Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Halk Oyunlarını gözü kapalı oynadı - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.02.2010, 00:40   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 955 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Halk Oyunlarını gözü kapalı oynadı

Sivas'ta Valilik Kupası Halk Oyunları Yarışması'na katılan bir okulun ekibinde yer alan 9 yaşındaki öğrenci, oyun sırasında düşen fes bağı gözlerini kapatmasına rağmen gösteriyi gözü kapalı şekilde tamamladı.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 4 Eylül Spor Salonu'nda “geleneksel” ve “stilize” olarak iki ayrı dalda düzenlenen yarışmaya, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde ilköğretim ve yaygın eğitim kurumlarından 24 ekip katıldı.
Yarışmanın açılış töreninde konuşan Sivas Valisi Ali Kolat, halk oyunlarının kültür açısından önemine değinerek, Sivas'ın il ve ilçeleriyle bu konuda zengin yörelerden biri olduğunu söyledi.
Sivas'ın çok iyi bir halk oyunu ve folklor potansiyeli olduğunu ifade eden Kolat, “Biz bu potansiyelin her geçen gün daha da yaygınlaşmasını ve halk oyunlarımızın giderek gelişmesini istiyoruz'' dedi.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Türk kültüründe halk oyunlarının çok önemli olduğunu, belediye olarak bu tip faaliyetlere ellerinden gelen desteği verdiklerini bildirdi.
Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği bu yarışmaların ilk etabının illerde yapıldığını kaydetti.
Yarışmada dereceye giren ekiplerin Nevşehir'deki grup birinciliğine katılacaklarını, grupta başarılı olan okulların ise Türkiye finallerine gideceğini anlatan Taner, geçen yıl Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu ekibinin Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

YARIŞMAYI GÖZÜ KAPALI TAMAMLADI
Daha sonra yarışma geleneksel dalda küçükler kategorisinde ekiplerin sunduğu halk oyunları gösterileriyle başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmalar sırasında, tribünde yer alan bazı öğrenciler de halay çekerek ekiplere eşlik etti. Bu arada geleneksel dalda küçükler kategorisinde jüri üyelerinin önünde gösterilerini sunan okullardan Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu ekibinde yer alan 9 yaşındaki Doğuhan Duman'ın fes bağı bir figür sırasında gözünün önüne düştü.
Puanlarının kırılmaması için oyun sonuna kadar gözünü kapatan bağı düzeltmeyen ve bu şekilde gösteriyi tamamlayan Duman, izleyenlerden alkış aldı. Oyunun tamamlanmasının ardından ilgi odağı olan Duman'ı, arkadaşları ve öğretmenleri oyunu bozmadan gösteriyi tamamladığı için tebrik etti.
Duman, Sivas halayının bayılma figürü sırasında ekip arkadaşları yüklenince fesindeki bağın gözünü kapattığını, ama buna rağmen oyunu bu şekilde tamamladığını belirterek, “Biz bu oyunu gözü kapalı oynarız” diye espri yaptı.
Bu arada Duman'ın yer aldığı Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu ekibinin kategorisinde 87 tam puanla birinci olduğu öğrenildi
Sivasın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 20.02.2010, 00:44   #2
Akif
Alt Forum Yöneticisi

Akif - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Akif Şuan Akif isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.09.2013 11:24

Tecrübe Puanı: 907 Akif kann auf vieles stolz seinAkif kann auf vieles stolz seinAkif kann auf vieles stolz seinAkif kann auf vieles stolz seinAkif kann auf vieles stolz seinAkif kann auf vieles stolz seinAkif kann auf vieles stolz seinAkif kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Halk Oyunlarını gözü kapalı oynadı

Görüntüleri izleyince duygulandım.Sivas'ımızın halayını ezberlemiş.Gözü kapalı yapmak dedikleri şey tek kelime ile buydu.şaşmadan,adım hatası yapmadan,mesafe hatası yapmadan muhteşem bir oyun çıkardı.
Akif isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Akif'e Teşekkür Ediyor...
Alt 20.02.2010, 00:50   #3
kronik
Alt Forum Yöneticisi
NO AVATAR

kronik Şuan kronik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41

Tecrübe Puanı: 1397 kronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz seinkronik kann auf vieles stolz sein

Çok küçük yaşda olmasına rağmen profesyonelce bir tavır sergileyen Doğuhan'ı ve ekibini kutluyorum
kronik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı kronik'e Teşekkür Ediyor...
Alt 20.02.2010, 02:21   #4
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

ayten58 Şuan ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2010 21:23

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

aferin küçüğüme bee işte budur doğhancım daha şimdiden böyle yetenekli olursan senin önünde hiç bir şey duramaz seni ve ekibini candan kutluyorum tatlım bravoo sana.
ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ayten58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 20.02.2010, 07:07   #5
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Doğuhan kardeşimizi canı gönülden kutlar, başarılarının devamını dilerim.
Alt 21.02.2010, 19:13   #6
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

İşte işini tam manasıyla yapıyor diye buna denir, bu genç yaşında bu kadar profesyonelce haraketle oyunu çirkinleştirmemiş, kocaman bir afferin Doğuhan kardeşimize. tebrik ediyor başarılar diliyorum.
Alt 21.02.2010, 20:20   #7
KARAMELLL58
Usta Yiğido

KARAMELLL58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KARAMELLL58 Şuan KARAMELLL58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2013 18:04

Tecrübe Puanı: 1704 KARAMELLL58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

tebrikler sivaslı kardeşimm canmıbenimyaa küçükück yaşta nekadar yetenekli sivaslı olduğu içindir
KARAMELLL58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)