|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 977
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Küçük yaşlarda saz imalatına merak saran Şentürk İyidoğanın yaptığı kişiye özel sazlar ve hiç yapıştırıcı kullanmadan ürettiği, Dünya tek sazlıyla dikkatleri çekiyor. Şentürk usta ayrıca Âşık Veyselin kendi sazına da gözü gibi bakıyor. Küçük yaşlarda saz imalatına merak saran Şentürk İyidoğan'ın yaptığı kişiye özel sazlar ve hiç yapıştırıcı kullanmadan ürettiği, Dünya tek sazlıyla dikkatleri çekiyor. Şentürk usta ayrıca Âşık Veysel’in kendi sazına da gözü gibi bakıyor. Sipas Tv mikrofonlarına yaptığı özel açıklamada Şentürk usta, saz üretiminin bütün aşamalarını hiç usta görmeden kendi imkânlarıyla yaptığını kaydetti. Ayrıca Şentürk usta, Divriği Ulu Cami’den örnek alarak yaptığı sazında hiç yapıştırıcı kullanmadığını söyledi. Bir gün yaşlı bir amcanın Âşık Veysel’e ait sazı getirdiğini ve kendisinden onun yerine yeni bir saz aldığını söyleyen İyidoğan, o günden bu yana Âşık Veysel’e ait olan saza gözü gibi baktığını ve küçük tamiratlarla orijinalliğini koruduğunu söyledi. Son olarak Şentürk usta yetkililerin bu konuda kendisine destek çıkmalarını istedi. Sipas Tv |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 7 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BU GİBİ YETENEKLERE GEREKLİ DESTEK VERİLMELİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4582
![]() |
Şentürk usta, saz üretiminin bütün aşamalarını usta görmeden kendi imkânlarıyla hiç yapıştırıcı kullanmadan ürettiği, sazlar kim bilir ne kadar kalitelidir elimizdeki değerlere sahip cıkmalıyız Ustamızı yaptığı o güzel sazlardan dolayı tebrik ederim
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() |
altı saz yaptırdık bu ustamıza sağolsun ellerine sağlık ikide elinde siparişimiz var fiatıda gayet uygun 600 euroya yapıyo biz aldık bir kaçtanede almanyaya gönderdik ikide yine almanyaya gidecek elinde yapıyor da biraz daha fiatını uygun yapsa alıcısı dahada artar gibi geliyo bana,
siz ne dersiniz bu konuda bilemem. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARAMELLL58 Şuan
Son Aktivite: 21.01.2013 17:04
Tecrübe Puanı: 1727
![]() |
tebrik ediyorumm helal olsunnnnn
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kutlarım bu saz ustamızı, sanat işte ben buna derim. Sivas'a gittiğimde umarım görme fırsatım olur, belki siparişte veririm
![]()
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#7 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() |
ver ver güzel sazlar şahane ama fiat dahada güzel üste yazdım ne dersin arifbey kardfeşim aliye diyorum seni satsam 600euro etmezsin ama sazın ediyor diyorum gülüyor haa ali benim oğlum.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ayten58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bir cok yerde sazlar üretiliyor ama bunun yaptigi sanatsal
![]() tam bir usta, Sivas`imizada has olan sazlar ve ustamiza sahip cikmaliyiz bizdede var bir kac tane baglama bir tanesini özel yaptirdik bizde 700 - 750 eur civarinda verdik fiyatlar kalitesine bagli her zaman her tür fiyata bulunuyor
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar SivasLady'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#9 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
"Sazın eskisi telin yenisi" Demişti. Eski saz daha güzel ses verirmiş. Fiyatlar aslında uygun, burada saz yapan bir arkadaşım var, oda çok güzel sazlar yapıyor, Müşterileri Arif Sağ, Musa Eroğlu, Orhan Gencebay gibi sanatçılar.Fiyatlar 1500 Dolar 1000 Euro. Sanatçılar için çok para değil onlar ekmeğini bundan kazandıkları için. Fakat güzel sazla çalmasıda bir başka güzel oluyor ![]() Ölmez, sağ olursam bu yaz inşallah Sılayı bir daha görmek istiyom Çugun'a varınca ya ağşam, zabah Topraklara yüzüm sürmek istiyom Ne büyüktür zevki yurdu görmenin Kaç senenin hasretine ermenin Dört bir yanda methedilen termenin Şifalı suyuna girmek istiyom. Bir de gitsem tezem beni görseydi İçi çokelikli dürüm dürseydi Hele azıcık da sızgıt verseydi O an pirzolayı yermek istiyom. Dayım gilden acık köğtür aldırsam Emmim gilden armıt kak'ı buldursam Ceblerime şak leblebi doldursam Töhmeleyip, uşgur kırmak istiyom. Bunları her daim arzular özüm Memleket mahsülü vücuda lüzum Tokaloğlu kaysı, dıranı üzüm Tek, yimeyim, şöyle dermek istiyom. Seğirdip, dolaşsak hep tarla dapan Keklik dutmak için kursaydık kapan Daş döğüşü olsa, vızlasa sapan Kafamı, gözümü yarmak istiyom. Kim sorarsa yazdın bunları niye Gelecek nesile kalsın hediye Kırşehir'de doğdum, Türkmen'im diye Her yerde göğsümü germek istiyom. Ey Şemsi Yastıman, ümitli kulsun Kısmet ise gayen yerini bulsun Hemşeriler buna vasıta olsun Kırşehir'e selam vermek istiyom. Rahmetli ozanımızın adı geçti ondan güzel dörtlükler eklemedende edemedim. Saygı ve rahmetle anıyorum kendisini.
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
saz çalmaya küçükken çok merakım vardı ,büyüdükçe unuttuk tabi.
![]()
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|