Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.02.2009, 18:15   #1
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Tolon Paşa Serbest Bırakıldı

Diyarbakır, Kıbrıs, Şemdinli, Muş, Ege ordusu ve 1. ordularda görev ve komutanlıklar yapmış Emekli Orgeneral Hurşit Tolon suç şüphesinin ortadan kalkması nedeni ile serbest bırakıldı.
PKK'lı teröristler ile aynı blokta tutulan Tolon Paşa aylardır bu teröristlerden ailesi ve şahsına hakaretler gelmesi nedeni ile Blok'un değiştirilmesi talebinde bulunmuş ancak cezaevi yönetimi ve savcılık izin vermemişti. Son 2 aydır da avukatları aracılığı ile sağlık nedenlerinden tahliye talebi kabul edilmeyen Tolon yaklaşık 10 gün önce GATA'ya kaldırıldı tedavi altına alındı... Avukatlarının sağlık nedeni ile değil delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakıldığını söyledikleri Tolon'un GATA'dan ne zaman çıkacağı belirsizliğini koruyor.

Delil yetersiliği var!!

Sağlık sorunları nedeniyle Haydarpaşa GATA’da tedavi altına alınan Hurşit Tolon’un avukatları, tutuklamaya neden olan belgenin gizli olmadığını, uzun süredir internet ortamında yayınlandığını öne sürerek tahliye talebinde bulundular.

Mahkeme, bu bilgiyi Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) sordu. MİT tarafından gönderilen cevapta, belgenin 2001 yılından beri bazı internet sitelerinde yayınlandığı bildirildi.

MİT, belgenin yer aldığı sitelerin internet adreslerini de mahkemeye gönderdi.

Mahkeme heyeti, çeşitli basın kuruluşlarınca da haber yapılan bu belgenin fotokopisinin Hurşit Tolon’da bulunmasının nedeninin tek başına delil niteliği taşımayacağına hükmetti ve "Kamuya açık alanlarda bulunan bu belgenin herkeste olabileceğini" ekledi.

Heyet, “suç şüphesinin ortadan kalkması” nedeniyle tahliye kararı verdi.

Geçmiş olsun diyorum saygıdeğer Generalimize, benim hiçbir şüphem yoktu zaten suçsuzluğunuz konusunda ve Şener Eruygur'un da bu durumda olmasına çok üzülüyorum umarım o da en kısa zamanda sağlığına kavuşur ancak zor görünüyor... Sen git yıllarca PKK ile savaş seni alsın onlarla aynı binaya aynı nedenden dolayı koysunlar, sonra felç ol... Yazık... Bu insanların hepsinin o savcıya dava açması gerek mahkeme sonrasında... Yazık...

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.2009, 18:25   #2
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2255 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Tolon Paşa Serbest Bırakıldı

paşalara geldik iyimi madem deliller yetersiz neden tutukluyorsunuz.bu adalet sisteminde bir bu delil yetersizliğine kızıyorum birde zaman aşımı var neyin zaman aşımı yaw çörekmi bu zaman aşımına ugrayıp küflensin ozaman neyse şimdide o dur.delil yetersizliği başlı başına bi felaket zaten!adamı tut içeri at sonra bırak delil yetersizliği!bu işin ardında başka şeyler ararım ya ışıgı gören gelir misali ışıgı yananı tuttunuz yada bu adam birilerini devreye soktu bir yolunu bulup kurtuldu!!!!
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.2009, 18:29   #3
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Barikat seni ergeneokon davasında hakim yapmak lazımmış, ne güzel uzun süre davalar beklemek yerine kısa sürede hemencik biterdi. Ne çabuk yargıladın karar verdin, tahliye ettin hemen

.
Alt 07.02.2009, 18:36   #4
barikat58
Usta Yiğido

abi hakim olacaktım aslında idealimdeydi ama ÖNÜMÜ KESTİLER!!!!ben tahliye etmedim!!ben askerliğimi özel tip cezaevinde yaptım binlerce mahkemeye girdim her çeşit mahkum gördüm!!böle davalar çok denk geldi dikkatimi çekti adam sahte para sürmüş piyasaya tonla.sonra tutuluyor bu sahtekarlar 2-3 yıl sürüyo mahkeme 5 tane hakim değişiyor dava kopuyor.ve karar ZAMAN AŞIMI!!!!haksızmıyım bu zaman aşımı garip ve bir okadarda komik değilmi
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.2009, 18:38   #5
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Gardaş bak bişey diyeceğim benim çok yakın 2 arkadaşım gözaltına alındı bu davadan, 2 side tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı... İkisine de babam kadar güvenir ve kefil olurum. Savcı beyin sorularını bir anlatabilsem size... Kamuya açık yerlerde paylaşamıyoruz suç sayılıyor, hakikaten ömrünüzde göremeyeceğiniz sorular detaylandırmadan şöyle söyleyeyim. Bir telefon görüşmesinde Ordu ilinden bahsediyor arkadaş 10 dk konuşuyorlar bu konuda ve savcı ordu diye bahsi geçen şeyin TSK olduğu gerekçesi ile gözaltına aldırdı çocuğu... Ben dava baştan sona safsata demiyorum tabiiki suçu olanlar cezalandıracaklar...
Nasıl oluyor delil yetersizliği diye sordun ya oda şundan, delilden suçluya gidilmiyor, suçludan delile gidiliyor... Birşey yokken evini basıyorsun adamın birşeyler bulurum belki diye işte böyle bir belge buluyorsun herkesin birbirine yolladıkları zincir maillerden birisi... Bu ülkeye hayatını vakfetmiş bir kişiyi bu gerekçe ile içeri alıyorsun yıllarca savaştığı adamlarla aynı yere koyuyorsun aylarca küfür yediritiyorsun (dikkat çekerim terörist diye içeri atıyorsun) sağlık sorunları oluyor izin vermiyorsun tahliyesine birisi hastanelik oluyor 10 gündür yatıyor diğeri felç geçirdi aylardır hastanede. Başka bir tanesi için 10 kez tahliye ya da hastane isteği oldu çıkarmadılar içerden ölüsü çıktı... Birisi tahliye edildi adam suçumu bana kimse söylemedi iddianamedede yazmıyor diyor... Korkum benim, suçlularda bu keşmekeş içerisinde serbest kalacak ve derin devlet yok edilemeyecek...

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.2009, 18:46   #6
barikat58
Usta Yiğido

ortada devlet üstü bir devlet var belli ama adı ergenekon olmamalıydı bence.ergenekon bir destan bu neyin destanı.vatanı yıkmaya çalışmanın destanı olurmu?ama bu içerdekilerin bir çoğu bence suclu zaten bazıları birbirine suc atmaya başladı.tutuklamalar siyasi gibi gösteriliyor ama ortada bir suc ve yıgınlarca belge.bir adamın savunması hakkındaki suçlamaların okunması günler alıyor.ortda suc var o kesin.ama bunlardan hangileri suclu hangileri delil yeterli geldi!delil yetmezde bir çogu giderse ne olcak.yalnış şeyler yazmaktan sakınıyorum sora adımız ergenekondan gider fazla ergenekon yazdım galiba
Alt 08.02.2009, 11:39   #7
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2230 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Cezasız kimse kalmasın elbet deliller Allah katındadır hesabını verirler...

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.2009, 12:21   #8
knight
Yeni Yiğido

knight - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

knight Şuan knight isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2010 11:25

Tecrübe Puanı: 0 knight FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Ben suçsuzluğuna inanmıyorum. İki generalde suçsuz değil benim gözümde. Ayrıca tutuksuz yargılanıyorlar beraat etmediler. Yani hala yargı nazarında da şüpheliler. Operasyonun ilk günlerinde evlerinde bulunan belgeleri bilgisayarlarında ki bilgileri bir hatırlarsak ne söylemek istediğim çok kolay anlaşılır. Bu ülkeyi darbeye sürüklemeye çalışmak bence vatana ihanettir. Her iki sözüm ona generalde bunu yaptılar. Bu ekip bitirilecektir ama bugün ama yarın. İtalya da ki Temiz Eller Operasyonu 10 yıl sürmüştü. Bu da en az onun kadar sürecektir çünkü Türkiye'nin yaklaşık 40 yılından bahsediyoruz. 40 yılı kapsayan bir davanın 40 günde bitmesini beklemek saflıktan başka bir şey değildir. ( Aslında saflıktanda başka bir şeydir ama neyse)
knight isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.2009, 13:02   #9
Kibrisli
Usta Yiğido

Gardaşım Bu adamın elinde 1. ordu vardı, Ege ordusu vardı öbür tutuklu komutanın elinde Jandarma vardı görevdeyken yapmadılarda darbe emekli olduktan sonra mı akıllarına darbe yapmak geliyor...
İkincisi evinden bilgisayarından çıkan belgelerden bahsediyorsun... Tutuklanmasına neden olan belgeler değil 1 tek belge var o da herkesin bilgisayarında olabilecek, 2001 yılında internette yayınlanmış her sitede varolan bir belge... Şimdiii bu belgeden ötürü suç şüphesi ortadan kalktığına göre iddianameye ne yazacak sayın savcı????

Evet seva herkes ahirette hesap verecek... Bunun içerisinde 1 kişinin ölümüne, hayatını bu ülkeye vermek için yemin etmiş 1 kişinin felç kalmasına, bir başkasının yatalak hasta olmasına neden olan sayın savcı da hesabını verecek ahirette....

Saygılar...

Alt 08.02.2009, 13:24   #10
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2230 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Diyarbakır, Kıbrıs, Şemdinli, Muş, Ege ordusu ve 1. ordularda görev ve komutanlıklar yapmış Emekli Orgeneral Hurşit Tolon suç şüphesinin ortadan kalkması nedeni ile serbest bırakıldı.
PKK'lı teröristler ile aynı blokta tutulan Tolon Paşa aylardır bu teröristlerden ailesi ve şahsına hakaretler gelmesi nedeni ile Blok'un değiştirilmesi talebinde bulunmuş ancak cezaevi yönetimi ve savcılık izin vermemişti. Son 2 aydır da avukatları aracılığı ile sağlık nedenlerinden tahliye talebi kabul edilmeyen Tolon yaklaşık 10 gün önce GATA'ya kaldırıldı tedavi altına alındı... Avukatlarının sağlık nedeni ile değil delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakıldığını söyledikleri Tolon'un GATA'dan ne zaman çıkacağı belirsizliğini koruyor.

Delil yetersiliği var!!

Sağlık sorunları nedeniyle Haydarpaşa GATA’da tedavi altına alınan Hurşit Tolon’un avukatları, tutuklamaya neden olan belgenin gizli olmadığını, uzun süredir internet ortamında yayınlandığını öne sürerek tahliye talebinde bulundular.

Mahkeme, bu bilgiyi Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) sordu. MİT tarafından gönderilen cevapta, belgenin 2001 yılından beri bazı internet sitelerinde yayınlandığı bildirildi.

MİT, belgenin yer aldığı sitelerin internet adreslerini de mahkemeye gönderdi.

Mahkeme heyeti, çeşitli basın kuruluşlarınca da haber yapılan bu belgenin fotokopisinin Hurşit Tolon’da bulunmasının nedeninin tek başına delil niteliği taşımayacağına hükmetti ve "Kamuya açık alanlarda bulunan bu belgenin herkeste olabileceğini" ekledi.

Heyet, “suç şüphesinin ortadan kalkması” nedeniyle tahliye kararı verdi.

Geçmiş olsun diyorum saygıdeğer Generalimize, benim hiçbir şüphem yoktu zaten suçsuzluğunuz konusunda ve Şener Eruygur'un da bu durumda olmasına çok üzülüyorum umarım o da en kısa zamanda sağlığına kavuşur ancak zor görünüyor... Sen git yıllarca PKK ile savaş seni alsın onlarla aynı binaya aynı nedenden dolayı koysunlar, sonra felç ol... Yazık... Bu insanların hepsinin o savcıya dava açması gerek mahkeme sonrasında... Yazık...

Saygılar...
GÖZALTINA ALINMA SUÇLU OLDUGUNU SERBEST BIRAKMA SUÇSUZ OLDUGUNU İSPATLAMAZ MAHKEME SONUNDA BELLİ OLACAK

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)