|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |

| Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir? | |||
| Kürt açılımını destekliyorum olmalı. |
|
372 | 34,77% |
| Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. |
|
683 | 63,83% |
| Konu hakkında hiç bir fikrim yok |
|
15 | 1,40% |
| Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
Son Aktivite: 07.06.2011 16:22
Tecrübe Puanı: 697
![]() |
Demokratik açılım evet demokratik olmayan bir şekilde demokratik açılım adı altında bir şey yapılması da saçma...
Neydi bakalım günümüz demokrasi sisteminin üzerine kurulu olduğu temeller; - Uzlaşma - Su götürmez fayda - plüralizm(çoğulculuk) - halkın tamamının desteğini alma(evet gerçek halk egemenliğine dayalı demokrasi sisteminde böyle) - sadece belli bir kesime, kitleye, zümreye hitap etmemesi, toplumun geneline yönelik olması... 1.)AKP'nin böyle bir açılım yapılmadan yapacağını açıklaması ve yapılması üzerine harekete geçmesi uzlaşma aramadığını gösterir.(konsensüse varmadığını yani, başbakanda kullandı geçenlerde ee siyasal mezunu bilir o tabiri) Ha şimdi uzlaşmaya çalışıyor diyenlere ise bir süreci başlatıp kendi kafana göre sonra uzlaşma aramanın saçma ve dayatma olduğunu hatırlatırım, uzun uzadıya açıklama yapmaya gerek yok. 2.)Su götürmez fayda derken süreçin nelere mahal verdiği açıklık gösteriyor, faydalı olup olmadığı tartışılırken bile zarar görülüyor yani demekki pekte yararlı bir şey değil şuanda bile bu denli zarar verdiyse toplum sağlığına. Pkk'lıların dağdan dönüş şenlikleri de bir örnek ve pkk'nın siyasal mecrada güçlendirildiğine dalaletlerde var. PKK'yı Kürt kökenli insanların temsilcisi gibi lanse edilmesi ve pkk'nın bunu propaganda olarak kullanması da var... 3-) Plüralizm yani çoğulculuk esas alınır, halkın çoğu bunu istiyormu diye bakılır ve bu süreçin getirdiklerinden sonra yapılmaz süreçe başlanırken yol haritası çizilir ya da imralı'dan sipariş edilir veyahut amerika'dan gönderilmiştir ne olursa olsun bu paket açıklanır ve toplum mutabakatı aranır... toplumun tamamı onay veriyorsa bu demokratiktir. Tamamı meselesine kafanız takılmasın sıradaki maddeye bakın, 4-) Hobbes'ın milli egemenlik ve halk egemenliği ifadesinde ayırdığından kelli halk egemenliği yani toplumun tamamının mutabakata varıp hareket etmesi gerekliği ve toplumdaki herkesin düşüncelerinin o harekette can bulması gerekliliği hayal olduğundan ancak gerçek demokrasinin olması gereken hal olduğundan kelli ona en yakın yöntem milli egemenlik kıstasıyla halkın tamamının bir şeye haklarını emanet edip haklarını emanet ettiklerikişilerin bu yönde karar vermesi mekanizması sözkonusu olmuştur ancak bu da sakınca doğurduğundan ötürü toplumun fikirlerine yönelik refarandum yoluna gidilmesi gerekliliği doğmuştur. Evet gerçek demokrasilerde önemli kararlar ve halkı ya da muhalefeti gerçekten tedirgin eden kararlar halka sorulur... Mesuliyetin halka yüklenmesi açısındanda önemlidir ya neyse. Haa bir de şu vardır seçim barajı konulan bir ülkede önemli kararlarda halka gidilmesi gerekliliği had safhaya ulaşır çünkü bir halk vardır ama temsilcileri o mecliste olmayan topluluklarda vardır ve aynı zamanda seçtikleri elitlerin görüşleriyle uyuşmak zorunda değillerdir bu yüzden refarandum demokrasinin olmazsa olması ve en sağlıklı versiyonudur. Baraj kaldırmak yerine, baraja sırt bağlamış bir iktidarın yapabileceği en demokratik açılım bu olur... 5-) en son ne denmiş, belli bir kesime zümreye ya da etnik kökene maal edilmemesi gerekliliği. ee bu hamakatın adı Kürt Açılımı, Binom açılımı değilki :P Neyse zaten demokratik olmayan bir demokrasi açılımı söz konusu ki bu yüzden demokratik açılım denemez bundan kelli ilk zamanlarda söyledikleri Kürt Açılımı realist adıdır... DEMEKKİ NEYMİŞ EFENDİM DEMOKRATİK AÇILIM DEDİKLERİ ANTİ-DEMOKRATİK HATTA BİRAZ FAŞİST, DEMOKRASİYLE BAĞDAŞMAYAN BİR AÇILIMMIŞ. BU YÖNLERİYLE BİLE BAKTIĞINDA SADECE SAKAT BİR ŞEY OLDUĞUNU GÖRMEK MÜMKÜN. SEVGİLER SAYGILAR, ALLAH TÜRK MİLLETİ'nin YARDIMCISI OLSUN...
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uzaklarda bir köyde, kocası ve çocuğu doğmadan ölmüş, tek başına yaşayan hamile bir kadın kendisine arkadaş olması açısından dağda yaralı olarak bulduğu bir gelinciği evinde beslemeye başlar Gelincik kadının yanından bir an bile ayrılmaz Her ne kadar evcil bir hayvan olmasa da, oldukça uysallaşır Bir kaç ay sonra kadının çocuğu doğar Tek başına tüm zorluklara göğüs germek ve yavrusuna bakmak zorundadırGünler geçer ve kadın bir gün bir kaç dakikalığına da olsa evden ayrılmak ve yavrusunu evde bırakmak zorunda kalır Gelincikle bebek evde yalnız kalmışlardır Aradan biraz zaman geçer ve anne eve gelirGelinciği ve kanlı ağzını görür Anne çıldırmışçasına gelinciğe saldırır ve oracıkta öldürür hayvanı Tam o sırada içerdeki odadan bir bebek sesi duyulur Anne odaya yönelir Ve odada beşiği, beşiğin içindeki bebeği ve bebeğin yanında duran parçalanmış bir yılanı görür Einstein'a atfedilen bu sözün doğruluğu şimdi daha iyi anlaşılıyor: "İnsanlardaki önyargıyı parçalamak benim atomu parçalamamdan çok daha zor"
Bu hikaye Kürt Kardeşlerimiz ve kalleş PKKlılar arasında ayrımına benzetiyorum... "İnsanlardaki önyargıyı parçalamak benim atomu parçalamamdan çok daha zor"
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
Tecrübe Puanı: 1471
![]() |
Son günlerdeki CHP milletveikili ÖYMEZ(ismini bilmiyorum
)in yaptığı konuşmadan sonra Dersim Olayı başta başbakan olmak üzere bazı kişiler tarafından kabul edilemiyor vs...Atatürk'ün bir anısı: Cumhuriyet'in ilanından sonra İstanbul'da bir resepsiyon verilir.Tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir. Davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat ingiliz ateşeşi olan binbaşının bakışları MUSTAFA KEMAL'in gözünden kaçmaz. bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. Ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir. Yaver, MUSTAFA KEMAL'e şöyle der: Paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana MUSTAFA KEMAL'in Çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi. Bunun üzerine MUSTAFA KEMAL şöyle der: Git sor bakalım babasının ÇANAKKALE'de ne işi varmış??? ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1087
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
AÇILIM AÇILIM DİYORLAR NE OLDUĞUNU KENDİLERİ DE BİLMİYORLAR BEN DÜN İZLEDİM AMA AÇILIM ADINA AÇIĞA ÇIKAN BİRŞEY GÖREMEDİM ARKASINDA NE VAR ONU MERAK EDİYORUM ÖMER ÇELİK DİYE BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKTI SÜREKLİ SAĞA SOLA SALDIRDI
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 21:40
Tecrübe Puanı: 815
![]() |
Dört çift ayakkabı çalmaya 21 yıl ceza
Kullanılmış dört çift ayakkabıyı kapı önünden çalan iki gence, Yargıtay Başsavcılığı’nın itirazına rağmen her çift ayakkabı başına 2 yıl 8’er ay hapis cezası verildi. Ayakkabıların içinde bulunduğu otomobile el kondu. Gençlerin son umudu karar düzeltme. İGDAŞ’ın arıza memuru Şükrü Ünal, 15 Ekim 2007’de Küçükçekmece’de bir eve girdi. Kapıda ayakkabısını göremedi. Ayağına terlik giyerek, elinde ayakkabıların bulunduğu poşet taşıyan gencin peşine takıldı. Genç kendisini bekleyen otomobile binince, Ünal da aracıyla takibe başladı. Emekli polis tanıdığının yardımıyla, Ufuk Altun (24) ile Zeynel Aslan’ı (25) yakalattı. Araç yedieminde Ertesi gün mahalleliden üç kişi kendisine ait ayakkabıyı karakolda buldu. Şükrü Ünal’la birlikte dört kişinin adı iddianamede yer aldı. Ayakkabıları aldıklarını kabul eden sanıklar tutuklandı, suça konu eşya taşındığı gerekçesiyle, sanık Ufuk Altun üzerine kayıtlı otomobil yediemin otoparkına çekildi. Küçükçekmece 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nin atadığı bilirkişi, 4 çift ayakkabıya toplam 190 lira değer biçti. Mahkeme 2 yıl süren yargılama sonunda iki sanığı her çift ayakkabı için 2 yıl 8’er ay (4 kez) olmak üzere toplam 10 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırdı, otomobil için de müsadere kararı verildi. Sanıklar TCK 53’e göre kamu görevi yapmaktan, seçme-seçilme ehliyetinden, siyasetten, dernek, sendika vb. yöneticiliğinden men edildi. Yargıç indirime gitmedi Yargıç Murat Ertemli, eylemi teşebbüs aşamasında görmeyerek ceza indirimine gitmedi. Mahkeme, sanıklara, dört ayrı eyleme dört ayrı suçlama yaptı. Sanıkların mağdurların zararını bizzat pişmanlık göstererek gidermedikleri gerekçesi de indirimi engelledi. Tüm bu indirimler yapılsaydı, Ufuk Altun ve Zeynel Aslan bir yıldan kısa süre ceza alacaklardı ve sabıkasız oldukları için cezaları paraya çevrilip ertelenecekti. Son umut karar düzeltmede Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ayakkabıların kullanılmış olmasının dikkate alınmadan karar verilmesi, “Aracın müsadere kararının ağır sonuçlar doğuracağı ve hakkaniyete aykırı olduğu” gerekçesiyle bozma istedi. Yargıtay 6’ncı Dairesi Başsavcılığın tebliğnamesine uymadı ve kararı onadı. Sanıklar son ümitlerini karar düzeltmeye bağladılar. ‘Oğlum mapusta araba otoparkta çürüyor’ Zeynel Aslan’ın babası İsmet Aslan “Adaletten umudu kestik. Karar düzeltilmezse umudumuz affa kaldı” diyor. Ufuk Altun’un annesi S. Altun, Bartın’a nakledilen oğluyla bayramdan bayrama görüşebildiğini belirterek, “Yaşadığımız kâbus. Ne yapmış benim evladım, adam mı öldürmüş, banka mı soymuş? Bu nasıl adalet? Oğlum mapusta, araba otoparkta çürüyor” dedi. Dağda devlet i yıkmak için silahlı örgüt kuranların ellerini kollarını sallayarak gezmesine atıf olunur
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4566
![]() |
İnsanımızı katleden binlerce şehitimizin yanısıra birnlercede masum sivil vatandaşımızı hunharca öldürenlere konut ve semaye veren bu anlayış iki gencin pişmanlık duysalarda cezalarının indirime gidilmemesi çok düşündürücü ben bu genclerin yapmış oldukları sucu savunmuyorum herkes sucunun cezasını cekmeli ancak dağdan inen it soylarının yaptığının yanında bu genclerin yaptığı suc hiç sayılır ülkemizdeki cifte standartın bariz bir örneğini yaşıyoruz
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() |
şu dağdan inenler o eylemleriyle bile birlikte terör örgütü propagandası yapmaktan ve terör örgütü yandaşlığını bırakmayıp Türk Adaletini kandırmaktan bununla birlikte etkin pişmanlık yasası kapsamından çıkarılarak cezaları 1/3 oranında da arttırılarak cezalandırılmalı Türk Hukuk sistemine göre. Adam pişman değilken sen affet çıksın propaganda yapsın yani gene suç işlesin sen hiçbir şey yapma. Türk Adaleti bu kadar aciz mi olmuş doğrusu düşünüle...
Haa mecliste Atatürk Posteri Kaldıranlar milletvekili dahi olsalar tez yargılana...
|
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Açılım meyvelerini vermeye başladı bile,
TBMM'nin dünkü hararetli oturumunda Kürt açılımı şekillendi. Hükümet adına konuşan Bakan Atalayi Apo'nun istediği ayrımcılığı önleme komisyonu kurulacak dedi. Anayasa değişecek. Bu güne kadar çeşitli sebeplerle isimleri değiştirilen yerleşim birimlerine, yerel talep olması halinde eski isimlerinin verilebilmesine imkan da sağlayacağını belirtti, Ayrıca anayasada değişecek. Kürtçe miting serbest olacak. 24 Saat Kürtçe TV. ve Radyolara serbestlik getirildi.
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4566
![]() |
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Kürtçe miting yapılamaz, neden yapılamaz çünkü anayasal suç. Kürtçe siyasi kurumların propagandasında kullanılamaz çünkü siyasi kurumlar-partiler devleti temsil etmek amaçlı oluşumlardır.
anayasanın 3. maddesi MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. Şeklinde olduğu müddetçe yapılamaz bu, eğer yapmak istiyorlarsa bu maddeyi değiştirmek zorundalar ama 4. madde de değiştirelemez bu maddeler diyor. Devletin dili Türkçe ise devleti temsil etmek amacıyla oluşan siyasal partiler de propagandalarını Türkçe yapmak zorundalar, zira vazife edindikleri yer devlet... Bu şahsi görüşüm değil sadece anayasa açıklamasıdır. Şahsi görüşüme gelince zaten biliniyor... (şimdi oradan birileri çıkıp kürtçe konuşmaya karşı demesin, devlet dilinin tekliği yandaşıyım tüm dünyada olduğu gibi)
|
![]() |
| Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |
|
|