Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.06.2010, 06:31   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 940 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Kene ile mücadele için bıldırcın yetiştirdiler

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bir ilköğretim okulunun öğrencileri, keneyle mücadele için yetiştirdikleri bıldırcınları doğaya bıraktı.

Şehit Tuncer Çeliker Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencilerince yetiştirilen 10 bıldırcın, düzenlenen doğa yürüyüşü kapsamında Samankaya köyü yakınlarında doğaya salındı. Yürüyüşe katılan Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, yetiştirilen bıldırcınların doğanın korunması anlamına geldiğini belirterek, ilköğretim çağındaki öğrencilerin örnek bir çalışma yaptığını söyledi.
Okul Müdürü Adem Duran ise bu eğitim öğretim yılının başında bir grup öğrencinin öğretmenleri gözetiminde bıldırcın üretmeye başladığını ifade ederek, bu çalışmanın amacının keneyle mücadeleyi sağlamak, doğada eksik olan besin zincirindeki popülasyonları tamamlamak ve öğrencilere takım çalışmasını öğretmek olduğunu belirtti. Duran, önümüzdeki yıllarda öğrencilerin sülün ve keklik de yetiştireceklerini ifade etti.
Okulun öğretmenlerinden Elif Mert bıldırcın ve sülünün keneyle mücadelede ne kadar önemli olduğunu bildikleri için bu çalışmayı yaptıklarını aktardı.
Öğrencilerden Mahsuni Kılıç da bıldırcınları nasıl ürettiklerini anlatarak, ''Çıkan yavruları büyütme kafeslerine koyarak sürekli bakımını yaptık ve şimdi de doğaya bırakıyoruz'' dedi.

Sivasın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.06.2010, 07:10   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Kene ile mücadele için bıldırcın yetiştirdiler

Öğrenci kardeşlerimizi bu güzel çalışmalarından dolayı kutlarım.Düşünce güzelde nekadar faydalı olacak onu bilemiyorum.

N.Hocanın göle yoğurt çalması gibi birşey olmuş ya tutarsa.
Alt 13.06.2010, 16:42   #3
benek
Tecrübeli Yiğido

benek - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

benek Şuan benek isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.11.2015 15:51

Tecrübe Puanı: 693 benek FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Kene ile mücadele için bıldırcın yetiştirdiler

Bu kadar ümitsiz olma, salim kardeş, bu yöntem herkes tarafından yapılırsa olay amacına ulaşır. Şarkışla belediyesine ve ilköğretim okuluna teşekkür ediyoruz.

Alıntı:
Salim58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Öğrenci kardeşlerimizi bu güzel çalışmalarından dolayı kutlarım.Düşünce güzelde nekadar faydalı olacak onu bilemiyorum.

N.Hocanın göle yoğurt çalması gibi birşey olmuş ya tutarsa.
benek isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)