|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir? | |||
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
372 | 34,77% |
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. |
683 | 63,83% |
Konu hakkında hiç bir fikrim yok |
15 | 1,40% |
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#401 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() Ayşegül1967 Şuan
![]() Son Aktivite: 01.07.2012 21:41
Tecrübe Puanı: 620
![]() |
![]() Alıntı:
2.si siteye girip girmemesi beni ilgilendirmez ama böyle ciddi bir konuda böylesine üsturupsuz bir dil kullanılmaz...Açıklaması olmayan bir takım kelimelerle burda insanlara açıklama yapmaya kalkmayacak o zaman 3.sü bu kelimeler internet ortamında ciddiyetsiz insanların kullandığı kelimeler bence kendini geliştirmeyle alakası yok ben yaşadığı ülkedede bu tür kelimelerin kullanılmadığını biliyorum.. 4.sü benim size kızdığım nokta bana bu yazılanları açıklayabileceğinizi söylemeniz..yani Türk Dil Kurumuna gidip sorsam veya başka ülkelerin dil kurumuna bunu açıklayamaz siz nasıl açıklayacaksınız...bu kelimelerin bir karşılığımı var sizce ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Ve şuan bizim yaptığımız gibi konunun dışına çıkarak farklı yönlere çekilmesi gibi. Neyse arkadaşımız umarım geldiğinde yazılarını takip eder size yazma gereği duyar. Biz yine dönelim konumuzun özüne. Konuyla alakalı yorumlar yazmamız en doğrusu sanırım.
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Bana açıklama yapabilmesi için önce düzgün yazmayı öğrenmesi lazım.. keşke en başından her ne kadar anlamasakta konunun muhattabı bişeyler yazmaya çalışsaydı siz değil...Neyse dediğiniz gibi konudan yerinde kalsın...Ben daha birşey yazmıyorum
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
![]() Sayın Ayşegül1967 ; Betüs58'in yazısı " ins olmusturr yhane iste idare edin " ile bitiyor. yhani kendi de farkında bişeyler anlatmak isteyip de anlatamadığının. Bu kadar ağır eleştiri yapmanıza gerek yok. Onun yaşlarında birçok kardeşimiz ( Gurbetçi) Türkçeyi iyi kullanamıyor. Kalp kırmadan daha yumuşak eleştiri yapalım lütfen.
![]() |
#405 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 01.05.2009
Tecrübe Puanı: 1452
![]() |
![]() Alıntı:
Yani... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Dil konusu abartılmış bence.Tabi ki Türkçemiz canımız,bizi oluşturan en önemli unsurumuz.Ancak Betüs Avrupa'da doğmuş,büyümüş belki de çevresindeki Türk insan sayısı sınırlı ve öğrendiği Türkçe'yi de internetten ya da TV'den öğrenmiş olabilir..Ona sert çıkarak değil,sahip çıkarak dilimizi öğretebilliriz!
![]() |
#407 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Evet ya Avrupa'da yaşamak.... o Avrupada belki benden daha fazla Türk'le muhattab oluyordur...ne yazıkki ben 18 yaşıma kadar bütün yaşamımı Güney Yarım Kürede geçirdim...Benim ihtimalim daha azdı yani...hiç kimse mücadele etmeden çabalamadan birşey elde edemez...sizin tek bahaneniz Avrupa'da yetişmek olsun...Keşke arkadaşımız araya İngilizce Almanca her nerde yaşıyorsa oranın dilinden sözcükler karıştırsaymış...belki o zaman bu bahanelerinizi haklı görebilirdim...ama ben Avrupa'da böyle kelimeler duymadım...sadece özenti diyorum
Ha bu arada Yiğiter tvde böyle konuşan hiç kimse görmedim ben...Aksine Tvde daha düzgün Türkçe konuşulmaya gayret ediliyor...İnternetten öğrenme konusuna gelince internette neden düzgün yazanları değilde üstünkörü yazanları örnek almayı haklı görüyorsunuz bunuda anlamış değilim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ayşegül@
Zaten Betüs'ün tamamen haklı olduğunu söylemedim,bir kez daha okursan abartıldığını söyledim.Yani üzerine çok gidilmiş.Tv'lerde kullanılan Türkçe yozlaşmış Türkçe..Diziler,programlar önayak oluyor maalesef..Nette ise forumlarda,messengerde "yhaa,çoq" gibi kelimeler kullanılıyor.Orada öğrenmiş olma ihtimali var.Özenti illa ki var,ama onu da yaşadığı çevre itibariyle değerlendirmek lazım.Senin gayretlerin güzel,takdiri hakeden davranışlar ama senin gibi olan gurbetçilerin sayısı az. Benim de Avusturalya'da yaşayan bir tandığım var.Sivaslı ama "Ben Aussieyim" diyordu.Herkes kendi özüne bu kadar sahip çıkamıyor maalesef.Çünkü oranın kültürüyle yetişiyor. Hadi hepsini geçelim de siteden mi kovalım,aramızdan mı dışlayalım?Çözüm ne?
![]() |
#409 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Yiğiter...Ben ne söylersem söyleyim siz karşılığında yine bir sürü gerekçe sunacaksınız...Ben tatmin olamayacağım siz yine sunacaksınız...o yüzden ben konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum...Benim söylediklerimi zaten anlamak isteyen anlamıştır...Son 2 kelime söylemek istiyorum sadece
1.si Tv'lerde bahsettiğiniz yozlaşmış dizilerden programlardan başka örnek yapımlarda var...eğer seçici olmayı başarabilirsek yani aklımızı kullanabilirsek böyle bir bahanemiz olmaz 2.si internette sadece özenti gençlik yok diline kültürüne sahip çıkan gençlerde var yine aklımızı kullanırsak kimi örnek alabileceğimizi bulmamız yine zor olmaz...Benim kimseyi kovmak dışlanmasını istemek haddime değil böyle bir terbiyesizlik yapacak karakterde bir insanda değilim...Ben sadece O'nun bir an evvel kendine gelmesini istediğim için sert çıktım siz ise ılımlı davranarak onun sizin bahanelerinizin arkasına sığınmasına yol açıyorsunuz..Bahanelerde olmasa nelere sığınacaktık ? Tek dileğim ayrı ülkelerde tek birleştirici unsur olan dinimize ve dilimize sahip çıkan bir gençlik olmamız...Siz Türkiye'de Türkçe'ye doyduğunuz için bizim gibi Türkçe konuşan sadece bir tek insan arayan kişilerin hissettiklerini anlayamazsınız...Turkchee yerine Türkçe denmesini istemek bu kadar zormu? Türkçe'yi Türkçe gibi konuşsun yok başaramıyorsa İngilizce Almanca konuşsun Hadi selametle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
![]() Son Aktivite: 29.10.2010 20:09
Tecrübe Puanı: 1109
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() "İnsanların kusurlarını örtmede gece gibi ol" Hz. Mevlana
Betüs kardesim bana özel mesajdan ulasabilirsin . Yardimci olmak isterim gurbetciyiz bizde (: Konuya tekrar dönersek ne durumda (D)emokratik acilim ![]()
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yamaç Paraşutu Nedir? | EyüphanAydın | Yamaç Paraşütü | 1 | 10.05.2010 20:22 |
Kürt Yönetimi sınırları aştı! | _DuMaN_58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 16 | 06.09.2009 15:26 |
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? | doğanay58 | Muhtelif konular | 4 | 30.06.2009 06:32 |
Bir İl İçin Üniversite Nedir? | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 3 | 13.02.2009 01:44 |
Bilmeceler... | _DuMaN_58 | Arşiv | 45 | 19.03.2008 17:15 |