Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Türkiye'de Şu anda Kriz Var mı?
Evet Kriz Var 84 63,16%
Hayır Yoktur 49 36,84%
Katılımcı sayısı: 133. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.12.2008, 13:36   #161
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?

Alıntı:
haticeözlü Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
seva arkadaşım durum senin düşündüğün kadar basit değil.tasarruf demişsin ne tasarrufu güzel kardeşim ben her ay birdaha ki aya borçlu geçiyorum.
okul masrafı senin sandığın gibi devletin verdiği(allah razı olsun)kitaplardan ibaret değil.devletin verdiği kitaplara hiç baktın mı bilmiyorum ama çok yetersiz.içlerin de bilgi denen hiç bir şey yok.e o zaman ne oluyo öğretmenler kaynak kitap istiyo.test dergileri istiyo.onlarda yetmiyo kursa gönderiyorum çocuklarımı.iki çocuğumun günlük okul masrafı 10 ytl.(ek masraflar hariç.)sonra okul aydatı,her ay ödenen fotokopi parası,devletin ödeyemediği elektirik,su,yakıt paralarınında biz velilerden alındığını biliyomusun.ben 2 yıldır okula 20+20=40ytl den bilgisayar parası ödüyorum.ortada bilgisayar yok.bu senede istiyolar vermedim vermiycemde.daha neler neler.devlet bana ayrıyetten işte yemem için yemek parası vermiyo.benim günlük yemek masrafım 3 ytl.kredi kartlarımı genelde büyük market alışverişlerinde kullanıyorum.oda bir daha ki aya devrediyo.
yani anlıycan güzel kardeşim ne kadar sıksakta birikim yapamıyoruz.
ama ben de umutluyum.bugünler geçecek.insanlar gülmeye başlayacak.eminim güzel günlerde gelecek.
Hatice kardeşim bunlara ne anlatırsan anlat anlamazlar yada anlamamazlıktan gelirler. Bak topici baştan ayağı bir denetle zamanın varsa tabiki neler yazılmış. Yani anlaşılmayacak gibi değil.
Onlar ezberden vazgeçeceğe benzemiyorlar.
Bu ülkede üretim yok, hep hazır tüketim.
İhracatımız 100 m. dolar, ithalatamız 160 m.dolar (istatistik verileri)
Bu ülkeyi 7 yılda borç batağına 220 m.dolardan 500 m. dolara bunlar getirdi. IMF lerden borç paralar alıp sonrada batan belediyelerine, halka yardım bahanesiyle erzak paketleri ve üzerinede bilmem ne belediyesi armağanıdır yazıp , bedava kalitesiz kömürler yollayıp hava kirlenmesine neden olmak bunlar hep birer oy uğruna yapılan yalnışlar.
O paralarla iş sahaları yaratma yerine çıkarları için avanta olarak dağıtmışlardır.
Yalnış siyaset yalnış politikalar sonucu bu ülke Üretim yapamıyor.
Bu ülke krizden kurtulurmu amacım asla felaket tellalığı değil yapılan yalnışları görmek ölü toprağı serpilmiş ülkem insanını birnebzede olsa bir kişide olsa gerçek anlamda bilgi sahibi olmasıdır. Bu ülkede "Bilgililer ilgisiz, ilgililer bilgisiz " olduğu sürece bu krizleri daha çok yaşayacağız, bende senin gibi iyi dileklerimi belirtiyorum, başka bişe gelmiyor çünkü elimizden.
Alt 14.12.2008, 13:40   #162
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2207 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
seva arkadaşım durum senin düşündüğün kadar basit değil.tasarruf demişsin ne tasarrufu güzel kardeşim ben her ay birdaha ki aya borçlu geçiyorum.
okul masrafı senin sandığın gibi devletin verdiği(allah razı olsun)kitaplardan ibaret değil.devletin verdiği kitaplara hiç baktın mı bilmiyorum ama çok yetersiz.içlerin de bilgi denen hiç bir şey yok.e o zaman ne oluyo öğretmenler kaynak kitap istiyo.test dergileri istiyo.onlarda yetmiyo kursa gönderiyorum çocuklarımı.iki çocuğumun günlük okul masrafı 10 ytl.(ek masraflar hariç.)sonra okul aydatı,her ay ödenen fotokopi parası,devletin ödeyemediği elektirik,su,yakıt paralarınında biz velilerden alındığını biliyomusun.ben 2 yıldır okula 20+20=40ytl den bilgisayar parası ödüyorum.ortada bilgisayar yok.bu senede istiyolar vermedim vermiycemde.daha neler neler.devlet bana ayrıyetten işte yemem için yemek parası vermiyo.benim günlük yemek masrafım 3 ytl.kredi kartlarımı genelde büyük market alışverişlerinde kullanıyorum.oda bir daha ki aya devrediyo.
yani anlıycan güzel kardeşim ne kadar sıksakta birikim yapamıyoruz.
ama ben de umutluyum.bugünler geçecek.insanlar gülmeye başlayacak.eminim güzel günlerde gelecek.
Allah yardımcınız olsun
Borç Yigidin Kamçısıdır
Okullar neden yardımcı kitap ister
Okullar neden Elektrik Telefon Su paralarını ödemez
Bilgisayarsız okulda mı varmış şu günümüzde
Okullara ödenek göndermezmi bu devlet
Allah yardımcınız olsun

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 13:41   #163
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 840 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
At gözlüğü ilede bakıyorum aynı At gözlüğünü çıkarıp bakıyorum yine aynı Türkiye de kriz yok Türkiye de Kriz tellallığı var kriz çıkartmak isteyenler var Krizi bahane edip işçi çıkaranlar var devletten ne koparabilirsek diyenler var elbette ki bende biliyorum ülkede yapılacak çok iş var
Ülkede yapılacak çok iş var diyosun söyle bakalım neler yapılacak bizde bilelim....

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 13:46   #164
haticeözlü
Tecrübeli Yiğido

haticeözlü - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

haticeözlü Şuan haticeözlü isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.06.2011 07:59

Tecrübe Puanı: 659 haticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOKhaticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Allah yardımcınız olsun
Borç Yigidin Kamçısıdır
Okullar neden yardımcı kitap ister
Okullar neden Elektrik Telefon Su paralarını ödemez
Bilgisayarsız okulda mı varmış şu günümüzde
Okullara ödenek göndermezmi bu devlet
Allah yardımcınız olsun
okullara gönderilen ödeneğin nerelere gittiği malum.bizim müdüremizin altında ki son model arabaya.müdüremizin oğlunun kolej masraflarına.bu devletin öğretmenleri bile böyle yaşıyolar.var gerisini sen düşün kardeşim.
Alt 14.12.2008, 13:50   #165
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 10:10

Tecrübe Puanı: 752 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Ülkede kriz oldugunu iddia edenlere bir sorum olacak

Bu kriz kac yildir Türkiyede var?

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 13:55   #166
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2207 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hatice kardeşim bunlara ne anlatırsan anlat anlamazlar yada anlamamazlıktan gelirler. Bak topici baştan ayağı bir denetle zamanın varsa tabiki neler yazılmış. Yani anlaşılmayacak gibi değil.
Onlar ezberden vazgeçeceğe benzemiyorlar.
Bu ülkede üretim yok, hep hazır tüketim.
İhracatımız 100 m. dolar, ithalatamız 160 m.dolar (istatistik verileri)
Bu ülkeyi 7 yılda borç batağına 220 m.dolardan 500 m. dolara bunlar getirdi. IMF lerden borç paralar alıp sonrada batan belediyelerine, halka yardım bahanesiyle erzak paketleri ve üzerinede bilmem ne belediyesi armağanıdır yazıp , bedava kalitesiz kömürler yollayıp hava kirlenmesine neden olmak bunlar hep birer oy uğruna yapılan yalnışlar.
O paralarla iş sahaları yaratma yerine çıkarları için avanta olarak dağıtmışlardır.
Yalnış siyaset yalnış politikalar sonucu bu ülke Üretim yapamıyor.
Bu ülke krizden kurtulurmu amacım asla felaket tellalığı değil yapılan yalnışları görmek ölü toprağı serpilmiş ülkem insanını birnebzede olsa bir kişide olsa gerçek anlamda bilgi sahibi olmasıdır. Bu ülkede "Bilgililer ilgisiz, ilgililer bilgisiz " olduğu sürece bu krizleri daha çok yaşayacağız, bende senin gibi iyi dileklerimi belirtiyorum, başka bişe gelmiyor çünkü elimizden.
Türkiye Demokratik Laik Sosyal Hukuk Devleti dir.
Türkiye nin hiç borcu yoktuda mevcuttaki iktidar yaptı sanki Borçsuz ülke olmaz heralde mutlaka ülkelerin borcu vardır.
Sosyal devlet olma ilkesi neden isnsanları rahatsız eder anlamış değilim İhtiyacı olan vatandaşa vermesinde kime yardım etsin bu devlet hemde yenide değil 2003 yılından beri bu devlet kömür yardımı yapıyor yapacakta yapmaıda lazım
Türkiye üretim yapmıyorda yan gelip yatıyormu
IMF den borç alan belediyelerde mi varmış hangi belediyeler miş bu batan belediyeler IMF den yardımı ne için almış ne yapmış da batırmış bu belediyeler
Yardımın bahanesimi olurmuş yardım muhtaçlara yapılır kim muhtaç olmadığı halde giderde Kaymakamlıkların kapısında bekler ki
Kimse ama hiç kimse düşünemiyorumki 500 Kğ yakacağa oyunu satsın bu ülke insanları onurludur yapmayın insanlardaki ve devletteki yardım duygularını köreltmeyin Devlet sosyal devlet olma özelliğini korusun İnsanların yardım duygularını engellemeyin

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 14.12.2008, 13:56   #167
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Nazligül Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ülkede kriz oldugunu iddia edenlere bir sorum olacak

Bu kriz kac yildir Türkiyede var?
Geçmişi de var fakat daha çok 2000 yılından bu yana katmerli börek gibi artarak gelen bir kriz fırtınası.
Ve bunları çözeceğini iddia edip,
Mutfakta un var yağ var ama yapacak usta yok deyip ben yapmaya geldim diyen 7 yıldır mutfakta çalışan ustanın helvalarını yemeyi bekliyoruz ama çok acı bir helva yenmiyorki...

Neden sordunuz? Cevap yeterli geldimii?
Alt 14.12.2008, 13:59   #168
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
okullara gönderilen ödeneğin nerelere gittiği malum.bizim müdüremizin altında ki son model arabaya.müdüremizin oğlunun kolej masraflarına.bu devletin öğretmenleri bile böyle yaşıyolar.var gerisini sen düşün kardeşim.
Müdürenizi neden şikayet etmiyorunuz mademki gönderilen ödenekler Müdüre tarafından kendi çıkarına kullanıyor şikayet edin hiç durmayın devlet hesabını sorsun böyle müdürelerden şikayet edin şikayet edin şikayet edin
Okulun elektriğini suyunu telefonun yatırmayıp altına lüks arabaları çeken müdürelere dur deyin

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 14.12.2008, 14:06   #169
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Ülkede yapılacak çok iş var diyosun söyle bakalım neler yapılacak bizde bilelim....
Adalet Hukluk sistemi
Maliye Vergi sistemi
Sağlık Büyük bir kısmı bitti ama yeterli değil Çocuk ölümleri
Eğitim Herkes eşit parasız ve aynı oranda eğitim alacak
İçişleri Trafik sistemi Her dini milli ve özel günlerde binlerce insanı trafiğe kurban veriyoruz
Çevre Yaşanabilir beldeler haline getirmeliyiz bir engelli rahat rahat tüm kamu idarelerine gitmeli sokakda rahat yürümeli engel olmamalıyız
İnsan temel hak ve hürriyetleri

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 14.12.2008, 14:16   #170
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 10:10

Tecrübe Puanı: 752 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Geçmişi de var fakat daha çok 2000 yılından bu yana katmerli börek gibi artarak gelen bir kriz fırtınası.
Ve bunları çözeceğini iddia edip,
Mutfakta un var yağ var ama yapacak usta yok deyip ben yapmaya geldim diyen 7 yıldır mutfakta çalışan ustanın helvalarını yemeyi bekliyoruz ama çok acı bir helva yenmiyorki...

Neden sordunuz? Cevap yeterli geldimii?
yani bir nevi diyorsunuzki
AKP iktidare gectikden sonra kriz artti, sizi dogru anliyorum degilmi?
Ama o kadar pozitif sayilari görmemezlikden gelmenizin sebebi ney?

Siz AKP'ye karsi oldugunuzu bu cevabinizla bize göstermis aktarmis oldunuz.
Cünkü eger burda Türkiyenin normal sartlar altinda olan krizinden bahsediliyorsa, ki siz bundan bahsediyorsunuz.... 7-8 senelik olan bir kriz degil.

Eger ama Global krizden bahsediyorsaniz, ki bundan bahsetmiyorsunuz 4 - 5 aylik bir kriz.

Dövizlerden felan bahsedilmis. Lütfen arastirmalarinizi iyi yapin ona göre burda bilgi vermeye calisin. Bu sadece sizin gecerli degil ArifCoskun bey.
Istatiklere inanmiyorsaniz kendi istatiklerinizi yapin ve buraya aktarin derim. Ama dürüst bir istatik yapmaya calisin.

Birde unutmadan, kuru ekmek sogan yediginizden bahsediyorsunuz.
Eminimki kazandiginiz parayi diger lüks e giren yerlere vermezseniz, masanizdaki kuru ekmegi en azindan yasa cevirebilirsiniz.

Bu konuyu acan arkadasdan bir ricam var, lütfen bu konu basligina tam olarak hangi krizden bahsettigini belirtirse sevinirim.
En azindan ona görede cevap yazariz diye düsünüyorum.

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)