![]() |
#1191 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() YAĞMUR YAĞAR YÜREĞE
Yağmur yağar gecede Yollar tenhadır Yüreğime işler yağmur Birkaç dakika sessiz sedasız Yağmur yağar yüreğe Sokaklar, kaldırımlar ve yıllar Uzar, uzarda birkaç kelime Bir acı türkü yazar Ayrılırken bütün mutluluklar Yağmur yağar yüreğe Adın saklıdır bildiğim bütün şiirlerde Çığlar düşerken düşüncelerime Yıldırımlar işler benliğime Gök gürültüsü eşliğinde Ayrılırken bütün mutluluklar Yerine acı bırakır Ve bir yandan Yağmur yağar yüreğe
![]() |
#1192 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1064
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() YOLLARIN SONU (13013 Hit)
Bilir misin hancı,bu güne kadar Hanından kaç yolcu çıktı bu yola? Sıladan gurbete giden yolcular Kaç damla göz yaşı döktü bu yola? Getirmeden bu yolların sonunu, Kaç yolcu son durak yaptı hanını? Kaç yolcu bu yolda verdi canını, Ecel kaç yolcuyu çekti bu yola? Akar bir oluktan beş dağın karı, demişler adına 'hasret pınarı' Şu mezarı gölgeleyen çınarı Kimin için kimler dikti bu yola? Kaç aşık bu yolda zaman eritti, Kaç yorgun hanında terin kuruttu. Bu taşlı yol kaç çarığı çürüttü Kaç topuğun kanı aktı bu yola? Yollar kıvrım kıvrım,dağlar sıralı, Düşünürüm,yollar beni yoralı. Kaç ceylan iniyor böğrü yaralı Her gecenin seher vakti bu yola? Ben bilmedim gitti n'olur sen söyle, Bu yollar kararsız uzar mı böyle? Yar için iç çekip,karşıki köyde Hangi göz kaç sene baktı bu yola?.. ABDURRAHİM KARAKOÇ
![]() |
#1193 |
Usta Yiğido
![]() YOL . (6880 Hit)
Hayat kapısından tek tek Her giriş ecele doğru Toprakta sürünür bebek Her karış ecele doğru İster yürü, ister bekle İster çıkart, ister ekle 'Geç kaldım' diye gam çekme Her varış ecele doğru Ayaklar zemine değer Analar yavrusun döğer Kalpten damara kan yağar Her vuruş ecele doğru Yürü, koş, uyu, otur, kalk Yukarı bak, aşağı bak Dört yana dönmeyi bırak Her duruş ecele doğru Bir el yapar, bin el bozar Gün alçalır, gün uzar Önü kundak, sonu mezar Her yarış ecele doğru ABDURRAHİM KARAKOÇ
![]() |
#1194 |
Usta Yiğido
![]() YETER Kİ GEL (12872 Hit)
Üzülme her hafta gelemem diye Haftada olmazsa ayda gel canım. Üçyüzaltmışbeşi böl onikiye Sırala otuzu say da gel canım. Bekletme geciken müddet ziyandır Güzel kin,öfke,hiddet ziyandır Varsa gurur,kibir,şiddet ziyandır Onları orada koy da gel canım. Kitap aşk,masal der,yıkar bırakmaz Akıl "tedbir al" der çöker bırakmaz Korku "gitme kal"der çeker bırakmaz Sen gönül sözüne uy da gel canım. Yazı,güzü,kışı bahar zamanı Yaşadın bilirsin ki her zamanı Dinle rüzgarları seher zamanı Uzaktan sesimi duy da gel canım. ABDURRAHİM KARAKOÇ
![]() |
#1195 |
Usta Yiğido
![]() YAPABİLİRSEN (6686 Hit)
Serçe kadar yok musun be Hadi uç uçabilirsen Akıl, izan, idrak sende Kader, seç seçebilirsen Alev dondu, akıl yandı Su uyudu, taş uyandı Ecel kapına dayandı Durma, kaç kaçabilirsen İşe el attı dayılar Çamura battı sayılar Köprüyü tuttu ayılar Yürü, geç geçebilirsen Bırak kalsın çeşme, kuyu Değiştir gel eski huyu Havada var olan suyu Buyur, iç içebilirsen Taksit taksit, adım adım Nedir yani, anlamadım Ev emanet, mezar kadim Hemen göç göçebilirsen Farkın var kuştan, sığırdan Gayret et, alma ağırdan Gitme köhnemiş çağırdan Çığır aç açabilirsen ABDURRAHİM KARAKOÇ
![]() |
#1196 |
Usta Yiğido
![]() YANAN SULAR (4686 Hit)
Elimle musluğunu açtığım sular yandı Yürüyerek içinden geçtiğim sular yandı Boyu üç yılı aşan sabır orucu tuttum İftar vakti olanda içtiğim sular yandı. ABDURRAHİM KARAKOÇ
![]() |
#1197 |
Usta Yiğido
![]() YALVARIŞ (13240 Hit)
Ya Rab bu hasrete can dayanmıyor; Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Her adımda bir engel var, salmıyor, Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Mümkün mü bu yolda maksuda ermek? Mümkün mü sılada dost yüzü görmek? Aşığa ar gelir geriye dönmek; Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Çekilmez bir şelek vurdun arkama; Şaşırdım yollarda kaldım, akşama. Umudum her zaman bakidir amma, Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Sevip sevilmemek varsa kaderde, Hangi doktor ilaç verir bu derde? Hastayım, susuzum gurbet illerde; Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. Ey hanlar hanını halkeden Hancı! Bir yudum aşkınla doğdu bu sancı. Ey fakir ekmeği, Mümin inancı! Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun. ABDURRAHİM KARAKOÇ
![]() |
#1198 |
Usta Yiğido
![]() YAĞMUR YAĞAR GİBİ (12593 Hit)
Ormanlarda yuvasını yitiren Bir kuş görsem sen gelirsin aklıma. Beni alıp uzaklara götüren Bir düş görsem sen gelirsin aklıma. Gönlüm viranedir, yakılmış, yanmış Hayal mermerinde hatıram donmuş. Asırlar öncesi duvara konmuş Bir taş görsem sen gelirsin aklıma. Toprak, ağacın her hali güzel Gölgesi, meyvesi hem dalı güzel Nerede, ne zaman faydalı, güzel Bir iş görsem sen gelirsin aklıma. Acılmış bir çiçektir her gülen dudak Kılıfta tomurcuk zor gülen dudak Bir dostluk bakış ı, bir gülen dudak Bir diş görsem sen gelirsin aklıma. Yüreğinde deli taylar eş ınan Gam ilinden dert iline taş ınan Altmış yıl yaş ayıp bin yıl düş ünen Bir baş görsem sen gelirsin aklıma. ABDURRAHİM KARAKOÇ
![]() |
#1199 |
Usta Yiğido
![]() VE SONRA (5371 Hit)
Kurudu sevgiler gönül tasında Her mevsim bir başka aldattı bizi Renkler başkalaştı gün ortasında Koyu bir karanlık öptü denizi Daraldı her sabah geniş ufuklar Aşkımızı gölgeledi bulutlar Yaprak yaprak daldan düştü umutlar Tüketti takvimler gençliğimizi Seneler yalancı çıktı düş gibi Tüm yazlar üşüttü kara kış gibi Mermere işlenmiş bir nakış gibi Dağıldı yüzlerce yokluğun izi Önce Gerçek dedik ve sonra Neden Bekledik bir daha gelmedi giden Uyandık en güzel düşü görmeden Aynalardan sorduk birbirimizi ABDURRAHİM KARAKOÇ
![]() |
#1200 |
Usta Yiğido
![]() TUT ELLERİMDEN (61518 Hit)
Sırat’tan incedir sevda köprüsü Beraber geçelim tut ellerimden. Niyet ak güvercin, vuslat gökyüzü Beraber uçalım tut ellerimden Gönüldeki birlik kalkandır dışa Aldırma ayaza, yele, yağışa Giden ilkbahara, gelecek kışa Beraber göçelim tut ellerimden. Birleşmek üzredir şafakla gurûp Korku beklenilmez kapıda durup İster zehir olsun, isterse şurup Beraber içelim tut ellerimden. Çağır hayallerin en ötesini Yakından duyarsın aşkın sesini Sonsuz mutluluğun penceresini Beraber açalım tut ellerimden. Hatırla kaybolan hatıraları Elmastan ışıklı, altundan sarı Zaman tortusundan işte onları Beraber seçelim tut ellerimden. Şüphe “başlangıç”tır, karar “nihayet” Zamanı zamana etme şikayet Kaçmak kurtuluştur diyorsan şayet Beraber kaçalım tut ellerimden. ABDURRAHİM KARAKOÇ
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |