından muayene olamıyorlar başları zorla açtırılmak isteniyor peki buna da bir yorumunuz olacak mı?Hem camilerin fazla olması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.Biz tarihimiz boyunca sürekli camiler kervansaraylar yapmamış mıyız?

önceden böyle sorunlar olmuyordu ama.öğrenciler öğrenci gibi gidiyorlardı okula.kapanan dışarda yine kapalıydı.ne değiştide şimdi ısrarla üniversitelere kapalı girmek istiyorlar...
tarihimiz boyunca yapılmış zaten.bir apartmanın çatısında minarenin ne işi var? eğitimsizlikten yakınıyorsunuz.bir semte 10 larca camii mi yapılması sevap,1 tane okul yapılıp,geleceğe başarılı iş adamları,iş kadınları yetişmesini sağlamak mı?
Alt 18.07.2008, 13:56   #35
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Tecrübe Puanı: 839 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
bu ne demektir böyle,yeni üyeyi muhattab olarak almıyorum mu!

biz burda herkesi insan görüp,taraflı olmanın önüne geçmeye çalışıyoruz,yazılan cevaba bak.sonrada diyorsunuz ki,kavga çıkarmaya mı geldiniz...
sizden böyle cevaplar gelirse,bizde bunu alttan alamayız,kusura bakmayın...
Bunun sizinle hiç ilgisi yok, daha birbirimizi tanımıyoruz.

Lafım, her şeyi ti'ye alan, ciddi cevaplar yazmasını bilmeyenlere.

Yeni üye, eski üye hiç aklıma bile gelmez.
Temcit pilavı gibi hep aynı konuların ısıtılmasından sıkıldık. Yeni üyeler bizi memnun eder. En azından farklı yorum ve bakış açısı görürüz.

Selametle.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 14:04   #36
moonlight_58
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
önceden böyle sorunlar olmuyordu ama.öğrenciler öğrenci gibi gidiyorlardı okula.kapanan dışarda yine kapalıydı.ne değiştide şimdi ısrarla üniversitelere kapalı girmek istiyorlar...
tarihimiz boyunca yapılmış zaten.bir apartmanın çatısında minarenin ne işi var? eğitimsizlikten yakınıyorsunuz.bir semte 10 larca camii mi yapılması sevap,1 tane okul yapılıp,geleceğe başarılı iş adamları,iş kadınları yetişmesini sağlamak mı?
Evet önceden böyle sorunlar olmuyordu doğru.Çünkü halkımız hakkını aramasını bilmiyordu, ezildiğinin farkında değildi.Şimdi bu bilinç uyandı.Artık açık kardeşlerimizin hakları olduğu kadar bu hak kapalı kardeşlerimizin de olmalı ve olacak da.Ayrıca tarihimiz boyunca camiler yapıldı ama bu bir gelenektir ne yani Osmanlı zamanında da binlerce cami vardı ama Osmanlı dünyaya hükmetmiş bir imparatorluktu.
Alt 18.07.2008, 14:12   #37
madımak_58
Usta Yiğido

Alıntı:
Evet önceden böyle sorunlar olmuyordu doğru.Çünkü halkımız hakkını aramasını bilmiyordu, ezildiğinin farkında değildi.Şimdi bu bilinç uyandı.Artık açık kardeşlerimizin hakları olduğu kadar bu hak kapalı kardeşlerimizin de olmalı ve olacak da.Ayrıca tarihimiz boyunca camiler yapıldı ama bu bir gelenektir ne yani Osmanlı zamanında da binlerce cami vardı ama Osmanlı dünyaya hükmetmiş bir imparatorluktu.
siz soruma cevap verin.her köşe başında bir camii olması mı gurur verici,okumuş insanlar yetiştirmek mi?
açık olanların içinde sünnisi de var,aleviside.peki bu zamana kadar alevilerin hakkı yenmemiş midir? son yıllarda alevilik tanınmaya başlamışdır.aleviler kimliklerini saklayarak yaşamlarını sürdürmüşlerdir.çünkü en çok zulmü aleviler görmüşlerdir.diyorsunuz ki kız öğrenci kapalı diye hakkı yenmiş.alevi olan bir çok gençse katledilmiş,öldürülmüşlerdir.h angisi ezilmişlik?
Alt 18.07.2008, 14:30   #38
ABDULLAH DUMAN
Usta Yiğido

ABDULLAH DUMAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ABDULLAH DUMAN Şuan ABDULLAH DUMAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2016 12:29

Tecrübe Puanı: 1055 ABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISIABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISIABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISI
Standart -->: --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
bu eski günler dediğiniz süre ne zamana dayanıyor acaba? eskiden tesettür diye birşey yoktu.şimdi de sanki modaymış gibi her gün bir genç kızımız kapanıyor...
kapanmak,Allahın emir ve yasaklarına uymak baş örtüsüyle olmuyor.eminim o kızda içinden gelerek kapanmamıştır.aile baskısı çok fazla.bu olaya ayıp diyebiliyorsunuz,ama en azından içinde zulüm yok...
eskiden tesettür yokmuydu senin tarihten haberin yok anlaşıldı

Biz ki, Tunada Abdest Alıp, Viyana Önlerinde Namaz Kılanların Evlatlarıyız !
ABDULLAH DUMAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 14:37   #39
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1062 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: -->: --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
ABDULLAH DUMAN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
eskiden tesettür yokmuydu senin tarihten haberin yok anlaşıldı
doğru abdullah yok hakketen arkadaş rahibe kıyafeti olduğunu bilmiyor,
aslında daha eskisi varda çok tartışılacak bir konu girmeye değmez şimdi yanlış anlaşılır, aynı evde cariyeyle hanımı ayırd etmek için cariyeler giyermiş ki o zamanlar üstü açık gezildiğinide bilmiyor cahalll işte
Alt 18.07.2008, 14:38   #40
moonlight_58
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
siz soruma cevap verin.her köşe başında bir camii olması mı gurur verici,okumuş insanlar yetiştirmek mi?
açık olanların içinde sünnisi de var,aleviside.peki bu zamana kadar alevilerin hakkı yenmemiş midir? son yıllarda alevilik tanınmaya başlamışdır.aleviler kimliklerini saklayarak yaşamlarını sürdürmüşlerdir.çünkü en çok zulmü aleviler görmüşlerdir.diyorsunuz ki kız öğrenci kapalı diye hakkı yenmiş.alevi olan bir çok gençse katledilmiş,öldürülmüşlerdir.h angisi ezilmişlik?
Ben sana cevap vermek zorunda değilim ona kalırsa ben de sana kaç defa soru sordum cevabımı alamadım eğer cevap verme gibi bir durumum olursa bu yorumlarımda saklıdır oradan çıkartırsın cevabı.Şimdi burda biz çıkıp aleviliği mi tartışalım,senin amacın o mu?Nerden nereye getirdin sonunda konuyu.Sanıyorum ki birazdan yine madımak olayına gelecek konu.Of be bu kadar da olmaz ki kardeşim siz ne istiyorsunuz önce onu söyleyin bize.Madımak olaylarını kimse tasvip etmiyor.O olaylarda hayatını kaybeden alevi kardeşlerimize allah tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum.Ancak sürekli bu konuyu deşmenin kime ne faydası var.3 gün sonra da bu olayın intikamı için yapıldığı iddia edilen başbağlar katliamı oldu.Peki bunun üzerinden bizler bunu aleviler yaptı aleviliği kötüleyelim şöyle böyle yapalım diye birşey çıktı mı ortaya yok.Ancak sizler napıyorsunuz hala olmaz işlerle uğraşıyorsunuz ve tepki bulunca da o tepki verenleri alevi düşmanı ilan ediyorsunuz böyle saçmalık olur mu peki?
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)