![]() |
#1391 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5488
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() GELİR [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Pervane dediğin, çerağa gelir; Sular, kıvrım kıvrım, ırmağa gelir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Bülbül kovuldu mu dil bahçesinden, Gak gak, karga; vak vak, kurbağa gelir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] O yön ki, ezelle ebed arası; Ne sola kıvrılır, ne sağa gelir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Gam çekme, böyle gitmez bu devran, Nihayet sonuncu durağa gelir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Hasretle beklenen gelir mutlaka; Sultan fikir, şanlı otağa gelir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Yırtılır güneşin kapkara zarı, Dünyamız yepyeni bir çağa gelir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Füzeler kağnıya döner ve nöbet, Işıktan da hızlı Burağa gelir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Gökyüzü, yeryüzü, helâlleşirler, Nur, kaçtığı yerden toprağa gelir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Birleşir, kupkuru dalla yanık kök, Yemyeşil bir ışık, yaprağa gelir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kal'anın burcunda çakar işaret; Millet, dalga dalga bayrağa gelir. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Necip Fazıl KISAKÜREK
![]() |
#1392 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sen Bilmiyorsun İşte, yüreğimin ta şurasında, Seni saklıyorum, sen bilmiyorsun… Hasret bağı, çiçek çiçek açanda, Seni kokluyorum, sen bilmiyorsun… Uzak diyarlarda sürgün her gece, Garibin düşleri yorgun her gece, Gönül hamalıma, her gün, her gece Seni yüklüyorum, sen bilmiyorsun… Sorma, gamın, derdin bize kastı ne? Yazık, yine veren dostu dostuna, Sevincin, vuslatın, aşkın üstüne Seni ekliyorum, sen bilmiyorsun… İncinen gönlümü alırsın diye; Belki kadir, kıymet bilirsin diye; Ummadık bir anda gelirsin diye, Seni bekliyorum, sen bilmiyorsun…
![]() |
#1393 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sen Bilmiyorsun İşte, yüreğimin ta şurasında, Seni saklıyorum, sen bilmiyorsun… Hasret bağı, çiçek çiçek açanda, Seni kokluyorum, sen bilmiyorsun… Uzak diyarlarda sürgün her gece, Garibin düşleri yorgun her gece, Gönül hamalıma, her gün, her gece Seni yüklüyorum, sen bilmiyorsun… Sorma, gamın, derdin bize kastı ne? Yazık, yine veren dostu dostuna, Sevincin, vuslatın, aşkın üstüne Seni ekliyorum, sen bilmiyorsun… İncinen gönlümü alırsın diye; Belki kadir, kıymet bilirsin diye; Ummadık bir anda gelirsin diye, Seni bekliyorum, sen bilmiyorsun…
![]() |
#1394 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() Dostluk
-------------------------------------------------------------------------------- Dost dediğin yaren ile yoldaştır Belki arkadaştır belki kardeştir Belki ana baba belki de eştir Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dostluk yaren ile gönül bağıdır Dostluk duyguların olgun çağıdır Dostluk bir yemeğin belki yağıdır Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dostluk para ile alıp satılmaz Elinin tersiyle hemen itilmez Dostluk bozulursa rahat yatılmaz Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dost olmak özüyle belki barışmak Sevgiyle güvenle aşkla karışmak Kendine güvenmek belki konuşmak Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Elemde kederde güzel şeylerde Dağlarda şehir de belki köylerde Yaşamın sürdüğü her türlü yerde Dostun olmaz ise yaşanmıyor ki Dostların yanında rahat edersin Çok rahat konuşur her şeyi dersin Dostluk çok önemli sen de bilirsin Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Erol Duran
![]() |
#1395 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2312
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() Acı Bahar
şurada burada sıkılmış limon kesikleri paslanmaya bırakılmış demir çubuklar tertemiz kaynaklara atıksu tarifesi taze sürgünlerin ince boyunlarında ağır kementler henüz sıcaklığı soğumamış körpe cesetler karanlıklar ortasında bir ışık adası gibi talancıların gözünden nasılsa kaçmış çimenler birkaç tomurcuk üç-beş yeşil yaprak ıslak bir kağıt gibi yırtıp atmış kentin dokusunu acımasız kasırgalar arıtmıyor sabun çıkartmıyor sular giysilerden yalnızlığın kokusunu aşk mevsimi değil miydi bahar elele tutuşmaktan korkan ürkek ceylanlar hani nerede eşlerine kur yapan kumrular kuş cıvıltılarına hasret kulaklar denizler denli derin içezikliği geleceksen sekizinci günde gel sevgilim burada haftanın yedi gününde de aşka geçit vermiyor yağmurlar yalnızca bir ad yaraşabilir bu mevsime: “acı bahar” Mustafa Yıldız
![]() |
#1397 |
Navigator
![]() Edebiyete
Bir fırtına arkasından koşuyorum Ne sonu, ne başı belli Bazen bir dalgaya bazense sarp kayalara çarpıyor bedenimi Bu sevdaya düştüğüm günden beri… Öyle anlarım oluyorki.. Bazen güller içinde bazense kör derelerin karanlığı gibi zindan içinde He canım hayat işte… Geçecek birgün habersizce O gün her derdi unutup koşacağım gönlümce Ama nereye diye sorma Belki de attığımız her adım ebediyete Bir gün anılırsam eski günlerimle Kimliğim ve sevgimle; hatırlanırsam işte o an! Giderim suskun dudaklarım ve yaralı gönlümle: Ebediyete … Sevgimle…
![]() |
#1398 |
Navigator
![]() Edebiyete
Bir fırtına arkasından koşuyorum Ne sonu, ne başı belli Bazen bir dalgaya bazense sarp kayalara çarpıyor bedenimi Bu sevdaya düştüğüm günden beri… Öyle anlarım oluyorki.. Bazen güller içinde bazense kör derelerin karanlığı gibi zindan içinde He canım hayat işte… Geçecek birgün habersizce O gün her derdi unutup koşacağım gönlümce Ama nereye diye sorma Belki de attığımız her adım ebediyete Bir gün anılırsam eski günlerimle Kimliğim ve sevgimle; hatırlanırsam işte o an! Giderim suskun dudaklarım ve yaralı gönlümle: Ebediyete … Sevgimle…
![]() |
#1399 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1284
![]() |
![]() ![]() Ben Sana Yüreğimi Sunuyorum…. Ben Sana Yüreğimi Sunuyorum Ey YAR… Nabzımda.. Adını Soluyan Nefeslerimle.. Dermansız.. Bahtıma Ağlarken..Her Bahar.. Sana Sevdamı Sunuyorum… Hüzünlerimle… Ben Sana Yetimliğimi Sunuyorum.. En Sevgili… Yetim Bırakmayacağını Beni… Bile Bile… Alevler Kuşatmış Bak!! Hasret Kokan Gurbetimi.. Sana Ömrümü Sunuyorum.. Efendim.. Seve Seve… Ben Sana Selamımı Sunuyorum… Can Nebi… Sana Çarpan Yüreğimden.. Senin Yüreğine.. Kırık Gönlümde Büyüyen Sevdanla Ayaktayım Şimdi… Sana Aşkı Sunuyorum.. Can Efendim.. Tüm Hücrelerimle… Ben Sana Sevdamı Sunuyorum Can Sevgili… Çağlar Sonrasından.. Bin Dört yüz yıl Evveline.. Kırık Gönlümde Büyüyen Aşkınla Kıyamdayım Şimdi.. Ben Sana Aşkımı Sunuyorum.. EFENDİM.. Tüm Yüreğimle… Ben Sana İçimdeki Seni Sunuyorum.. Yıpranmamış Bir Sevgi ile…
![]() |
![]() |
#1400 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Ne Giysek Yakışmıyor Hüzünden Başka Yüzümüzü sulara bıraktık hayallerimizi sıvası dökülmüş duvarlara sardıkça yangınlar içimizi yoksul bir yaşamın cenderesinde yaralarımız üşüdü... Önce miydi, sonra mıydı, kar mıydı? yağmur muydu? bilemedik? üşüdükçe içimize çöktü sis... Hep sancısını çektik kahreden hayatın ne giysek yakışmıyor hüzünden başka eğilip bakmaya korktuğumuz, sahipsiz mezarlara döndü içimiz. her akşam tanımadığımız bir hicran görmediğimiz bir ıstırap çaldı kapımızı... Kalbimizi bir vefasız, ömrümüzü bir hayırsız aldı hayatın çıkmazında hep teselli aradık buruk gülümsemeler dindirebilir mi hüznü ah! Can? kime ne verebiliriz ki, gönül mü? ömür mü? can mı? mal mı? yok, yok yüreğimizden başka servetimiz Her baktığımız göz yuttu gönlümüzü hançerini sapladı her tuttuğumuz el hangi adaya sığınsak ihanet kokuyor. nereye gidebiliriz ki ah! Can, yüreğimizden başka sokaklar çıkmaz sokak ömrümüzde, kahretsin... Çıktığımız her yolculukta düştüğümüz her kalabalıkta ıssız bir kıyıda üşüdü ömrümüz yetim bir ruh, nemli gözlerle her gece sarılıp bir hayale, yalnızlığımızı alıp bastık bağrımıza... kırgındık mevsimlerin koynunda, yaralıydık acılarla yattık, acılarla kalktık, bir ömür acılara acılar kattık kurudu gözpınarlarımız, karanlığı siper edip gözlerimize yüreğimizle ağladık. Kimsesiz bir çocuğun yüreğine çizip resimlerimizi kayıp mezarlara gömdük, yüzümüze siper ettiğimiz gülüşleri ve yükleyip sevdalı bir kuşun kanadına anılarımızı ardında el açıp aşka ve acıya ağladık... Hep yüreğimizde saklı tuttuk sevgimizi, gözlerimizde, yüzümüzün hüznünde saklı tuttuk... gökyüzünü doldurup soluğumuza isyanımızı kilometrelere zincirleyip kayıp bir vadide idam ettik geçmişimizi... Gidenler dönmedi ah! Can solgun bir güz bahçesi renginde, boynu bükülü gelincikler gibi kaldık yaralı uçurumları birer birer koşarak boş yere yollara baktık, türküler yaktık kurudu gözpınarlarımız, yüreğimizle ağladık. Yaralı bir ülkeyiz şimdi, terkedilmiş bir şehir nehir nehir acılar damlıyor bedenimize önümüzde dağ dağ uçurumlar ardımızda ölümün ayak sesleri nasılda acıyor hayatımız ahh! Can Gurbet ki, kahreden yanımız acılara gömdüğümüz isyanımız derdimizi kime nasıl anlatırız, kimimiz var ki, lime lime yüreğimiz, ilmik ilmik gözyaşlarımızdan başka… Hasret ki, göçmen kuşların kanadında taşıdığı gamdan bir dağ gibi oturmuş gözlerimize... buruk gülümsemeler dindire bilir mi hüznü ah! Can? kime ne anlatabiliriz ki, ağızdan çıkan her söz yaralıyor yüreğimizi.... Nuri CAN Alinti.
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |