![]() |
#21 |
Yasaklı
![]() Deniz5835 Şuan
![]() Son Aktivite: 18.12.2009 16:42
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Arkadaşlar ihmaller ne zmndan beri kaderden sayılıyor bilmiyorum... Eminimki bina yetkilileri bina durumundan ve koşullarından haberdarlardı... Ben böyle bir kader olduğunu düşünmüyorum bu olay tamamen ihmal sonucu olan bir vahşet ve insanlık suçudur... ben buradan ölen beblerin ailelerine sabır yerine akıl diliyorum!!!
|
![]() |
![]() |
#22 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() albina58 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.08.2016 20:40
Tecrübe Puanı: 789
![]() |
![]() Arif COŞKUN abi,
ABİRCAN hemşerim, Deniz 3558 arkdaşım, Yanlış düşünüyorsunuz,bu bir kuran kursudur,hesab sorulmaz,takdiri ilahi deyip geçmelisiniz.Bir milyonluk bir konyada 6 yıl önce bir zümrüt apartmanı çöker,bu defada bir kuran kursu,ortak noktaları aynıdır,yapan kişiler dini bütün adamlar,savunma hazır;Depremi bu bölge bilmez malzemeden çalınır,kafa yormaya gerekde kalmazsa,biraz önce dediğimiz gibi,takdiri ilahi vesselam. Onlarca genç kızımız,vurdumduymazlığa,umurs amazlığa kurban gider,anne ve babaları değil asgeri ücrete eve bir öğünlük yemek götürmeye paraları yok.Sadece ölen arkadaşlarımın değil,yurttaki tüm ögrenci velilerinin durumu aynı.Bu kadar sorumsuzlukta,bir anne ve babanın canını kopartıyorlar,o anne ve babanın değil mahkemeye gidip hak aramak,feryatları bile duyulmuyor. Her olumsuz olayda olduğu gibi burdada,eğitimsiz ve aç bırakdığın insana isdediğini yaptırabilirsin mantalitesinde olduğu gibi,vatandaşım zaten aç,benim sevgili arkadaşlarımda kalkmış burda hak-adalet-insan sömürüsünden bahseder. Bırakın arkadaşlarım; Biz üç beş arkadaş biliyorum ve tahmin ediyorum ki,bizim başımıza gelmesini istemediğimiz bir olumsuzluğun,komşuma-arkadaşıma ve hatta düşmanımın bile başına gelmesini istemezken,olası bir olumsuzlukta sesimizi yükseltip bunların son bulmasını isterken,bir nevi tarih öncesinden kalmış dinazorlar gibi oluyor,site içerisinde sırıtıyoruz. Lütfen; sadece- - Allah acil şifalar versin; -Geçmiş olsun, Gibi klasik dileklerde bulunalım,tatlıya-tuzluya-sütlüye karışmayalım. Bakın ne güzel tekdüze-yeksenak bir nizama gelir,dini konular içeren konularda aleyhte yazı oldumu-dinsiz-gavur- gibi damga yenmez,değilmi. Ama başka konular oldumu yazınız,ağzınıza dilinize ne gelirse,oh ne ala kebapdır. Haaaa konumuzada dönecek olursak, Allahımdan geçmiş olsun der,kalanlara acil şifalar diler,yeni yurtların ve kuran kurslarının aynı ölçekde hizmete açılmasını temenni ederim.
![]() |
#23 |
Yeni Yiğido
![]() pusat.alemdar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.08.2008 21:57
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() ero, abircan, madımak 58, deniz5835... böyle bi olayı siyasi eleştiri malzemesi yapıp milli ve manevi değerlerimize saldırmak suretiyle terbiyesizlik yapmayın...yazdım sizi bi köşeye
![]() |
#24 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4540
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Malzemeden calan ve buna göz yumanlar o enkazda ölenlerin katili bence, yedikleri her lokma haram, eger kullar onlardan hesap sormazsa, Allah her ikisindende hesap soracaktir.
Ölenlere rahmet, kederli ailelerine sabir diliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.10.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 726
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() haythuyt Şuan
![]() Son Aktivite: 13.08.2012 13:55
Tecrübe Puanı: 800
![]() |
![]() Alıntı:
PES YAW BU KADAR OLUR HAA ULA NE ALAKASI VAR KAFA YIKAMAKLA SEN PIJAMALARINLA ISTASYON CADDESINDE GEZEBILIRMISIN YINE VELVELE YAPILMAYA BASLANMIS
![]() |
![]() |
#27 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() yakamozz Şuan
![]() Son Aktivite: 11.08.2016 14:43
Tecrübe Puanı: 658
![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1052
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
doğru maili o çok güvendiğin savcılara yolluyorummm haberin ola
![]() |
![]() |
#29 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1052
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
ortada bir yanlış , ihmal kusur ve süregelen bir başıbozukluk var, eleştiri sanki din e sanki kurana sanki muhammed mustafaya, eleştiri dinci kafayla herşeye ilaç olacağını sananlara din sahtekarlarına din tüccarlarına, kuranda demirin çimentonun tarifi vardıda yanlış mı yazılıyor diyoruz arkadaşım, mesele sosyal bir mesele bunu dinle tarif etmeye kalkmak tek başına yetmez doğru değil dine de haksızlık yapılmış olur, ortada hukuksuzluk var çaresizlik var yoksulluk var çocukların babaları diyorki yazın çocuğumun kursağına sıcak bir çorba düşsün diye gönderdim diyor sen bana ne anlatıyorun martavalll sonuç herşey var işin içinde yoksulluk çaresizlik eğitimsizlik denetimsizlik
![]() |
![]() |
#30 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tevbe; nâm-ı diğer: Özeleştiri!
Konya'daki yurt faciası ilginç ayrıntılarla dolu; ilk hatırladığım şey, Diyanet adına yapılan, "Bu kursla bizim ilgimiz yok!" açıklaması. İkincisi kurs faaliyetinin izinsiz ve kaçak yürütülüyor olması. Küçücük bir beldede böyle bir ayrıntının gözden kaçırılması garip değil midir? Üçüncüsü, vaktiyle binayı yapı tekniği bakımından denetlemekle görevli resmi mercilerin, "denetlemiştik, bir şey yoktu" diyebilmesi. Dördüncüsü, olayın üstünden bunca gün geçmesine rağmen evlâtlarını kaybedenlerden kimsenin şikâyette bulunmayışı! Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şu sözleri söylemekte yerden göğe haklı: "Çocukların dağ başında ne idüğü belirsiz yere hapsedilmesine göz yumanlar takib edilmeli ve cezalandırılmalıdır. Bunlar ortaçağ artığıdır. Bunlar çağdaş devlet denetimi dışında olmaz. Kim görevini yapmamışsa onların yakalarına yapışılmasını talep ve takib ediyorum." Yıkılan binada Kur'an kursu hizmeti veriliyor; elmayla armutu karıştırmayacağız: Kur'an'a hizmet etmek ayrı bir şey, bu hizmeti verirken kanuna, yönetmeliğe, bilime, teknolojiye kulak asmamak, işi gizli kapaklı "korsan" yürütmeye kalkışmak daha ayrı. Kültür Bakanı'nın tepkisi fevkalade doğru ve hakçadır ve meselenin öteki yüzünü teşhir ediyor; onu bu haklı isyanında ve eleştirisinde yalnız bırakmamak, desteklemek gerek. Ne yapılabilir? Çok şey: Evvelâ faaliyetlerini kanun ve nizama uygun yürüten bütün Kur'an kursu yöneticileri ortak bir açıklama yaparak yanlışlığın altını çizer ve sorumluları kınarlar; ardından yetkilileri göreve davet ederek hizmet verilen binaları teknik, idari ve eğitim hizmetleri açısından yeniden denetlenmesini taleb ederler ve verdikleri Kur'an hizmetinin niteliği hakkında toplumu iyice bilgilendirirler. Dileyen her vatandaşın, faaliyetleri yerinde görmesi ve fikir sahibi olması için kuruluşlarını şeffaf hale getirirler. Eksikleri varsa giderirler ve kusurlarını örtbas etmeye kalkışmazlar. Bir yerde "dinî hizmet" veriliyor olması, "kol kırılır yen içinde" anlayışını tevlid etmemeli. İkinci safhada yapılması gereken şey, inançları konusunda titizlenen insanların, bu gibi hizmetlerde bulunan kuruluşlardan daha yüksek kalite talep etmesidir. Bakkaldan yoğurt alırken üretim ve son kullanma tarihlerini tiftiklemeye başlayan toplumumuzun, evlâtlarına kimin, nasıl, hangi vasıfta ve kimler tarafından dinî eğitim verildiğini de merak etmesini bekleriz. "Din" kelimesi, eksiği ve ayıbı örten değil, izâle eden, ortadan kaldıran bir etki gücüne kavuşturulmalı; bunu ancak biz yapabiliriz. Kimse şikâyette bulunmamış; niçin? İşin içinde minnet duygusu rol oynamış olabilir mi? Bu hizmetler büyük ağırlıkla Allah rızası için "meccânî" yürütülmekte. "Davacı olursam nankör durumuna düşer miyim?" diye mi düşünülmektedir? Hiç ilgisi yok halbuki, kamu davası zaten açılmıştır ama birilerinin öteki çocuklar ve gençler için bir şey yapması lâzım; başka hayatlar kurtulabilsin diye... Dinî kavram ve kurumları eleştirirken bilgisizlikten ötürü züccaciye mağazasına girmiş filler gibi davranan basın kuruluşlarını, siyasetçileri haklı olarak eleştirdik. Eleştiride inandırıcılığı korumak için bizler de her yanlışa aynı mesafeden bakabilmenin üstesinden gelmeliyiz. "Tevbe" diye bir kavram var dinde; tevbe, nâm-ı diğer özeleştiri; hatayı tesbit etmeden (bâtılı bâtıl olarak bilmeden), doğruyu tercih edemeyiz (Hakk'ı hak bilip Hakk'a ittibâ!). Bu kadar sabî, Kur'an hizmeti yolunda şehîd olmuş, bu fiilin bir tevbekârı çıkmayacak mı? Bir kişiden, üç-beş kişiden bahsetmiyorum; bu hadisenin ciddi bir özeleştiri ve teşrih hesaplaşmasına dönüşmesini temennî ediyorum. Ahmet Turan Alkan (Zaman)
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|