|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bir ilköğretim okulunun öğrencileri, keneyle mücadele için yetiştirdikleri bıldırcınları doğaya bıraktı. Şehit Tuncer Çeliker Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencilerince yetiştirilen 10 bıldırcın, düzenlenen doğa yürüyüşü kapsamında Samankaya köyü yakınlarında doğaya salındı. Yürüyüşe katılan Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, yetiştirilen bıldırcınların doğanın korunması anlamına geldiğini belirterek, ilköğretim çağındaki öğrencilerin örnek bir çalışma yaptığını söyledi. Okul Müdürü Adem Duran ise bu eğitim öğretim yılının başında bir grup öğrencinin öğretmenleri gözetiminde bıldırcın üretmeye başladığını ifade ederek, bu çalışmanın amacının keneyle mücadeleyi sağlamak, doğada eksik olan besin zincirindeki popülasyonları tamamlamak ve öğrencilere takım çalışmasını öğretmek olduğunu belirtti. Duran, önümüzdeki yıllarda öğrencilerin sülün ve keklik de yetiştireceklerini ifade etti. Okulun öğretmenlerinden Elif Mert bıldırcın ve sülünün keneyle mücadelede ne kadar önemli olduğunu bildikleri için bu çalışmayı yaptıklarını aktardı. Öğrencilerden Mahsuni Kılıç da bıldırcınları nasıl ürettiklerini anlatarak, ''Çıkan yavruları büyütme kafeslerine koyarak sürekli bakımını yaptık ve şimdi de doğaya bırakıyoruz'' dedi. Sivasın Sesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Öğrenci kardeşlerimizi bu güzel çalışmalarından dolayı kutlarım.Düşünce güzelde nekadar faydalı olacak onu bilemiyorum.
N.Hocanın göle yoğurt çalması gibi birşey olmuş ya tutarsa. ![]()
![]() |
#3 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() benek Şuan
![]() Son Aktivite: 13.11.2015 15:51
Tecrübe Puanı: 693
![]() |
![]() Bu kadar ümitsiz olma, salim kardeş, bu yöntem herkes tarafından yapılırsa olay amacına ulaşır. Şarkışla belediyesine ve ilköğretim okuluna teşekkür ediyoruz.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|