Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Diğer Konular
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.10.2008, 16:01   #11
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2197 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart --->: HANİ DEDİĞİN GİBİYDİ RECEP BEY?

gezinirken kendi ropörtajınıda buldum.

AKP’nin özelliklerinden biri olan karakter erezyonu, Cumhurbaşkanlığı makamı için girişilen savaşla birlikte devleşti. Şener’in Sabah’a verdiği röportajın da kayıtlara geçmesi bu nedenle önemli.

İşte, Balçiçek Pmir’in kaleminden Abdüllatif Şener’in sözleri…

“Eşimin başını örtmesini hiç istememiştim. Açılırsa karışmam”
” Hayatımda hiç Milli Görüşçü olmadım”
” Kayınpederim dindar insan değildir hatta içki içerdi”
” Refah Partisi’nde bir misafir gibiydim”
” Arınç’ın çıkışına verdiğim tepki benden beklentisi olanları hayal kırıklığına uğratmamaktı”

“Eşim, nişanlıyken örtülü değildi. Bir gün baktım, kendi isteğiyle kapanmış. O ana kadar başı örtülü biriyle evlenmeyi hiç düşünmemiştim.”
“Kayınvalidem de sonra örttü. Eşim başını açsa karışmam. Kızım da bazen açar, bazen örter. Harem-selamlıktan hoşlanmam.”

Eşimi başı açık diye seçtim ama kendisi kapandı

Eşinizin başı kapalı mı?
-Evet.

Sizinle evlenmeden önce açıkmış.
-Doğru. Nişanlıyken örtülü değildi. Kayınvalidem de başörtülü değildi. Kayınpeder de çok dindar bir insan falan değildi. İçki içerdi. Tabii şimdi içiyor mu bilemem. Nişanlılık dönemimizde eşim bana “Kıyafetim nasıl olacak” diye sordu. Ben de o zaman doğal olarak “Ben modayı pek takip edemem kadın kıyafetlerini de hiç bilmem” dedim. Aklıma hiç başörtüsü gelmedi. Meğer bizim hanım başını örtmek istiyormuş.

Neden?
-”Evliliği dindar bir insan olmak için istemişimdir” dedi. O zaman beni çok kırdı. Açıkça bana “Seninle dindar olduğundan evleniyorum, sen sen olduğun için değil” demeye getirdi. Evliliği dindar bir atmosfere girmek için istiyormuş. Büyükannesi dindar olduğu için onun dini telkinlerinden cami atmosferinden etkilenmiş.

Siz ne yaptınız?
-Gerçekten şaşırdım. “Benim başörtüsü ile ilgili bir isteğim yok” dedim. Hatta “Senin karar vereceğin iş ama ben başını örtmeni istemiyorum” dedim. O ana kadar hiç düşünmemiştim başı örtülü biriyle evlenmeyi. Öyle olsa başı örtülülere bakardım açıklara değil. Tercihimi başı açık birinden yana yapmıştım. “Beni dindar olarak bildiği için bana sevimli gelsin” diye söyledi herhalde diye düşündüm, fazla üzerinde durmadım geçtim. Sonra bir gün Tokat’a gittim. Bir de baktım ki eşim başını örtmüş. Sonra nişan ve düğün töreninde tekrar açtı ve sonra tekrar kapadı.

Törenlerde neden açtı?
-Belki ortamdan etkilendi. Gelinlik giydi, kıyafetinden ötürü. Tesettür giymedi çünkü. Şimdi kayınvalide de kapalı.

Bugün eşiniz başını açsa?
-Karışmam.

Üniversiteye hazırlanan bir kızınız var. Başı kapalı mı?
-Bazen örtüyor, bazen açıyor. Benim onda da bir zorum olmaz.

Sizin Cumhurbaşkanlığı için bir cümleniz vardı. “Ben o konumları zora düşürecek hiçbir görüntü vermem.” Bugün Cumhurbaşkanı olsanız ne yaparsınız? Eşinizin de başı örtülü.
-Cumhurbaşkanı değilim (gülüyor).

Hayatımda ‘Adil Düzen’ci olmadım

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, “Hayatımda hiçbir zaman Adil Düzen’ci olmadım, sadece sustum, Refah’ı eleştirmedim” diyor ve ekliyor: “AKP’nin yanlışlarını söylüyorum çünkü burada benim kurduğum bir parti var, müsaade edin de eleştireyim.”.

Refahyol döneminde de kabinedeydiniz. Hakkınızdaki haberleri okuyunca, şunu anladım. O gün bugündür söyleminizde hiçbir değişiklik olmamış.
-Yani bravo. Çok şükür beni anlayan birine rastladım. Kutluyorum sizi. Ne ikram edeyim size?

Düşüncelere açığım

Kutlamayın. Hoşunuza gidecek bir soru sormayacağım. O gün aleyhinizde konuşanlar, sizi “Adil Düzen”ci olarak suçlayan kesimler, ne oldu da bugün sizi alkışlıyor? Yani ne yaptınız da askere, Cumhurbaşkanı’na, laik kesime ve muhalefete kendinizi bu kadar çok sevdirdiniz? Kötünün içinde iyisi misiniz?
-Yani şunu tespit edebilir miyiz. Değişen ben değilim sadece beni gözlemleyenler değişti. Ben öğrencilik yıllarımdan beri hep farklı ve yeni düşüncelere açık olmuşumdur. 5 kez teorik düşüncelerden ötürü mide kanaması geçirdim. Arayış içindeydim.

“Bugün demokratik düşünüyorsunuz ama zamanında Adil Düzen’ciydiniz” diyen çıkmıyor mu peki? Siz Erbakan’ın ekibindeydiniz, onun bakanıydınız.
-Çıkıyor tabii. Onu da şöyle anlatayım. Ben eskiden de hiç Adil Düzen’den bahsetmezdim. Hatta üniversitedeyim, milletvekilliğine hazırlanıyorum. O zaman bir araştırma kurulunun organizasyonunda Adil Düzen hakkında konuşma yapmam istenmişti. O konuşmada Adil Düzen eleştirisi yaptım.

Neyini eleştirdiniz?
-Bunun bir toplum mühendisliği olduğunu anlattım. Bu da doğru değil Türkiye için. Hayatımda hiçbir zaman “Adil Düzen”ci olmadım, Adil Düzen nutukları atmadım. Hayatımı o kurallara göre belirlemedim. Kimseyi ona yönlendirmedim.

İyi de Adil Düzen’i savunan bir partinin en önemli adamlarından biriydiniz. Madem bu kadar karşıydınız o zaman, bugün AKP’yi eleştirdiğiniz gibi niye onları da eleştirmediniz?
-Adil Düzen partinin programında vardı. Ben sustum sadece. O konuyu görmemezlikten geldim. Susmanın zor tarafı var ama yapacağım başka bir şey yoktu. O partiyi ben kurmamıştım.

Hep farklılıkları sevdim diyorsunuz. AKP’de de farklı çıkışlarınızla, parti eleştirilerinizle ön plana çıkıyorsunuz. Bağlı olduğunuz topluluktan bu kadar farklı olmak zor değil mi? Yalnızlık getirmez mi?
-Getirir tabii. Zor olmasına zor. Zorluğunu şöyle yaşıyorum. Herkesin az çalışarak elde ettiğini ben çok çalışarak elde ettim. Hayatta hiçbir zaman kendime zaman ayıramadım. Hayatımı istediğim gibi düzenlediğimi, yaşayabildiğimi söyleyemem. İnsanların çok az enerji vererek elde ettiklerini ben hayatımı vererek elde edebildim.

Neden? Farklı sesler susturulmaya mmı çalışılır?
-Tabii. Destek görmezsiniz. Yeri gelir bazen birinin küçük bir iteklemeye ihtiyaç duyarsınız, ama o hiçbir zaman gelmez. İlkesel olarak yalpa yaparak kolayı seçmedim.

Bir misafir gibiydim

Demin “Adil Düzen’i eleştirmedim, sustum” dediniz. Bugün partinizi zora sokacak açıklamalar yapıyorsunuz. Neden susmuyorsunuz?
-Doğru, onu da iyi görmüşsünüz. Siyasete girmeyi hiç planlamadığım bir safhada, benim kurmadığım, düşüncelerini benim oluşturmadığım, programını benim yazmadığım bir partideydim. Programı zaten çok önceden belirlenmişti. Bir misafir gibi girmiştim.

Sonra bir parçası oldunuz ama… Hatta ev sahibi bile diyebilirim.
- Evet doğru. Orada kamuoyu önünde partiyi eleştirmek hakkım değildi. Ama burada benim kurduğum bir parti var. Benim kurduğum bir partide müsaade edin de eleştirmek hakkım olsun. Bu parti şöyle olmalı, bunlar yapılmalı, bunlar yanlış, deme hakkım olsun. Hakkımın var olduğuna inanıyorum.

eğer abdüllatif bey bu düşünceleri taşıyorsa iyiki ayrılmış AKP den onun orda işi ne ki gitsin CHP de DSP de siyaset yapsın. Yada neden İşçi partisinde yapsaymış. Adil düzenci değilsin dindar değilsin milli görüşçü değilsin kardeşim taşımadığın değerlerle niye siyasete girdin ait olduğun yerde dur.....

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 16.10.2008, 16:07   #12
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2197 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart --->: Cevap: --->: -->: --->: HANİ DEDİĞİN GİBİYDİ RECEP BEY?

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ne şuanı seva hanım. 3 yıldır adam yapılan yalnışları akp'nin hatalarını söyleyip duruyor. Zaten o hataları görmese uyku modunda kalsaydı, şimdi öyle şeyler söylermiydi. "Arım balım beteğim dalım gülüm çiçeğim bilsemki öleceğim yine seni seveceğim" şarkısını söyler dururdu
Abdüllatif senerin son dönemlerdeki tutum ve davranislarindan sonra gözümde bes paralik yeri kalmadi

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 16.10.2008, 16:07   #13
gürün_güzeli
Tatlı Yarışması 1.si

gürün_güzeli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürün_güzeli Şuan gürün_güzeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.01.2014 09:32

Tecrübe Puanı: 949 gürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDIgürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDIgürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDIgürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDI

serkana katılıyorum....içler acısı bir gerçeği su yüzüne çıkarmış HELAL OLSUN KARDEŞİM...

akp sende durma yoluna devam et bakalım........elbet çıkarız yoluna....

HayAtıMa qiRen heRkese YasanmıS heRseYe TesekküRLer BüyüYoRm siziNLe...
gürün_güzeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 16.10.2008, 16:12   #14
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: HANİ DEDİĞİN GİBİYDİ RECEP BEY?

Hayatın çok pahalılaştığı bir gerçek.Gaza,benzine,elektirğe gelen zamların artık hesabı yapılmıyor.Hele hele Unakıtan gibi birinin hala kabinede olmasını aklım almıyor.
Alt 16.10.2008, 16:16   #15
seva
Usta Yiğido

akparti içinde daha ne çok latifler var puslu zamanı bekliyorlardır.başbakan bunları ayıklasın önce çömez ,latif dahasıda çıkacaktır.ama kimse bu yörüyüşü engeleyemeyecek.durmak yok yola devam

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 16.10.2008, 16:20   #16
seheresma
Usta Yiğido

seheresma - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seheresma Şuan seheresma isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2010 16:34

Tecrübe Puanı: 671 seheresma FAZLA SÖZE GEREK YOKseheresma FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: HANİ DEDİĞİN GİBİYDİ RECEP BEY?

YÜCE ALLAH,im BIZLERE HERSEYIN HAYIRLISINI VERSIN ARTIK!!! DIYECEK BIR SEY BULAMIYORUM ???
seheresma isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 16.10.2008, 19:56   #17
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 17:24

Tecrübe Puanı: 1121 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt
Standart -->: --->: HANİ DEDİĞİN GİBİYDİ RECEP BEY?

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
akparti içinde daha ne çok latifler var puslu zamanı bekliyorlardır.başbakan bunları ayıklasın önce çömez ,latif dahasıda çıkacaktır.ama kimse bu yörüyüşü engeleyemeyecek.durmak yok yola devam
şeey.sloganı siz yanlış anlamışsınız galibaa.yada yanlışlıkla yazdınız DURMAK YOK YOLA DEVAM! dememeniz lazımdı.herşey ortada Erdoğan ve partisinin gerçek sloganı yeni yeni ortaya çıkıyor oda şu:DURMAK YOK SATIŞA DEVAM!
YÜCE YARADAN YARDIMCIMIZ OLSUN.SONUMUZ PEK HAYR'A ALAMET DEĞİL BU ADAM??LA!!!

EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR ...!!!
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 16.10.2008, 20:17   #18
58 memo
Yiğido

58 memo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58 memo Şuan 58 memo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.03.2014 20:59

Tecrübe Puanı: 730 58 memo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: --->: -->: --->: HANİ DEDİĞİN GİBİYDİ RECEP BEY?

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ben düşünüyorum ABDULLATİF ŞENER şuana kadar neden susmuş acaba....
ona inanma,buna inanma
size kim inacak acaba?
uzaydakiler bile akepenin ne olduğunu anladı
bir tek sizin gibiler anlayamadı
daha akepenin savunulacak neyi kaldı
elektriğe yüzde 65,doğalgaza yüzde 34 zam,yolsuzluklar hoşunuza gitmiş galiba...
58 memo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 16.10.2008, 22:24   #19
eda_58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

eda_58 Şuan eda_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.10.2008 22:12

Tecrübe Puanı: 0 eda_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

öyle demeyin arkadaşlar,yardım alan vatandaşlarımız var oy karşılığı.gerçi onlarda farkında ama ses çıkarmıyorlar,ne yapsınlar.
ѕαнιρ σℓ...!!!
eda_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 16.10.2008, 22:29   #20
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Cevap: --->: -->: --->: HANİ DEDİĞİN GİBİYDİ RECEP BEY?

Alıntı:
58 memo Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ona inanma,buna inanma
size kim inacak acaba?
uzaydakiler bile akepenin ne olduğunu anladı
bir tek sizin gibiler anlayamadı
daha akepenin savunulacak neyi kaldı
elektriğe yüzde 65,doğalgaza yüzde 34 zam,yolsuzluklar hoşunuza gitmiş galiba...
Bu mesajda da görüldüğü üzere açılan konu sitemizde "siz" ve "biz" diye taraflar oluşturmakta olduğu için kapatılmıştır...
Tartışma öğrenilene kadar bu tür konular sıkı takibimde olacaktır....
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)