| 	

|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama | 
| Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz | 

| Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir? | |||
| Kürt açılımını destekliyorum olmalı. | 
		 | 
	372 | 34,77% | 
| Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. | 
		 | 
	683 | 63,83% | 
| Konu hakkında hiç bir fikrim yok | 
		 | 
	15 | 1,40% | 
| Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor | |||
![]()  | 

| 
		 | 
	Seçenekler | Arama | Stil | 
| 		

| 
		#541 | |
| 

Usta Yiğido 
			![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan   
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22  

Tecrübe Puanı: 813  

![]() ![]()  | 

Alıntı: 

Ps:Sonuna illa bi iki slogan atmayi unutmuyorsunuz... ![]() " 

-Bedeli ne olursa olsun müslümanca yasamanin haysiyetine talibiz.- Ismet Özel  | 
|
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#542 | 
| 

Usta Yiğido 
			![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() qio Şuan   
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41  

Tecrübe Puanı: 1006  

![]()  | 

Siz madem bu kadar duyarlısınız , aynı duyarlılığı insanların din seçimlerine neden göstermiyorsunuz ? Alevilere zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istendiğinde '' din elden gidiyor '' diye tutuşan kimlerdir ?   

![]() 

"Merkez-i Hâke Atsalar da bizi ; Kürre-i Arz'ı patlatır çıkarız !"  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#543 | 
| 

Yasaklı 
			![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gönlüm58 Şuan   
Son Aktivite: 10.05.2010 22:51  

Tecrübe Puanı: 0  

![]()  | 

arkadaşım,,, burası adı üzerinde TÜRKİYE CUMHURİYETİ, burada dil türkçedir, kürtçe konuşmak isteyenler barzaniye ve talabaniye gidip, el etek öpüp kendilerini kabul ettirsinler, bizimle uğraşmasınlar, bizim evladımıza kıymasınlar. O kadar ileri gidiyorlarki vermezseniz * dağlara çıkarız, hesabını sorarız* diyecek kadar fütursuzlaşıyorlar. Türkiyede TÜRKÇE konuşulur, yarın karadenizli kardeşlerimiz ayaklanır, bizde rumca istiyoruz, öbür taraftan çerkez kardeşlerimiz ayaklanır çerkezce istiyoruz diye, peki bunun sonu ne olacak, herkes ayrı bir dil kullanacak Türküm diyenler azınlıkta kalacak öylemi? Böyle mozaik olmaz kardeşim... Allah aşkına bana bir söyleyin bizlerin kürtlerden fazla neyi var yada biz fazla neye sahibiz. Aynı okullara gidiliyor, aynı üniversitede okunuyor ve maaalesef ki TBMM de bile oturuyorlar. Nedir farkları? Lütfen ama lütfen iyi düşünün dün artık yarın olamıyor, bazı değerlerimizi dünde bırakmayalım, yarına taşıyalım. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. 

| 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#544 | 
| 

Usta Yiğido 
			![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan   
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58  

Tecrübe Puanı: 4558  

![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()  | 

Yasaklarla bir yere varilmaz. Yasakladikca ilgi artar. 

Yağmurlar Islanıyor 
			 | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#545 | |
| 

Usta Yiğido 
			![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan   
Son Aktivite: 07.06.2011 16:22  

Tecrübe Puanı: 689  

![]()  | 

Alıntı: 

Fransanın kurtuluşu için cezayirliler, Farslılar savaşmadı mı 2. Dünya savaşında savaştı. Üstelik en seçkin ve ölüme giden birliklerini oluşturdular. Şimdi bakıyorum biz sırtsırta savaştık diyoruz da DTP nin birinci geldiği illere, kürt nufusunun çok olduğu illere Kurtuluş ya da Çanakkale savaşında tüm toplamları sivas'ın yarısı dahi etmiyor.... Sırt sırta savaştık sözünü biraz abartmıyor muyuz bu açıdan? Misaki Milli sınırlarımız içerisindeki Türkmen ve Müslüman Şehirleri olan Musul ve Kerkük'ü biz niye kaybettik? Gelgelelim Dil mevzusuna, Tüm dünyada dil tektir, dilin resmileştirilmesi ayrışmaya gider. Bugün belçika örneğinde olduğu gibi. Medeniyetin beşiği diye atlandırılan Belçika Federal iki bağımsız devletçikten oluşuyor ve hızla ayrı iki devlet oluşturmaya gidiyor. Aralarındaki tek fark dil ve ekonomik. Flamanlar daha zengin, valonlar daha fakir. Flamanların vergisiyle valon bölgesine yatırım yapılıyor ve Flamanlar bu durumdan oldukça rahatsız. Dili milleti farklı bir federal bölgeye neden paramızı harcayalım, iş imkanı sağlayalım diyorlar. Türkiyedeki siyasi eğilimde bu doğrultuya doğru gidiyor. Oysa doğu sorununun esası ekonomik sorun. Birde bunun yanında Feodal beylikler gibi ağalık örgütlenmeleri. Doğudaki bu feodal sistemi yıkıp neden toprakları halka dağıtmıyorlar çünkü o feodal ağalar bugün AKP'de milletvekilleri hatta bakanlar. Yani doğuda bir sömürü durumu var ve Kürt etnik menşaesinden gelen vatandaşı Kürt etnik kimlikten gelen Feodal beyler sömürüyor. Bunun değiştirilmesi için bir çalışma var mı? Doğu'da sanayileşme planları var mı? Şimdi bunlar olmadan nasıl bir açılımdan bahsedebilirsiniz? Doğuya yatırım yapılması, doğunun kalkındırılması, doğudaki bu feodal sistemin kaldırılmaya çalışılmasını sanırım AKP dışında her düşünce istiyor. Ama nedense AKP bu ülke içinde Farklı kimlikler doğuracak çalışmalardan başka bir şeyi açılım diye lanse etmiyor. İşin üzücü tarafı da biz Türk Halkı olarak bunu hala tartışıyoruz... yazık yazık, çok yazık... 

Türk Tarafından, Türk İçin, Türk'e Göre...  | 
|
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#546 | 
| 

Usta Yiğido 
			![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ismail 58 Şuan   
Son Aktivite: 11.01.2016 00:55  

Tecrübe Puanı: 1092  

![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()  | 

Rahmetli reis videoda söylemiş ben daha ne söyleyeyim ki boş boş..... 

| 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#547 | 
| 

Navigator 
			![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan   

Tecrübe Puanı: 5497  

![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()  | 

Herkes özgürce kendi dilini konusmali. Kürt & Türk kardestir bölücüler haric. 

Insan olan insanligin degerini bilen herkese saygim var. Yarin öldügümüzde sen Türkmüydün, Sen Kürtmüydün diye mi sorguya cekilecegiz:??? Müslümaniz elahmdülillah. Baris olsun Barissin insanlik... Ne kürt analari, Ne Türk analari aglamasin. Analara kiymayin. Analara sonsuz saygim var. 

| 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#548 | 
| 

Usta Yiğido 
			![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan   
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38  

Tecrübe Puanı: 1365  

![]()  | 

URUMÇİ VE DİLRUBA ALINTI YAPMADAN CEVAP VEREYİM UZUN OLUYOR 

bakın şunu hiçbir zaman savunmadım.. memur oluyorlar : evet , üniversitelerde okuyorlar : evet mağazalara giriyorlar : evet vs vs vs.. peki bunu lüks olarak mı görüyorsunuz .. Merak ediyorum aksini yapalım bu insanları köle gibi çalıştıralım bunların hak ettiği o çünkü ben yorumlardan bunu anlıyorum bakın defalarca yazdım..federal bir yapı istemi içince değiliz. bunu kimse isteyemez zaten..Anyasanın ilk 4 maddesini herkes biliyor peki ben dahil hepimiz yıllarca ingilizce gördük değil mi? peki kaçımız ingilizce kendimizi tanıtan bir paragraf yazabiliriz..cavap belli on kişiden üçü bile yazamaz. peki bu insanlarda da kendi dilleri seçmeli ders olarak verilse fena mı olur. 

Hoştur bana senden gelen, Ya hil'at ü yahut kefen, ya goncagül ya da diken, kahrın da hoş lütfun da hoş.  
			 | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#549 | |
| 

Moderator 
			![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan   
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12  

Tecrübe Puanı: 10  

![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()  | 

Alıntı: 

İngilizce uluslararası geçerli dillerden biridir. Kürtçe ne amaçlı kullanılacak ? Ha bir kürt devleti olur, ilişkilerimizi geliştirme adına uygun olabilir. Fakat diğer anlamda seçmeli bir ders olması sanki çelişkili biri durummuş gibi geldi bana. Avrupadada çok sayıda yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız var. Orada böyle bir isteği seçmeli dersi kabul edebilirlermi sizce ? Sadece şahsi fikrim. 

"Dilin düşüncenden önce haraket etmesin"  | 
|
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#550 | 
| 

Usta Yiğido 
			![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan   
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38  

Tecrübe Puanı: 1365  

![]()  | 

abi ben ingilizce verilmesin demiyorum.. 

kürt bir insanın kürt dilini öğrenmesinin amacı ne olabilir ki.. sadece kürt olarak da düşünmemek gerek.. tüm azınlıklar kendi dillerini seçmeli olarak görsünler.. kendi devletleri bu öğretimi vermesin de kim versin.. yoksa hiç mi bilmesinler 

Hoştur bana senden gelen, Ya hil'at ü yahut kefen, ya goncagül ya da diken, kahrın da hoş lütfun da hoş.  
			 | 
| 
		 | 

| 
![]()  | 

| Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |

| 

|