|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
Anketimiz: Sizce yeni çıkan yasa doğru mu?ve işe yarar mı? | |||
Doğru karar ve işe yarar |
![]() ![]() ![]() ![]() |
468 | 48,75% |
Karar doğru ama işe yaramaz |
281 | 29,27% |
Yanlış karar,işede yaramaz |
152 | 15,83% |
Fikrim yok! |
59 | 6,15% |
Katılımcı sayısı: 960. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#141 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2194
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cezaları ağırlaştırmak yerine uygulasalar daha iyi
![]() Çok merak ediyorum hiç sigara yasağına uymadığı gerekçesi ile ceza alan gördünüz mü veya duydunuz mu?
![]() |
#142 |
Yeni Yiğido
![]() muratsivasli Şuan
![]() Son Aktivite: 03.04.2010 16:58
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() dunyayi yonetenler,ulke baskanlarina soyluyorum sigara icmeyi yasak edebiliyonuz,pekiii fabrikayi neden kapatamiyonuz,??imal etmek serbestse icmeside serbest olmali,rahatsiz olan kahveye gitmesin,yalniz toplu tasima araclarinda yasak olsun. ha bu arada benim umurumda degil sigara kullanmiyorum.
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Yiğido
![]() ![]() dertli58 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2012 23:16
Tecrübe Puanı: 618
![]() |
![]() Cok guzel ve turkiyemiz memleketimiz icin dogruda bir karar dogru bi yasa ama karar dogruda ise yaramaz bisim insanlarimiz malesef bolesi iyi yasalari cigneyip geciyorlar ne guzel bu yasada hepimizin sagligi icin biraz duyarli olalim lutfen yasalara kararlara uyalim uymayanlari uyaralim olmazmi
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() çılgın_türk Şuan
![]() Son Aktivite: 08.04.2012 18:32
Tecrübe Puanı: 676
![]() |
![]() sigaraya hayır yaşasın nargile ..............
![]()
![]() |
#145 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() harbikiz58 Şuan
![]() Son Aktivite: 03.10.2012 22:37
Tecrübe Puanı: 693
![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2014 18:16
Tecrübe Puanı: 835
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sigara tiryakisi değilim, ama ara sıra kullanıyorum. Bir paket 15-20 günde ancak biter sürekli sigara kullanan birisi değilim.Zaten astım rahatsızlığım var , sakıncalı.Sigaralı kalabalık ortamlarda bulunamıyorum.
Bence bu karar abartılmış. Yok daha neler... Yasaklarla birlşey elde edilmez. Ben bu kanunu çıkaranlara diyorumki! Yasaklar arzu uyandırı, yasaklarla sigara terkedilmez.Eğer vatandaşın sigara içmesi istenmiyorsa onlara sigaranın zararlarını anlatan eğitim seminerleri verilmelidir. Yazılı ve görsel basında bu konuda sık sık aydınlatıcı bilgiler olmalıdır.Unutmayalımki her zaman herşey beyinde biter.Önemli olan sigaranın zararını o kişi beyinde bitiriyormu,işte gerçek budur. İlkönce psikolojik olarak buna inanması gerekir. Bir çocuğa " Bu oyuncağı alırsan üzerindeki sivri ve kesici maddeler sana zarar verir" derseniz o oyuncağı hemen b ırakır. Ama tam aksine o çocuğa " Bu oyuncağı almanı yasaklıyorum sana hııı" derseniz o çocuk ne yapıp yapıp ısrarla o oyuncağı almaya çalışacaktır. Önemli olan da bence budur. Sigaradan uzaklaştırmak yasaklarla değil, eğitimle çözümlenir diye düşünüyıorum ve bu kanunu tasvip etmiyorum. Elbette sigara içmek zararlı, sigara içenlerde bunun bilincinde ama vazgeçemiyorlar. Temennim inşallah günün biirinde doğru kararı verip kendi öz iradeleri ile kendisinin, ailesinin ve çevresinin zarar görmemesi için sigarayı yasaklarla değil kendi kendine bırakmalarıdır.. Sağlıklı olmak için lütfen SİGARAYA HAYIR diyelim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Usta Yiğido
![]() -EĞİTİM: Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında sigara yasak...
en çok buna sevindim...
![]() |
#148 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4543
![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
sigara yasası her yerde uygulanmalı ben bu yasayı sonuna kadar destekliyorum
![]() |
#149 |
Usta Yiğido
![]() Tütün ya da sigara içiminin sağlığa olan zararları yanında ekonomiye olan zararları da azımsanmayacak boyuttadır. Bu alışkanlık sebebiyle oluşan ekonomik kayıpları iki grupta toplamak mümkündür: Doğrudan ve dolaylı kayıplar. Amerika’da yapılan hesaplara göre sigaranın sebep olduğu doğrudan kayıplar yılda yaklaşık 15 milyar dolar,dolaylı kayıplar ise 35 milyar dolardır. Tütün üretimi sırasında zararlı ot ve böcekleri öldürmek amacıyla kullanılan pestisit ve insektisitlerin gerek çevreye, gerekse çalışan tarım işçilerinin sağlığına ciddi zararlar verdiği bilinmekte ve bu yolla oluşan dolaylı ekonomik kayıpların tutarı ne yazık ki hesaplanamamaktadır. Sigara içimi dışında tütün üretimi sırasında oluşan bazı ekonomik kayıpların varlığı da söz konusudur... Bu kayıpların başında ormanların ve tarıma elverişli alanların,tütün üretimi için tahribi ile bilinçsizce kullanılan tarım ilaçlarının yarattığı tehlikeler gelmektedir.
Daha basit bir deyimle üretilen her 15 paket sigara için Üçüncü Dünya Ülkeleri’nde iki ağaç yakılarak yok edilmektedir. Ülkemizde şu anda 1 paket sigara ortalama 1 milyon. Günde 1 paket içen için ayda 30 milyon. Yılda en az 360 milyon TL.30 yılda yaklaşık 11 milyar TL. Bu para çalıştırıldığı taktirde yine en az 25 ilâ 30 milyar TL...emekli olan vatandaş için uygun bir daire...Dilerse oturur,dilerse kiraya verir ve güzel bir gelir kapısı açmış olur. Bu mâlî meblağ,tiryakinin sadece sigaraya ödediği ve aile gelirinin her ay en az %15’ini götüren fuzûlî bir masraf kapısıdır. Bu fuzûlî masraf ayrıca 3 zarara sebep olmaktadır: •Bu gider,aile efradının eksik beslenmesine sebep olmaktadır. •Bu masrafla tiryaki;kendisine,aile fertlerine ve kapalı yerlerde diğer insanlara hastalık ve bu yolla akla gelmedik tedavi masrafları yüklemektedir. •Tiryaki erkek ve kadınlar doğan ve doğacak nesillere de,parasal hesabı yapılamayacak sayısız zararlar vermektedirler. Sigara içen bir kişi çalıştığı firmaya yılda 4 bin 600 dolar ek yük getirmektedir. Amerikan İşçi Sağlığı Örgütü,sigara içen bir kişinin çalıştığı firmaya ek maliyet yüklediğini,bu maliyetin içinde sigara dumanının çevreye verdiği zararın yanı sıra,çalışan kişinin sigara içmekten doğan hastalık giderlerinin de bulunduğunu saptadı. Firmalar bu tespitten sonra, çalışanlar için sigara içme yerleri yaptırma yerine,onları sigara içmekten alıkoyacak yöntemleri bulmak için çaba sarfetmeye başladılar. Bu arada bazı işyerleri İşçi Sağlığı Örgütü’nün bulgularını gerekçe göstererek çalışanlara,çalıştıkları süreler içerisinde sigara içmeyi yasak ettiler. Sigaranın ülkemizde halk sağlığına verdiği zarar,her yıl sağlanan kârın tam dört katıdır. Bunlar sağlık masraflarına dayalı bulgulardır. Gerçekte sigaradan her yıl meydana gelen 160 bin ölüm, bundan çok daha fazla insana getirdiği ömür boyu süren hastalık ve sakatlıklar ve de sigaradan meydana gelen ölü doğumların ve düşüklerin parasal hesabı yapılamaz.
![]() |
#150 |
Yiğido
![]() ![]() sinan58_34 Şuan
![]() Son Aktivite: 31.01.2010 13:23
Tecrübe Puanı: 736
![]() |
![]() baya agır kurallar koymslar ama tabıkı bunu denetleyecek ekipte olması lazım ben kullamadıgım ıcın boyle konusuyorum tabi sigara kllananlar bu yasa hakkında ne dusunur onu bılemem
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|