Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz? - Sayfa 35 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Bugün Seçim Olsa Kime Oy Verirsiniz?
Adalet ve Kalkınma Partisi (R.Tayyip Erdoğan) 544 19,96%
Büyük Birlik Partisi (Yalçın Topçu) 743 27,26%
Demokrat Parti (Hüsamettin Cindoruk) 18 0,66%
Demokratik Sol Parti (Masum Türker) 5 0,18%
Cumhuriyet Halk Partisi (Deniz Baykal) 519 19,04%
Hak ve Eşitlik Partisi (Osman Pamukoğlu) 98 3,60%
Milliyetçi Hareket Partisi (Devlet Bahçeli) 373 13,68%
Saadet Partisi (Numan Kurtulmuş) 97 3,56%
Türkiye Değişim Hareketi (Mustafa Sarıgül) 85 3,12%
Türkiye Komünist Partisi (Erkan Baş) 25 0,92%
Türkiye Partisi (Abdullatif Şener) 143 5,25%
Yeni Parti (Tuncay Özkan) 76 2,79%
Katılımcı sayısı: 2726. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 02.01.2010, 11:35   #341
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

ayten58 Şuan ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?

boşa nefes tüketiyosunuz arkadaşlar bu ülkenin başına kim geçtiyse atatürk haricinde kesesi için ve koltuk sevdası için geçti bunu hepimizde gayet iyi biliyoruz allahtan korkanlarda geçti koltuğa oturunca ne allah korkusu kaldı nede milletin vebali korkusu demin nikine bakmadım ama bir arkadaşımız inadına akp diye bikaç kez yazmış galiba size akpnin bir sözü var amerika vatandaşımı edecek nedir bu kadar çok desteklediğinize göre zamanında bizde destekledik ama sonra anladıkki al birini vur ötekineymiş avucumuzu yaladık ve şimdi napıyoruz 500 tl emekli maaşıyla hem kira hem beş altı tane fatura hemde mutfağımızı çevirmeye çalışıyoruz bumu senin akp n kardeş .
ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 02.01.2010, 12:54   #342
KAOS
Usta Yiğido

KAOS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAOS Şuan KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31

Tecrübe Puanı: 728 KAOS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
demirkan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
O zaman bende sorularına nasıl doğru cevap veriliyormuş gör bakalım?
Gördüm bakalım, önce dil bilgisi öğren, sonra tabi verirsin..., takiyyeciliği sizin ağa babalarınızdan gördü bu millet..,

Alıntı:
-ülkenin herbir değeri yabancılara satılmıyor bu bir.Nedeni;ülkede uygulanan liberal politika gereği devleti maliyeti olan yük getiren firmalar özelleştiriliyor.Tabi muhalefet veya siyaset yapmak isteyen kişiler bunu yabancılara satılıyor anlamında değiştirebilirler.Yabancı firmalar liberal politika gereğince devlete ekstra yük getiren işletmeleri kendileri devralarak satışları kendisi yapıyor hem piyasa canlanıyor hem insanımız buradan ekmek yiyor.Bunun neresi kötü?Ayrıca özelleştirmelerin devredildiği firmalar arasında yerliler de var.Bugün liberal ekonomik sistem tüm dünyada kullanılan bir sistemdir.Hangi gelişmiş veya gelişmekte olan ülkede liberal olmayan bir sistem görülebilir ki?
Komiklik had safhada. Hangi devlete yük getiren maliyeti yüksek olan kurum satılmış? Telekom mu? Tekel mi? Limanlar mı? Şeker fabrikaları mı? Hangi en değerli kurumumuz yerli girişimciye satılmış?
Piyasa mı canlanıyor? Vallahi senin bu yazdığını işsizler duysa boğazına sarılırlar haberin olsun... Google amcaya sor sana işsizlik rakamlarını, daralma rakamlarını verir... Hemen dünya da kriz var diye atlama... Geçen senenin, önce ki senenin rakamlarına bak...
Bak aklıma Galataport ihalesi geldi birden... anladın sen

Alıntı:
-Bölünmek lafını bugünlerde muhalefet liderleri ağızlarında sakız gibi çiğniyorlar.Bölünmek, bölünmek, bölünmek.Neymiş ihanetmiş neymiş bölücülere destek veriliyormuş.Biz bu ülkede bölücülere destek verenleri gayet iyi biliyoruz sen hiç merak etme arkadaşım.Bugün başbakanı ihanetle suçlayan genel başkan zamanında shp-dehap koalisyonuyla beraber meclise girip koalisyon kurduklarını ne çabuk unuttunuz.Bu bölücülükse onlarınki neydi.Ayrıca sen imralı canisini getiriyorsun ve herkesin onu asmasını istediği anda sen asmayarak ömür boyu müebbet veriyorsun.Bunun açıklaması söyler misin?Güneydoğu sorununa,pkk sorununa veya kürtçülük sorununa artık adına ne dersen de, tarihte ilk kez bir hükümet el attı.İyi niyetini sergiliyor veya sergilemeye çalışıyor, bunu devletin projesi kabul ederek bu sorunu çözmek için tüm mühalefeti stkları,toplumdaki tüm ileri gelenlerle görüş alış-verişinde bulunuyor.Ama bazı muhalefet liderleri çıkıyor yine siyaset yapıyorlar ya yok hain yok şu yok bu.İşleri siyaset yapmak ya.Devlet mevlet önemli değil onlar için.30 yıldır kanayan sorun için bir görüş ilet bu da mı zor senin için.İşte noluyor iyi niyetli davranan iktidar hain oluyor.
Adamlar hiç olmazsa o caniyi TC'ye getirebildiler, senin yandaşların hapisten çıkarmanın yolunu açıyorlar..
Evet hükumet el attı, ağa babası ABD'nin emriyle önce güneydoğuda kurtarılmış bölge sonra da eyalet sistemine kayış..
Sana ne zaman yazdım ben şu partinin taraftarıyım diye...?
Ülkede bu ayrılışa bu kayışa kim karşı çıkabilir? Ulusalcılar ve askerler, o zaman ne yapalım? Önce ulusalcıları bir bir örgütün kenarına yamayıp içeri tıkalım. Sonra ne yapalım? Askeriyeyi vatandaş gözünde rezil edelim ki ses çıkmasın...Ülkede ben bu ülkenin bayrağını tanımam, onun marşını söylemem diyen adamı izle, seyret ama devlet değerleri ile ilgili yanlış yapılıyor diyen her adama sen ergenekoncusun de ve arabanın içindeki ahçı ile hizmetliye hakimi takip ediyor diye göz altına aldır...

Alıntı:
-ülkenin gizli bilgilerinin abd ye peşkeş çeklimesi dönemi diyorsun.Şu an aklıma ne geldi biliyor musun.DarbelerTam da demek istediğin aslında bunu açıklıyor.Darbeler işte bu söyleminin ana kaynağı.Ama bugün darbe olamıyor neden çünkü artık sır falan kalmadı.Çünkü artık gerçek bir hukuk sistemi yerleşiyor.Artık herkes istesin istemesin bu demokratik sistem içerisinde görevini yapacak.İşte görmek istediğimiz tablo...
Şu an ne oluyor sanıyorsun? Ben sana söyleyeyim. Sivil darbe.. Askeri darbelerden ne farkı var? hiç...
O zaman da birileri hapse atılıyordu, şimdide öyle, o zamanda korku salınıyordu, şimdide öyle. O zamanda sen ben ayrımı yapılıyordu, şimdide öyle. Her darbede arkada her zaman ABD oluyordu, darbe sırasında ve sonrasıne ellleri öpülüp yalanıyordu. şimdide öyle... Askerler silahları ile oraya çıkıyor korku salıyordu, şimdide öyle. (Meclisteki yasadan girişiminden haberin var mı? Polis ağır silah ithal etme izni istiyormuş. Nereye kullanacak işçilere karşı mı? Zekisen bulursun cevabını )

Alıntı:
-Kıbrıs'la ilgili peşkeş çekilme demişsin, seninki sadece bir iddiadır.Ortada olan birşey yok.Siyasi konuşuyorsun.Kıbrıs hiçbir zaman kimseye peşkeş çekilmedi.Aksine kıbrıs eskisinden daha da gelişti ve güçlendi.
Sen hiç Kıbrıs'a gitmedin her halde? Sana tavsiye, git gör bak neresi gelişiyor, Kıbrıs nereye kayıyor...

Alıntı:
-ülkenin resmi dilinin sorgulanmasına sebep olunmadı olunmazda.Demokratik açılım konusunda içişleri bakanımız anayasadaki değiştirilemez hükümlerin asla değiştirilemeyeceğini defalarca tekrarladı ancak siz yine anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz.Ayrıca resmi dilin sorgulanmasına sebep olunması 1991 yılında chp nin güneydoğu konusundaki tezinde ve uygulamak istediği anaysa değişikliklerinde mevcuttur.Bunu iyi bilmek lazım.
Resmi dilini bir köşede uyduruk hale getirmeye çalışmak (Arapça ve İngilizce karşısında), bir kısım vatandaşın istediği dilde eğitim yapmasının alt yapısını yapmak sence nereye gider?

-
Alıntı:
Ülkemiz sosyal devlet olarak daha öncesine oranla daha da gelişti ve güçlendi.Bağkur-ssk-emekli sandığı gibi kurumlar sgk altında tek çatı olarak birleştirildi.Özlük haklarında iyileştirmeler yapıldı.ssk bağkur ve amaekli sandığı mensupları ayrı hastanelere gidiyorlardı.Şimdi hepsi de aynı hastanelere gidiyorlar.Bu gelişme değil mi.Bunları görmek lazım dimi.
Hastaneye mi gidiyorlar? Sen özel hastanelerde ve devtet hastanelerde artık alınmaya başlayacak payın miktarından, ilaç ve tıbbi malzeme katkısından haberin yok sanırım, nerede yaşıyorsun sen, uzayda mı?
Sosyal devlet kavramının ne anlama geldiğini de bir başka başlık altında irdeleyebiliriz, ama istersen sen şimdilik Norveç ve İsveç modellerine bir bak, sonrada yandaşı olduğun adamların ağa babaları olan ABD'nin modeline, sonra tartışırız.

Alıntı:
-Hukuk devleti olarak yargı zaten siyasallaşmıştı.Yargı oranları chp nin ana bahçesi olarak hareket ediyorlardı.Ancak akp ile beraber siyasallaşma da ortadan kalktı.Darbeciler artık imtiyazlarını kaybettiler.Gerçek yüzleri ortaya çıktı.Bu devletimizin hukuk sisteminin geliştiğinin kanıtıdır.Tüm bu sorunlar da bir tür doğum sancılarıdır.
Belli kalktı, kendilerine püf diyen hakimler arka bahçenin hakimleri ama kendilerinin sivil darbe girişimine destek veren fetocu bilmen neci davalarında beraat verenler iyi, cici hakim öylemi? Hangi AKP liyi suçlu bulmuş bu hukuk sistemi, hep ak-paklar mı?

Alıntı:
-ordu bizim ordumuzdur tabiki.Ancak ordunun içindeki cunta takımı derhal imha edilmelidir ki ordunun saygınlığı zedelenmesin itibarı artsın.Ayrıca biz çocuklarımızı, ordunun başındaki 3-5 general için askere göndermiyoruz.Bu vatan bu millet için gönderiyoruz askere.Sözüm opna bu komutanlar da türk halkının bu güvenini istismar ederek yapacakları her harekette cezalarını çekmelidirler ve çekiyorlar da.Şu olanlar bu.
İtibarını artırmak düzmece bilgilerle baskınlar yapmakla mı oluyor? ABD'den ihbar telefonları ile tutuklamalar yapmak mı oluyor? İçeri aldıklarınızı bir bir serbest bırakmakla mı oluyor? Çirkef bir gazetenin (ki bence sivil darbecilerin kokan ağzıdır bu gazete) orduya ağza gelmeyecek küfürler etmesi ile mi oluyor?
Varsa içeride pislikler, gizlice yürütülür kanıtlar ele geçirilir ve bir çırpıda orduya zarar vermeden yargıya intikal ettirilir..

Alıntı:
-anayasa mahkemesinin kararını benimsiyorsun ama hakim ve savcıların yaptıklarını benimsemiyorsun.Ben de anayasa mahkemesinin verdiği kararı siyasi buluyorum.Başörtüsü kararı gibi.
İşte bu!!! İşine gelen karar hukuk kararı, işine gelmeyen karar siyası..
Beni doğruladığın için minnettarım...
Hangi hakimin verdiği kararı sorgulamışım..??
Savcının kini tabi ki sorgularım, o iddia makamıdır...
Ve evrensel bir hukuk kuralı vardır. Bilmiyorsan öğren...
"İnsanlar aksi mahkemece ispat edilinceye kadar masumdur."
Yani senin suçladıkların, senin çok sevdiğin AKP'nin düze çıkardığı hukuk sisteminin hakimleri tarafından henüz suçlu bulunmamışlardır.
Ama AKP suçlu bulunmuştur.

Alıntı:
Bizlerin ihaleyle işi olmaz, hele torpille hiç işi olmaz.İşinize gelmedimi ihaleydi,torpildi, kömürdü.Bu hükümet son 60 yıldan bu yana en iyi hükümettir.Artık 6 ayda bir hükümet değişmiyor.Ülkeye istikrar geldi.Artık askerler politikaya el atamıyor.Dış politikada olağanüstü bir gelişme var.Bunun meyvelerini fazla değil 5 yıl içinde almaya başlayacağız.Tabi bunları görmek için göz, duymak için de kulak lazım.Tabiki bazıları işine geleni biliyor,duyuyor, anlıyor.O zaman ben de diyorum ki işine gelirse...
Askerlerin siyasete girmelerini isteyen kim?
İstikrar geldi evet, yoksulluğa, bölünmeye, kine, korkuya, kavgaya, kayırmaya gırtlağına kadar batmanın istikrarı..
Ve evet olağan üstü bir dış politika gelişmemiz var
"One minute, one minute!"

İnadına AKP, inadına AKP, devammmmmmmmmm...........
KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 02.01.2010, 15:19   #343
demirkan
Yeni Yiğido
NO AVATAR

demirkan Şuan demirkan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.01.2010 22:42

Tecrübe Puanı: 0 demirkan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
KAOS Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Alıntı:
Gördüm bakalım, önce dil bilgisi öğren, sonra tabi verirsin..., takiyyeciliği sizin ağa babalarınızdan gördü bu millet..,

Komiklik had safhada. Hangi devlete yük getiren maliyeti yüksek olan kurum satılmış? Telekom mu? Tekel mi? Limanlar mı? Şeker fabrikaları mı? Hangi en değerli kurumumuz yerli girişimciye satılmış?
Piyasa mı canlanıyor? Vallahi senin bu yazdığını işsizler duysa boğazına sarılırlar haberin olsun... Google amcaya sor sana işsizlik rakamlarını, daralma rakamlarını verir... Hemen dünya da kriz var diye atlama... Geçen senenin, önce ki senenin rakamlarına bak...
Bak aklıma Galataport ihalesi geldi birden... anladın sen

Adamlar hiç olmazsa o caniyi TC'ye getirebildiler, senin yandaşların hapisten çıkarmanın yolunu açıyorlar..
Evet hükumet el attı, ağa babası ABD'nin emriyle önce güneydoğuda kurtarılmış bölge sonra da eyalet sistemine kayış..
Sana ne zaman yazdım ben şu partinin taraftarıyım diye...?
Ülkede bu ayrılışa bu kayışa kim karşı çıkabilir? Ulusalcılar ve askerler, o zaman ne yapalım? Önce ulusalcıları bir bir örgütün kenarına yamayıp içeri tıkalım. Sonra ne yapalım? Askeriyeyi vatandaş gözünde rezil edelim ki ses çıkmasın...Ülkede ben bu ülkenin bayrağını tanımam, onun marşını söylemem diyen adamı izle, seyret ama devlet değerleri ile ilgili yanlış yapılıyor diyen her adama sen ergenekoncusun de ve arabanın içindeki ahçı ile hizmetliye hakimi takip ediyor diye göz altına aldır...

Şu an ne oluyor sanıyorsun? Ben sana söyleyeyim. Sivil darbe.. Askeri darbelerden ne farkı var? hiç...
O zaman da birileri hapse atılıyordu, şimdide öyle, o zamanda korku salınıyordu, şimdide öyle. O zamanda sen ben ayrımı yapılıyordu, şimdide öyle. Her darbede arkada her zaman ABD oluyordu, darbe sırasında ve sonrasıne ellleri öpülüp yalanıyordu. şimdide öyle... Askerler silahları ile oraya çıkıyor korku salıyordu, şimdide öyle. (Meclisteki yasadan girişiminden haberin var mı? Polis ağır silah ithal etme izni istiyormuş. Nereye kullanacak işçilere karşı mı? Zekisen bulursun cevabını )

Sen hiç Kıbrıs'a gitmedin her halde? Sana tavsiye, git gör bak neresi gelişiyor, Kıbrıs nereye kayıyor...

Resmi dilini bir köşede uyduruk hale getirmeye çalışmak (Arapça ve İngilizce karşısında), bir kısım vatandaşın istediği dilde eğitim yapmasının alt yapısını yapmak sence nereye gider?

-

Hastaneye mi gidiyorlar? Sen özel hastanelerde ve devtet hastanelerde artık alınmaya başlayacak payın miktarından, ilaç ve tıbbi malzeme katkısından haberin yok sanırım, nerede yaşıyorsun sen, uzayda mı?
Sosyal devlet kavramının ne anlama geldiğini de bir başka başlık altında irdeleyebiliriz, ama istersen sen şimdilik Norveç ve İsveç modellerine bir bak, sonrada yandaşı olduğun adamların ağa babaları olan ABD'nin modeline, sonra tartışırız.

Belli kalktı, kendilerine püf diyen hakimler arka bahçenin hakimleri ama kendilerinin sivil darbe girişimine destek veren fetocu bilmen neci davalarında beraat verenler iyi, cici hakim öylemi? Hangi AKP liyi suçlu bulmuş bu hukuk sistemi, hep ak-paklar mı?

İtibarını artırmak düzmece bilgilerle baskınlar yapmakla mı oluyor? ABD'den ihbar telefonları ile tutuklamalar yapmak mı oluyor? İçeri aldıklarınızı bir bir serbest bırakmakla mı oluyor? Çirkef bir gazetenin (ki bence sivil darbecilerin kokan ağzıdır bu gazete) orduya ağza gelmeyecek küfürler etmesi ile mi oluyor?
Varsa içeride pislikler, gizlice yürütülür kanıtlar ele geçirilir ve bir çırpıda orduya zarar vermeden yargıya intikal ettirilir..

İşte bu!!! İşine gelen karar hukuk kararı, işine gelmeyen karar siyası..
Beni doğruladığın için minnettarım...
Hangi hakimin verdiği kararı sorgulamışım..??
Savcının kini tabi ki sorgularım, o iddia makamıdır...
Ve evrensel bir hukuk kuralı vardır. Bilmiyorsan öğren...
"İnsanlar aksi mahkemece ispat edilinceye kadar masumdur."
Yani senin suçladıkların, senin çok sevdiğin AKP'nin düze çıkardığı hukuk sisteminin hakimleri tarafından henüz suçlu bulunmamışlardır.
Ama AKP suçlu bulunmuştur.

Askerlerin siyasete girmelerini isteyen kim?
İstikrar geldi evet, yoksulluğa, bölünmeye, kine, korkuya, kavgaya, kayırmaya gırtlağına kadar batmanın istikrarı..
Ve evet olağan üstü bir dış politika gelişmemiz var
"One minute, one minute!"

İnadına AKP, inadına AKP, devammmmmmmmmm...........

1)Öncelikle senden dil bilgisi öğrencek değilim sen dikkatını dilbisine değil
anlattıklarıma ver istersen.Çünkü burda dilbisi öğretilmiyorTakiyyecilik eminim bunu sizler bizleden daha iyi bilirsiniz.Çünkü bunu 1950 den bu yana laiklik elden gidiyor komedileri altında yapıp duruyorsunuz.Nedense bir türlü gidemedi elden laiklik

2)Sana iyi bir şekilde liberal ekonomi dersi vermek lazım.Bunu kesin bir şekilde anladımSerbest piyasa ekonomisine göre devlet piyasaya girmemektedir veya bu çok sınırlı olmaktadır.Devletin kendi aracılığıyla kurduğu işletmeler yoluyla piyasaya müdahale etmesi bir monopol oluşturması, piyasada bir durgunluk yaşanmasına neden olur, işletme içindeki işçilerin aldıkları gelirler çalıştıklarından çok daha fazlasını oluşturmaktadır.Artık bugün kit diyebileceğimiz kamu işletmeleri devletin başında bir hantal yük olarak durmaktadır.Devlet özellikle 2002' den bu yana piyasadan elini tamamen çekmeye karar vermiştir.Çünkü böylece devletin görev alanı daralarak bireylerden daha az vergi toplanması ve bu yolla üretim,tasarruf ve yataırımın teşvik edilmesi sağlanmıştırSizler onu bunu sattı diyeceğinize öncelikle liberal sistemin yararlarını ve zararlarını konuşun ha ne dersiniz?Yoksa bu sizin işinize gelmez mi?

3)Pkk olayı konusunda bana siyasi parti liderlerinin söyledikleri dışında birşeyler söylersen daha çok sevineceğim.Bu konuda söylediklerinin hiçbir dayanağı yok çünkü.Bir tek somut delil ver bana söylem değil.Sizin anlayışınız çamur at izi kalsın.Senelerdir bunu yapıyorsunuz.Bir tek çözüm söyleyin bir zahmet bu konuda.Çamur atmaktan başka işiniz olmaz mı sizin.Muhalefet olarak sizin amacınız çözüm üretmekten başka ne olabilir ki.Ama bu ülkede muhalefet mi var
Siz ancak ergenekoncuların avukatlığına soyunursunuz.Başka birşey de beklenmez sizden.Bu ülkede haklın seçtiği partinin gözünüzde bir değeri yok.Önemli olan sizin çıkarlarınız menfaatiniz.Bunun içinde senelerdir bu ülkede 61 darbesini yaptınız,71 muhtırasını verdiniz, 80 darbesini yaptınız 98 post-modern darbesini yaptınız.Yine çabaladınız 2003-2004 yıllarında artık çıkmıyor1998'de yapılan post-modern darbesiyle irtica bahanesiyle kimleri ordudan attınız onun hesabını ver bana.Bu ülkenin şerefli insanları ordudan yönetimden uzaklşatırarak 10 yılda bir darbeler yaparak ve darbelerin avukatlığını savunarak siz neye hizmet ediyorsunuz.Gerçek amacınız ne onu söyleyin bize?

4)Sivil darbe yapılıyormuş.Peehhh güleyim bar.Sürekli darbe yapanlar veya ypamaya çalışanlar bu ülkeyi soyup soğana çevirsin, elde ne var ne yok gitsin ımf ye ona buna esir olalım, halkın seçtiği iktidar başa gelince de tüm bunları onun suçu sayalım.Bu ülkede çiftçi,emekli,memur,işçi sıkıntı çekiyorsa bunların sorumlusu iktidar mıdır, ülkeye seneler öncesine götüren darbeler midir?
Bu ergenokon soruşturmasında da yine işin içinden sıyrılmaya çalışan kişiler suçu emniyetin üzerine etmaktadırlar.Oradan buradan ağır silahlar,bombalar, tüfekler çıkıyorsa bu kimin suçu.Hırsızın hiç mi suçu yok

5)Kıbrıs'a her yıl aktarılan kaynak katlanak artıyor.Hayırdır kıbrıs nereye kayıyormuş.Kıbrıs olduğu yerde duruyorda anlaşılan sizin gözleriniz kayıyor...

6)Resmi dilimizde bir sorun olmaz olmadı da hiç.Sen güneydoğuya hiç gittin mi bilmiyorum ama bazı yerler var ki hiç türkçe bilmiyorlar.Kütçe konuşulmasının serbest bırakılması, resmi dile bir zarar getirmez.Aksine bunun çok übüyk faydaları olur.Oradaki halkın aidiyet duygusu güçlenir.Onlarla anlaşmak için senin kürtçe onların da türkçe bilmesi gerekir.Bunun bizim dilimize hiçbir zararı olmaz.Hangi dil özgürlüğü verildi diye bir bölünme olmuş, aksine bu özgürlüğü vermezsen bölünme olur.Bugün almanya'da veya diğer avrupa ülkelerinde onlarca dil konuşuluyor ne zararı olmuş.Bunlar hep olaylara dar açıdan bakmamızın dezavantajları

7)Sivil darbeymişHalkın seçtiği bu iktidar bir yasama dönemi içinde kendisine verilen süreyi değerlendiriyor.Bu süreç sana göre doğru gitmez başkasına göre doğrudur.Sen şuna "benden farklı düşünen kişiler başa geliyor ben de bunların uygulamalarını asla tasvip etmiyorum" diye söylesen de biz de rahat etsek.

Bu ülkede kriz var kriz var diye atıp tutanlar, krizle yaşamaya alışanlar burdan rant sağlayanlar bu hükümetin de bir an önce bu bataklığına girmesini zevkle beklemektedirler.
Sene 2001
-merkez bankası iflas ediyor,
-23 banka hortumlanıyor,
-gecelik faizler % 7000-8000 lere çıkıyor,
-yine o zaman ergenekoncular şu an başbakanın olduğu gibi eceviti de bir köşeye sıkıştırarak erken seçimin olmasını istiyor.İşte sana darbe.
Bugünleri unutanlar bu ülkenin nereden nereye geldiğini tabiki bilmezler.
Bizler durmak yok yola devam diyoruz, sizler ise çözüm yok muhalefete devam...

İnadına Akp...
demirkan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 02.01.2010, 18:50   #344
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 676 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
-ülkenin herbir değeri yabancılara satılmıyor bu bir.Nedeni;ülkede uygulanan liberal politika gereği devleti maliyeti olan yük getiren firmalar özelleştiriliyor.Tabi muhalefet veya siyaset yapmak isteyen kişiler bunu yabancılara satılıyor anlamında değiştirebilirler.Yabancı firmalar liberal politika gereğince devlete ekstra yük getiren işletmeleri kendileri devralarak satışları kendisi yapıyor hem piyasa canlanıyor hem insanımız buradan ekmek yiyor.Bunun neresi kötü?Ayrıca özelleştirmelerin devredildiği firmalar arasında yerliler de var.Bugün liberal ekonomik sistem tüm dünyada kullanılan bir sistemdir.Hangi gelişmiş veya gelişmekte olan ülkede liberal olmayan bir sistem görülebilir ki?
Liberal ekonomik sisteminin öngörülerine göre en başta liberalleşecek devlet milli değerlerini satacakken, milli değerlerini alacak milli bir sermayenin oluşmasını bekler. Ayrıca Kayzeren ekolüne göre piyasada denetleyici şirketlere ya da denetleme mekanizmalarına ihtiyaç duyarken olabildiğince yerli sermaye ve paranın milli sermaye içerisinde kalmasını amaçlar. Yabancılara bu konuda tekelleri peşkeş çeken hiçbir kalkınmış liberal ekonomik sistem yoktur ki, ihaleleri alanların içerisinde yerlilerde var derken büyük devlet iktisadi teşekkülerini alanların tamamının yabancı olduğunu hatırlatmamda fayda var. Bu ihalelere yönelik konsorsiyumları oluşturanların büyük bir çoğunluğu yabancı ve sermayenin dolayısıyla payında çoğunluğu yabancıların elinde. Bunu hiçbir liberal ekonomi sistemi izah edememekte.

Bugün gelişmekte olan ve gelişen ülkeler devletçiliği elinden bırakmadan liberal sisteme entegre olmakta, eğer olmuyorlarsa da sömürülmekteler. Liberal ekonomi sisteminin tüm dünyada bu kadar spekülatif şekilde kullanılmasının sebebi kapitalist sistemi muhafaza edebilecek en iyi sistem olmasından kaynaklanmakta.

Şimdi diyorsunuz piyasa canlandı vesaire son 7 yılda özelleştirmelerde istikrarlı bir şekilde artmakta işsizlikte. Piyasanın alım gücü tükenmekte, paranın değeri düşmekte... Kapı kolu, kibrit, sakız vs. gibi enflasyona en az maruz kalan ve insanın en az ihtiyaç duyduğu şeylerle enflasyon oranları belirlenmekte buna rağmen enflasyon oranlarında çok iyi bir oran sergilenememekte ve durum böyleyken sen bütçe açıklarını kapatabilmek için özelleştirmelere sarılmaktasın, özelleşen devlet iktisadi teşekkülleri ilk önce işçi çıkartmaya başlamakta, çıkan işçiler 4C gibi bir insafsızlıkla sömürülmekte ve piyasa canlanmakta öylemi. Liberal ekonomi sistemi diye senin adlandırdığın sistem zengini daha zengin yaparken fakiri daha da fakirleştirmekte ve gitgide sosyal devlet kavramının içini boşaltmaktaysa bu liberalizm diye adlandırılan şeyi senin kullanmanda yanlış var.

Bir başka hususta da devletin sırtına yük olmuş denmekte. Hatırlatmama gerek yok herhalde Telekom 5 yıllık karına, Tekel 4 yıllık kârına satıldı. Şimdi mesela şeker işletmeleri söz konusu şeker işletmeleri özelleştirecek batıda ulaşım ve üretim imkanlarının daha elverişli olduğu şeker fabrikalarını alanlar işletecek, doğudakilerse yüksek maliyetten ötürü alıcı bulamayacak ve kapanacak. Bu da sosyal devletin kayzeren ekolüyle liberalizme uymayan bir başka yanı olacak...

Daha bunun gibi onlarca şey yazılabilir

Alıntı:
-Bölünmek lafını bugünlerde muhalefet liderleri ağızlarında sakız gibi çiğniyorlar.Bölünmek, bölünmek, bölünmek.Neymiş ihanetmiş neymiş bölücülere destek veriliyormuş.Biz bu ülkede bölücülere destek verenleri gayet iyi biliyoruz sen hiç merak etme arkadaşım.Bugün başbakanı ihanetle suçlayan genel başkan zamanında shp-dehap koalisyonuyla beraber meclise girip koalisyon kurduklarını ne çabuk unuttunuz.Bu bölücülükse onlarınki neydi.Ayrıca sen imralı canisini getiriyorsun ve herkesin onu asmasını istediği anda sen asmayarak ömür boyu müebbet veriyorsun.Bunun açıklaması söyler misin?Güneydoğu sorununa,pkk sorununa veya kürtçülük sorununa artık adına ne dersen de, tarihte ilk kez bir hükümet el attı.İyi niyetini sergiliyor veya sergilemeye çalışıyor, bunu devletin projesi kabul ederek bu sorunu çözmek için tüm mühalefeti stkları,toplumdaki tüm ileri gelenlerle görüş alış-verişinde bulunuyor.Ama bazı muhalefet liderleri çıkıyor yine siyaset yapıyorlar ya yok hain yok şu yok bu.İşleri siyaset yapmak ya.Devlet mevlet önemli değil onlar için.30 yıldır kanayan sorun için bir görüş ilet bu da mı zor senin için.İşte noluyor iyi niyetli davranan iktidar hain oluyor.
İlk olarak herkesin imralı canisini asmasını istediği dönemde sen onu asmıyorsun lafına daha önce bu forumda cevap verilmiş ama tekrar verelim sayın arkadaş, Üçlü koalisyon döneminde Apo denen canibaşının asılmasına ilişkin mecliste yapılan oylamada MHP hariç tüm siyasi oluşumlar ki buna o zaman 50 vekille temsil edilen AKP'de dahil asılmaması yönünde oy vermiş, sadece MHP şerefiyle tüm milletvekilleri asılması yönünde oy kullanmış bunu hatırlatırım olayın detayları da forum içerisinde var araştır bul

Buna müteakip sevgili Erdoğan çıkıp: "bugün hayırlı bir gün" gibi bir cümle kullanabilmiş ve asılmaması kararını sevinçle karşılamıştır hatırlarsınız..

AMMA HER AKP MURAKKIBININ YAPTIĞI GİBİ ANCA OLAYI BAŞKA NOKTALARA ÇEKİP KENDİNİZİ SAVUNURSUNUZ..

Neyse bölünme hususuna gelince dünya milletler sisteminde hiçbir ülke yokturki etnik kimliklere sahip olmasın. Ama modern ve demokratik diye adlandırdığımız devletler milli kimliği hep tek tutmuştur. Aksi halde klasik sosyolojinin tanımladığı, modern sosyolojinin de doğruladığı kutuplaşma ve çatışma ortamı doğacaktır. Nedir milli kimliğin karşısında bir etnik kimliği millileştirirsen o ülke çatışmalara gark eder. Malumunuzdur bu ülkede PKK sorunu kürt kimliğiyle değil Marksist Materyalist düşünceyle doğmuş, kürt kimliğini kullanmaya çalışmış bir badireydi. Senelerce yurtdışı kaynaklarından desteklendiğini eşref bitlis olaylarından falanda hatırlarsınız konu uzun girmeden evvel PKK'ya amerikanın veridği silahlar ve imtiyazlarla bugün bu açılımı destekleyen ve dayatanın gene aynı Amerika olduğunu iyi bilirsiniz. Şimdi bu açılım hurafesi PKK'yı kürt etnik kökenine mal ederek ilk tehlikeli hareketini sergilemişken, insanların artık yakınlarındaki insanların etnik kimliklerini sorgulamaya gark etmişken, etnik kimlikler neticesinde alışverişlerin tercih edilmesine sebebiyet vermişken ve psikolojik olarak ayrışmaya ve sosyolojik olarakta çatışmaya götüreceği kesinken bu kutuplaşma ekseninin yaratıcısı ve destekleyicisi AKP/Peşmerge/DTP iken, İmralı'dan buna yönelik bir yol haritası hazırlanmışken, bu projenin ne yönde badireler yarattığını görmüşken, açılım denilen hurafenin başında halaylar çekip göbekler atanların bugün daha çok şey istemek için sokaklara döküldüğünü görürken, yani teröre ödün verirsen daha da güçleneceği gerçeği varsa, bu açılım projesini savunmak pek bir saçmalık olsa gerek...

Alıntı:
-ülkenin gizli bilgilerinin abd ye peşkeş çeklimesi dönemi diyorsun.Şu an aklıma ne geldi biliyor musun.DarbelerTam da demek istediğin aslında bunu açıklıyor.Darbeler işte bu söyleminin ana kaynağı.Ama bugün darbe olamıyor neden çünkü artık sır falan kalmadı.Çünkü artık gerçek bir hukuk sistemi yerleşiyor.Artık herkes istesin istemesin bu demokratik sistem içerisinde görevini yapacak.İşte görmek istediğimiz tablo...
İşte görmek istediğiniz tablo ülke'nin bilmediğini Amerikan Büyükelçisi bilecek ve açılım hakkında yorum yapacak, izlenecek yok hakkın bilgi verecek. Aynı yorum ve bilgiler Talabani ve Barzani cephesinden de gelecek...

Sonra senin gibi bir aklıselim arkadaşımız çıkacak bugün askere saldıran kalemlerin 80 sonrası askeriyeye yalakalık yaptığını, askeriyenin her icraatını övdüğünü bilmeden ve aynı yalakalık dürtüsüyle bugün iktidarın mevzilerine yanaşma gayesiyle yalan yanlış ve ortak bir tetiklenmeyle askere saldırdığını anlamadan tüm olayları askere yönelterek demokrasiye dem vuracak. Ama modern dünyada demokratik devletlerde demokrasinin ne olduğunu bilemeyecek.

Mesela demokrasi derken plüralizmi gözardı edecek yani halkın çoğunun istemediği bir açılıma demokratik açılım adını verebilecek kadar demokrasiden bir haber olacak. Nedir demokrasi %50+1 peki bugün hükümet yandaşı anket kurumları tarafından yapılıpta sırf sonuçlarından ötürü millete servis edilemeyen anketlerde bu açılıma ülkenin %65 ile %70 oranının karşı çıktığını bile bile bu açılım denilen antidemokratik şeye devam edecek ve sen daha demokrat olacağız diyeceksin. Neymiş bee şu demokrasi bundan 1500 sene evvel bir düşünürün dediği gibi "10 cahilin 9 alimi susturması" bile değil artık...

İşte hukuk sistemi derken, dokunulmazlıkları kaldıracağını vaad eden bir parti 7 senedir iktidarda, nerede o dokunulmazlık kaldırma olayı bu mu hukuk? Ya da masumiyet karinesi denilen şeyi unutarak devam eden davada herkesi suçlu bulmak ve davanın içeriği olan durumun dava kesinleşmeden hukuk devleti ilkesindeki masumluk karinesi ve ilama dayanmaksızın doğru olarak kabul etmek, kabul edenleri mukafatlandırmak mı hukuk? Ya da binlerce dinleme kararıyla hukuk organlarını dinlemek mi hukuk? Ya da daha basiti Almanya'dan gelen deniz feneri dosyasını aylarca bekletmek, işleme koymamak mı hukuk? Madem Hak kelimesinin çoğulu olan Hukuk'u konuşuyoruz, oğullarından birisi bedelli ötekisi çürükle yırtmış bir şekilde askerden muhaf olurken sayın başbakanın "askerlik yangelip yatma yeri değildir!" demesi mi yoksa çok daha vahimi AZİZ ŞEHİTLERİMİZE "KELLE" demesi mi hak, ama görüyorumki bize müstahak...

Alıntı:
-Kıbrıs'la ilgili peşkeş çekilme demişsin, seninki sadece bir iddiadır.Ortada olan birşey yok.Siyasi konuşuyorsun.Kıbrıs hiçbir zaman kimseye peşkeş çekilmedi.Aksine kıbrıs eskisinden daha da gelişti ve güçlendi.
Sayın Başbakan, Sayın KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ı destekliyor. Talat'ın sen görmemişsindir muhakkak geçenlerdeki açıklamalarından birisi Türkiye'nin rum mezalimi devam ederken adaya çıkarma yapmasını ve Kıbrıs'ta Türk Cumhuriyeti Kurmasının hata olduğu söyledi. Peki bu süreçte Yugoslavya'yı, Çekoslavakya'yı bölenler Kıbrıs'ı niçin birleştirmek istiyor. Orada Türkiye Garantörlüğünde bir devlet kurulmuş ve bu devleti herkesin tanıması için senelerce (2002 yılına kadar) çalışmalar yaparken Türkiye iktidarları, 2002 den sonra gelen hükümet neden Kıbrıs topraklarını tüm özerkliğini kaybederek ve mecliste azınlık temsil hakkı verilirken, çoğunluk rumlar tarafında olduğu için yasamalarda ve yürütmelerde rumların istediğine boyun eğecek bir "demokratik" sistem içine çekmeye çalışıyorlar ve neden iktidarda bu uygunsuzluğu destekliyor. Kıbrıs eskisinden daha güçlendi ve gelişti denmekte lakin Kıbrıs'ı tanıyan ülke mi oldu güçlensin ya da kıbrıs'taki ambargo kalktı mı ki gelişsin? Kıbrıs'a kaç defa gittinki gelişimi gözlemledin? Büyük kapitallerin eskiden muvaza ile kıbrıs'a Türkiye üzerinden düzenledikleri Turistik turlar kaldıralark ekonomik anlamda daha da kıskaca alınmış bir yöre var ve buna rağmen halkı Talat politikalarını artık desteklemiyor ki anketlerde Muhalefet lider çıkıyor ve Talat ile Erdoğan'ın şu günlerdeki kıbrıs acelesi Nisan'daki seçimlerden sonra Talat iktidarının yıkılacağı gerçeğinden ötürü...

Alıntı:
-ülkenin resmi dilinin sorgulanmasına sebep olunmadı olunmazda.Demokratik açılım konusunda içişleri bakanımız anayasadaki değiştirilemez hükümlerin asla değiştirilemeyeceğini defalarca tekrarladı ancak siz yine anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz.Ayrıca resmi dilin sorgulanmasına sebep olunması 1991 yılında chp nin güneydoğu konusundaki tezinde ve uygulamak istediği anaysa değişikliklerinde mevcuttur.Bunu iyi bilmek lazım.
Ülke'nin dili sorgulanmıyor mu, açılıma taraf olarak başlayan bir parti ki adı DTP olur anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilmesini ve anadilin içerisine kürtçeninde girmesini istediği esnalarda bir bakanımız anadilde eğitim verileceğini söylüyor, öteki bakanımızda anayasanın tamamıyla değişmesi gerektiğini söylüyordu (ilk üç madde de dahil)

Ayrıca 91'e ilişkin CHP'nin raporunu referans vermek ne kadar küçük düşürücü bir şey olsa gerek. Zihniyetine karşı olduğunuz bir zihniyetten referans vererek icraatı savunmak ne kadar hoş bir şey olsa gerek. Ben CHP'li değilim, benim liderlerim o dönemde CHP'nin yaptığına da karşı çıkmıştı ki, bugün AKP'ninkine de karşı çıkmakta.

Peki o gün ne oldu CHP yapılabilecekler tezini hazırladı ve bunları tartışmaya açtı niyahet çok şükür bir çoğundan vazgeçti. Vazgeçmesi üzerine bugünün DTP'sini oluşturan siyasal kürtçüler Ahmet Türk, Leyla Zana ve tayfası SHP (yani CHPden) istifa ettiler. Peki CHP hükümeti ne yaptı doğu'da seksen ihtilali sonrası propaganda ve kışkırtma silahı olarak, denetim zorluğundan ve muhafaza durumundan ötürü yasaklanan kürtçe konuşmanın serbest bırakılmasını sağladı. Sonra da zaten Kürtçe PKK'nın etkin propagandası olarak meydanlarda kullanıldı ya neyse... Gene de insani bir hareketti, aksi de zaruretti...

Peki şimdi neyi tartışıyoruz biz okullarda Kürtçe eğitim verilmesini, yani eğitim sisteminin, haliyle devlet anadilinin ikileşmesini, ayrışmasını, bölünmesini vs.

Alıntı:
-Ülkemiz sosyal devlet olarak daha öncesine oranla daha da gelişti ve güçlendi.Bağkur-ssk-emekli sandığı gibi kurumlar sgk altında tek çatı olarak birleştirildi.Özlük haklarında iyileştirmeler yapıldı.ssk bağkur ve amaekli sandığı mensupları ayrı hastanelere gidiyorlardı.Şimdi hepsi de aynı hastanelere gidiyorlar.Bu gelişme değil mi.Bunları görmek lazım dimi.
Evet bağkur-ssk-emekli sandığı bilinçsizce birleşti ve SGK'da onun kaosu yaşanıyor bunu da en iyi bir SGK kurum personelinin oğlu olarak bizzati tanıklığımla söylemekteyim. Peki bu kurum birleştirilmesinin ne gibi bir faydası oldu millet sadece hiç... Artık daha fazla insana daha kısıtlı yerlerde hizmet veriliyor ve SSK kurumuyken alınan ISO hizmet belgeleri sorgulanıyor vesselam...

Özlük haklarında iyileştirmeler denmiş bunu diyen arkadaş bilmiyor herhalde, özlük haklarına ilişkin hiçbir değişikliğin olmadığını aynı sistemin, aynı halinin uygulandığını.

Buna rağmen kurum personellerinin ek göstergelerinin kaldırıldığını ya da puanlarının düşürüldüğünü, bunun neticesinde bugün SGK olan kurumda özlük haklarındaki değişimden ötürü 2002 yılında aldığı maaşı 2009 yılında onca zamma rağmen yeni yakalayabildiğini...

Eskiden ayrı hastanelere gidiyorlardı denmiş, zira ssk hastaneleri ssklılardan alınan primlerle kurulan hastanelerdi, devlet hastaneleriyle sağlık bakanlığının bütçesiyle kurulan hastanelerdi. Senelerce SSK yı zarar ediyor gösteren şeyde bu hastane sistemine olan yatırımıydı vs vs vs bunu birleştirerek senelerce SSK özel bir sigorta kurumuna para yatırır gibi para yatıran onmilyonların hakkına buna müdahil olmayanları ortak etme gibi bir yanı vardı ama görmezden geldi herkes... Bu bir icraat değildi basit bir değişimdi

Şimdi gelinin neticeye bakalım peki, muayene ücretlerinden alınan katkı payları, hastanelerin otel gibi yıldızla tasniflenip ona göre katkı payı ödenmesi talep edileceği hali vs vs..

Alıntı:
-Hukuk devleti olarak yargı zaten siyasallaşmıştı.Yargı oranları chp nin ana bahçesi olarak hareket ediyorlardı.Ancak akp ile beraber siyasallaşma da ortadan kalktı.Darbeciler artık imtiyazlarını kaybettiler.Gerçek yüzleri ortaya çıktı.Bu devletimizin hukuk sisteminin geliştiğinin kanıtıdır.Tüm bu sorunlar da bir tür doğum sancılarıdır.
AKP'nin CHP'den farkı ne oldu Allah aşkına, AKP kendi lehine siyasallaştırmamakta mı yargıyı? Yandaş savcılarına süper yetkiler verip, özel yetkilerle donatılmış savcı haline sokmakta değil mi? İktidara bağlı Telekominikasyon Kurumu Başkanlığınca, tanıdığımdandır bilirim cemaatçiliğini SN. Fethi ŞİMŞEK'in, tüm hukuk sistemi üzerine dinlemeleri gark edip, hukuku baskı altına almak siyasallaştırmak demek değil midir?

Gerçek yüzleri ortaya çıktı dediğin şeyler daha ispat aşamasında ve yargı sürecindedir. Dava neticelenmeden kimse kesin bir görüş belirtemez, yandaş gazeteler ve yandaşlar hariç tabii.. Dava sonucunu beklemekte fayda var eğer hukuk istiyorsan kesin konuşabilmekte yoksa yaptığın hukuksuzlukken hukuka dem vurmak saçma olsa gerek...

Devletimizin hukuk sistemi gelişmiştir ayrıca hemfikiriz bu konuda sana. Bir hakimin baktığı dava sayısı son 7 yılda %74 artmıştır, bu da toplumumuzun psikolojisinin ne kadar bozulduğunu göstermiştir.

Alıntı:
-ordu bizim ordumuzdur tabiki.Ancak ordunun içindeki cunta takımı derhal imha edilmelidir ki ordunun saygınlığı zedelenmesin itibarı artsın.Ayrıca biz çocuklarımızı, ordunun başındaki 3-5 general için askere göndermiyoruz.Bu vatan bu millet için gönderiyoruz askere.Sözüm opna bu komutanlar da türk halkının bu güvenini istismar ederek yapacakları her harekette cezalarını çekmelidirler ve çekiyorlar da.Şu olanlar bu.
Ordu bizim ordumuzdur diyorsun ama her fırsatta Türk Ordusunu karalayan kalemlerin ağızlarıyla konuşuyorsun, üstelik ne kadar vahimki aynı kalemler 80li yıllarda bizzat cunta ve darbe yalakacılığı yapmış. Şuanda da sen o kalemlere ve yandaş bir medyaya inanıyorsun. Gündemi takip ederken ordudan ve ergenekondan başka bir şey görmüyorsun. Peki hiç düşünmüyor musun gündemi bunlarla örtmek için cabalayıp, başka hususları gözünün önünde kaçıracaklarını? Mesela ekonomi gibi? Mesela çözünen sosyal sistem ve kültür gibi? Mesela verdikleri vaadleri örtmek gibi?

Öyleki geçenlerde sayın başbakanımız tokattaki vahim saldırıyı PKK'ya biçemedi, ergenekon imasında bulundu. Sonra çıkıp PKK kabul edince gündemi örtmek için, eski bir PKK'nın gerçekleştirdiği eylemi, ergenekona yıktı. Bunlar gerçek evet medya bunu yapıyor. Tokatta, terör bölgesi dışında bir yerde askerler hazırlıksız yakalanıp pusuya düşmüş ve bunu komutanların vasıfsızlığı ve ergenekonun suçu olarak tanımlıyorlar. Bunu yandaş medya olmakla övünen medya organları ve yazarlar ortak bir ağızla yapıyor ne kadar vahim değil mi. Başbakanın PKK'ya toz konduramıyor, akabinde pkk eylemi kabulleniyor hemen olay spektülite edilip başka yönlere çekiliyor.

Yahu içeriye ne kadar insan alındı, demek ülkenin yarısı ergenekonmuş ki hala ergenekon herşeye nufuz ediyor kardeşim.. Var mı böyle bir şey yaa zaten genelkurmayın hepi topu 5 general hepsini de zan altında bırak olsun bitsin. Bunlar askeriyenin inandırıcılığını azaltmak, Akp'ye prim sağlamak amacıyla uydurulmuş haberler olduğunu hiç düşünmedin mi?

Mesela ergenekon denilen hadisenin PKK itirafçılarının, ya da yurt dışında itiraf gönderenlerin ya da itiraf edip ceza indirimine uğrayacak mahkumların ya da isimsiz ihbar mektupları sonucunda oluşturulan bir kumpas olabileceği hiç aklına gelmedi mi?

Alıntı:
-anayasa mahkemesinin kararını benimsiyorsun ama hakim ve savcıların yaptıklarını benimsemiyorsun.Ben de anayasa mahkemesinin verdiği kararı siyasi buluyorum.Başörtüsü kararı gibi.
Şimdi Anayasa Mahkemesinin üyelerinin çoğu akp döneminde seçildi, Cumhurbaşkanı'da AKP'den. Tüm kadrolar bu hükümetin oluşumuna müdahil kaldı Yargıtay gibi bağımsız oluşumlar hariç. Şimdi değiştirdiği takdirde hiçbir engeli yok. Ama gündemde var mı türban, yarın birgün gündemi örtmek için koz olarak kullanılacak. Bu arada Türban bu ülkede serbest idi hatırlarsınız. Erbakan siyasi simge haline getirdiğinde yasaklandı. Yanlıştı gene de.. Hele hizmet alınan yerlerde yani üniversitelerde tamamen yanlıştı. MHP mutabakat sağladı ama bir şartla bugünün kınalı yapıncakları gibi tarz tarz bağlamalar yerine anadoludan bize zirayet eden tevazu ve sadelikle olması yönünde mutabakat yaptı. Ertesinde AKP'den biz bildiğimizi okuruzlar, mutabakata bağlı kalmak zorunda olmayacağızlar vs bin türlü vesvese koptu. Akabinde kapatma davası yedi o olay kaldı öyle. Şimdi akp kadroları anayasa mahkemesinde olmasaydı kapatılacaktı parti kesin bunu biliyoruz, şimdi daha da güçlü getirsin türban meselesini çözelim, bunu geçenlerde MHP dillendirdi ama duymadınız mütareke medyası sağolsun, AKP yanaştı mı hayır tabi...

Alıntı:
Bizlerin ihaleyle işi olmaz, hele torpille hiç işi olmaz.İşinize gelmedimi ihaleydi,torpildi, kömürdü.Bu hükümet son 60 yıldan bu yana en iyi hükümettir.Artık 6 ayda bir hükümet değişmiyor.Ülkeye istikrar geldi.Artık askerler politikaya el atamıyor.Dış politikada olağanüstü bir gelişme var.Bunun meyvelerini fazla değil 5 yıl içinde almaya başlayacağız.Tabi bunları görmek için göz, duymak için de kulak lazım.Tabiki bazıları işine geleni biliyor,duyuyor, anlıyor.O zaman ben de diyorum ki işine gelirse...
Sizler kim? Demekki sende AKP murakkıplarından birisin, bizler derken bunu ima ediyorsun. Hatırlatırım 1 sene evvel For You marketleri birden tadilata girde For You Drugstore yakında hizmetinizde diye. Drugstore neydi ilaçların markette satılmaş hali. Bak bugüne Erdoğan ilaçlar markette satılacak bununda suçlusu eczacıların şu son yaptığı diyor... Doğalgazlı evlere kömür yardımına ya da maliyeti ucuz diye geçenlerde bir ailenin ekonomi yapacaz diye kömür sobasından zehirlenip yokolmasına bir şey demiyorum.

Dış politikalarda çok üstünmüşüz, ermenistanla yapılan protokoller, kıbrıs konusunda tavizkar tutumlar, ab'nin müdahalerine karşı acizlik, dışişleri bakanı'nın protokol sorunu yaşaması akabinde ABD büyükelçisinin istifa etmesi, dışarıda Türkiye'yi kötüleyen açıklamalar yapanlara nobel edebiyat ödülü verilmesi, Türkiye'ye vatikanlaştırılmış ekümenik iddiasinda bulunan heybeliada ruhban okulu konusunda baskılar ve hükümetin bu okulu açma gayretleri üstelik Türk Milli Eğitim Müfredatına göre Milli Eğitime bağlı olarak açılmasına herhangi bir engel yokken, özerkliğiyle açılması yönünde girişimleri ayrıyeten her adımda Amerikaya gidip icazet almak (5 defa amerikaya giderek tarihi bir rekor kırdı başbakan), Amerika'nin istediği politikaları güdmek ister ekonomik olsun, ister siyasi olsun daha da fazlası Peşmerge'nin lafını dinlemek, Kuzey Irak Kürt yönetimine karşı Musul ve Kerkük'teki Türkleri muhafaza etmeye yönelik hiçbir hareketin olmaması, Azerbaycan ile yaşanan bayrak krizleri ve ermenistan sınır protokolü neticesinde Azerbaycan'ın uzaklaşması. Türki devletlerin Şangay birliği adı altında Rusların başını çektiği bir birliğe bırakılması bla bla bla dış siyasette ne kadar engin bir noktada olduğumuzunda göstergesi...

Allah yar ve yardımcımız olsun, Esenlikler....
Alt 02.01.2010, 18:53   #345
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 676 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu arada develüasyonun kopmasına vesile olan bankaların başına en büyük döviz çekimi oranıyla çeken Citibank'ın kimin olduğunu ve bu bankanın AKP iktidarı esnasında vergi borçları affedilerek hükümetle düzenenlenen bir protokol neticesinde mukafatlandırıldığını bileniniz var mı?
Alt 03.01.2010, 23:14   #346
KAOS
Usta Yiğido

KAOS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAOS Şuan KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31

Tecrübe Puanı: 728 KAOS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Evet, daha konforlu ve hızlı trenle yolculuk için AKP yönetimindeki TCDD canla başla çalışıyor...
Sinyalizasyon hatasıymış! Gör ki hangi torpille, o yeri hak etmediği halde sinyalizasyonun başına oturtulan zibidi göz göre göre iki treni kafa kafaya çarpıştırarak makinistin canına kıydı..
Cumhuriyet tarihinde olandan daha fazla ölümlü kaza bu son 7 yılda olmuştur...
Bu taraflarda altyapıyı iyileştireceğim diye insanları ucuz ulaşımdan mahrum et, o taraflarda b.k tan alt yapı ile habire sefer artır habire kazaya neden ol....
Ölen makiniste rahmet diliyorum.....

Alıntı:
1)Öncelikle senden dil bilgisi öğrencek değilim sen dikkatını dilbisine değil
anlattıklarıma ver istersen.Çünkü burda dilbisi öğretilmiyorTakiyyecilik eminim bunu sizler bizleden daha iyi bilirsiniz.Çünkü bunu 1950 den bu yana laiklik elden gidiyor komedileri altında yapıp duruyorsunuz.Nedense bir türlü gidemedi elden laiklik
Sen harbiden ya okuma bilmiyorsun ya da gözlerin görmüyor...
Ben ne zaman yazdım laiklik elden gidiyor diye..??

Alıntı:
2)Sana iyi bir şekilde liberal ekonomi dersi vermek lazım.Bunu kesin bir şekilde anladımSerbest piyasa ekonomisine göre devlet piyasaya girmemektedir veya bu çok sınırlı olmaktadır.Devletin kendi aracılığıyla kurduğu işletmeler yoluyla piyasaya müdahale etmesi bir monopol oluşturması, piyasada bir durgunluk yaşanmasına neden olur, işletme içindeki işçilerin aldıkları gelirler çalıştıklarından çok daha fazlasını oluşturmaktadır.Artık bugün kit diyebileceğimiz kamu işletmeleri devletin başında bir hantal yük olarak durmaktadır.Devlet özellikle 2002' den bu yana piyasadan elini tamamen çekmeye karar vermiştir.Çünkü böylece devletin görev alanı daralarak bireylerden daha az vergi toplanması ve bu yolla üretim,tasarruf ve yataırımın teşvik edilmesi sağlanmıştırSizler onu bunu sattı diyeceğinize öncelikle liberal sistemin yararlarını ve zararlarını konuşun ha ne dersiniz?Yoksa bu sizin işinize gelmez mi?
Vergiler bir azaldı bir azaldı, sorma. Hadi bakalım çok bilmiş, kopyala yapıştır liberal ekonomisti: bana benzin ve motorinde ki verginin son halini bir söyle de bilelim...
Ayrıca çevri gazı yanmasın yapma. Demin kar etmeyen kurumlar satıldı diyordun, ben sana Telekom vs.. örnek verdim, cevap vermedin..
Liberal ekonomiyi yazan Simith ve sonra revize eden Keynes bu yazdıklarını okusa nereleri ile gülerdi nereleri ile??

Alıntı:
3)Pkk olayı konusunda bana siyasi parti liderlerinin söyledikleri dışında birşeyler söylersen daha çok sevineceğim.Bu konuda söylediklerinin hiçbir dayanağı yok çünkü.Bir tek somut delil ver bana söylem değil.Sizin anlayışınız çamur at izi kalsın.Senelerdir bunu yapıyorsunuz.Bir tek çözüm söyleyin bir zahmet bu konuda.Çamur atmaktan başka işiniz olmaz mı sizin.Muhalefet olarak sizin amacınız çözüm üretmekten başka ne olabilir ki.Ama bu ülkede muhalefet mi var
Vallahi billahi İmralı'dan aldığım bdp mi dtp mi bilmen ne partisinin koluna girerek tasarladığım ülkeyi sen ben diye bölen bir çözümüm yok. Özür dilerim.

Alıntı:
Siz ancak ergenekoncuların avukatlığına soyunursunuz.Başka birşey de beklenmez sizden.Bu ülkede haklın seçtiği partinin gözünüzde bir değeri yok.Önemli olan sizin çıkarlarınız menfaatiniz.Bunun içinde senelerdir bu ülkede 61 darbesini yaptınız,71 muhtırasını verdiniz, 80 darbesini yaptınız 98 post-modern darbesini yaptınız.Yine çabaladınız 2003-2004 yıllarında artık çıkmıyor1998'de yapılan post-modern darbesiyle irtica bahanesiyle kimleri ordudan attınız onun hesabını ver bana.Bu ülkenin şerefli insanları ordudan yönetimden uzaklşatırarak 10 yılda bir darbeler yaparak ve darbelerin avukatlığını savunarak siz neye hizmet ediyorsunuz.Gerçek amacınız ne onu söyleyin bize?
Sen harbiden okumuyorsun... Buna eminim..
Ben ne zaman Ergenekon avukatlığı yaptım. Bak kocaman harfler le bir daha yazıyorum belki bu sefer görürsün..
İNSANLAR MAHKEMELERDE AKSİ İSPAT EDİLİNCEYE KADAR MASUMDUR.
Ben sana olan biteni basına yansıyan gerçekleri yazdım. serbest bırakılmaları, arabadaki ahçıyı, ABD kaynaklı ihbarları...

Alıntı:
4)Sivil darbe yapılıyormuş.Peehhh güleyim bar.Sürekli darbe yapanlar veya ypamaya çalışanlar bu ülkeyi soyup soğana çevirsin, elde ne var ne yok gitsin ımf ye ona buna esir olalım, halkın seçtiği iktidar başa gelince de tüm bunları onun suçu sayalım.Bu ülkede çiftçi,emekli,memur,işçi sıkıntı çekiyorsa bunların sorumlusu iktidar mıdır, ülkeye seneler öncesine götüren darbeler midir?
Bu ergenokon soruşturmasında da yine işin içinden sıyrılmaya çalışan kişiler suçu emniyetin üzerine etmaktadırlar.Oradan buradan ağır silahlar,bombalar, tüfekler çıkıyorsa bu kimin suçu.Hırsızın hiç mi suçu yok
Bak dostum ülkeyi son 60 yıldır siz yani ABD merkezli liboş ve sağcılar yönetiyor. Yani ülkeyi soyup soğana çevirmede İMF ye muhtaç etmede emin darbecilerden çok sizin zihniyettekilerin kabahati var ama sen şimdi bunu da inkar edersin.
Ben sana soru soruyorum ama cevap vermiyorsun...
Polis ağır silahları kime karşı kullanacak?

Alıntı:
5)Kıbrıs'a her yıl aktarılan kaynak katlanak artıyor.Hayırdır kıbrıs nereye kayıyormuş.Kıbrıs olduğu yerde duruyorda anlaşılan sizin gözleriniz kayıyor...
Ya bak harbiden sallama..
Git yerinde bak. Boş portakal bahçelerini, güney Kıbrıs dan pasaport alıp ta AB vatandaşı olarak Avrupa'ya geçip para kazanmak için çırpınanları. Ha bu arada Kıbrıs halkı gerçeği gördü de AKP'nin desteklediği solculara ( ne hikmetse sağcı iktidar orada solculara destek veriyor) oy vermedi..

Alıntı:
6)Resmi dilimizde bir sorun olmaz olmadı da hiç.Sen güneydoğuya hiç gittin mi bilmiyorum ama bazı yerler var ki hiç türkçe bilmiyorlar.Kütçe konuşulmasının serbest bırakılması, resmi dile bir zarar getirmez.Aksine bunun çok übüyk faydaları olur.Oradaki halkın aidiyet duygusu güçlenir.Onlarla anlaşmak için senin kürtçe onların da türkçe bilmesi gerekir.Bunun bizim dilimize hiçbir zararı olmaz.Hangi dil özgürlüğü verildi diye bir bölünme olmuş, aksine bu özgürlüğü vermezsen bölünme olur.Bugün almanya'da veya diğer avrupa ülkelerinde onlarca dil konuşuluyor ne zararı olmuş.Bunlar hep olaylara dar açıdan bakmamızın dezavantajları
Evet aidiyette sorun var işte onlar kendilerini TC vatandaşı olarak artık görmüyorlar oysa eskiden daha az Türkçe bilen varken bu aidiyet vardı. Senin bir ülkeyi ülke yapan özellikleri bir daha okumanı rica edeceğim.

Alıntı:
7)Sivil darbeymişHalkın seçtiği bu iktidar bir yasama dönemi içinde kendisine verilen süreyi değerlendiriyor.Bu süreç sana göre doğru gitmez başkasına göre doğrudur.Sen şuna "benden farklı düşünen kişiler başa geliyor ben de bunların uygulamalarını asla tasvip etmiyorum" diye söylesen de biz de rahat etsek.
Kendine verilen süreyi ülkenin kuruluş felsefesini sorgulayarak, anayasal düzenini sivil darbe ile değiştirmek isteyerek, ülkeyi sen ben diye bölerek, anarşisti affederek, PKK yı siyasallaştırarak ve ülkeyi daha da batırarak geçiriyor. Bunun hoşa gidip gitmemesi diye bişeyi olamaz.

Alıntı:
Bu ülkede kriz var kriz var diye atıp tutanlar, krizle yaşamaya alışanlar burdan rant sağlayanlar bu hükümetin de bir an önce bu bataklığına girmesini zevkle beklemektedirler.
Sene 2001
-merkez bankası iflas ediyor,
-23 banka hortumlanıyor,
-gecelik faizler % 7000-8000 lere çıkıyor,
-yine o zaman ergenekoncular şu an başbakanın olduğu gibi eceviti de bir köşeye sıkıştırarak erken seçimin olmasını istiyor.İşte sana darbe.
Bugünleri unutanlar bu ülkenin nereden nereye geldiğini tabiki bilmezler.
Bizler durmak yok yola devam diyoruz, sizler ise çözüm yok muhalefete devam...
O gece hangi bankaların deli gibi para çekerek faizleri yükselttiğini, kriz denen şeyin nasıl bir hafta önce birşey yokken bir gecede ABD merkezli ve iç merkezli iki üç bankanın dolar topladığını ve doları ve faizleri yukarı çekdiğini sağır sultan bile biliyor. Kaldı ki sonrasında uygulanan önlem denen saçmalıkları da Derviş efendi başlatmış AKP de aynen şu ana kadar devam ettirmiştir.
Hah işte bir doğruyu söyledin ama onunda eksik söyledin. Ecevit'i bitirerek nasıl kendilerine yakın bir partiyi iktidara getiririz diyen ABD'yi şaşırdın.
Ergenkoncu dediğin adamlar salak mıydılar da kendilerini içeri tıktıracak gelişmeleri göremediler..
Eminim sen buna da beklemedikleri gibi gelişti dersin..

Konu KAOS tarafından (03.01.2010 Saat 23:14 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.01.2010, 18:08   #347
YiGiDo_58_06_nl
Yiğido

YiGiDo_58_06_nl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

YiGiDo_58_06_nl Şuan YiGiDo_58_06_nl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.08.2010 19:53

Tecrübe Puanı: 700 YiGiDo_58_06_nl FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

hala adelet ve kalkinma partisine oy verenlerin aklina sasiyorum yanlis anlasilmasin ama hangi akla uyupta adeletsiz ve kalkinmayla hic bir alakasi olmayan borclarla ulkeyi ayakta tutan kalkinmanin yerine gerileme olan bu partiye nasil oy veriyorsunuz meclise gonderdiginiz vekillerin hali belli ortada bir bgun de birininde kalkip sivas milletvekillerinin mecliste bir iki cumle laf ettigini gormedim ettikleri yeminden baska zehri zikkim olsun aldiklari maaslar topununda
YiGiDo_58_06_nl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar YiGiDo_58_06_nl'e Teşekkür Ediyor...
Alt 06.01.2010, 01:14   #348
ismail 58
Usta Yiğido

ismail 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ismail 58 Şuan ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.01.2016 23:55

Tecrübe Puanı: 1078 ismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz sein

Köyün muhtarına vereceğim...
ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ismail 58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 06.01.2010, 10:27   #349
serkanka58
Tecrübeli Yiğido

serkanka58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkanka58 Şuan serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 683 serkanka58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

türkiyedeki bu sürecin devamı için Ak partiye verirdim.
serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 06.01.2010, 12:07   #350
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

ayten58 Şuan ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

süreçten pek memnun kalmışınız galiba bir sizin oyunuzla kalacağını bilsem verin derim ama sizin gibi çok var bu partiye oy vermek isteyen ne yazıkki arsızın altına odun atmış odun yaş diye bağırmış ne diyim bizim halkımız akp yi hakediyor galiba durum onu gösteriyor allah iyiliğinizi versin derim.
ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ayten58'e Teşekkür Ediyor...
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)