![]() |
#91 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4550
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() eyupk Şuan
![]() Son Aktivite: 02.01.2013 08:50
Tecrübe Puanı: 704
![]() |
![]() Kanıtlayalım. Mesela şu cem tvdeki Ali Rıza Uğurlu dedeniz. Adam resmen 5 vakiti inkar ediyor. Namazın şekli şemali yoktur diyor. Ramazan orucu bizim oruç değil diyor bizim oruç Muharrem ayıdır diyor. Sadece Ali Rıza Uğurlu mu diyor. Benim ailemde alevi. Alevi arkadaşlarımda var onlarda öyle diyor. Kaynaklarınızda öyle diyor. Daha neyi kanıtlıyalım sana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.10.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 736
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() her söylediğimiz şeyi yanlış anlayan sizsiniz.alay ettiğimiz bişey yok.Kuran bizimde kitabımız.demiyoruz ki biz kabul etmiyoruz kitabı da içindekileride.bu sadece sizin kafanızda kurduğunuz birşey...
![]() |
![]() |
#94 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() can99 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.08.2010 20:01
Tecrübe Puanı: 645
![]() |
![]() Alıntı:
ama burda bizlere tepki gösterilip cevap hakkı verilmezken bir sivaslının burda cıkıp gene olsa gene yakarız veya kendi kendilerini yaktılar veya veya veya.... daha bi sürü iğrenç yorum yazmalari madimagi yakanlar olmaktan cikarip sivasi göz önüne getiriyor. ama buna burda tepki gösteren olmuyor keske bu duyarlı mesajlarınızı o konudada dile getirebilseydiniz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() amet_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.04.2015 15:33
Tecrübe Puanı: 716
![]() |
![]() peki kardeşim güzel demişsin biz sizleri suçlamıyoruz yani sivaslıları ozaman bir başlık açabilirmisiniz madımak_58 olarak çıkan olaylarda sivasımızın adı kullanılarak provakasyon yapılmıştır diye madem provakasyon olduğunu biliyoruz neden dönüp dolaşıp aynı yerlere geliyor söz biraz bilinçli biraz duyarlı olalım sivas hepimizin
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() can99 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.08.2010 20:01
Tecrübe Puanı: 645
![]() |
![]() Alıntı:
zaten anıyoruz diycekseniz hiç inandırıcı olmaz cünkü burda bu sitede madımak la ilgili acılmıs konuya cevap verenlerde sivasliydi yani igrenc cevaplardan bahsediyorum ve herkes tebrik etmis o arkadaslari ve kimse birsey dememisti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() eyupk Şuan
![]() Son Aktivite: 02.01.2013 08:50
Tecrübe Puanı: 704
![]() |
![]() Şimdi güzel kardeşlerim. Sadece alevi kardeşlerime söylemiyorum. Şii, sünni, ve alevi bütün müslüman kardeşlerimiz. Bu tartışma çok uzadı. Aslında tartışmamız bile yanlış. Irak'a bakın, Filistine bakın, daha nice müslüman ülkeleri kan ağlıyor. Şimdi el ele verip birlik olma zamanı bu tartışmalar birşey kazandırmaz bize. Görüyorsunuz Irakta ne namus bıraktılar nede adalet. Şimdi birlik zamanı kardeşlerim. Birbirimize laf atmakla birşey elde edemeyiz. Herkes helalleşsin şimdi kardeşleriyle. Allah bizleri Hz.Muhammedin (s.a.v) ve pak Ehl-ibeytin yolundan ayırttırmasın. Eğer bir kardeşimi kırmışsam ondan özür diliyorum. Hakkını helal etsin. Ben hep müslümanların birlik olmalarını iştemişimdir iştiyorumda. Ama bazı kardeşlerimiz bunu iştemiyorlar halen fesat fitne sokmak iştiyorlar müslümanların arasına. Şimdi herkes kardeşlerinden helallik alsın. Kardeşlerim hakkınızı helal edin sizleri kırdıysam. Birbirimize laf atmakla birşey elde edemeyiz. Şimdi birlik olup kafirlere karşı durma zamanıdır. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allaha emanet olun. Hayırlı geceler.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4550
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu olaya destek verenler olduguna inanmak zor, normal bir insan buna destek veremez, olay aninda orada bulunanlarin bir cogu neden orada oldugunu bile bilmiyordu belki, zaten problemde burada, insanlari tahrik edenler, olaylari bu boyuta tasiyanlar ve en önemliside oteli atese verenler sorgulanmali, bulunmali, teshir edilmeli ama olayi sadece Sivasa ve sivasliya mal etmemeli, gercek suclu kim olursa olsun cezasini cekmeli, buna sadece aleviler degil sünnilerde destek vermeli, hic kimse icin gocunacak bir durum yok, olayin desteklenecek yanida yok. Alevi kardeslerden bir ricam da alevi olayanlardan bahsederken ikide bir yobaz yakistirmasi yaparak insanlari tahrik etmemeliyiz, eger onlara yobaz diye seslenirseniz onlarinda farkli tepkiler koymasini anlamaniz gerekir. Hosgörü icinde tartismali, o zaman bir oluruz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Usta Yiğido
![]() herkesin düşüncesi kendine değil midir arkadaşlarım.televizyonlarda herkes kendi kafasına göre yorum yapıyor.tek kitabımız var ama yorumuna gelince herkes kendi içinde çelişiyor.aleviyiz diye kafir gözüyle bakılıyor.şunu da belirteyim,dini kanalları sevmiyorum.cem tv yide alevilerin dini kanalı olarak görüyorum.onu da izlemiyorum.yeterince açık konuştuğumu düşünüyorum.bana genelleme yaptığımı söylemişti bikaç arkadaş,burda sizde genelleme yapıyorsunuz...
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|