|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#11 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1387
![]() |
ne olacaktı ki...
plansız programsız amaçsız eğitim sistemi... yönünü şaşırmış bir gençlik... sabah seda sayanla uyanan sorumlu anne... belki bu olayda suçlanması gereken en son kişi bu bıçaklayan çocuğumuzdur.belki bu şekilde kendisini ıspatlamak ihtiyacı duydu... daha önce kimse çığlıklarını duymadı çünkü ya da duymak istemedi...
|
|
|
|
#12 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim bir anım var bu konuyada benzer biraz beni msn ye eklemiş biri vardı bende ekledim bi an içimden geldi sonra tanışma faslıyla ben 15 yaşındayım öğrenciyim felan filan kardeşim gibi sevdim neyse 3 gün oldu 5 gün oldu yine açtı selam verdi bana abla nasılsın felan diye bende iyim dedim sen nasılsın dedim oda cam açtı gözleri kıpkırmızı olmuş ağlıyordu o kadar içtendi hayırdır ne oldu diye sordum oda anlatmaya başladı annesiyle babası ayrılmış ben dayımda kalıyorum yengem beni istemiyor dayımla hergün kavga ediyorlar benim yüzümden vs vs bende okulda derslerimde başarılı olamıyorum bazen öğretmenler soruyor annen baban nerde diye bende annem babam ayrıldı diyorum ama bana inanmıyorlar hep önyargılı oluyorlar bir gün patlayacamya ne zaman diyor ve bana tşk ediyor dinlediğin için abla diyor..
yani ben burda çıkaracam sonuç bir öğretmende öğrencilerine inanmalı ve ona arkadaş gibi yaklaşmalı yani anlıyacağız öğrenciyi suçlu bulmak yanlış...
|
|
|
#13 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunu genel manada ele aldığımızda sevgiden, saygıdan hızla uzaklaşan bir toplum ve işini şiddet kullanarak hallettireceğine inanan bir yapıya kavuştuğuğumuzun bir göstergesi.
Ben suçlu sdece çocuk demiyorum ama, yaptığıda doğru şey değil. Herkes uğradığı haksızlığa bıçakla cevap verirse ne hale geliriz. O zaman polise savcıya hakime amhkemeye ne gerek var, herkes kendi halleder. Toplum olarak büyük, küçük önce sevgi,saygı ahlak ve kuralları tam olarak algılayıp uygulmak gerek. Buda eğitim işidir, bunlar önce aile sonra okul da başlar, geriden gelen ne görüyorsa büyüyünce aynısını uyguluyor. Çok üzücü bir şey ne hale geldik.
|
|
|
#14 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() arikarinkuchi Şuan
Son Aktivite: 28.09.2015 23:05
Tecrübe Puanı: 1143
![]() ![]() |
bence suçlu öğretmendir
![]() (şakaydı)
|
|
|
#15 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() titizyiğido Şuan
Son Aktivite: 02.06.2012 23:55
Tecrübe Puanı: 786
![]() |
çocuk eğitiminde
1-aile 2-çevre ---gerçekten en önemli iki unsur............
|
|
|
#16 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1339
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne bekleniyor ki başka..
Sorumsuz aile,sorumsuz öğrenci.. Her sabah şu çocuğu okula göndereyim de bilmem hangi diziyi hangi kadın programını kaçırmayayım diye telaş içinde olan bir aile.. Okula uğramaz uğramaz,ancak çocuktur ufak bir kavga etse hemen okula damlayıp döğüşe gelen cahil veli.. Çocuk öğle arasına yemeğe gidiyor 10 dakika sonra hemen geri geliyor..Yahu ne zaman eve gitin ne zaman yemek yedin,ne zaman geri geldin..Nasıl bir anlayış nasıl bir sorumluluk duygusu var.. Kimse çıkıp çağdaş eğitim yöntemi fasafisosunu da okumasın..
|
|
|
#17 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaKaaN Şuan
Son Aktivite: 02.05.2015 01:29
Tecrübe Puanı: 781
![]() |
Alıntı:
Hayır cocugu bu sabah içeri aldılar şuanda içerde mutlu olmuşlardır şimdi o egitimi verenler ben ticaret lisesindeki ögretmenlerin coguna karşıyım adamlar mafyalık oynuyorlar egitim nerde yok tabiki!!!!!!!
Medeni Acmaksa Bedeni! Hayvanlar İnsanlardanda Medeni.... ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe...SeCDeLeR OLSuN..... Konu HaKaaN tarafından (07.04.2009 Saat 20:18 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1339
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Temelin sağlamlığı çok önemlidir..Çocuk da zaten sorumsuzluğa,vurdumduymazlığa eğilimliyse bu iş bitmiş demektir.. Ben hep iddia ediyorum,dünyanın en zor mesleği ve en mühim mesleği öğretmenliktir..Ama öğretmen tek başına bir şey yapamaz..Öğrenci-veli-öğretmen işbirliği hep olmalıdır..ancak ne öğrenci ne de veli bu işbirliğine yanaşır..Bu yüzden suçlu hep öğretmen gibi gözükür.."Öğrenemeyen öğrenci yoktur,öğretemeyen öğretmen vardır" gibi cahilce bir laf ülkemizde var oldukça,mafya dizileri,sihir dizileri yayında oldukça,aileler çocuk yetiştirmeyi sadece çocuğu yapmaktan ibaret gördükçe bu olaylar hep olacaktır.. ![]()
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Yiğido
![]() 58_yıldızeli_58 Şuan
Son Aktivite: 20.11.2010 16:28
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
nieyse böle durumlarda dırek oğrencı suclanır hiç konusma hakkı tanınmaz veli okula gelır oğlunun veya kızının yanında mudurun karsısında ıkı büklüm olur ne lan allahmı bunlar birazda ıdarede sucu arıyacaksınız arkadaslar hatta adam direk yazmıs cocukta suc var değerli hocalardan ne istioalr nerden bılıon ... değerli oldunu ben inanmıyorum bu cocun haksız yere öğretmen bıcakladına
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Yiğido
![]() harun çiçek Şuan
Son Aktivite: 19.08.2009 12:48
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
arkadaşlar bu olaya karışan öğrencinin okuldan atılmadığı aksine okulu kendisii bıraktığını bizzat okuldaki öğretmenlerden öğrendim okul müdürününde durumu iyiymiş ama ne zaman göreve başlar bilemiyorum ...
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|