Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.11.2009, 23:30   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Çobanlıktan Holding Patronluguna

Sivas’ın Divriği ilçesinde doğan ve bir dönem dana çobanlığı da yapan Kale Kilit’in Onursal Başkanı iş adamı Sadık Özgür’ün başarı hikayesi genç yatırımcılara örnek teşkil ediyor.

Memleketi Sivas’ın Divriği ilçesine yapacağı 96 yataklı hastanenin dün temel atma törenine katılan Kale Kilit’in kurucusu ve onursal başkanı Sadık Özgür, Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile birlikte kentte gezi ve incelemelerde bulundu.

Burada yaşam hikayesini AA muhabirine anlatan Özgür, Divriği’nin Bayırüstü köyünde doğduğunu, 9 yaşında babasını kaybettiğini belirterek, babasının ölümünün ardından durumlarının kötüleştiğini söyledi.

Daha sonra köylülerin zor günlerinde kendilerine yardımcı olduğunu, köyde dana çobanlığı yapmaya başladığını kaydeden Özgür, bir süre dana çobanlığı yaptığını belirterek, o günleri şöyle anlattı:

“3-4 çeşit çoban var. Biz dedik ki bize dana çobanlığını verin. 2 kardeşimle bu işi götürelim. Onunla dana çobanlığına başladık. Yılda 90 teneke buğday aldık. Yememizi, içmemizi, üstümüzü başımızı aldık, fakirlikten kurtardık. Dana çobanlığı yaparken sığır çobanlığına geçtim. Baktım bu işin sonu yok, gitmiyor, bir gün evden üvey anam ve çocuklarını bırakıp kaçtım, gittim.”

Amcasının o dönem Divriği Kaymakamlığı’nda odacı olarak çalıştığını, onun Kaymakam’a ricasıyla Divriği Demir-Çelik işletmelerinde çalışmaya başladığını ifade eden Özgür, sabah okuduğunu, öğleden sonra ise torna atölyesinde çalıştığını belirtti.

3 ARKADAŞIYLA BAŞLAYAN İSTANBUL MACERASI

Fabrikada 3 yılda ustabaşı olduğunu, ancak bunun da kendisine yetmediğini anlatan Özgür, 3 arkadaşıyla kafa kafaya vererek, İstanbul’a gitmeye karar verdiklerini söyledi.

Özgür, İstanbul Tahtakale’de bir atölye açtığını, karyola borusu ve gaz ocağı üreterek başlayan işlerinin giderek büyüdüğünü, daha sonra kurduğu fabrikada üretilen mallarının yarısını Türkiye’ye, yarısını da yurt dışına ihraç ettiğini belirtti.

Rusya’dan Arjantin’e, Ukrayna’dan Suudi Arabistan’a kadar dünyanın 100’den fazla ülkesine ihracat gerçekleştiren Kale Endüstri Holding’in onursal başkanı Sadık Özgür, “O tempoyla gidiyorum. Bugün 2 bin 600 kişi çalışıyor. Günlük 130 bine yakın kilit üretimi yapılıyor. Yapılan depoda durmuyor, yapılan gidiyor” diye konuştu.

DANACI SADIK ÖZGÜR İLKÖĞRETİM OKULU

Hayırsever kimliğiyle de tanınan, son olarak memleketi Divriği’ye 96 yatak kapasiteli hastane yapımına başlayan Özgür’ün, ilçeye yaptırdığı bir okul da, daha önceki işinden esinlenerek “Danacı Sadık Özgür İlköğretim Okulu” adını taşıyor.

Milliyet
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.11.2009, 23:34   #2
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Çobanlıktan Holding Patronluguna

Bu türden pek çok başarı hikayesi var.Ama Sadık Özgür'ü diğerlerinden farklı kılan memleketini sevmesi,hizmet etmesi,geçmişini unutmaması..Sias'ın maçına Fb beresiyle gelen vekiller,şimdi Sadık Bey'i mi temsil ediyor yani?
Alt 20.11.2009, 23:51   #3
ismail 58
Usta Yiğido

ismail 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ismail 58 Şuan ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.01.2016 23:55

Tecrübe Puanı: 1113 ismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz sein

Helal olsun, Sadık Beyin hayat hikayesini daha öncede okumuştum,
kararlılık ve başarı en önemliside aslını unutmamak diye ben buna derim.
ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.11.2009, 12:42   #4
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1387 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

ben de sadık bey gibi olabilir miyim acaba...
Alt 21.11.2009, 13:07   #5
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 711 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

inşallah olursunuz
Alt 21.11.2009, 13:17   #6
özgüven
Usta Yiğido

özgüven - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgüven Şuan özgüven isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.04.2015 06:50

Tecrübe Puanı: 762 özgüven FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

keşke herkes sadık bey gibi geçmişini unutmayarak bu gibi güzel hizmetler yapsa okulun ismi bile dikkat çekici helal olsun böyle memleket sevdalılarına ihtiyacımız var diyer iş adamlarımız baksada ibret alsa biraz...
Alt 21.11.2009, 15:48   #7
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1485 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Allah "yürü ya kulum!" derse böyle oluyor demekki...Ama Sadık amcaya "koş" demiş..

Anladığım kadarıyla Sadık ÖZGÜR çalışma hırsı ve azmi de çok fazla olan bir kişi...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.11.2009, 16:13   #8
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4579 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Sadık ağbeyimizden birazda sivassporumuza yardımcı olmasını rica ediyorum gectiğimiz günlerde sayın başkanımız mecnun odyakmazla bir sobetimiz sırasında kale kilitten neden sponsorluk veya reklam almıyorsunuz dediğimde başkanımıza bir dokun bin ah işit misali cevabı gayet netti bizimle ilgilendi fabrikasını gezdirdi iş maddiyata dökülünce sayın hemşehrimiz sadık beyin Sivassporumuz için çok cuzi bir yadımda bulunduğunu söyledi bence sayın sadık beyin kendisine yakışan sivassporumuza yapılabilecek en büyük yardımı yapmasıdır bunu umuyorum vede bekliyorum Değerli iş adamı Sadık Özgürü kutlar iş hayatında başarılar dilerim
asıl azmaz bal kokmaz, kokarsa yağ kokar çünkü aslı ayrandır
Alt 22.11.2009, 10:34   #9
sensetik
Tecrübeli Yiğido

sensetik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sensetik Şuan sensetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.03.2016 12:55

Tecrübe Puanı: 781 sensetik isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

bir de arasıra Sivasspor'u hatırlasanız keşke Reklamınızı verseniz formamıza yeter...En azından ele güne yüzümüz olur hemşehrimiz bizi unutmadı diye....Bu diğer yaptıklarınızın üstünü tabiki örtemez...Yaptıklarınızdan dolayı sizi takdir ediyorum...

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...
Bedr'in arslanları ancak bu kadar şanlı idi
.
sensetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.11.2009, 13:26   #10
azizkapukaya
Yeni Yiğido
NO AVATAR

azizkapukaya Şuan azizkapukaya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.11.2009 14:12

Tecrübe Puanı: 0 azizkapukaya FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

merhaba sıvaslı hemserılerım avrupadan tum sıvaslı ve kangal akcakale koyunde oturan kardeslerım ve koylulerım ıcın almanya duısburg termık santralından selamlar sevgıler sunarım sıvas benım duragım ben kardes ten ıragım eler kardes dedıdıkce yanar benım yuregım
azizkapukaya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)