|
|
#91 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1372
![]() |
Alıntı:
senin bulunduğun platforma mantığım ermezmiş ...çok eziklik hissettim doğrusu.. tühh...
|
|
|
|
|
#92 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19
Tecrübe Puanı: 795
![]() |
Konu Anmanın Dışına Çıktı Kilite ihtiyaç var gibi geliyor bana
|
|
|
#93 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
Tecrübe Puanı: 1470
![]() |
Arkadaşlar biraz sakin olalım Yalçın Goramaz hocam ikinizde kocaman insanlarsınız tartışmak kavga etmek değildir...
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 908
![]() |
Bu sorun genel olarak var biz türk insaninda,
hemen parliyor heyecanlaniyoruz, sonra bir bakmisiz konunun tam merkezindeyiz, hakli iken haksiz duruma düsüyoruz, en azindan bu da güzel bir gelisme, yasanilan o kara yillarin sonunda nihayet bir ders cikarilmis, ve kimsenin oyununa gelinmemis... Memleketimizin adi bir daha umarim böyle üzücü olaylar ile anilmaz, kim ne derse desin bu vatan bölünmeyecektir...
|
|
|
|
#95 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() qio Şuan
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41
Tecrübe Puanı: 1012
![]() |
Benle konuşmak istemiyor diye söyleniyorsunuz , ama hakaretlerinizin ardı arkası kesilmiyor bu en ufak çelişkiniz. sen değil misin beni pkk yı gazetelerden okumakla suçlayan yetmedi faşistlikle suçlayan deme gafletine düşüyorsun ama öncesinde tartışma çıkaracak üsteki yorumun altına imzanı atıyorsun , değerlere saygı gösterilmesini bekleyen bir insansın ama değişik fikirli insanların değerlerine yaptığınız saygısızlıkta üsteki yorumunuzla kanıttır. Acaba sizin dünya görüşlerinize karşı işlediğiniz bağnazlık suçu bana bağnaz yakıştırmanısı yaparak hatalarınızı örtbas etme çabanız olmasın. İnsan fikirleri realiteden uzaksa ve argüman bir olgu dışıysa saygı göstermek acizlik olur. örnek , Haşa ben Allah yoktur demekle , saygı beklentisine girmem çok lükstür.
|
|
|
#96 | |
|
Yeni Yiğido
![]() Harput0658 Şuan
Son Aktivite: 27.07.2011 10:31
Tecrübe Puanı: 751
![]() |
Alıntı:
Çok güzel yazmışsın. Ben de birşeyler eklemek istiyorum. 1- 16 yıl önce malesef bu olaylar yaşanmıştır. Engellenememiştir. Orada hayatını kaybedenlerin neredeyse hepsi alevidir. Şimdi bugün olaya baktığımızda şunu görüyoruz; 16 yıl önce 10binlerce kişinin gözü dönmüş, ve bir avuç insanı katletmeye çalışmış, ve 35 kişi BBP binasına sığınarak birkaçı da kendi çabasıyla kurtulmus, gerisi acı şekilde can vermiştir. 2- Olayın üzerinden 16 yıl geçmiştir. Şimdi Sivaslıların büyük çoğunluğu keşke bu olay yaşanmamış olsaydı diye düşünmekte ve büyük bir acı hissetiğini belirtmektedir. 3- Herkes her fırsatta olaydan bukadar rahatsız olduğunu belirtirken, neden kimse kaynaşmak için, acıları birlikte paylaşmak için adım atmamaktadır. Her seferinde bu törenler Sol -Sağ çatışması şeklinde yorumlanmakta ve bu yönde provake edilmektedir. 4- Ve herkes bunu farkındaysa neden Bu anma törenlerinde kaynaşılmamakta, Orada toplanan vatandaşlarımızın acıları paylaşılmamaktadır. Sivasta BBP büyük bir kitleye sahiptir yine bir öncülük yaparak bu kaynaşma için bir adım atıp anma törenlerinde oradaki vatandaşlarımızın acılarını paylaşarak taziyede bulunamazlar mı? Her fırsatta biz de çok üzgünüz denilmekte ama somut olarak hiç bir adım atılmamaktadır. 5- 11 sayfalık forumu okuduğumda herkesin olaydan rahatsızlık duduğunu ama bir gurubun "o posteri açarsa o da yazıyı yazar" ötekinin "Hayır kardeşim o yazıyı yazmış, ötekide sinirlenip posteri açmıştır" şeklinde anlamsız bir tartışmaya gidildiğini görmekteyim. 6- Önemli olan o posterin ve yazının açılmasının çok yanlış bir eylem olmasıdır. Burada herkes hemfikirdir sanırım. 7- Peki Bu yazıyı taşıyan kişinin resmini Gazete manşetlerine taşınarak "Yorumu siz yapın" şeklinde başlık atılarak 2-3 kişinin yaptığı yanlış eylemi oradaki tüm topluluğa maledilmesi yanlış değilmidir. 8- O gazeteyi okuyan kişi orada toplananların hepsini BBP düşmanı olarak düşünmeyecekmi. Anadolu gazeteside böyle bir başlık atarak hata yapmıştır. 2-3 kişinin yaptığını tüm topluluğa maletmiştir. Ateşe körükle gitmiştir. 9- Bu anma törenleri esnasında hiç mi güzel birşey olmamıştır. Belki de BBP li bir kişi o toplulukta yürüyen bir kişiye bir karanfil verip sarılmış, acısını hafifletmeye çalışmış olamaz mı, ya da buna benzer güzel olaylar yaşanmamış mıdır. Gündeme bunun gibi güzel olayların yansıtılması, Buna benzer kaynaşmaların vurgulanması gerekmez mi?, sevginin, alevi-sünni, sağ-sol kardeşliğinin vurgulanması gerekmez mi? Bu kardeşliği destekleyecek görüntülerin önplana çıkarılıp aksi görüntülerin (döviz ve yazı gibi) arka planda kalması gerekmez mi??? 10- Açıkcası gündemde, manşetlerde, forumlarda ben şunu görmek isterdim; "16. madımak katliamı programı esnasında hiçbir tatsız olay yaşanmamış göstericiler anma etkinliklerini gerçekleştirmiş, istek ve taleplerini dile getirmişlerdir. Aynı şekilde Sivas halkıda olaydan yana üzüntüsünü belirtip Sivasın adına sürülen bu kara lekeyi kınamış, olaydan yana duydukları üzüntüyü dile getirerek göstericilere destek vermişlerdir. Hep birlikte olaylar kınanmıştır. Ama ufak tefek provakasyon girişimleride olmuş bunlar sağduyuylu kişiler ve emniyet güçlerimiz tarafından engellenmiştir." Böyle şeyler okusak bunları paylaşsak, daha iyi olmaz mıydı??? 11- İnşallah seneye bu tür bir kaynaşma olur. 12- Ben tüm Alevilerin ve olaydan yana Rahatsız olan kişilerin acılarını paylaşıyorum. 3-5 kendini bilmezin yaptıkları çoğunluğa maledilmemelidir.
|
|
|
|
#97 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#98 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() qio Şuan
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41
Tecrübe Puanı: 1012
![]() |
Tartışma , fikirlerin çatışması her daim olabilecek hadisedir. Demokraside insanların düşünceleri kilit vurulmayacağı gibi tartışmalardada konuların kitlenmesi çözüm değildir.
H_Turan Nickli Üyeden Alıntı Aleviler bizim Kardeşlerimizdirler Aynı Mahallede yıllarca dostluk içinde yaşamışız 93 deki Provakötör kişilerin tahriki ile olaylar çıkmıştır Halk Aziz nesinin Sözlerine proveke olmuştur ve o yüzdende toplanmıştır bunu yapanlar planlı bir şekilde yapmışlardır bildiriler dağıtmış camiden çıkan vatandaşa Onların istediğide buydu Halkı galayana getirmek O zamanın Yetkilileri Sorumluları dönemin valisi,emniyet müdürü,Jandarma komutanı Sorumludur Veballi büyüktür Gerek masum insanların ölümü Gerek Sivasta bu olayların yaşanması ve Sivasın Adını bu olaylarla anılmasına neden oldular Dünyada örnekleri var bu gibi kalabalıların dağıtmanın en önemli yolu silah veya tazzikli sudur Öyle yapılmış olsa belkide o üzücü olay yaşanmıyacak Masum kişiler ölmüyecek Ne olursa olsun insandır bir kişi olsa bile değerlidir Mezhebi,dini farketmez ve diğerleri ile ayrım yapılmaz İslamda Bir İnsanı Öldüren Bütün İnsanlığı öldürmüş gibi olur Bir İnsanın Hayatını kurtaran bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur. Yabancı devlerler bizi ele geçirmek için Din,mezhep,dil,ırk gibi ayrımcılıklar çıkartmak istemişlerdir Yıllarca Kardeşce Yaşayan İnsanları birbirine düşürmek istemişlerdir Bu sayede kolay bir şekilde ele geçireceklerdir Yoksa Türkler Birlik olduğu zaman hiç bir güç yıkamaz (bunu Çanakkalede ve Kurtuluş savaşında gösterdik) ve bölgenin en güçlü devleti olur bu da yabancıların işine gelmez Bu yüzden Ne Amerikadan Dost Olur Ne de Rusyadan Bunlara Sempati duymuyalım Onların İdolojilerini Sahiplenmeyelim Onlardan dost olmaz Hepsi aynıdır Onların tek amacı bizim ülkemizi ele geçirmektir Bu yüzdenden Her türlü oyunları yapacaklardır Lütfen onların oyunlarına kapılmayalım. Provakatörlerden uzak duralım Birbirlerimizn Değerlerine Saygı duyalım Hoşgörülü olalım Hoşgörüyü Tek Karşı tarafdan beklemeyelim bizde olalım Biz Selçuklu ve Osmanlı Torunlarıyız Bizim Ecdadımız Başka Dinden olana bile hoşgörülü olmuş Ve kucak açmıştır Mevlena gibi Yunus gibi olalım Kimsenin Kalbini Kırmayalım Bu dünya kimseye kalmaz. Öncelikle bu uzun yazıdaki emeğine tşk ederim , söylediklerini benimseyemedim Aziz Nesin' rahmetli bir insandır fikirleriz uyuşmasada bir topluma hitap eder dikkatli olursam sevinirim , nihayetinde ölü bir insandır. Halk Aziz NESİN'in laflarına toplanmıştır demişsin , bu hangi halk bu halk hangi akla hizmet eder cehaleti halk olarak genellemen hatadır. Biber gazı , yada tazikli su zihniyeti art niyet olan insanı vazgeçirmesi çok nazik bir davranış olurdu. Sonrasında birlik beraberlik adına verdiğin msjlardır. Sen öncesinde Katilleri , galyana gelmiş Yakılan canlarıda tahrikçi sıfatı yaparsan müdahale etmeyen polisi, askeri tek suçlu gösterirsen , sonrasında birbilk beraber olalım demenin argümanını çürütürsün.
"Merkez-i Hâke Atsalar da bizi ; Kürre-i Arz'ı patlatır çıkarız !" Konu qio tarafından (04.07.2009 Saat 03:29 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
bu dövizi taşıyan kişi hakkında genel merkez ve il başkanlığı gerekli suç duyurusunu savcılığa yapacak inşallah ve bu gibi zihniyetler bidaha görmeyiz biz kardeşiz bizi birbirimize düşürmeye kimsenin gücü yetmez
Asil İnsan İdare Eder, Aciz İnsan Şikayet Eder, Basit İnsan İftira Eder, Dürüst İnsan Sabreder... Konu Salim58 tarafından (04.07.2009 Saat 09:40 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Usta Yiğido