Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt?
bi bir kere şunu hatırlatmak isterim. Benim ülkeme sevgim parti sevgisinden öndedir. Hepimiz gibi.. Sizden böyle bbir yorum geleceğini tahmin etmeliydim.Ancak ülkemizin bir meselesini yok senin partin şöyle yaptı yok benim partim böyle yaptı diye küçük bir alana sıkıştırmak inanın beni rahatsız ediyor.Biz bu başlıkta partileri tartışmıyoruz en azından benim böyle bir derdim yok.Burada açılımın getirisini götürüsünü tartışıyoruz. Ben de dedim ki: Açılımdan önce de bayrağa saldırı yok muydu?
Diğer taraftan urumçi kardeşim, mesele pkk sorununu da içeren bir mesele değil mi? Kürtler (in bazıları) Cumhuriyet döneminde de ayaklanmış bugün de ayaklanmışlar. 10 yılda onbeş milyon genç yaratan cumhuriyet 80 küsür yılda 12 milyon Kürt'ü kendine niye bağlayamadı. Sorumlu kim?Biz ülkemize onları sevrememişsek geçen onlarca yılda, bunda hepimiz suçluyuz.
|
Sevgili goramaz, kürtler neden ayaklandı diyoruz. Hayır bunlar bir kürt ayaklanması değildi. Bölgesel dini içerikli ya da aşiret çıkarlarını güden ayaklanmalardı bugüne kadar. PKK ise bir kürt ayaklanması değil marksist leninist bir terör örgütüdür. Ha bugün gelinen nokta şudur açılım yapıp PKK'yı kürt kökenli vatandaşlarımıza maal etmek ve kürt kimliğine sahip bir millet oluşturacak propagandalara bizzat devletin eliyle imkan sağlamak bunun yanında ayrıştırmak ve kutuplaştırmak sonucu bundan sonra emin ol kürt isyanı gerçekleşecektir. Benim artık şu noktada tek çekincem vardır; Kürt ayaklanması gerçekleşmeden Türklerin ayaklanması... Zira şu şeraitten feyz alıp kendini görevli bilen ve hükümetin politikalarına bunun yanında provakatif, bölücü eylemlere tahammülü olmayan Türk gençliği eğer isyan ederse, bu çoğrafyada kimse rahat yaşayamaz. Tek çekincem bu ve olmamasını temenni ettiğim yegane şeyde bu.