![]() |
#6231 | |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Hoşgeldin yeni ozan buradayız Burada hepimiz Sivas'lıyız Eksik olmaz hiç ozanımız Türkülerdir bizim sevdamız
![]() ![]() |
![]() |
#6232 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4543
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() *** Gülperi ***
Gülperi koymuslar kizin adini, Gel beni ateste yakma Gülperi, Sensin bu yerlerin güzel kadini, Gel beni kalbinden atma Gülperi. Baharim gec geldi olmuyor bostan, Yüzüm hic gülmedi kederden yastan, Güzelligin senin dillere destan, Gel beni güzelden etme Gülperi. Yas gecipte saca aklar düsmeden, Gönül küsüp gurbet ele göcmeden, Ikimizin genclik cagi gecmeden, Gel beni karaya sokma Gülperi. Izin ver yürekte acilsin cicek, Isik versin bana senle gelecek, Gün olacak bütün herkes ölecek, Gel beni mezara sokma Gülperi. Kacma uzaklara ol bana yakin, Gel gülüm aklini basina takin, Düsme el diline kendini sakin, Gel beni ellere katma Gülperi. Sandalliyim hayal ettim yüzünü, Unutmadim verdigin o sözünü, Mahrum etme benden ela gözünü, Gel beni gözünden atma Gülperi. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6233 |
Usta Yiğido
![]() ****Limon Cicegi****
Bahcede acilmis bir güz gününde, Beyazlar icinde limon cicegi, Hic bahar olmadi onun dününde, Hüzünler icinde limon cicegi. Meyveye duracak birazdan agac, Senin yüzün görmek bende ki amac, Ciceklerle doldu karsi ki yamac, Senin gibi yoktur limon cicegi. Nese verir rengin bakan gözlere, Sen olmasan hazan cöker yüzlere, Seni övmek nese verir sözlere, Sevgime nese kat limon cicegi. Seni görmeyenler hasret yüzüne, Asilligin gurur katar özüne, Görünmezsin gurbet elde gözüme, Hasretine yandim limon cicegi. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6234 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1380
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() LİMON ÇİÇEĞİNE
limon ağaçlarının altında limon çiçekleri toplardın bana derin derin çekerdin burnuna sonra takardın onları bir bir saçıma şimdi sen yoksun öyle içim acıyor ki nerde limon ağacı görsem ne zaman limon çiçeğinin kokusunu içime çeksem burnumun direği sızlıyor kalbime binlerce bıçak darbeleri iniyor içerime kan damlıyor mevsimler dönüyor ağaçlar meyveye dönüyor yapraklarını döküyor dünya dönüyor dönüyorda bir sen dönmüyorsun
![]() |
#6235 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2219
![]() |
![]() ben görmedim nedir limon çiçeği
tek bildiğim limon içeçegi gecerken durdurdum kara böcegi oda görmemiş hiç limon çiçeği ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6236 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() insanlar deger vermez oldu edebe
birzaman ölümler olurdu bu sebebe ciğer için gurur kalmamış kedide senin zamanında böylemiydi dede leş başında kavga eder akbabalar dünya zevki için oldu çabalar saygıya muhtac analar babalar senin zamanında böylemiydi dede sesi yüksek olan hep nara atıyor insanlar para için degerlerini satıyor dışarda evsiz varken rahat yatıyor senin zamanında böylemiydi dede kendinde iki para bilmez nedir namus başkasına göz diker oldu namussuz yaglı kurşunla vurulmalı bu domuz senin zamanında böylemiydi dede |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6237 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() tutturmuş gidersin bir dalavere
dilerim Allah senin belanı vere cehennemdeki en ateşli yere düşersin inşallah gurursuz adam sen koyunsun ustalar çoban olur uçmayı bilmeyen kuş yaban olur bugün yaptıgın yarın anana olur anlarsın ozaman namussuz adam kemikler yagar riayet olsaydı ite yaptıgın dokunur magrur yiğite adam olman için gerek var vakite vaktin olur inşallah onursuz adam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6238 |
Usta Yiğido
![]() ***Dertli Bugün***
Nazli yarden ayrilmisim, Gönül gülü dertli bugün, Ben o yare neylemisim, Gözüm seli dertli bugün. Kisa döndü yazim benim, Cekmez o yar nazim benim, Calmaz artik sazim benim, Sazin teli dertli bugün, Gözlerim yaslarla dolu, Sarardi gül beniz soldu, Kugularim yüzmez oldu, Sevda gölü dertli bugün. Hasret kalmisim anaya, Birak da yaram kanaya, Cekip gidemem silaya, Sivas ili dertli bugün. Sandalli unutmaz seni, Yoluna sersem bedeni, Tatli dilin ask nedeni, Yarin dili dertli bugün. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6239 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1380
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() yayın yaparken zor oluyor yazmak
canım istiyor bol bol atışmak şimdi moda oldu radyonun ses kapamak oysa istiyordum hasan abime gülabi çalmak
![]() |
#6240 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Kapandı bak aşkın defteri
Yaktın beni gülperi Sarfettiğim onca sözleri Hakettinmi sen gülperi Veda bile etmedin giderken Terkettin deli gibi severken Desemki geri dön vakit erken Dönermisin sen gülperi Çıldırmış bu yürek deli Terkedilmiş aşkın eseri Rüyamda uzattıgım eli Çevirdinmi sen gülperi Beyaz kagıda seni yazdım Duvarlara resmini astım Gece boyu sokagında dolaştım Görmedinmi sen gülperi Kaç oldu sana yazılan aşk şiiri Pişman olmuş artık sivasın şairi Barikati öldüren bu sevda zehiri Yaşatırmı seni gülperi ustama saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 11 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 11 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SitemiziN EnlerI | Mert5858 | Forum oyunları | 641 | 31.05.2012 16:48 |
Sitemizin Boy Ortalaması | ero | Arşiv | 112 | 02.01.2010 13:21 |
Halk Ozanları Sivas Buluşması | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 11 | 01.12.2008 14:58 |