Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Diğer Konular
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.10.2008, 14:15   #41
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2195 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart --->: Bu diziler dinden eder...

Televizyon hiç kuşkusuz insanların günlük hayatlarının önemli bir parçasıdır Özellikle çocuklarımız evde geçirdikleri zaman dilimi içerisinde televizyonun etkisi altında kolayca kalabilmekteler TV programları son zamanlarda oldukça çeşitlenmekle birlikte, kafalarda bazı sorular uyandırmaktadır: Programların çeşitliliği, izleyiciye sunduğu uyaranların daha zengin olması dolayısıyla çocukların daha çok bilgi edinmesine yardımcı olur mu? Ya da bu çeşitlilik, kaliteli olanla kaliteli olmayan ve hatta zararlı yapımların birbirlerinden ayırt edilmesini güçleştirir mi? Her iki soruya da cevap “evet”tir TV’nin avantajlı yönleri bilinçsiz bir izleyicilik sonucunda dezavantajlara dönüşebilmektedir
Bugün bazı kanallarda yayınlanan yerli yapımı çocuk programlarının ya da yabancı kökenli çocuk programlarının çocuklar tarafından izlenmesi tavsiye edilmektedir Okul öncesi döneme yönelik eğitim amaçlı bu tür programların çocukların zihinsel gelişimine ve sözcük dağarcıklarına katkıları azımsanmayacak boyutlardadır Bunların dışındaki çocuk programları ve özellikle çizgi filmler görünürde eğlenceli ve zararsız yapımlar gibi dururlarken, aslında çocukların olumsuz yönde etkilenmelerine neden olmaktadır

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.10.2008, 15:36   #42
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1304 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Cevap: Bu diziler dinden eder...

Alıntı:
dark_yamtar58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İşte yerli TV dizlerinden öğrendiklerimiz:

1.Batı toplumlarındaki eğitim düzeyi düşük sınıfların içinden çıkmış, kabiliyetsiz insanların sanat diye ortaya attıkları, kendini ifade etme biçimi olan 'Rap' Türk çocukları arasında en popüler müzik dalı haline gelmiş durumda. Fantezi müzik klipleri de bize apaçık gösteriyor ki Türk gençliği dakikada 180 kelime konuşsa bile kelime haznesini iki dakikada tükettiği için derdini anlatmakta zorluk çekiyor.

2.Televizyon dizilerindeki oyuncuların çoğunda büyük bir kabiliyetsizlik var ya da yönetmenlerin önemli bir bölümü ebleh. Dizilerdeki sohbet sahnelerinde, oyuncuların neredeyse tamamı (eğer kadroda parasız kalmış birkaç eski tiyatrocu yoksa), sanki tek başlarınaymış gibi -ve ezberlemekte hayli zorlanmış oldukları besbelli- cümleleri sadece kameraya bakarak kerhen konuşuyorlarmış gibiler.

İnsan dizinin beşinci dakikasından itibaren, kendini ilkokul çocuklarının oynamaya çalıştığı bir müsamereyi izliyormuş hissine kapılıyor.

Oyuncular ve yönetmen, insanlar kameraya baksalar bile ona bakmıyor gibi konuşmaları gerektiğini bilmiyorlar mı mesela?

3.Komiklik yapma çabaları da son derece zavallı. Komik bir skeç yapılsa bile, oyunu sahneye koyanlar bu komikliğin izleyenlere mutlaka açıklanması gerektiğini düşünüyorlar. Yani birkaç cümle önce bitmiş, çoktan sona ermiş olan espri, açıklayıcı cümlelerle birkaç cümle daha uzatılıyor. Niye? Seyirci ya espriyi anlayamayacak kadar aptal, ya da senarist ve yönetmen seyircinin gerçekten aptal olduğunu düşünüyor. Her iki durum da birbirinden felaket...

4.Türk dizilerinde iki farklı lisan kullanılıyor. Bir tanesi normal Türkçe. Diğeri de genç oyuncuların, özellikle de genç bayan oyuncuların konuştuğu farklı bir lisan! Onun da Türkçe olması gerekiyor tanım gereği ama onların dedikleri kelimeler anlaşılmıyor. Genç kızlara musallat olan yeni bir illet bu. Ağızlarını fazla eğip bükerek konuşuyorlar, sanki 24 saat bir avuç sakız çiğneyerek yaşadıkları için konuşmakta zorlanıyorlarmış gibi.

Böyle konuşan insanların, hiçbir derin düşünce üretebileceğini sanmıyorum. (İşte size halkın beğeni düzeyi hakkında ciddi bir saptama daha!)

5.Peki ya erkek oyuncularımız kendilerine konuşma stili olarak neyi seçiyor dersiniz? 'Milli bayramda kahramanlık şiiri okuma' modelini seçiyorlar. Tuvalete gideceklerini söylerken bile bu şekilde konuşuyorlar ve siz "İşte savaş çıktı, delikanlı aslanlar gibi cepheye, milli görevini ifa etmeye gidiyor" falan diye hisleniyorsunuz. Halbuki yok öyle bir şey. Esasoğlan sadece küçük su döküp gelecek! Anlayacağınız, dizinin hangi bölümünde söylenen hangi repliğin daha önemli olduğunu ayrıştırmakta zorlanıyorsunuz. (Demek ki neymiş? Halkımız konuşulan şeyin önem derecesini pek umursamıyormuş.)

6. Yeni yetme oyuncularımızın bir başka gafleti de, yaptıkları işi 'abartılı rol keserek' kotaracaklarını sanmak. Gerçi onlara sorarsanız 'doğal davrandıklarını' söylüyorlar ama bana kalırsa baştan aşağı bir yanılgı içinde olduklarının farkında bile değiller. (Bir memleket gerçeği daha: sesimizi yükselterek konuştuğumuzda veya abartarak davrandığımızda; olduğumuzdan daha önemli görünür, sanki daha değerli olurmuşuz gibi genel bir fikir var.)
Konunun ana temasını yazmışsın hocam,teşekkürler
Alt 21.10.2008, 15:26   #43
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1304 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Bu diziler dinden eder...

Velilerin ortak görüşü: Televizyon ve internet eğitimin düşmanı

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci, öğretmen ve veliden oluşan 30 bin kişiye derslerdeki başarısızlığın sebebini sordu. Zayıf notların altından televizyon ve internet bağımlılığı ile aile içi sıkıntılar çıktı.

Öğrenci velileri, çocukların okuldaki başarısızlığında en önemli faktörün internet ve televizyon olduğunu söylüyor. Öğrenciler de ders notlarının düşüklüğünü yine internet ve TV ekranı başında geçirdikleri zamana bağlıyor. Öğretmenler ise velilerin çocuklarıyla yeterince ilgilenmediğini, öğrencilerin de sınavlara hazırlıksız girdiğini öne sürüyor.

İzmir'deki ilköğretim ve liselerde son üç yılda disiplin cezası alan öğrenci sayısı 3 bin 750'den 5 bine çıktı. Bu artış aynı zamanda ilin Öğrenci Seçme Sınavı ile Ortaöğretim Kurumları Sınavı'ndaki başarısını da düşürdü. Tabloyu değerlendirmek için bir araştırma yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 30 bin veli, öğrenci ve öğretmene sıkıntının sebebini sordu. Velilerin yüzde 52,6'sı çocuklarının televizyon ve internet yüzünden derslerine yeterince önem vermediğini söylerken öğrenciler de verdiği cevaplarla ailelerini doğruladı.

503 okulda gerçekleştirilen anket çalışmasında velilerin büyük bir bölümü 'Çocuğum internet ve TV karşısında uzun süre vakit geçiriyor. Bu nedenle başarısız.' derken öğrenciler de "İnternet ve TV karşısında geçirdiğim uzun zaman beni başarısız yapıyor." itirafında bulundu. Öğretmenler ise öğrenci başarısızlığının yüzde 71,7 oranında aile içi huzursuzluktan kaynaklandığı yönünde görüş bildirdi. Öğretmenler, boşanmaların öğrencilerin başarısızlığında önemli bir etken olduğunu kaydetti. Durum tespiti yapan Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idaresiyle aileler arasında işbirliği ve diyaloğun artırılması için çalışma başlattı. Sorunları, okul, veli ve öğrenci üçgeni oluşturarak çözmek isteyen müdürlük, rehber öğretmenlerin bu süreçte aktif rol almasını istedi.
Alt 21.10.2008, 19:10   #44
LaEdri
Usta Yiğido

Armağan Çağlayan etek giydi...

Osmantan Erkır'ın sunduğu programa etek giyerek katılan jüri üyesi Armağan Çağlayan, izleyenleri çok şaşırttı. Armağan, frikik vermeden programı bitirmeyi başardı!

Erkır, ekran başındakilerden çok sayıda mesaj aldıklarını ve Çağlayan'ın frikik verip vermeyeceğini merak ederek dikkatle programı izledikleri bilgisini verdi.

Bu sözlere çok gülen Çağlayan, etekle oturmanın çok zor olduğunu ve frikik vermemek adına bacak bacak üstüne atmamaya çalıştığını belirtti.

Çağlayan, uzun uğraşları sonucunda herhangi bir frikik vermeden programı tamamlamayı başardı ancak etekle canlı yayına çıkan ilk erkek olma ünvanını da elde etmiş oldu.

Allah hepinizi ıslah etsin,ıslahınız mümkün değilse gayrı sıfatı Gaddardır..söze gerek yok..
Alt 21.10.2008, 19:13   #45
LaEdri
Usta Yiğido

Reyting için küfürün bini bir para

Ailelerin çoluk çocuk ekran başında olduğu saatlerde ekrana gelen bir dizide 'İt oğlu it', 'kıçına', 'ulan', 'manyak', 'hastir lan' kelimeleri havada uçuştu

Bilal Özcan'ın köşe yazısı

Böyle rezalet olmaz!

Aşk Yakar'a tam o sahneden yetiştim ve çok şaşırdım. Televizyonu açtım ki Özcan Deniz ekranda küfürler savuruyor. Mustafa'nın (Özcan Deniz) mahalle arkadaşları, İstaka ve Alpaçino ile tartıştığı sahneden bahsediyorum. 'İt oğlu it', 'kıçına', 'ulan', 'manyak', 'hastir lan' kelimeleri havada uçuştu. 2 dakika içinde 4 'manyak', 4 kez 'lan' saydım... Eksik saymış da olabilirim.

Böyle rezalet olmaz. Dizi, henüz çoluk çocuğun ekran başında olduğu bir vakit yayınlanıyor. Bu kadar çok küfrü ekrandan savurmaya ne gerek var. 'Kenar mahalle gençleri sokakta nasıl konuşursa, biz de onu çekelim' diye düşündükleri belli.

Sanki Hollywood'da Oscar'a aday film çekiyorlar da, her şey gerçek olsun, izleyiciye yaşandığı gibi geçsin istiyorlar. 'Mustafa'nın (Özcan Deniz) evlenmek istediğini söylediği sahnede, babasından aldığı yanıt neydi öyle? “... Ben kıçımı zor topluyorum oğlum...”

Şimdi soruyorum herkese, Yapımcılara, yönetmenlere, televizyonların genel müdürleri ve patronlarına: Bizler, Türk toplumu olarak buna mı layığız? Halkımız, küfürlü diyalogların bolca serpiştirildiği dizilerden mi hoşlanıyor? Türk insanı küfürle, argoyla mı beslenir ki en çok izlenen kanalın en iddialı dizisinin ilk bölümünde karşımıza, böyle kelimelerle dolu diyaloglar çıkıyor.

İlk bölüm nedir?.. Diziyle seyircinin ilk buluşma, tanışma seansı... Seyirci, diziyi gelecek haftalarda seyredip seyretmemeye ilk bölümü gördükten sonra karar verir. Yani, seyircinin ilk izlenimi herkes için çok önemlidir...

Yazıyı tamamlarken, reyting sonuçları geldi. Seyircinin 'Aşk Yakar'a verdiği karne notu iyi değil. Demek ki seyirci küfrü sevmemiş, Ve benim gibi düşünüp kanal değiştirmiş. Eğer yönetmen hatasından dönmezse, diziyi Meltem Cumbul bile kurtaramaz.

İnanın Türkçem yetmiyor nasıl bir yorum getireceğim bilemiyorum.Bizim halkımız bu rezalete nasıl prim yaptırır.Offfffff....
Alt 23.10.2008, 21:34   #46
LaEdri
Usta Yiğido

Yine perşembe olmuş.Yine millet bilmem neyin başında.
Ben de az önce samanyolu haber tv de "yeni yüzler" programını bir solukta izledim.İnsana "her haline sonsuz şükür et" dedirten bir program.Tebrikler.
Alt 23.10.2008, 22:23   #47
LaEdri
Usta Yiğido

Polat kaçabilecek mi? Memati'nin önüne çıkan kimdi? İşte son bölümün fragmanı...

Kurtlar Vadisi Pusu nefesleri kesecek 44. bölümüyle bu hafta izleyicileriyle buluşuyor. Yeni bölümün fragmanları yayınlanmaya başlarken, İskerder'in elindeki kitap, dizinin giderek ilginç bir noktaya taşınacağının şimdiden habercisi gibi.

İskender’e bombalı saldırı yapmaya hazırlanan Memati, ekibi ayakta tutmaya çalışırken, Abdülhey ve Halo Ağa, Polat'ı kurtarabilmek için plan hazırlıyor

Dizi bitti mi yahu.?Çabuk anlatın hele Polat nasıl kurtuluyor..
Alt 23.10.2008, 22:37   #48
kronik
Alt Forum Yöneticisi
NO AVATAR

kronik Şuan kronik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.12.2020 17:41

Tecrübe Puanı: 1381 kronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: -->: Bu diziler dinden eder...

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Polat kaçabilecek mi? Memati'nin önüne çıkan kimdi? İşte son bölümün fragmanı...

Kurtlar Vadisi Pusu nefesleri kesecek 44. bölümüyle bu hafta izleyicileriyle buluşuyor. Yeni bölümün fragmanları yayınlanmaya başlarken, İskerder'in elindeki kitap, dizinin giderek ilginç bir noktaya taşınacağının şimdiden habercisi gibi.

İskender’e bombalı saldırı yapmaya hazırlanan Memati, ekibi ayakta tutmaya çalışırken, Abdülhey ve Halo Ağa, Polat'ı kurtarabilmek için plan hazırlıyor

İyi ki izlemiyorsun yani !
Alt 23.10.2008, 22:41   #49
LaEdri
Usta Yiğido

Standart -->: Cevap: -->: Bu diziler dinden eder...

Alıntı:
kronick Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İyi ki izlemiyorsun yani !
Artık haber sitelerinde manştte yer alıyor.Hem demek samimiyetime inanmıyorsun ha? :(

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 23.10.2008, 22:43   #50
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 17:24

Tecrübe Puanı: 1119 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

bittiii
kurtulamadı yine yavvv..!..!

süper bir dizi haaa.....!
iskenderin okuduğu kitaba dikkat ettinizmi? ::ERDOĞAN OPERASYONU:: böyle bir dizide erdoğanın adı neden geçiyorki

EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR ...!!!
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)