Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 02.10.2009, 17:04   #541
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22

Tecrübe Puanı: 813 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
dilruba58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar lütfen bir şeyi unutmayalım. Bugün dil isteyenler yarın toprak isteyeceklerdir, bugün kürt dilini serbest bıraktık diye yarında toprakmı vereceğiz, EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE GELL.. Olması gereken kürt açılımı değil TÜRK AÇILIMIDIR, Türkün Türkten başka dostu yoktur.
Bu türküyü biyerden hatirladim... sablon ayni, bosluklari istedigin gibi doldurabiliyorsun : "Arkadaslar bi seyi unutmayalim, Bugün Basörtüsü serbestligi istiyenler yarin Seriat istiyeceklerdir, bugün basörtüsü serbest birakirsak yarinda laik düzenimi degistirecez. Türkiye laiktir laik kalacak"
Ps:Sonuna illa bi iki slogan atmayi unutmuyorsunuz...
"
Alt 02.10.2009, 22:40   #542
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41

Tecrübe Puanı: 1006 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Siz madem bu kadar duyarlısınız , aynı duyarlılığı insanların din seçimlerine neden göstermiyorsunuz ? Alevilere zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istendiğinde '' din elden gidiyor '' diye tutuşan kimlerdir ?
Alt 03.10.2009, 00:22   #543
gönlüm58
Yasaklı
NO AVATAR

gönlüm58 Şuan gönlüm58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2010 22:51

Tecrübe Puanı: 0 gönlüm58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bie Kürt'ün Kürt dilini konuşması ''hak'' değil Türklerin Kürt dilini yasaklaması ''hak'' öyle mi?
arkadaşım,,, burası adı üzerinde TÜRKİYE CUMHURİYETİ, burada dil türkçedir, kürtçe konuşmak isteyenler barzaniye ve talabaniye gidip, el etek öpüp kendilerini kabul ettirsinler, bizimle uğraşmasınlar, bizim evladımıza kıymasınlar. O kadar ileri gidiyorlarki vermezseniz * dağlara çıkarız, hesabını sorarız* diyecek kadar fütursuzlaşıyorlar. Türkiyede TÜRKÇE konuşulur, yarın karadenizli kardeşlerimiz ayaklanır, bizde rumca istiyoruz, öbür taraftan çerkez kardeşlerimiz ayaklanır çerkezce istiyoruz diye, peki bunun sonu ne olacak, herkes ayrı bir dil kullanacak Türküm diyenler azınlıkta kalacak öylemi? Böyle mozaik olmaz kardeşim... Allah aşkına bana bir söyleyin bizlerin kürtlerden fazla neyi var yada biz fazla neye sahibiz. Aynı okullara gidiliyor, aynı üniversitede okunuyor ve maaalesef ki TBMM de bile oturuyorlar. Nedir farkları? Lütfen ama lütfen iyi düşünün dün artık yarın olamıyor, bazı değerlerimizi dünde bırakmayalım, yarına taşıyalım. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
gönlüm58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.10.2009, 01:02   #544
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58

Tecrübe Puanı: 4558 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Yasaklarla bir yere varilmaz. Yasakladikca ilgi artar.
Alt 03.10.2009, 02:23   #545
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 16:22

Tecrübe Puanı: 689 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
hayır anlamadığım çalışmaya ya da okumaya gittiniz bunu neden bu kadar abarttınız ki ben aşağılayıcı bir cümle kullandığımı düşünmüyorum..benim de Almanyada amcam var ben de orda bulundum. tepkinizi anlayamadım

anlatmak istediğim şu:siz Fransanın kurulusunda kan döküp savaştınız mı?
İnsanın kendi ülkesinden başka bir ülkeye çalışmaya gitmek zorunda olması ya da okumaya gitmek zorunda olması yeterince utanç verici bir şey değil midir? Ha utanacak olanlar bugüne kadar bu ülkeyi yönetenlerdir. Zira çalışmaya gidiyorsan bu ülkede iş yoktur diye gidersin, okumaya gidiyorsan eğitim yoktur diye gidersin...

Fransanın kurtuluşu için cezayirliler, Farslılar savaşmadı mı 2. Dünya savaşında savaştı. Üstelik en seçkin ve ölüme giden birliklerini oluşturdular. Şimdi bakıyorum biz sırtsırta savaştık diyoruz da DTP nin birinci geldiği illere, kürt nufusunun çok olduğu illere Kurtuluş ya da Çanakkale savaşında tüm toplamları sivas'ın yarısı dahi etmiyor.... Sırt sırta savaştık sözünü biraz abartmıyor muyuz bu açıdan? Misaki Milli sınırlarımız içerisindeki Türkmen ve Müslüman Şehirleri olan Musul ve Kerkük'ü biz niye kaybettik?

Gelgelelim Dil mevzusuna, Tüm dünyada dil tektir, dilin resmileştirilmesi ayrışmaya gider. Bugün belçika örneğinde olduğu gibi. Medeniyetin beşiği diye atlandırılan Belçika Federal iki bağımsız devletçikten oluşuyor ve hızla ayrı iki devlet oluşturmaya gidiyor. Aralarındaki tek fark dil ve ekonomik. Flamanlar daha zengin, valonlar daha fakir. Flamanların vergisiyle valon bölgesine yatırım yapılıyor ve Flamanlar bu durumdan oldukça rahatsız. Dili milleti farklı bir federal bölgeye neden paramızı harcayalım, iş imkanı sağlayalım diyorlar. Türkiyedeki siyasi eğilimde bu doğrultuya doğru gidiyor. Oysa doğu sorununun esası ekonomik sorun. Birde bunun yanında Feodal beylikler gibi ağalık örgütlenmeleri. Doğudaki bu feodal sistemi yıkıp neden toprakları halka dağıtmıyorlar çünkü o feodal ağalar bugün AKP'de milletvekilleri hatta bakanlar. Yani doğuda bir sömürü durumu var ve Kürt etnik menşaesinden gelen vatandaşı Kürt etnik kimlikten gelen Feodal beyler sömürüyor. Bunun değiştirilmesi için bir çalışma var mı? Doğu'da sanayileşme planları var mı? Şimdi bunlar olmadan nasıl bir açılımdan bahsedebilirsiniz?

Doğuya yatırım yapılması, doğunun kalkındırılması, doğudaki bu feodal sistemin kaldırılmaya çalışılmasını sanırım AKP dışında her düşünce istiyor. Ama nedense AKP bu ülke içinde Farklı kimlikler doğuracak çalışmalardan başka bir şeyi açılım diye lanse etmiyor. İşin üzücü tarafı da biz Türk Halkı olarak bunu hala tartışıyoruz...

yazık yazık, çok yazık...
Alt 03.10.2009, 09:21   #546
ismail 58
Usta Yiğido

ismail 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ismail 58 Şuan ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.01.2016 00:55

Tecrübe Puanı: 1092 ismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz sein

Rahmetli reis videoda söylemiş ben daha ne söyleyeyim ki boş boş.....
ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 03.10.2009, 11:44   #547
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5497 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

Herkes özgürce kendi dilini konusmali. Kürt & Türk kardestir bölücüler haric.

Insan olan insanligin degerini bilen herkese saygim var.

Yarin öldügümüzde sen Türkmüydün, Sen Kürtmüydün diye mi sorguya cekilecegiz:???

Müslümaniz elahmdülillah.

Baris olsun Barissin insanlik...

Ne kürt analari, Ne Türk analari aglamasin. Analara kiymayin.
Analara sonsuz saygim var.
Alt 03.10.2009, 13:56   #548
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38

Tecrübe Puanı: 1365 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

URUMÇİ VE DİLRUBA ALINTI YAPMADAN CEVAP VEREYİM UZUN OLUYOR

bakın şunu hiçbir zaman savunmadım.. memur oluyorlar : evet , üniversitelerde okuyorlar : evet mağazalara giriyorlar : evet vs vs vs..

peki bunu lüks olarak mı görüyorsunuz .. Merak ediyorum aksini yapalım bu insanları köle gibi çalıştıralım bunların hak ettiği o çünkü ben yorumlardan bunu anlıyorum
bakın defalarca yazdım..federal bir yapı istemi içince değiliz. bunu kimse isteyemez zaten..Anyasanın ilk 4 maddesini herkes biliyor

peki ben dahil hepimiz yıllarca ingilizce gördük değil mi? peki kaçımız ingilizce kendimizi tanıtan bir paragraf yazabiliriz..cavap belli on kişiden üçü bile yazamaz.

peki bu insanlarda da kendi dilleri seçmeli ders olarak verilse fena mı olur.
Alt 03.10.2009, 14:40   #549
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
URUMÇİ VE DİLRUBA ALINTI YAPMADAN CEVAP VEREYİM UZUN OLUYOR

bakın şunu hiçbir zaman savunmadım.. memur oluyorlar : evet , üniversitelerde okuyorlar : evet mağazalara giriyorlar : evet vs vs vs..

peki bunu lüks olarak mı görüyorsunuz .. Merak ediyorum aksini yapalım bu insanları köle gibi çalıştıralım bunların hak ettiği o çünkü ben yorumlardan bunu anlıyorum
bakın defalarca yazdım..federal bir yapı istemi içince değiliz. bunu kimse isteyemez zaten..Anyasanın ilk 4 maddesini herkes biliyor

peki ben dahil hepimiz yıllarca ingilizce gördük değil mi? peki kaçımız ingilizce kendimizi tanıtan bir paragraf yazabiliriz..cavap belli on kişiden üçü bile yazamaz.

peki bu insanlarda da kendi dilleri seçmeli ders olarak verilse fena mı olur.
Güzel yorumlamşın fakat ufak bir konuyu hatırlatmak isterim.
İngilizce uluslararası geçerli dillerden biridir. Kürtçe ne amaçlı kullanılacak ? Ha bir kürt devleti olur, ilişkilerimizi geliştirme adına uygun olabilir. Fakat diğer anlamda seçmeli bir ders olması sanki çelişkili biri durummuş gibi geldi bana.
Avrupadada çok sayıda yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız var. Orada böyle bir isteği seçmeli dersi kabul edebilirlermi sizce ? Sadece şahsi fikrim.
Alt 03.10.2009, 14:43   #550
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38

Tecrübe Puanı: 1365 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

abi ben ingilizce verilmesin demiyorum..

kürt bir insanın kürt dilini öğrenmesinin amacı ne olabilir ki..

sadece kürt olarak da düşünmemek gerek.. tüm azınlıklar kendi dillerini seçmeli olarak görsünler..

kendi devletleri bu öğretimi vermesin de kim versin.. yoksa hiç mi bilmesinler

Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir)