|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#16 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SONMEZ Şuan
Son Aktivite: 26.05.2013 12:50
Tecrübe Puanı: 800
![]() ![]() |
Düğünde, dernekte, piknikte davul-zurna vurduğu zaman,
ayaklarım kendi kendine gider. Halayın başını çekemem ama, geriden hemen hemen hepsine ayak uydurabiliyorum. Karahisar, Akçit, Tam Zara, Sürtme, Abdurrahman Halayı, Sarıkız, Temürağa, Hoş Bilerzik, Sivas Ağırlaması,... Heç unutmam köyümüzde dayıoğlunun düğünü vardı, Bacada halay dizildi, davul-zurna coşmuştu : tey teey...teeyyyyy 14 lüler ve 7.65 berattalar da coşmuştu : güm güm...güüümmm ![]() Bir de bizim Zara' nın köylerimizde oynanan, kadınların sıralı deyişleriyle oynanan oyunlar aklımda kaldıkları kadarıyla : Topal gız : Enteresi çitleme, topal gıııız, Elbisesi çitleme topal gııııız, Akşam size gelecem topal gııızzz, Dış gapıyı kitleme topal gıızzzz... Kara çorap : Kara çorap öreyim, Daldan dala sereyim, Yol verin garlı dağlar , Ben yarimi göreyim... Yoncalıh: Yoncalığın cılga yolu, aruluğun cılga yolu, Vara vara gavuşuyor, gede gede gavuşuyor Halili vuran cendermeler, gardaşı vuran cedermeler, Eda ilen savuşuyor, cilveyinen savuşuyor... Kürdoğlu : Aman kürdoğlu nereleri, canım kürdoğlu nereleri Aman arıyor dereleri, canım arıyor dereleri Gülüm ok attı beni vurdu, canım ok attı beni vurdu Gülüm ağrıyor sinelerim, canım ağrıyor sinelerim... Yarasar : Yarasar önünü hergedemedim, Goçasar önünü hergedemedim, Sevdim ağ geliin terkedemedim Aldım ağ gelini terkedemedim... Ağ gelin : Ağ gelin maya da gelin Benziyor aya da gelin Gel suyu bizden doldur Yorulma çaya da gelin... Sarı puğar : Sarı puğar başına Sabun koydun daşına Ağladım merhamet et Gözlerimin yaşına... Kekül : Gız kekülünü kestirme, Yar kekülünü kestirme Kestirirsen az kestir Eloğlunu küstürme... Altın yüzük : Altın yüzük var benim Parmağıma dar benim Şu Sivasın içinde Gara gözlü yar benim... Paşa : Sivasa paşa geldi Yemenim daşa geldi Bir elim yar goynunda Bir elim boşa geldi.
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|