Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Türkiye'de Şu anda Kriz Var mı?
Evet Kriz Var 84 63,16%
Hayır Yoktur 49 36,84%
Katılımcı sayısı: 133. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 13.12.2008, 02:19   #131
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 805 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?

Seva arkadaşım;
Tamam bu devlette kriz felan yok,sen rahat ol.
Eğer hayatını idame ettiremeyen,evine çoluğuna çocuğunada yemek götüremeyen varsada allah belasını versin diyelim,başkalarından bize ne,komşum aç yatarken bana dokunmayan yılan bin yaşasın.
Veyada allah akıl fikir vermiş,o vatandaşda kafasını kullana bu krizden felan etkileyenmeyeydi değilmi_?

Sen rahat ol,burda yazıp kriz var diyenler cahil.

Aman ağzımıza bu kriz lafını bidaha almayalım,yarından itibaren allah göstermesin,senin dediğin gibi sadece inşaat sektöründe iken tüm sektörlere dağılır değilmi.
Alt 13.12.2008, 10:23   #132
haticeözlü
Tecrübeli Yiğido

haticeözlü - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

haticeözlü Şuan haticeözlü isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.06.2011 07:59

Tecrübe Puanı: 659 haticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOKhaticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOK

ÜLKEMİZDE KRİZ YOK DİYENLERİ ANLAMIYORUM.YA BU ÜLKEDE YAŞAMIYOLAR YADA HAZIR YİYOLAR.

BEN DEVLET MEMURUYUM.907 YTL MAAŞ+145 YTL DÖNER SERMAYEDEN MAAŞ ALIYORUM.EŞİM ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞIYO VE 900 YTL MAAŞ ALIYOR.EVİMİZE TOPLAM AYDA 1950 YTL PARA GİRİYOR.BUNUN 450 YTL Sİ KİRAYA 200-250 YTL Sİ FATURALARA GİDİYOR.İKİ ÇOCUK VAR OKUYORLAR.ONLARIN MASRAFLARI, EVİN MUTFAK MASRAFLARI,KREDİ KARTLARI DERKEN AY SONU GELİYOR.BİR BAKMIŞIZ BİRDAHA Kİ AYA BORÇLU GEÇMİŞİZ.SENELERDİR BU HEP BÖYLE DEVAM EDİYOR.HER AY BİR ÖNCEKİ AYI ARAR OLDUK.ÜST BAŞ ALDIĞIMIZ YOK.AŞIRI HARCAMALAR YOK.BOĞAZIMIZDAN BİLE KESER OLDUK.BEN HALİME YİNE DE ŞÜKREDİYORUM.
AMA ASKERİ ÜCRETLE GEÇİNEN VE BENİM İKİ KİŞİLİK KAZANCIMLA YAPAMADIĞIMI YAPMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR VAR.YARI AÇ YARI TOK YAŞAMAYA ÇALIŞAN,ÇOCUKLARINI OKUTAMAYAN,GEÇİM DERDİNE DÜŞMÜŞ,BUNALIMA GİRMİŞ ÇOK İNSAN TANIYORUM.
NEYMİŞ ÜLKEMİZDE KRİZ YOKMUŞ MEDYA ABARTIYORMUŞ.MEDYA ABARTIR.MEDYANIN İŞİ NE.ABARTACAK TABİİ...
AMA BİZ BU ÜLKEDE YAŞIYORUZ VE NEYİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ.
SENELERDİR VAR OLAN KRİZ GLOBAL KRİZLE DAHA DA ARTTI.

HALA KRİZ YOK DİYENLER....BİR KERE DAHA DÜŞÜNÜP ÖLÇÜP BİÇSİNLER BENCE.
Alt 13.12.2008, 10:39   #133
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
haticeözlü Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ÜLKEMİZDE KRİZ YOK DİYENLERİ ANLAMIYORUM.YA BU ÜLKEDE YAŞAMIYOLAR YADA HAZIR YİYOLAR.

BEN DEVLET MEMURUYUM.907 YTL MAAŞ+145 YTL DÖNER SERMAYEDEN MAAŞ ALIYORUM.EŞİM ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞIYO VE 900 YTL MAAŞ ALIYOR.EVİMİZE TOPLAM AYDA 1950 YTL PARA GİRİYOR.BUNUN 450 YTL Sİ KİRAYA 200-250 YTL Sİ FATURALARA GİDİYOR.İKİ ÇOCUK VAR OKUYORLAR.ONLARIN MASRAFLARI, EVİN MUTFAK MASRAFLARI,KREDİ KARTLARI DERKEN AY SONU GELİYOR.BİR BAKMIŞIZ BİRDAHA Kİ AYA BORÇLU GEÇMİŞİZ.SENELERDİR BU HEP BÖYLE DEVAM EDİYOR.HER AY BİR ÖNCEKİ AYI ARAR OLDUK.ÜST BAŞ ALDIĞIMIZ YOK.AŞIRI HARCAMALAR YOK.BOĞAZIMIZDAN BİLE KESER OLDUK.BEN HALİME YİNE DE ŞÜKREDİYORUM.
AMA ASKERİ ÜCRETLE GEÇİNEN VE BENİM İKİ KİŞİLİK KAZANCIMLA YAPAMADIĞIMI YAPMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR VAR.YARI AÇ YARI TOK YAŞAMAYA ÇALIŞAN,ÇOCUKLARINI OKUTAMAYAN,GEÇİM DERDİNE DÜŞMÜŞ,BUNALIMA GİRMİŞ ÇOK İNSAN TANIYORUM.
NEYMİŞ ÜLKEMİZDE KRİZ YOKMUŞ MEDYA ABARTIYORMUŞ.MEDYA ABARTIR.MEDYANIN İŞİ NE.ABARTACAK TABİİ...

İşte canlı bir örnek,
Google de vs. araştırmaya gerek yok,
Ailede 2 kişi çalışmasına rağmen çoğuna göre eline biraz daha fazla ücret geçmesine rağmen artık yüksek enflasyon , zam, kriz yetersiz ücret artışı artık bu tür aileleride zor duruma düşürmüştür.
Yani kriz yok demek bunu saklamak kime ne kazandırıacak veya deşifre etmek kime ne kaybettirecek hala anlamış değilim. Ortada bir gerçek var ve gerçekler ergeç ortaya çıkar, ne kadar örtbas edilsede...
Alt 13.12.2008, 10:45   #134
haticeözlü
Tecrübeli Yiğido

haticeözlü - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

haticeözlü Şuan haticeözlü isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.06.2011 07:59

Tecrübe Puanı: 659 haticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOKhaticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOK

arif abi sonuna kadar haklısın.bu konuyla ilgili sizin ve diğerlerinin daha önceki mesajlarınızı okudum ve gerçekten üzüldüm.bu sebepten kendimle ilgili bilgi verdim.dediğin gibi canlı örnek olsun diye...ama...anlayana...

KRİZ VARRRRRRRR
Alt 13.12.2008, 11:00   #135
yiğidoturan
Usta Yiğido

yiğidoturan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yiğidoturan Şuan yiğidoturan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2014 12:58

Tecrübe Puanı: 1077 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI

KRİZ YOK DİYENLER HERHALDE HÜKÜMETTEN ÖZEL ÖDENEK ALIYORLAR YADA TÜRKİYEDEKİ % 5 MUTLU AZINLIKTAN
Alt 13.12.2008, 13:10   #136
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 16:53

Tecrübe Puanı: 758 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ARİF BASKANIM krız yok demiyoruz ii okuyun ...onu bize ağır ödetmeey çalısanlar var demişiz...
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.12.2008, 13:16   #137
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 16:53

Tecrübe Puanı: 758 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ülkede krız su derece bu derece diye atıp tutanlar allah rızası iiçn sofralarında kaç çeşit yediklerini yazsınlar....su kriz ortamında..biz sadece kriz tellalıyız...okadar yazmısınız bakın bende yazdım birinizde çıksın desin ki biz sivaslılar TÜrkiye vatandasları olarak aile birey fert öğrenci memr işsiz .....olarak krize nasıl karsı dururuz nasıl asarız..anca tellallğını yapın....yada yüzde beşlik enseli kısımdan deyin geçin....ben 5 gün babamn evinde rahtsam 360 gün bu memlekt iiçn gayret ediyorum...bu konuda oturduğu yerden kımse kımseye atıfda bulunmasın...ya çözüm sunusun yada sussun tellallık yapıp milletin az olan ii moralinin daah da bozmasın bnce...
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.12.2008, 17:30   #138
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
kasparix Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ülkede krız su derece bu derece diye atıp tutanlar allah rızası iiçn sofralarında kaç çeşit yediklerini yazsınlar....su kriz ortamında..biz sadece kriz tellalıyız...okadar yazmısınız bakın bende yazdım birinizde çıksın desin ki biz sivaslılar TÜrkiye vatandasları olarak aile birey fert öğrenci memr işsiz .....olarak krize nasıl karsı dururuz nasıl asarız..anca tellallğını yapın....yada yüzde beşlik enseli kısımdan deyin geçin....ben 5 gün babamn evinde rahtsam 360 gün bu memlekt iiçn gayret ediyorum...bu konuda oturduğu yerden kımse kımseye atıfda bulunmasın...ya çözüm sunusun yada sussun tellallık yapıp milletin az olan ii moralinin daah da bozmasın bnce...
Genç kardeşim,
Ne yapsın halk sofrasında zeytin, peynir ekmektemi yemesin, gerçi onlarda lüks tüketime sokuldu ama, bari soğan ekmek yemesine mani olmayın onuda çok görmeyin,
Arjantinde halk aylık et tüketimim bilmem kaç kilodan kaç kiloya düştü diye ülkede yürüyüş gösteri yaparken sen tutmuş neyden bahsediyorsun.?
Krize elbetteki çözüm üretmek gerek görüş belirtmek gerek... Ancak bir iktidarımız varki, evlere şenlik, kimseyi takmıyor her şeyi ben bilirim diyor, hak isteyeni suçlu görüyor, "al ananı git lan" diyor. Bakana derdini anlatanı korumalar ağzını gözünü kapatarak oradan uzaklaştırıyor,
Amacımız elbetteki moral bozmak değil, yalanlanan şeyin var olduğunu, saklamanın bir çare olmadığı, eğer söz konusu vatan ise milli bir birlik oluşturmak,
yönetimin yapması gereken kimseyi tanımamak değil,
ya çareler üretecek yada yapamıyorsa,
Muhalefetini, sendikasını, odalarını, kuruluşlarını bir araya getirip ortak bir çözüm üretilmesini sağlamaktır, var yada yok demek kimseye birşey kazandırmaz çünkü hepimiz aynı gemideyiz battığımız zaman hep birlikte denizin dibinde buluruz kendimizi... Geminin su almasını susmakla, gizlemekle batmasını önleyemezsiniz!!!
Alt 13.12.2008, 22:27   #139
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2207 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
albina58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Seva arkadaşım;
Tamam bu devlette kriz felan yok,sen rahat ol.
Eğer hayatını idame ettiremeyen,evine çoluğuna çocuğunada yemek götüremeyen varsada allah belasını versin diyelim,başkalarından bize ne,komşum aç yatarken bana dokunmayan yılan bin yaşasın.
Veyada allah akıl fikir vermiş,o vatandaşda kafasını kullana bu krizden felan etkileyenmeyeydi değilmi_?

Sen rahat ol,burda yazıp kriz var diyenler cahil.

Aman ağzımıza bu kriz lafını bidaha almayalım,yarından itibaren allah göstermesin,senin dediğin gibi sadece inşaat sektöründe iken tüm sektörlere dağılır değilmi.
Türkiye de kriz yok
Türkiye de kriz tellalığı var
Evine ekmek su götüremeyn insan olmaz
Neden Allah belalarını versin ki Allah yardımcımız olsun
Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir.
Bana dokunmayan yılna da bin yaşamasın
Kriz var diyen insanlar neden cahil olsun ki mutlaka onlarında siyasette bir yerleri vardır kimi kriz var diyecek kimide kriz yok diyecek

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.12.2008, 22:36   #140
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2207 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
haticeözlü Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

1950 YTL maaş giriyor eve 850 YTL si masraflara kaldı 1100 YTL onu tasarruf ediyorsunuzdur.
Okul masrafları kitaplar devletten aldığınız defter oda yılda bir kez
Kredi kartları onlarıda kullanıp borçlandınız ise karşılığında mal edinmişinizdir.
Mutlaka ki hepimiz çok şükür demeliyiz
Asgari ücretle ev geçindirenlerde varsa bu ülkede mutlaka var çok şükür halimize
Ülkemizde kriz yok kriz tellalığı var zorla ülkemizi krize sürüklemek isteyenler var
bir kez daha düşündüm buna göre AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATMALIYIZ.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)