Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
İslamı 20 Kuruşua Satmayanlar.. Mutlaka Okuyun - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > DİN BÖLÜMÜ > Menkıbeler & Dini Hikayeler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Menkıbeler & Dini Hikayeler (Menkıbeler & Dini hikayeler burada)

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.05.2009, 16:27   #1
Kaptan-58
Usta Yiğido

Kaptan-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kaptan-58 Şuan Kaptan-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.08.2013 10:28
Space pacman Champion!
Tecrübe Puanı: 1072 Kaptan-58 COK SEVILEN BIR KISIKaptan-58 COK SEVILEN BIR KISIKaptan-58 COK SEVILEN BIR KISIKaptan-58 COK SEVILEN BIR KISI
Ausrufezeichen İslamı 20 Kuruşua Satmayanlar.. Mutlaka Okuyun

İSLAMI YİRMİ KURUŞA SATMAYANLAR

Londra'daki camiin yeni imamı şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman aynı şoföre rastlıyormuş.

Bir gün, bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 "kuruş" fazla vermiş. İmam yanlışlığı oturunca, parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine düşünmüş "20 kuruşu geri versem mi şoföre?"... Ama içinden bir ses diyormuş ki "çok küçük bir para ve şoförün zaten umurunda da değil. Otobüs şirketine 20 kuruş ne fark eder?. Bu parayı Allahtan gelen bir hediye gibi... düşünebilirim"

İneceği durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce şoförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demiş ki : "paranın üstünü fazla verdiniz."

Şoför gülümsemiş ve demiş ki : "Siz camiinin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi ziyaret etmek istiyordum caminizde, İslam’ı öğrenmek için ve bilerek size fazla para verdim nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim."

İmam inerken nerdeyse bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış-casına bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış, gözlerinden yaşlar dökülerek gökyüzüne bakmış ve demiş ki:
"Allah’ım az daha İslam’ı 20 kuruşa satıyordum!"
Alt 08.05.2009, 16:43   #2
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ErdalGüler Şuan ErdalGüler isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.01.2010 16:37
Bejeweled Champion! Bloody Pingu Champion! Christmas Blackjack Champion! Lines And Squares Champion! Street Racer Champion! Virus 2 Champion! Yeti Bubbles Champion!
Tournaments Won: 5

Tecrübe Puanı: 856 ErdalGüler FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: İslamı 20 Kuruşua Satmayanlar.. Mutlaka Okuyun

çok güzeldi, gerçekten çok ince ama güzel bir ayrıntı. Demek ki İslama uygun yaşamak gerekiyor. Küçük bir zerrenin helal olmayan yoldan kazanılması dahi dinimizce yasaklanmış. Allah hepimizi 20 kuruşa İslamı satanlardan değil 20 kuruşa insanlara islamı kazandıranlardan eylesin...
Alt 08.05.2009, 16:48   #3
sivaslıbaki
Usta Yiğido

sivaslıbaki - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıbaki Şuan sivaslıbaki isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2010 19:22

Tecrübe Puanı: 732 sivaslıbaki FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

buna benzer bir olay benim başımada geldi. yolda giderken yolda 20 ytl buldum oradakilere sordum hayır benim değil dediler. bende bir an içimden harcamak geldi ama götürdüm camiye verdim.
Alt 08.05.2009, 16:50   #4
deniz kızı
Usta Yiğido

deniz kızı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

deniz kızı Şuan deniz kızı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.10.2009 07:57

Tecrübe Puanı: 824 deniz kızı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

pylaşım için teşekkürler. gerçekten çok etkileyici her an kendimizi sorgulamalıyız.bunun gibi bir olay ya da çok çok farklı olaylar başımıza gelebilir. bundan ne çıkar deyip atladığımız ayrıntılar zamanla Allah korusun imanımızın azalmasına neden olabilir.
Alt 08.05.2009, 21:47   #5
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1387 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

çok etkileyici gerçekten...ben de öğrencilerime izletmiştim bu hikayeyi...
Alt 14.11.2009, 04:14   #6
MİKAİLOGLU
Usta Yiğido

MİKAİLOGLU - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MİKAİLOGLU Şuan MİKAİLOGLU isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2010 19:56

Tecrübe Puanı: 891 MİKAİLOGLU FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

EMEGİNE SAGLIK.
MİKAİLOGLU isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)