|
|
#31 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#32 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1229
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() MUSTAFA KEMAL dağ başını efkâr almış gümüş dere durmaz ağlar gözyaşından kana kesmiş gözlerim ben ağlarım çayır ağlar çimen ağlar ağlar ağlar cihan ağlar mızıkalar iniler ırlam ırlam dövülür altmış üç ilimiz altmış üç yetim yıllar gelir geçer kuşlar gelir geçer her geçen seni bizden parça parça götürür mustafa'm mustafa kemal'im diz dövdüm gözlerim şavkı aktı sakarya'nın suyuna sakarya'nın suları nâmın söyleşir hemşehrim sakarya öksüz sakarya ankara'dan uçan kuşlar kemal'im der günler günü çağrışır kahrolur bulutlara karışır gök bulut yaşmak bulut uca dağlar dev boyunlu morca dağlar divan durmuş bekleşir mustafa'm mustafa kemal'im nasıl böyle varıp geldin hoşgeldin çıngı kaymış yalazlanmış gözlerin şol yüzünde güneş südü sıcaklık ellerinden öperim mustafa kemal senin dalın yaprağın biz senin fidanların biz bunları yapmadık sen elbette bilirsin bilirsin mustafa kemal elsiz ayaksız bir yeşil yılan yaptıklarını yıkıyorlar mustafa kemal hani bir vakitler kubilay'ı kestiler çün buyurdun kesenleri astılar sen uyudun asılanlar dirildi mustafa'm mustafa kemal'im karalar kuşanmış karadeniz akmam diyor dokunmayın ağlamaktan bıkmam diyor bu gece kıyamet gecesi bu vapur bandırma vapuru yattığı yer nur olsun mustafa kemal ben ölümden korkmam diyor korkmam diyen dilleri toz oldu toprak oldu değirmen döndü dolandı yıllar oldu bir kusur işledik bağışlar mı kimbilir o bize öğretmedi kazan kaldırmasını günahı vebali öğretenin boynuna erdirip oldurana ana avrat sövmesini yüreğim kırıldı kanım kurudu var git karadeniz var git başımdan mızıka çalındı düğün mü sandın bir yol koyup gideni gelir mi sandın mustafa'm mustafa kemal'im ankara'nın taşına bak tut ki baktım uzar gider efkârım çayır ağlar çimen ağlar ben ağlarım gözlerimin yaşına bak ankara kalesi'nde rasattepe'de bir akça şahan gezer dolanır yaşın yaşın mezarını aranır şu dünyanın işine bak mustafa'm mustafa kemal'im
|
|
|
|
#33 |
|
Moderator
ATATÜRK DESTANI ***
Bir yüce insanı anlatsam dedim Kelimeler taştı doldu Atatürk Çalıştı parmaklar yazdı kalemler Sayfalarca kitap oldu Atatürk Zekasını çocuk iken gösterdi En doğruyu en güzeli isterdi Sevgili hocası bir isim verdi Ve kemal adını aldı Atatürk Okudu, kahraman asker bir oldu Beyin tezgahında ilmi dokudu Haksızlık olan yerde yok idi Haksızlığa karşı durdu Atatürk Hırsızlarla tutulmuştu köşeler Sürüyordu saraylarda neşeler Yenilik isterken bazı paşalar Gidip aynı safa girdi Atatürk Birbirini takip etti hatalar İstemedi yeniliği softalar 31 mart vakasında haytalar Baş kaldırmış geldi gördü A
|
|
|
#34 |
|
Yasaklı
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gönlüm58 Şuan
Son Aktivite: 10.05.2010 22:51
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
bu konuyu açan arkadaşa çok teşekkür edıyorum.benımde en sevdıgım şiirlerden birirsi...
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Sana hasret sana vurgun gönlümüz Neredesin mavi gözlüm Nerde nerde nerdesin dost Bu gemi bu Karadeniz Sarı saçlım mavi gözlüm Nerde nerde nerdesin dost Ararım izini Dolmabahçe'den Bir daha dönmez mi bu yola giden İçimde sen, gözümde sen sarı saçlım mavi gözlüm Nerde nerde nerdesin dost Kurban olam yürüdüğün yollara Kara peçe yakışmıyor kullara Uyan bak bizim hallara Sarı saçlım mavi gözlüm Nerde nerde nerdesin dost Bulutlar terinden, dağlar kokundan Sarhoştur sevdiğim Mahsuni bundan Bir daha gel, gel Samsun’dan Sarı saçlım mavi gözlüm Nerde nerde nerdesin dost Âşık Mahzuni Şerif |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Moderator
ankara'nın taşına bak
tut ki baktım uzar gider efkârım çayır ağlar çimen ağlar ben ağlarım gözlerimin yaşına bak ankara kalesi'nde rasattepe'de bir akça şahan gezer dolanır yaşın yaşın mezarını aranır şu dünyanın işine bak mustafa'm mustafa kemal'im
|
|
|
#36 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seten65 Şuan
Son Aktivite: 06.03.2012 13:09
Tecrübe Puanı: 1318
![]() |
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Sana hasret sana vurgun gönlümüz Neredesin mavi gözlüm Nerde nerde nerdesin dost Bu gemi bu Karadeniz Sarı saçlım mavi gözlüm Nerde nerde nerdesin dost Ararım izini Dolmabahçe'den Bir daha dönmez mi bu yola giden İçimde sen, gözümde sen sarı saçlım mavi gözlüm Nerde nerde nerdesin dost Kurban olam yürüdüğün yollara Kara peçe yakışmıyor kullara Uyan bak bizim hallara Sarı saçlım mavi gözlüm Nerde nerde nerdesin dost Bulutlar terinden, dağlar kokundan Sarhoştur sevdiğim Mahsuni bundan Bir daha gel, gel Samsun’dan Sarı saçlım mavi gözlüm Nerde nerde nerdesin dost Âşık Mahzuni Şerif BU KONUYU AÇAN SİBEL KARDEŞİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SAGOLSUN VAROLSUN.
|
|
|
#37 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() qio Şuan
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41
Tecrübe Puanı: 1014
![]() |
Atam bilirim kemiklerin sızlar halimize , rahat değilsindir yattığın yerde. Atam biz yeni nesil senin kıymetini şimdi daha iyi algılıyoruz. Biz mücadelende sürerkliliği başaramadık , emperyalistler dayandı vatana ülke parsel parsel taksitle satılıyor. 10 kuruşluk değeri 1 kuruşa ticaret yapıyoruz diye satar haldeyiz. Ne telefonum milli iradede , ne hasteneler atam elektriğide sattık !! ticaret yapıyormuşuz Atam elde avuçta kalmadı satacak , Atam benlikte satılmadan sen kalk ben yatam...
|
|
|
#38 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() |
Ah Ah... Bir gelsen de günümüze Atatürkçü geçinenleri bir görsen.
|
|
|
#39 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() qio Şuan
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41
Tecrübe Puanı: 1014
![]() |
Haklısın kardeşim daha düne kadar şiirlerle hakaret edip, bugün Atatürkçü olduğunu herzaman yineleyenleri mesela dimi
![]()
|
|
|
#40 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() |
Kim varsa piyasada. A'dan Z'ye.
|