|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#11 |
|
Yasaklı
ömer yalcin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2010 17:13
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Ya bu konu o kadarmi önemli olmus bitmis, suclular cezasini bir sekilde cekiyor zaten. Dünyada o kadar müslüman kardesimiz ölüyor, madimak hoteline bir servet harcandi o kadar ac insanlar varken yazik degilmi o harcanan paralara.
devletin paralari böyle ucup gidiyor iste. o parayla is sahalari kurulabilirdi mesela üc bes garibanin karni doyardi en azindan. offfff offfff |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
![]() ![]() ![]() |
yoooooooooh unutulamaz unutunda demiyorumda bir madımakmı derdimiz yüzlerce şehit verdik bunlar nedense unutuluyorda bu gücüme gidiyor benim 37 can unutulmuyor ama verdiğimiz şehitler unutuluyor yazık yazık onlarıda ana baba ortaya getirdi bakın yanlış anlaşılmak istemyiyorum tabiki unutmuyoruz her 2 temmuzda anıyoruz ruhları şaad mekanları cennet olsun ama arada şehitlerimizede yılda bir anı hazırlasak fenamı olur gül goncası gibi toprağa koyduğumuz vatan bekçilerimizi değilmi arkadaşlar ruhlarına senede bir defa fatiha göndersek .
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ayten58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#13 |
|
Yasaklı
ömer yalcin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2010 17:13
![]() |
Ayten abla sen bunlari kime diyorsunki. Insan olan anlar ama nerdeeeeeeeeeee
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
Son Aktivite: 08.11.2017 12:02
Tecrübe Puanı: 630
![]() |
Devlet Bakanı sayın Faruk çelik Sıvas a geldi. Madımak oteli hakkında görüşlerini
Sivaslılarla paylaştı .Alevi açılımı konusunda Madımak otelini kamulaştırma sözü verdi. Devletin burayı ne yapacagı hakkında kesin bir görüş bildirmediği bilinmek tedir. zor oyunu bozar ağlamayana meme yok derler. Bunlar olağan şeylerdir. Otel kaldırılır yerine başka bir şeyler yapılır yapılmaz her şey olabilir. Bu olay başka bir otelin de başına gelebilirdi ama adı Madımak olmaz dı. Madımak Sivas a özel bir isim. Buraya yapılacak olan madımak ismini taşıyacak mı yoksa başka bir isim adı altında faaliyetini sürdürecek mi. Örnek verilecek olursa Madımak kutüphanesi Madımak Parkı gibi. Veya madımak ismi buradan tamamıyla kaldırılacak mı. Önemli olan bu madımak ismini korumak Sivas a özel bu ismin kalmasında fayda var Madımak ismi Sivas a mal olmuş bir isimdir. Bunun üzerinde yoğunlaşmak gereği duyulmalı. Madımak ismi tarihe karışırsa yazık olur. Madımak oteli hakkında bir çok yorumlar yapıldı bir çok dedikodulara maruz kaldı. Bugibi isimler tarihe mal oluyor. Ben 72 yaşındayım çocukluk yıllarımızın cıbıllar parkı vardı.Daha evvelinde kanlı bahçe vardı adı unutuldu. Muammerbey parkı vardı kayboldu. Mal meydanı,Saman pazarı,ısbaa pazarı,Buğday pazarı vardı daha bir çokları vardı kayboldu. Yerlerinde yeller esiyor. Madımak ismi de Sivasta kaybolacak. Temennim ve görüşüm odur ki bu ismin Başka işyerlerinde yaşatılması. Örnek Madımak kebabcısı, Madımak kafe, Madımak lokantası gibi Bu ismin yaşatılmasına özen gösterilmeli. Madımak türküsü ile,Yemeği ile, Bitkisi çorbası,aşı ile Sivas mal olmuş isimdir. Hatta farklı bir yerde Madımak oteli , Madımak kıraathanesi olmalı. Bu ismin korunması gerekir.Saygılar AĞAOĞULLARI 27/02/2010. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Yiğido
![]() Yalniz Kurt Şuan
Son Aktivite: 24.11.2014 18:28
Tecrübe Puanı: 595
![]() |
Bas Baglar Katliamini Unutmayalim Unutturmayalim
Devleti yönetmiye Calisan Kisilerin Bu Olayi Bir An Önce Acikliga Cikarmasi Lazim Bas Baglar Sehitlerine Böyük Bir Anit Yapilmasi Lazim. Digerleri Önemsizdir. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
Son Aktivite: 08.11.2017 12:02
Tecrübe Puanı: 630
![]() |
Sivas ta 37 kişinin yanarak ölümü ile sonuçlanan Madımak otelinin konumu hakkında Devlet Bakanı Sayın Faruk çelik Sivasa gelerek Alevi açılımının önemli ayağı olan madımak oteli hakkında Sivaslılarla fikir alışverişinde bulundu. Başlıklı konuları yazılı basından öğreniyoruz. Bu ismin Sivas tan silinmesi özellikle Madımak oteli ismi silinecek deniliyor. Bu alevi acılımının bir kolu olduğunu belirtiyor. Buna bir sözümüz yok. Bu olay Sivaslı olarak hepimizi ağır töhmet altına sokuyor buna katılıyorum. Bu istişare toplantısında Devlet Bakanı Sayın Faruk çelik ın isim konusunda önerilerini gazetelerden okuduk. Buranın isminin Aşık Veysel kutüphanesi olabilir, Cumhuriyet Kutüphanesi olabilir gibi bir kaçtane önerisinin olduğunu beyan etmiş. Faaliyete geçecek olan yerin ismini Sivaslılar koyacak deniliyor. Katılıyorum bu konu hakkında Sivaslıların görüşü alınmalıdır. Barış ve kardeşliği çağrıştıran yeni bir ismin konulması elzem dır. Aşık Veysel kutüphanesi olabilir, Cumhuriyet kutüphanesi olabilir. Cumhuriyetin ilk temelleri burada atıldı Sivas a yakışanı da bu olmalı. Kültür,Sivas, merkez, Selcuk gibi isimler olabilir. Türkiye genelinde halk ozanlarının yaygın olduğu il Sivas olarak bilinmektedir. Aşıklar diyarı olarak anılmaktadır. Ozanlar kutüphanesi de olabilir bunları çoğaltabiliriz hepside uygundur. Yanlız esasta bir konu var. Madımak Sivas ın tarihinde bir simgedir. Madımak bir bitkidir. Bu bitkinin bir çok yemeği yapılır bunları saymaya gerek yok. Aşından çorbasından başlanır. Madımak otelle ,yangınla anımsanmaz. Madımak Sivas a özel bir yemek türü, bitki türüdür. Bu isim Sivastan silinmemeli çünkü Sivas özel bir isimdir. Bu isim her hangi bir müesseseye veyabaşka bir iş yerine konulur. Madımak lokantası, Madımak parkı, Madımak çarşısı, Madımak caddesi gibi isimlerle anılır. Dolaysıyla Madımak Sivas ta kaybolmaz. Bu isim Sivas ta kaybolmamalı özellikle korunmalıdır. Türküsü ile yemeği ile hafızalara işlenmiştir. Otelle yangınla kariştırılmamalıdır. Çok çeşitli leziz ve nefis yemekleri yapılır unutmayalım. Hatta madımak ismi Sivasta tescillenmeli bir marka olmalı bir mamülün ismine verilmeli .Tescilli bir marka olmalı. Madımak denilince Sivas akla gelmeli. Bunları ard niyette düşünmeyelim yangın olayını fazla kaşımayalım. İyi niyetle düşünelim ve yorumlayalım. AĞAOĞULLARI.
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 762
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Baş Bağlar katliamını unutan kim? Siz kimsiniz,Madımak'ta yananlar kim,Baş Bağlar da ölenler kim? Otelde yananlar put değildi!!! Diğerleri önemsizmiş.Sizin insanlara bakış açınız daralmış,inançlarınız körelmiş.Başka söylenecek söz bulamıyorum! Eğer Madımak Oteli'nin yerine anıt dikilecekse o zaman ayaklanın Baş Bağlar'a da dikilmeli diye.Biz Hak'tan yanayız,haksızlıktan yana,bencillikten yana değil.Evet,ne mutlu bize ki 37 CAN'ımızı unutmuyoruz.Günahsız ölenlerin hiç biri unutulmaz illa ki.Neden bu kadar zıtlık yapıp Madımak'ta yananlara karşılık Baş Bağları,onu geçtim,şehitlerimizi öne sürüyorsunuz hemen.Lütfen sırf yorum yazmak,çıkıntılık yapmak için cevap yazmayın böyle konulara.Kaç kişi böyle bir konu açılana kadar hatırlıyorsa Şehitlerimizi... Dünyada o kadar Müslüman kardeşimiz öldü demiş biriside.Evet o kadar Müslüman içinde 37 kişide yanarak öldü.Bu dışlama neden! Sivaslı olan,hemen hemen herkes karşılaşmıştır Yananlardan mısın,Yakanlardan mısın sorusuyla tabii.İlla ki bunun cevabını vermek utanç verici olmalı.Bizler her ne kadar içimiz acısada başımız dik "Yananlardan" diyebiliyoruz.Acaba kaç kişi gururla "Yakanlardanım" diyebiliyor içinizde? Ben böyle insanlarla da karşılaştım.Küçümseyerek,güler ek,"YAKANLARDANIM!" Ve biliyorum ki böyle cevap verebilecek kapasitede insanlar da var burada.Sizin canınızı da Allah verdi,bizim canımızı da.Allah'ın verdiği canı yine Allah alır.Biliyorsunuz değil mi? İnsanlığınızdan utanın,başka söze gerek yok...
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar madımak_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#18 |
|
Yeni Yiğido
![]() Yalniz Kurt Şuan
Son Aktivite: 24.11.2014 18:28
Tecrübe Puanı: 595
![]() |
Biz niye ayaklanalim Siz Zaten Yeterli Ayaklaniyorsunuz
Her Yerde Sünü Düsmanligi Yaparak Unutmasaniz UnuturmaSaniz Ne olacak Yani Hocalarimiza Dil Uzatarak Camilerimizi Istemeyerek Devamli Sivaslilara Hakaret Küfür Ederek Devamli Saldiriliyor. Yakilmalarini Tasvip Etmiyorum Ama Dinsiz Ataislerinde Sünülere Saldirmasini Tasvip Etmiyorum. Serci Sizler Laf Üretmeyi Saldirmayi SeverSiniz. Fazla Uzatmaya Gerek Yok Biz peygamberimiz Efendimizin IZINDEYIZ |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yasaklı
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...Gül... Şuan
Son Aktivite: 05.05.2010 15:24
![]() |
İncinsende İNCİTME / HÜNKÂR HACI BEKTAŞ-I VELİ.
Bizler can incitemeyiz.Yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü. Bizim inancımız sevgi üzerine kurulmuştur. Sivas / Madımak Oteli ' n de yanan canlarımızıda unutmayacağız.Mekanları cennet olsun. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Allah bir daha yaşatmasın böyle üzücü olayları...
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Cley'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|