Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.01.2009, 23:30   #21
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

almina_58 Şuan almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.12.2009 23:34

Tecrübe Puanı: 626 almina_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Türk'üm Diyenler Bi Okuyun Derim....

Biz Enver Paşaları da biliyoruz bize kimse anlatmasın bunları.Enver Paşa denen zatın 90000 askerimizin donarak ölmesine sebebiyet vermesi ne ile açıklanabilir.Bunu tarih kitaplarımız açıklıyor mu???Ayrıca bu 90000 askerimizin donarak öldüğüne dair bilgileri biz neden Rus kaynaklarından öğreniyoruz.Bizim kaynaklarımız yok mu??Osmanlı çok uluslu bir devletti bu devletin içinde türkçülük gibi bir akım başlatırsanız osmanlının parçalanmaması zaten mümkün değil.Bunu da yapmak için ya cahil olmak lazım ya da kurnaz olmak lazım.Siz değerli arkadaşlar sizce hangisi olabilir.Ben sadece şunu söylüyorum;

YALAN SÖYLEYEN TARİH UTANSIN!!!
almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 23:33   #22
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Çok şükür tarihimi çok iyi bilirim bir tarih öğretmeniylede her zaman her ortamda atışacak kadar kendime güvenen bir insanım....

Çok uzağa değil daha bundan 80 yıl öncesine gittiğimizde Vahdettin'in İngilizler'le olan pazarlıkları Ata'mızı sırf İngilizler istedi diye yakalatıp idam ettirme kararları vs. vs. bir çok örnek sıralayabiliriz.

Tartışma ortamı yaratmak istemiyorum ama cevap hakkı doğuyor sorarım sizlere ülkemizde siyaset yapan mı varda tarihi ben onlardan öğreneyim kim siyasetçiki ben onlardan tarih öğreneyim....

Sizler benim yazımı bir kez daha en başından okursanız neleri kast etmek istediğimi anlarsınız konuyu saptırmaya gerek yok bence....
Kardeşim sen öyle bir cümle kullanmışsın ki zaten yazının tamamını okumaya gerek yok batırmışsın.Peki kardeşim sana birşey soracam.Mustafa Kemal' e 9.ordu müfettişi görevini kim verdi??
almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 23:45   #23
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
albina58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım.Eline sağlık.
Ama bu metni okumak herzaman olduğu gibi yine insanlara zor gelir,üç satırda,birazda gurur okşayıcı olursa tamamdır.Ama sen tutmuş birde olan biten gerçekleri yazmışsın,oldumu şimdi.Hayda birde üstüne Atatürk yazdınya,iş tam oldu.

1800 lü yılların başında,tarikatlar kullanılarak verilen fetvalar neticesinde,yeniçeriler tutulduğu yerde kellesi vurulmuş,eski at pazarı yeni sultanahmet meydanında,kaçanlar belgrat ormanlarında kısdırılmış,diri diri yakılmış.Velasılı kelam,Osmanlı imp.kuruluşundan 550 yıl,istanbul'un fethinden 380 yıl kadar sonra,imp.luk ilk defa toprak kaybetmeye başlamış,gelişen sürecin sonunda,bırakın osmanlı imp.luğunun çıktığı savaş meydanında düşamı bulamazdı,korkup kaçardı çoğu ulus tıpkı,alman şansölyesinin kuzey kutbuna kaçıp,söz savaş etmeyeceğiz gel barış imzalayalım dendiğinde bile.
Ne varki ne olduysa oldu,3.kıtada hüküm süren imp.luk payitahtı İstanbul'un limanlarına ingiliz savaş gemileri demir attı,bunlar dosttular,zira fransız ve italyanlarda,bah birşeyler hatırlatıyormu,şu Irak'a giren ABD gibi,demokrasi getirmeye gelmişlerdi
Ordumuz silahsızlandırılıp,silahlarına el konulmadı.
Ordumuz terhis edilip askerler evlerine gönderilmedi.
3 kıtada hüküm sürem Osmanlı imp.luğu,sadece içanadolu bölgesi haricinde,işgal güçlerinin,pardon özür dilerim Demokrasi getiren dost güçler tarafından el konulmadı.
Adı neydi ha,mustafa kemal için Sivas valiliğine,padişahın sadrazama verdiği talimat gereği tutuklama emri gönderilmedi.

Ahh be hemşerim,sen ne ile uğraşıyorsun.Anlatsana iki izdivaç,bir iki olağanüstü olay adı verilen hikayeden de keyiflenilsin,dadımızı bulalım.Bak yabancı gelin proğramlarıda moda oldu,Filistini işgaL eden güçlere ses çıkaramayanlar,halka hesap veremeyeceği için,adına ERGENEKON adı verilen bir film çıkardılar,tekmili birden tüm ulusal kanallarda kapalı gişe oynanmaktadır.
Artık,senin anlatmaya çalıştığın veya vurgulamaya çalıştığın değerleri anlayacak kapasitede bir gençlik yetişmiyor.Boşuna kürek çekmek galiba.
Birşey yazmışsın ama ne yazdığını kendin bile anlamamışsın.Hiçbirşeye yaramayan boş bir yazı cevap verilecek bir tarafı dahi yok.Bu arada albina kardeş bu hangi hikayeye giriyor...

Konu almina_58 tarafından (08.01.2009 Saat 23:59 ) değiştirilmiştir..
Alt 09.01.2009, 00:00   #24
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 795 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
almina_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Birşey yazmışsın ama ne yazdığını kendin bile anlamamışsın.Hiçbirşeye yaramayan boş bir yazı cevap verilecek bir tarafı dahi yok.Hikaye anlatsaydın daha iyiydi yaw
Özür dilerim,
Çocuk olduğunuzu bilmiyordum,tahmin edebilseydim kesin hikaye anlatırdım
Alt 09.01.2009, 00:02   #25
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
albina58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Özür dilerim,
Çocuk olduğunuzu bilmiyordum,tahmin edebilseydim kesin hikaye anlatırdım
Ona eminim zaten mesleğiniz bu galiba
Alt 09.01.2009, 00:55   #26
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1208 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Ben sadece bir tek şey soracağım ancak öncelikle Yerliturkuaz'a yazısından dolayı teşekkür ediyorum, eline yüreğine sağlık.
Yazının geneline bakıldığında oldukca vatansever görünen ve kalpten içten gelerek yazıldığı belli olan bir yazı, o bakımdan insanların sadece bir iki cümleye bakarak yüklenmelerine anlam veremiyorum.
Benim bir tek eleştirim olacak Osmanlı Vatanı Satmak İstedi cümlesi yanlıştır, ne Osmanlı topyekün böyle bir çabaya girmiştir, ne de Vahidettin vatanı satmak gibi bir çaba içerisine girmiştir.Genelleme yanlıştır.
Ancakkkk Vahidettin kendisi istemese de İngilizlerin kuklası haline gelmiştir, Ankara Hükümetine karşı çıkmış, İngilizlerle antlaşmalar yapmıştır. Doğrudur Atatürk'ü Samsun'a O göndermiştir ama amacı ülkeyi kurtarmasını istemesi değil Doğu Karadeniz'de Rumlar'a baskı yapıldığı iddialarını teftiş etmesidir. Bazı arkadaşlar yanındamıydınız diye soruyor, asıl ben size sorarım siz yanındamıydınız??? Başbaşa konuşmalarınınn sonuçlarını nerden biliyorsunuz??? Atatürk bütün bir savaşı ve çabaları İstanbul'dan çıkmadan önceki günlerden itibaren Nutuk'ta yazmıştır, başka hiç ama hiçbir tarihçinin kitabını okumanın anlamı yoktur. Atatürk Vahidettin'in teslimiyetçi ve basiretsiz hali için "Böyle yaşayacağıma ölürüm daha iyi" olarak eleştirmiş, onuru ile ölse çok daha iyi olurdu demiştir. Açık kelimelerle basiretsiz, yeteneksiz ve İngilizlere teslim olmuş, kendi tahtından başkasını düşünmez hale geldiğini yazmıştır, Nutuk'u okursanız daha ilk sayfalarından itibaren hep bahseder bunlardan. Ayrıca Turgut Özakman'ın "Şu çılgın Türkler" kitabını yanlı yazdığını iddia eden bir arkadaş var, okudum diyorsu arkasındaki belgeleri görmedin heralde, ayrıca telgrafları, resimleri, kaynakçayı, o kitap bir başucu kitabıdır, okurken her sayfasında ağlamadıysan milliyetçiliğinden şüphe ederim.

Bunun yanında Vahidettin vatan haini mi değil mi? Benim şahsi görüşüm istemeyerekte olsa hainlik yapmıştır, ben de Atatürk'le aynı şeyi düşünüyorum, öyle bir durumda kalacağıma, İngilizleri desteklemek zorunda kalacağıma intihar eder şerefimle ölürdüm ama onların isteklerini yine de yapmazdım. Ayrıca çok uzun bir konudur, belge ile, kitap ile yüzyüze çaylar içilerek uzunca tartışılır böyle forumlarda felan tartışılmaz bu konu her istenen rahatça anlatılamaz burada, yanlış anlamalara neden olunabilir.
Son olarak aynı arkadaş bir de TSK'yı ABD'ye teslim edenin Milli Şef olduğunu söylemişti bu başlık altında yada başka bir başlıkta, yeri geldiği için söylüyorum, Milli Şef Amerikan mandasına karşı çıktığı için Ege ordularının başına geçmiş ve tam 4 savaş kazanmış bir mareşaldir, tarihi kimlerden ya da nerelerden okuyorsun bilemem ama Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne (NATO) girmemizle anahtarlar teslim edilmiştir, 1952'dir Adnan Menderes başbakandır, Milli Şef NATO üyeliğine karşıdır, BM'de yaptığımız gibi davet beklememiz gerektiğini savunmuştur, teslimiyetçi olmamamız gerektiğini savunmuştur ancak Fatin Rüştü Zorlu ilk daimi temsilci olarak gitmiştir ve NATO üyeliğimiz kabul edilmiştir (!) başta İtalya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde Gladio denilen Derin devleti de NATO kurmuştur, Eğer Ergenekon diye bir örgüt varsa -ki bence var- o dönem kurulmuştur. Bu arada Fatin Rüştü Zorlu Menderes'le birlikte idam edilen Bakanlardan birisidir.

Kurtuluş Savaşını öğrenmek isteyenlerin sadece Nutuk'u okumalarını öneriyorum, çünkü birinci ağızdan,değişmeden en iyi bir şekilde Atatürk anlatmıştır bu savaşımızı, diğer alternatif tarihçiler yorum yapmaktadır sadece, tahmin yürütmektedirler, safsatadır, kulaktan dolma bilgidir bunlar....

Saygılarımla....

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 09.01.2009, 01:17   #27
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 22:13

Tecrübe Puanı: 1025 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Ülkemizde büyük bir cogunluk ne yazık ki tarihi sadece Alpaslanın anadoluyu fethinden başlayan fatih sultan mehmedin İstanbulu almasıyla doruga cıkan osmanlının çöküşle ve Gazi Mustafa Kemal Paşanın Vatanı kurtarmasıyla son buldugunu sanıyorlar. Tarihimiz bu kadar değildir sadece binde biri bile olamaz bunlar sadece dönum noktaları pekı ya gerisi yada öncesi .... ?

Ne olursa olsun öncelikle tarihimizi bilmek zorundayız.
Alt 09.01.2009, 01:22   #28
çılgın_türk
Tecrübeli Yiğido

çılgın_türk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çılgın_türk Şuan çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.04.2012 18:32

Tecrübe Puanı: 679 çılgın_türk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Turgut Özakman'ın "Şu çılgın Türkler" kitabı yanlı bir kitaptır hala savunurum bunu arkasında kaynaklar olması yada anlatılanların belgelere dayanıyor olması yanlı olduğu gerçeğini değiştirecek bir unsur değil. kaynaklarını o açıdan konuşan kişilerin kaynaklarından almıştır o kadar basit... ben kaynaklar yanlış demiyorum yanlı yazılmış diyorum ....

diğer konuda inönünün savaş kazanmasına benim diyeceğim bişey yok büyük komutan... ama can dündarından kitaplarında yazan bir gerçek varki ATATÜRKLE araları son zamanlarda hiç iyi değildi ve siyasi konularda inönünün ülkeye zarar vereceğini biliyordu bunu NUTUK un şimdiki kaynaksız baskılarında değil gerçek baskılarındada görebiliriz.... ayrıca inönü nün mecliste bir konuşması vardır amerika bizim müttefikimizdir diye... ayrıca rahmetli Atatürk'ün ömrünün son 7-8 yılında ismet inönüyü sofrasına dahi oturtmayarak tamamen dışladığını unutmamak lazım. milli şef paraya kendi resmini bastırarak belki bunun intikamını aldı kim bilir...

şunuda unutmamak lazım milli şef zamanında atatürkün özellikle kapattırdığı mason localarıda açıldı amerikan okullarıda açıldı vs. vs. vs.

ama sana hak veriyorum anlatmak istenilenin sadece bir parçasını anlattığımız bu forum ortamından bunları tartışmak ne kadar doğru ki....

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 09.01.2009, 01:24   #29
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 795 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
besyo_cu Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ülkemizde büyük bir cogunluk ne yazık ki tarihi sadece Alpaslanın anadoluyu fethinden başlayan fatih sultan mehmedin İstanbulu almasıyla doruga cıkan osmanlının çöküşle ve Gazi Mustafa Kemal Paşanın Vatanı kurtarmasıyla son buldugunu sanıyorlar. Tarihimiz bu kadar değildir sadece binde biri bile olamaz bunlar sadece dönum noktaları pekı ya gerisi yada öncesi .... ?

Ne olursa olsun öncelikle tarihimizi bilmek zorundayız.
Tarihi bilirkende,kendi araştırmaların ile,
Hür iraden ile,doğruyu ve yanlışı geniş tarih araştırmaların ışığında çözmen gerek.Büyüklerinin dizinin dibinde boş hurafaler ile anlatılan tarih değil.
Karşımda,tarihin ne olduğunu bilmeyenler,sadece ve sadece Irak'tan tutta,filistin'e savaş açma yetkisine sahip tek devlet olduğumuzun bile farkında olmayan insana ne kızayım,50 yaşından sonra tarihi ögrenen,ikdidarının 5. yılında yasama-yürütme ilişkisini ögrenen,devlet ekonomi sistemini düzlüğe çıkarmayı,sanki manavdan aldığı bir kilo domates ile elindeki bir ekmeği değiş-tokuş yaparak '' Devlet takas sistemi'' var olduğunu zanneden bir devlet erk'i,bu yaşında ilk defa açmış Atatürk'ü okumuş,daha ne bekleyecen.Sende tarihini bilmekten bahsediyorsun
.
Alt 09.01.2009, 01:51   #30
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben sadece bir tek şey soracağım ancak öncelikle Yerliturkuaz'a yazısından dolayı teşekkür ediyorum, eline yüreğine sağlık.
Yazının geneline bakıldığında oldukca vatansever görünen ve kalpten içten gelerek yazıldığı belli olan bir yazı, o bakımdan insanların sadece bir iki cümleye bakarak yüklenmelerine anlam veremiyorum.
Benim bir tek eleştirim olacak Osmanlı Vatanı Satmak İstedi cümlesi yanlıştır, ne Osmanlı topyekün böyle bir çabaya girmiştir, ne de Vahidettin vatanı satmak gibi bir çaba içerisine girmiştir.Genelleme yanlıştır.
Ancakkkk Vahidettin kendisi istemese de İngilizlerin kuklası haline gelmiştir, Ankara Hükümetine karşı çıkmış, İngilizlerle antlaşmalar yapmıştır. Doğrudur Atatürk'ü Samsun'a O göndermiştir ama amacı ülkeyi kurtarmasını istemesi değil Doğu Karadeniz'de Rumlar'a baskı yapıldığı iddialarını teftiş etmesidir. Bazı arkadaşlar yanındamıydınız diye soruyor, asıl ben size sorarım siz yanındamıydınız??? Başbaşa konuşmalarınınn sonuçlarını nerden biliyorsunuz??? Atatürk bütün bir savaşı ve çabaları İstanbul'dan çıkmadan önceki günlerden itibaren Nutuk'ta yazmıştır, başka hiç ama hiçbir tarihçinin kitabını okumanın anlamı yoktur. Atatürk Vahidettin'in teslimiyetçi ve basiretsiz hali için "Böyle yaşayacağıma ölürüm daha iyi" olarak eleştirmiş, onuru ile ölse çok daha iyi olurdu demiştir. Açık kelimelerle basiretsiz, yeteneksiz ve İngilizlere teslim olmuş, kendi tahtından başkasını düşünmez hale geldiğini yazmıştır, Nutuk'u okursanız daha ilk sayfalarından itibaren hep bahseder bunlardan. Ayrıca Turgut Özakman'ın "Şu çılgın Türkler" kitabını yanlı yazdığını iddia eden bir arkadaş var, okudum diyorsu arkasındaki belgeleri görmedin heralde, ayrıca telgrafları, resimleri, kaynakçayı, o kitap bir başucu kitabıdır, okurken her sayfasında ağlamadıysan milliyetçiliğinden şüphe ederim.

Bunun yanında Vahidettin vatan haini mi değil mi? Benim şahsi görüşüm istemeyerekte olsa hainlik yapmıştır, ben de Atatürk'le aynı şeyi düşünüyorum, öyle bir durumda kalacağıma, İngilizleri desteklemek zorunda kalacağıma intihar eder şerefimle ölürdüm ama onların isteklerini yine de yapmazdım. Ayrıca çok uzun bir konudur, belge ile, kitap ile yüzyüze çaylar içilerek uzunca tartışılır böyle forumlarda felan tartışılmaz bu konu her istenen rahatça anlatılamaz burada, yanlış anlamalara neden olunabilir.
Son olarak aynı arkadaş bir de TSK'yı ABD'ye teslim edenin Milli Şef olduğunu söylemişti bu başlık altında yada başka bir başlıkta, yeri geldiği için söylüyorum, Milli Şef Amerikan mandasına karşı çıktığı için Ege ordularının başına geçmiş ve tam 4 savaş kazanmış bir mareşaldir, tarihi kimlerden ya da nerelerden okuyorsun bilemem ama Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne (NATO) girmemizle anahtarlar teslim edilmiştir, 1952'dir Adnan Menderes başbakandır, Milli Şef NATO üyeliğine karşıdır, BM'de yaptığımız gibi davet beklememiz gerektiğini savunmuştur, teslimiyetçi olmamamız gerektiğini savunmuştur ancak Fatin Rüştü Zorlu ilk daimi temsilci olarak gitmiştir ve NATO üyeliğimiz kabul edilmiştir (!) başta İtalya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde Gladio denilen Derin devleti de NATO kurmuştur, Eğer Ergenekon diye bir örgüt varsa -ki bence var- o dönem kurulmuştur. Bu arada Fatin Rüştü Zorlu Menderes'le birlikte idam edilen Bakanlardan birisidir.

Kurtuluş Savaşını öğrenmek isteyenlerin sadece Nutuk'u okumalarını öneriyorum, çünkü birinci ağızdan,değişmeden en iyi bir şekilde Atatürk anlatmıştır bu savaşımızı, diğer alternatif tarihçiler yorum yapmaktadır sadece, tahmin yürütmektedirler, safsatadır, kulaktan dolma bilgidir bunlar....

Saygılarımla....

Öncelikle kardeşim şöyle söyleyeyim ders kitaplarına dayanarak tarih hakkında bilgimiz var diyorsak onu bir kere geçelim.Ders kitapları bir defa bir resmi ideoloji etrafında yazılmış bir kitaptır ve yanlıdır.Ha ne yapacaz.Olayları başka yönlerden ele alan bazı araştırmalar yapıcaz ve bunun sonucunda bir sentezimiz olacak ve bu bizim tarih bilgimizi oluşturacak.Bir kere Osmanlı padişahları içinde vahdettin de dahil hiç kimse vatan haini değil, olmadı da.Vahdettin i o zamanki şartlar çerçevesinde bir göz önünde bulunduralım ilk önce o zamanki şartlara göre ne yapmış?

Ben özellikle bir arkadaşa biraz önce Vahdettin Mustafa Kemal e 9. ordu müfettişi görevini vermişti demiştim.Siz diyorsunuz ki Samsun civarında isyan vardı o amaçla bu emri verdi.Kusura bakmayın ama olayın gerçek yüzü bu değil.Vahdettin Mustafa Kemal e bu görevi vermek için çok düşündü ve en uygun kişinin onun olduğu düşündü bu görevi ona verdi.Neden bir başkasına değil??Padişahın asıl amacı kendisi baskı altındaydı ve devletin geleceği için baskı altında olmayan kişiye üstün görevler verdi.Ayrıca arkadaşın biri demiş Vahdettin Mustafa Kemal e ölüm emri verdirdi diye.Tabi ders kitaplarında yazıyorya biz de hemen inanalım dimi.Böyle birşey yok.O emir kesinlikle Vahdettin den verilmedi.Vahdettin kesinlikle böyle birşey de yapmadı.Ben de sana bir kitap önereyim.Kardeş Vehbi Vakkasoğlu nun YALAN SÖYLEYEN TARİH UTANSIN adlı kitabını okursan nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu öğrenirsin...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)